Clasa I * 2011 - 2012 * [14]

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Mada felicitari pentru fetita ta!Dincolo de calificative,conteaza foarte mult cum se situeaza fata de media clasei.

Nu vad legatura intre hiperprotectia copilului si rezultatele scolare.Si eu l-am protejat.Pentru mine foarte important a fost si este sa fie sanatos.Ca urmare nu a mers zi de zi la gradinita.Si chiar daca ar fi mers stiu la ce nivel s-a lucrat cu copiii.

Nici eu nu m-am preocupat sa intre cu anumite cunostinte in clasa intai.Nu l-am stresat sa invete literele,nu m-am preocupat de despartirea in silabe si recunoasterea sunetului.La gradi faceau dar sumativ.Ce sa mai vorbim de abilitati de scris si citit.

Acum,dupa trei luni de scoala,SINCER imi pare rau ca nu am procedat asa.Cunosc copii care nu au frecventat gradinita dar care merg excelent la scoala!Si nu,nu sunt copii minune dar parintii au avut "grija" sa aiba cunostinte minime pentru clasa intai.

Ca urmare,DEZASTRUL s-a produs.A venit mereu cu fete triste in perioada preabecedara,la dictari ...un B tras de par,la penultimul test a luat suficient dar pentru cunostintele lui mi s-a parut foarte greu!El deabia silabisea cuvinte cu mare,mare greutate...La un subpunct cerinta a fost sa recunoasca si sa desparta cuvintele scrise unite intr-o propozitie.

Acum ,la ultimul test,a luat B,dar pe mine nu ma incanta acest lucru.Calificativul ma lasa rece cand ma gandesc ca din 30 de calificative 2 au fost B si 2 au fost S.Restul FB.Ca urmare la romana este printre ultimii patru din clasa.

In schimb,numai eu stiu cum a evoluat cu adevarat.Cat am muncit cu el,cat ma ruga sa facem pauze,sa nu-i mai dau dictari...ma ruga cu ochii in lacrimi si nu l-am ascultat...si ma intreb pentru ce atata chin...

Intr-o zi am sunat o mamica s-0 intreb despre serbare.Mi-a raspuns ca stia data si ora pentru ca fetita ei isi notase in carnetel.

Al meu va reusi performanta asta poate la sfarsitul clasei intai.

Am un copil inteligent si muncitor.Si ma doare nu pentru ca are aceste note,nu pentru ca am avut asteptari mai mari ci pentru ca am ras in sinea mea cand un copil facea 2ani la rand grupa pregatitoare,cand altul facea fise de clasa intai in grupa pregatitoare si tot asa...

Va trece si clasa intai...Cei dintai vor fi cei dintai...Eu imi cunosc cel mai bine copilul...

Inca nu a primit notele in carnet.Dar nu ma astept la minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Sa sti ca gresesti Iahim . copiii se dezvolta diferit pana hat, spre 13-14 ani. la fel cum unul spune propozitii la 1 an jumate si unul abia cuvinte la 3. acest decalaj se pastreaza si in clasele mici, au dezvoltari inegale si in salturi.faptul ca acum nu e printre primii din clasa nu e un indicator, poate bine mersi sa termine primul liceul.Iar baietii se dezvolta mai incet in aceasta perioada, prind si intrec fetitele spre 10-11 ani la capitolul matematic , spre 15 ani avanseaza si fetele la nivelul lor...asta mi-au spus-o cadre didactice, din experienta anilor in invatamant, o fi sau n-o fi asa...cine stie.

o sa revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui iahim


Acum ,la ultimul test,a luat B,dar pe mine nu ma incanta acest lucru.Calificativul ma lasa rece cand ma gandesc ca din 30 de calificative 2 au fost B si 2 au fost S.Restul FB.Ca urmare la romana este printre ultimii patru din clasa.




deci restul toti au numai FB pe linie? al tau cu 26 FB 2 B si 2 S e printre ultimii 4 ?
Am mai auzit eu ca se mai practica, chiar la noi la scoala, domnisoara a fost apostrofata pentru ca....strica imaginea , nu pune numai fb.ori varianta doi, aveti o clasa cu un nivel foarte,foarte ridicat.


