Clasa I * 2011 - 2012 * [14]
Raspunsuri - Pagina 3
Mada spune:
Si mai este adevarat ca pe prietena mea cea mai buna, care are baietulul la pregatitoare, am rugat-o efectiv sa lucreze cu baietul si acasa, macar in vacante ca nu as vrea sa planga si ea cat am plans eu in 3 luni.
Culmea e ca eu nu am auzit pe nimeni in cercul nostru de cunostinte si prieteni sa lucreze cu ei acasa inainte de scoala, dar acum toti imi spun, aa pai el/ea stia dinainte sa scrie si sa citeasca.
Si noi nestiind ca totusi e mult mai bine sa stie dinainte sa citeasca macara daca nu sa si scrie, am ajuns cum am ajuns la inceputul anului scolar.
Naiba sa mai stie si sa mai inteleaga
Cum am spus si mai devreme, Iahim, continuati in acelasi ritm, dar ma degajat, asa suntem noi acum.
Si acum are 5 de S la romana si 2 de B asa ca... evolutia se vede asta e ff important.
Ilinca si Rares
Anka74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mada ... Culmea e ca eu nu am auzit pe nimeni in cercul nostru de cunostinte si prieteni sa lucreze cu ei acasa inainte de scoala, dar acum toti imi spun, aa pai el/ea stia dinainte sa scrie si sa citeasca. .... |
Pentru ca sunt copii carora le plac pur si simplu cifrele si literele si ,in joaca, invata singuri (daca li se raspund la unele intrebari) sa citeasca si sa socoteasca.
Al meu, de exemeplu, mare fan masini - prin urmare a fost atras de nr si litere pt ca le vedea pe placutele de inamtriculare. De aici a invatat intai cifrele, apoi literele, apoi sa citeasca putin..cuvinte care se formau din cele 3 litere, apoi isi mai adauga el o litera ...sa obtina un cuvant, apoi a invata judetele cu abrevierile de rigoare... Ca doar nu isi imagineaza nimeni ca i-am pus lista de judete in fata si l-am pus sa le abrevieze.
Apoi au mai fost reclamele...de mare ajutor si ele!meciurile de fotbal...sportul in general (transmisiunile sportive, adica) Asa a invatat fiimiu si matematica si geografie, si sa citeasca ...singurul lucru pe care nu a avut cum sa il invete si acum ii cam da batai de cap e scrisul de mana. Si cand ma mai supar pe el ca mananca o litera imi aduc aminte ca la un moment dat si-a manifestat interesul de a invata sa scrie (era inca la gradi)si i-am zis ca numai Doamna lui il poate invata acest lucru (imi era frica sa nu se plictiseasca la scoala).
eveline spune:
Maine are Bia test sumativ la romana si ea acu e teleleu...adica e cu taica-su la el la servici ca vine Mosul. Sper sa vina in timp util sa faca tema si sa mai lucrez un pic cu ea....v-am zis ca mananca litere la scris???-ce daca stie sa citeasca, cand scrie e jale... nu pune semne de punctuatie, uita sa inceapa propozitia cu litera mare, ce mai.....
Il am pe cel mic bolnav si ieri ea a avut spectacole cu baletul, asa ca we asta n-am luicrat nimic, sper sa se descurce maine. Si tot maine sper sa-i dea carnetul ca l-a retiniut de vineriu doamna, unora le-a dat...sunt curioasa ce-i pe acolo...
La mate face si ea probleme, chiar ca si teme are de inventat si scris probleme cu literele pe care le cunoaste...e intereant, ca vrem sa scriem ca x are pere, oupsss, nu-l stim pe "p", altceva...si uite asa...
As scrie mai mult dar nu ma lasa cel mic, e cu rosu-n gat si-n plina eruptie dentara...va urez o ultima saptamana fructuasa la calificative si medii!
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
iahim spune:
Doamne Mada,ce mult seamana povestea voastra cu a noastra!Copie la indigo!Nici fi-miu n-a stiut decat literele cand a inceput scoala..Acum,dupa 3 luni,citeste in ritmul lui,desi silabiseste soptit sau in gand...La mate se descurca bine si fara prea mare efort...
Voi continua sa lucrez cu el dar fara sa mai pun presiune.Am inteles ca nu este important cat timp lucreaza ci calitatea a ceea ce face.Au fost zile ,cand desi am stat cu el si cate 2 ore la teme,a fost obosit,a lucrat greu,cu pauze mari si concentrandu-se greu.Si zile,cand intr-o jumatate de ora a lucrat cu spor si cu multa atentie si beneficiul a fost mai mare.
Nu au primit inca carnetele.Dar eu m-am linistit...Stiu ce am de facut de aici inainte.
Astazi au avut serbarea.La final,a venit mosul cu sacul plin de daruri...Priveam toti copiii cu cata bucurie l-au primit si ma gandeam ca va fi ultima data cand va crede in Mos Craciun...
Il privesc si inteleg ca ii place sa mearga la scoala.Ii plac colegii de clasa si scoala cu tot ce inseamna ea.
Uitam,uitam,uitam ca fiecare copil este UNIC.Daca ne-am gandi mai mult la acest aspect cred ca ar fi mai bine si pentru noi ca parinti si pentru ei,copiii nostri.
szivarvany spune:
Noi maine avem serbarea, abia astept sa se termine si sa intram in vacanta.
