Clasa I * 2011 - 2012 * [14]

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mgabi, eu deocamdata nu ma pot plange ca la noi e lejer, eu ma minunez citind aici, sincer, cate concursuri sunt si cate teme si unde au ajuns unii copii cu materia la mate de exemplu, insa e un lucru bun daca se descurca.
si ma bucur ca la noi e mai incet asa totul :-) altfel ar fi nasol de tot, nici nu mi pot inchipui cum e sa nu aiba chef dimineata sa mearga la scoala, deja :( ca va veni momentul, sunt sigura, dar acum e totul inca ok si usor.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

szivarvany...ce nume frumos!

flaviuta...8 pagini de scris in caietul tip I??? Iustina n-a avut niciodata mai mult de o pagina si 2-3 randuri...si atunci am declarat noi, parintii, ca are mult de scris. chiar mi se pare enorm de mult, dar, vorba cuiva, daca pentru voi e ok asa, atunci...bafta si spor! Felicitari fetitei tale ca face fata!

mgabi, cred ca fetita ta stie deja destul. A mea stia literele mari de tipar, le recunostea si stia sa le scrie, atat. nu stia deloc sa lege literele intre ele pentru a citi cuvinte. Stia sa scrie cifrele si sa faca adunari/scaderi pana la 10, pe degete. Atat. A fost deajuns si acum citeste cursiv, a avut un singur calificativ B in carnet, la un test la care a gresit din neatentie...deci tu hotarasti daca poate sau nu sa mearga in clasa I, daca e sau nu pregatita. Depinde si de invatator, de asemenea. D-na noastra a zis ca a fost destul ceea ce stia. Mult succes!

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Lora , n-a avut niciodata atat de mult de scris. maxim doua pagini.de fapt temele zilnice cumulate nu-i iau mai mult de 35 minute.nici nu mi-a venit sa cred, am sunat mamicile, probabil le-a dat asa fiind week end. nu a avut nimic la mate in schimb.

Azi a venit cu caietul rosu la mate. le-a dat trei patru probleme dificile , cine le face, ia FB in catalog, nu le-a facut niciunul, pentru maine trebuie sa le deslusim. Culmea, acasa face usor din astea, in clasa nu le-a facut, doar doua din 4. sunau cam asa " Scade 4 din suma numerelor 4 si 6" etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

dati-mi si mie idee de o culegere de mate pt clasa I.
multumesc

CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009

Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorellay

dati-mi si mie idee de o culegere de mate pt clasa I.
multumesc

CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009

Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo

Noi lucram de aici, dar o editie mai veche:

http://www.edituraparalela45.ro/titlu_detaliu.php?idtitlu=1024

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mgabi

Si eu sunt in aceeasi situatie ca si voi avad fetita clasa I si sunt chiar intr-o situatie dificila, copilul ajungand sa faca o "fobie" din frica de scoala de teste. Ma intreaba oare azi dau test, daca nu o sa stiu mami.

.... asta mi se pare cel mai trist si cel mai grav ... sa ajunga sa-i fie frica de scoala ... greu pentru un parinte ajuns in situatia asta ... dar trebuie facut ceva ! in primul rand de catre parinti, poate de fata cu copilul trebuie prezentata scoala ca o treapta accesibila, usoara, frumoasa ... si testele de la scoala ca pe o verificare la ce a invatat ... si mai ales nu trebuie facuta o drama daca nu face perfect la teste, numai din greseli se invata ! ... si fara comparatii in fata copilului "pe vremea mea era mai usor !!...."

Nu stiu ce sa mai zic, mult succes si cale usoara sa prinda (din nou) drag de scoala !
... cu frica si fobia nu se ajunge nicaieri ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui flaviutza

Va anunt solemn ca i-am gasit si invatatoare in aceeasi scoala, pentru la anul cand i-or desfiinta. am cunoscut-o prin domnisoara actuala, mi-a stabilit o intalnire si a fost dragoste la prima vedere, e deschisa, tanara, comunicativa si foooarte iubareata, s-a conversat cu fi-mea despre coafuri de fetite si s-a jucat cu parul ei, ne place.Am ales-o pe ea, desi mai aveam o varianta in alta scoala, pentru ca va merge in aceasta clasa cu inca 4 prieteni din clasa actuala .