In alta ordine de idei, tu , te vad usor dezamagita si esti degeaba. Nu poti cere unui copil care nu a lucrat pana acum sa recupereze in 3 luni, un an sau doi in care ceilalti au lucrat.asta nu inseamna ca e slab, inseamna strict ca nu a lucrat si ceilalti au un avans.va recupera, cred ca nivelul copiilor se vede abia pe la finalul clasei a doua, acum, ma scuzati , nivelul e dictat de cat s-a lucrat inainte, multi copii stiu de acasa sa scrie-citeasca-socoteasca simplut.cand or intra in materie noua sa-i zic asa, atunci se vede...potentialul.

Parerea mea e sa incerci sa nu cazi dintr-o extrema in alta, adica un copil care nu a fost pus prea mult, in joaca la activitati scolare macar o ora doua, pe saptamana intre 5-7 ani, nu poate acum suporta asa, tam, nisam un ritm sustinut.lasa-l sa faca cat poate, sa nu prinda aversiune fata de invatat-teme-dictari, ii va fi mult mai greu. eu nu am pus-o sa scrie, mai deloc, si s-a vazut, prima luna i-a fost foarte greu, o durea manuta la primele doua randuri. gaseste carti cu informatii ce-l intereseaza pe el, cauta pe net info despre jucariile preferate, sa citeasca usurel usurel ceva ce-i face placere.

Sa nu te supi pe mine, dar eu consider ca-i faci mai mult rau, daca ati ajuns in stadiul sa te roge cu lacrimi in ochi sa nu-i mai dai dicari...eu nu concep asa ceva aplicat unui copil, cred ca-i strici toata placerea invatatului...oricum din ce vad la colegii fi-mii.cei care au stiut sa citeasca inainte de a scrie, sunt brici la dictari, restul mananca la litere la greu, cum e prietena fi-mii. am sfatuit-o pe mami ei sa exerseze mult cititul, citeste la fel de bine ca fi-mea acum si nu mai papa litere la dictari.


Apropo de citit si de dezvoltarea asta in salturi. fi-mea invatatse literele si le "vedea" cursiv de la doi ani juma.cam asa : http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/?action=view¤t=MOV02644-1.mp4
la 4 ani deja citea cuvinte disparate pe panouri publicitare, etc.la 5 jumate reusea sa citeasca un text usurel, dar a stagnat. nici acum la 7 jumate nu are fluenta in citit, sunt copii, inclusiv la ea in clasa si aici pe forum care citesc carticele,sunt interesati sa termine povestiri, a mea nici gand. citeste tot la nivelul de 6 ani adica atat cat sa-si ia informatia necesara, dar nici gand s-o apuce dragul de citit sau sa aiba fluenta altora,un text de 5-7 propozitii o oboseste si capituleaza, daramite sa citeasca povesti. nu sunt stresata absolut deloc ca citesc altii mai bine, asta e ritmul ei ,interesul ei. a interesat-o cititul fix pana a reusit sa afle informatia si gata, n-o mai intereseaza sa exerseze, ba ma pune pe mine sa-i citesc textele problemelor ca ei ii e, citez "groaza" sa se chinuie. si face opt ani in mai.

Daca mai are cumva si 6 ani puiul tau, daca e si intr-o clasa foarte buna, daca-l mai fortezi si tu pana la plans...atunci il demoralizezi de tot.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Flaviuta,,multumesc pentru raspuns!

Puiul meu are 7 ani si jumatate.Nu stiu daca nivelul clasei este atat de ridicat pe cat se vede din calificative.

Incerc sa nu transmit starea mea de spirit copilului.Problema este ca desi a evoluat foarte bine,din punctul meu de vedere,in acest semestru, rezultatele obiective nu sunt pe masura.Si nu pot fi atat timp(daca evaluarile celorlalti sunt obiective)cat el trebuie sa recupereze...

Stiu,imi spune si sotul acelasi lucru,dar consider ca startul este totusi foarte important.

Incerc sa nu umbresc magia sarbatorilor.