Adica eu astept, Giulik e tuflita, nu va avea nicio activitate si asta inca nu o incanta ...
Note are fb si -fb, insa cel mai important e ca merge cu drag, asa cum mergea la gradi, am ales invatatoarea foarte bine pt felul ei si asta ajuta mult. Si doamnei ii e draga Giulik. Pt ca e linistita si se poate lucra f usor cu ea. E ca un soldatel care isi face datoria :-)
Profa de pictura a spus ca e favorita ei pt ca lucreaza frumos si tace muuuult :-)))
Profu de chitara a spus ca ar fi pacat de asa urechi sa nu aiba legatura cu muzica :-)
Despre dans ... aseara a fost serbarea, au fost atat de frumosi cu totii. Giulik a zambit toata festivitatea, apoi nu mai putea de mandrie cand au primit medalii :-) Toti au primit , ca sa nu credeti altceva :-)
Citeste zilnic si eu asta consider cel mai important, mai ales ca ea nu vorbeste mult sau multe ... sper ca asta sa o ajute.
Imi pare insa rau ca nu apuca sa mearga la niciun sport (dansul eu il consider arta) ... asta e, ramane ca program de vara inotul, pana atunci pauza.
Acum asteptam sarbatorile. Giulia asteapta sambata sa impodobeasca odata bradul, eu astept sa termin treburile si sa ma odihnesc macar o zi.
Azi voi intreba doamna daca le da teme de vacanta.
ca tot ati scris de lucratul in plus.
la noi lucrat insemna 10 exercitii la mate cu adunare/scadere pana la 10 cam o data pe saptamana, in vacanta dupa final de gradi. bine, sa recunosc, trecea si luna in care uitam efectiv ...
eu am acasa caietele speciale de la gradi - alea de grupa pregatitoare - 2 la numar. acolo au lucrat ei tot anul si au pus bazele prin desenat, colorat, educatoarea s a ferit sa i invete sa scrie pt ca invatatoarele la randul lor prefera sa i invete scrisul corect si pana la urma asa si este.
da, cunosc parinti care au parcurs intreaga materie de clasa I in grupa pregatitoare.
nu stiu insa ce m as fi facut daca Giulia nu citea. eu sigur n as fi stiut s o invat si reprezinta un avantaj enorm.
daca vreodata cineva imi va cere sfatul, asta va fi singurul pe care i l voi da: sa invete copilul sa citeasca. nu poti compara timpul de lucru al unui copil care si citeste indicatia de lucru si o intelege cu al colegului care inca nu stie citi.
avantaj o doamna cu nervii tari si blanda si plina de rabdare care nu face diferente aiurea.
la noi doamna citeste enuntul si il repeta la nevoie de cate ori trebuie, nu e capat de tara.
cei care stiu citi, il rezolva si gata.
gata, ca m am intins :-)
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
LoraG76 spune:
'Neata!
A venit zapada, vine si vacanta, ce bineee!!!
Daria, felicitari Giuliei, ma uit acusi si eu pe poza, ca abia astept sa o vad! Asta cu tace mult n-o s-o uit niciodata, e de pomina! :))
Iustina azi are serbare cu scoala la Casa de Cultura, maine engleza, joi Mos la mine la serviciu, apoi serbare la scoala, cu parintii, iar vineri serbare la engleza...noroc ca nu fac serbare si la handbal. Mie-mi pare rau ca nu avem cand iesi cu saniuta, dar poate macar diseara putin, in spatele blocului, 'om reusi sa iesim.
Ieri le-a dat si carnetele - are 26 de calificative in total, 24 FB si 2 B, unul la mate si unul la limba romana...s-ar parea ca mediile vor fi FB.
Apro-pos de invatat inainte de a incepe scoala...Iustina nu a stiut decat literele mari, de tipar, iar acum citeste orice. Deci, zic eu, conteaza si invatatorul si copilul, cat poate acumula intr-un anumit timp. Deci eu nu sunt pro invatat sa citeasca inainte de scoala. Insa, repet, depinde de fiecare copil/parinte/cadru didactic in parte.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Naty spune:
Mada La multi ani pentru Rares! Ei, nu mai avem bebelusi, au crescut si mititeii nostri ... Ce zici, te bagi la nr. 3?
La fel ca iahim si mada, nici eu nu m-am stresat de loc inainte de inceptul scolii si stiti ca nici acum nu ma stresez prea tare. Nu am lucrat suplimentar de loc pentru ca nu avem timp.
Ioana se descurca foarte bine la mate, dar inca nu citeste, silabiseste, uneori inverseaza litere, alteori le mananca. Sunt insa sigura ca pana la sfarsitul clasei I va invata sa citeasca si de asemenea sunt convinsa ca asta e rolul acestei primei clase.
Din fericire si invatatoare noastra e mai relaxata asa ca nu a primit nici un I sau S.
Diseara avem serbare!
mina spune:
Mada, La multi ani pentru Rares! Ai baiat mare de-acuma.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Mada spune:
Multam fetele, Naty, chiar am ras cu sotul meu zilele trecute, ziceam ca gata l-am facut si pe el mare, urmeaza al 3-lea
doar glumeam
Ilinca si Rares
Mada spune:
Azi avem serbare si la unul si la altul la ora 5, nu am putut schimba nimic desi intial anuntasera altceva , asa ca eu voi merge la Ilincuta si tati la baiat.
Ilinca si Rares