Asa ca am mai scapat de-un stres.

Doamne ajuta sa fie bine !!!
Cu asa scolarita, cred ca fiecare invatatoare ar fi onorata sa o aiba in clasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Intru sa ma uimesc si eu de tema de 8 pagini...mi se pare enorm. Nici cand aveam comentarii literare prin clasele 5-8 nu cred ca scriam 8 pagini...chiar daca a fost tema de we mie mi se pare mult prea mult...numai cand ma gandesc cat e imi piere cheful. Si la Bia vad ca temele incep sa fie din ce in ce mai lungute, insa parca nici chiar asa... In alta ordine de idei bine ca ai gasit o invatatoare cu care sa va intelegeti, ai scapat de-o grija.
LORELLAY - Noi suplimentar, de capul nostru adica, lucram acasa pe o culegere ce mi se pare super: nici foarte grea insa nici la nivelul manualului. Se numeste "Exercitii si probleme de matematica pentru elevii claselor I-Iv" de Angelica Calugarita. E in conformitate cu programa, asa ca practic la fiecare punct atins in clasa avem probleme si exercitii in culegere daca ne pofteste inimioara. Deasemenea ne place din ce in ce mai mult Gazeta matematica ... ultimul numar e chiar interesant bine in comparatie cu celelalte care mi s-au parut slabute. Unde mai pui ca le da si carticelele alea 3D..
Mamagiuliei - imi place noul nick, e misto..doar ca nu-l pot scrie, doar sa-i dau copy/paste...da-l invat eu

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Si noi mergem cu mare drag la scoala.. teme nici multe, nici putine.. Eu zic ca weekendurile sunt pentru relaxare, nu ca sa lucreze cat in timpul unei zile obisnuite. Ar trebui sa-i lase sa se bucure de copilarie, pentru ca la varsta asta cred ca e mai important sa faca sport, miscare, decat sa obtina cine stie ce performante la scoala. Au timp de performante cand mai cresc si realizeaza cu adevarat ce vor sa faca in viata si ce aptitudini au. Eu am avut tot mereu premiul I, am participat la concursuri scolare, bla-bla, dar regret ca mi-am petrecut atata timp invatand in loc sa fac multe alte lucruri care mi-ar fi deschis noi orizonturi si oportunitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

[quote]citat din mesajul lui mgabi

Si eu sunt in aceeasi situatie ca si voi avad fetita clasa I si sunt chiar intr-o situatie dificila, copilul ajungand sa faca o "fobie" din frica de scoala de teste. Ma intreaba oare azi dau test, daca nu o sa stiu mami.

In ideea asta am cautat si sper sa fi nimerit si de data asta bine, o invatatoare care nu pune presiune pe copil,pe note, foooarte blanda si apropiata de ei sa nu ajung sa-i fie groaza sa mearga la scoala.
La clasa la prietena fi-mii, un baietel a ajuns sa fuga in pauza, singur acasa, de groaza dictarii.Trebuie sa fie o presiune de undeva, altfel, doar prin tipul de temperament al copilului, nu-mi explic atat stres.parca totusi sunt prea mici sa fie atat de perfectionisti si stresati la 7 ani de unii singuri.Posibil sa gresesc.
Totusi conteaza mult atitudinea fata de note si rezultate a dascalului, poate mai mult decat a parintelui, am observat ca se agita mai mult de ce spune domnisoara decat de ce spun eu. Si daca domnisoara le spune ca nu-s o problema notele, ca ea a luat si unu si patru, fi-mea nu se prea agita. se agita totusi sa fie prima,daca ia Razvan FB si ea minus Fb e cam ursuza o zi doua pana-i trece...azi, dupa ce mi-a spus domnisoara ca nu a facut problemele , desi se bucurase ca poate sa ia un Fb -n in catalog, replica senina a fi-mii a fost "si ce daca, nimeni nu le-a facut"

Gabi, eu sunt mai zapacita, m-as cam interesa de felul cum abordeaza dascalul scoala si notele si m-as reorienta daca nu mi-ar conveni, am experienta,si la gradi am schimbat si a fost bine,macar in clasele 1 -4 sa mearga de drag la scoala.

Mergi la inceput