Dar,ce este mai important...l-am intrebat daca este multumit de rezultat...Mi-a raspuns ca da,nu are importanta pentru el daca nu a obtinut FB la un test ca ceilalati 26 colegi...doar a luat si el FB!
Asta este cel mai important.Ma intreb insa daca constientizeaza cum stau lucrurile...

Oricum,m-am linistit...Voi lucra cu el ca si pana acum dar nl voi mai stresa.Pentru ca totul va veni cu timpul.

Deocamdata asteptam serbarea de luni.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

La noi tot intrebau unii parinti...unde se situeaza copilul lor in clasa si li s-a raspuns ca acum nu e relevant, pe la sfarsitul clasei a doua...pentru ca acum pornesc inegal, unii scriu citesc,socotesc, altii pun stiloul in mana pentru prima data.
Mie nu mi se pare capat de tara 26 fb 2 b 2 s in conditiile in care a pornit de la zero, pe bune.
Referitor la nivelul clasei si notarilor...ma apuca uneori plansul.ieri am fost in calitate de presedinta de clasa la sedinta semestriala...nu-mi place deloc atitudinea directorului aluia, si cate am mai aflat facand sondaje cautand o invatatoare pentru fi-mea....am aflat ca doi copii gemeni pe care ii stiam si ii stiu buni, iti dai seama conversand cu ei ca sunt buni au fost chemati la pregatire pt ca sunt "slabi" , in clasa 1, ca una din doamnele invatatoare , foarte buna, mi-a placut, am cunoscut-o, e sub papucul parintilor(care mai de care mai cu functii) ii ia foarte lejer si au toti FB pe linie....ca domnisoara noastra a fst apostrofata ca strica imaginea scolii pentru ca da toate calificativele dar sustine ca are doar copii buni si foarte buni....

Eu tot caut invatatoare pentru fi-mea, trebuie s-o iau de acolo, nu are ce cauta in scoala aia, punct. desi o vor doamnele, au si venit doua sa se intereseze de dansa dupa ...o faza. s-a scris de catre director unui ziar ca a noastra clasa este slaba si copiilor le-ar fi mai bine in colective bune, ar invata si ei ceva, si, drept urmare doamnisoara a invitat cateva cadre didactice in clasa, sa cunoasca nivelul real al copiilor...sunt copii fara conditii materiale extra, dar 12 merg brici. oricum se lucreaza peste nivelul celorlalte clase, la mate deja au trecut la probleme, scris text si rezolvari, au facut adunare cu mai multi termeni, comutativitate, primit teste notate in genul "stabileste A SAU F 3+2-1 < 3+3-2 " , probleme gen descazutul e atat, scazatorul atat afla restul, etc...nu stiu daca toata clasa, dar fi-mea asta are prin teste si caietul de clasa.au depasit perioada fiselor de adunari,scaderi, de acum incepe distractia.


Am gasit o varianta , am cunoscut o doamna fix pe gustul meu...dar ce pacat, are clasa a doua....daca as putea, as sari-o o clasa, chit ca n-ar mai fi prima, nu asta urmaresc ci sa-i fie ei bine...chiar stie cineva, exista posibilitatea ca un copil sa sara peste o clasa in ro?


I-auzi, suntem de-o seama. si a mea are tot 7 juamte, nascuta in mai 2004.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Flavutza,cred ca nu am fost suficient de explicita...Nu sunt calificativele lui fii-miu.Am vrut sa spun ca la ultima testare din 30 de copii,26 au luat FB, 2 copii au luat B si 2 au luat S.Daca alea ar fi calificativele lui fii-miu ar fi bine!Ei inca nu au primit carnetele cu note!

Am citit ca aveti probleme cu desfiintarea clasei...Sper sa-i gasesti fetitei tale o invatatoare cum iti doresti...

Noi am facut bradul deja.Ieri l-am cumparat si nu a mai avut rabdare.Daca ma gandesc, este frumos sa astepte mosul cu bradul facut.Nu stiu insa daca va tine 2 sapatamani pana la anul nou....

Mai vorbim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

flaviuta, auzeam zilele astea la televizor ca se aproba si la noi efectuarea de doi ani intr-unul. Scrie si aici: http://www.adevarul.ro/scoala_educatie/Cum_poti_sa_faci_doi_ani_de_scoala_intr-unul_singur_0_599340241.html

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Iahim eu zic sa nu-ti faci griji si sa lucrezi cu el. Da, la cls I sunt copii care stiau deja foarte bine materia (sa citeasca, matematica, etc). Dar la a III-a nu vor mai fi. Si atunci al tau va avea avantajul ca stie sa invete si sa asimileze repede notiuni noi, in timp ce ceilalti vor da peste problemele pe care le ai tu acum. Si se va inversa situatia.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Noi am facut bradul deja de 2 saptamani. Am cumparat unul la ghiveci si rezista foarte bine, nu-i cad acele.
Miercuri avem si noi serbarea la scoala. In carnet inca nu le-a trecut notele,saptamana asta le incheiie mediile, vom vedea cum va iesi. Oricum invatatoarea noastra este foarte exigenta cum am mai spus, le taie si daca depasesc liniile , chiar daca raspunsul a fost corcet 5 , daca 5-ul este stramb e taiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna, azi ziua lui Rares si va dau de baut

Iahim, pai asta e legatura intre hiperprotectie si rezultatele scolare, cea pe care a spus-o tu si pe care am spus-o si eu.
Nu ne-am stresat, nu ne-am agitat, nu am pus-o la birou, nici nu am cumparat inainte de a incepe scoala, l-am cumparat dupa o saptamana, ghiozdanul l-am cumparat intr-o doara ca ne plimbam, am gasit la promotie si i-a placut ei si l-am cumparat, nu am facut deloc tam-tam cu ea pe tema scolii.
Ca sa nu mai zic ca din august a fost plecata (1 luna) la sora mea in Ungaria si am adus-o acasa sambata inainte sa inceapa scoala, cu ea a facut, dar doar oral nimic, scris, ceva pe la mate, adunari in principal pe degete. Atat. Literele le stia, dar nu sa le scrie, deci... era fata de colegii ei 0, vorbesc de ceea ce se face la pregatitoare, in mod normal.
Pt ca eu cred ca am mai zis, ea a nimerit anul trecut la o clasa mixta - copii intre 2,5 ani si 6 ani desi stia educatoarea ca pleaca la scoala(ea si inca o fetita se duceau la scoala), nu s-a stresat nimeni sa face ceva cu ea, eu nici atat, cel putin pana la sarbatorile de Craciun.
Apoi ea a fost mai mult bolnava, racita, varicela si de aici niste complicatii, cert e ca pana in martie a stat acasa, in aprilie a mers putin si a venit vacanta de Paste cand a plecat la sora mea si a stat 6 saptamani, a venit in mai, 1 luna de gradi, serbare chestii si gata "pregatioarea".

La scoala ne-am trezit, dupa 2 zile, ca trebuie sa-si scrie singura ce aveau de scris pentru acasa, in caietul de corespondenta, Sora le scria pe tabla, ei copiau (asa fac si acum), dar era de necitit ce scria ea acolo, de Ilinca vorbesc.
Si tot timpul, scris cu rosu pe caiet, I, I, I rar cate un S.
Inainte de vacanta avea 3 de S la romana si restul FB, deci groasa rau treaba.
Restul, in mare il stiti.
Iar acum ca si tine Iahim, m-am linistit, temele trebuie sa si le faca , (inca mai primeste I pe caietul de teme cel putin la mate ca scrie groaznic si recunosc, nu poate pastra liniatura , se le face muci, una mai mare una mai mica si va dati seama cum arata tema), dar stie sa citeasca chiara daca inca silabiseste, face calcule la mate destul de greute, asa ca pt noi astea 3 luni au fost un mare stres, dar si o perioada cand ea a primit foarte multe cunostinte si evolutia este din punctul nostru al parintilor excelenta, daca nu are FB la romana,inseamna ca nu e de Fb, dar nici de insuficient nu mai este .
"Nivelul clasei noastre, este ff ridicat" de la invatatoare citire,m-am stresat si pe tema asta, dar oricum mai mult de atat nu pot sa schimb in 3 luni, va merge in acelasi ritm, sper eu si vom recupera.
Va pup si o saptamana usoara si frumoasa va doresc, azi facem si noi bradul


Ilinca si Rares

Mergi la inceput