Clasa I * 2011 - 2012 * [14]
Raspunsuri - Pagina 17
monica-elizabet spune:
pe vicky.ro sunt teste haioase pe care le-a facut cu drag in vacanta
noi am inceput anul cam distrate...am incurcat la dictare pe Marcel cu Mircea(acolo unde trebuia scris Marcel a scris Mircea si invers) si a incasat un B-FB mare tragedie...nu va pot spune
va pup si va doresc un we placut
mina spune:
Vai, Monica, ce "tragedie"....dragii de ei, bleguti mai sunt!
Al meu a uitat azi dim cartile si caietele de mate acasa si ghiciti cine s-a dus cu parul in vant si lapt in spate inapoi acasa sa i le aduca....Si oricum cand am ajuns napoi la scoala era inlacrimat in brate la Dna ca intarziasem...el o fi crezut ca ma teleportez, sau ce?
Altfel toate bune si frumoase, ba chiar si-a uitat fularul in clasa si n-a bocit. A, stati ca n-a bocit ca avea alta trauma: au inceput la sport sa faca rostogoliri peste cap pe saltea si i-e frica sa nu-si sparga capul. Nu conteaza ca sunt pe saltea si cu profesorul langa ei, DACA isi va sparge capul? Dar DACA se intampla?
ooooofffffffffffffff
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
monica-elizabet spune:
mina deci si voi sunteti uituci .... Ruxi pana acum nu si-a uitat nimic la scoala dar ieri si-a uitat ABC-darul...noroc ca am eu un elev la pian in cls V , care invata dupa amiaza tot in sala ei de curs si l-a cautat pe Alex(baiatul meu cel mare care invata si el dupa amiaza si i-a dat cartea)
mina spune:
Daa, se pare ca ieri a fost zi de uituceala. Cand m-am dus sa-l iau, mi-a iesit cu gatul gol, geaca descheiata si fara sa-si fi schimbat tricoul dupa ora de sport. Era transpirat fleasca. Ma infig in el si recunoaste (fara sa se framante prea tare, ceea ce e rar...) ca a uitat fularul in clasa dar, citez, l-a uitat fiindca avea altceva mai important in minte. Bey, ma leshi? Ce ma rog te framanta asa tare?
Pai ora de sport fratilor, aia-l framanta asa tare. Ca face rostogoliri la ora de sport, si "ai uitat cand era sa-mi sparg capul la gradi facand rostogoliri la arte martiale???" (recunosc foarte cinstit ca uitasem, dar sa nu ma ziceti).
No, si dintr-asta s-a intamaplat o intreaga discutiei si dezbatere. Initial nu i-am dat atentie, insa aseara inainte de culcare a re-deschis subiectul. E terorizat de faptul ca ar putea sa-si sparga capul la rostogolirile alea. Si nu vrea sa le faca. Partea proasta e ca mi-a adus si argumente:
- la ce e buna, pana la urma, ora de sport, avand in vedere ca oricum ce fac acolo nu e nici distractiv, nici util, si oricum el face la tenis mult mai mult sport si mai de calitate decat la scoala?
- la ce ii vor folosi in viitor rostogolirile? Ca uite, cititul e bun, scrisul e bun, cam tot ce inveti la scoala te ajuta in viata, astea la ce ajuta?
- pe de alta parte ce dezavantaje serioase ar avea daca nu le face? ca daca nu citesti si nu scrii esti de rasul lumii si nu te descurci in viata, dar rostogolirile??????
Na, pun'te Miruno si argumenteaza! Am dat-o eu cotita ca stii, ora de sport-viata activa, atitudine sportiva, corp sanatos, bla bla....N-a mers (evident, ca la ce argumente mi-a adus, eram jalnica...).
Si in tot acest timp statea sa dea in plans, adica e chiar terorizat de frica sa nu-si sparga capul, si indiferent la argumentele mele ca au saltele (si la gradi aveau), ca sta profu langa ei (si la gradi a stat si tot era sa se intample, etc).
No, io acu ce ma fac? Sa ma duc sa vorbesc cu invatatoarea sa-l scuteasca de rostogoliri? Mi se pare penibil dar, pe de alta parte, mi se par minore si nesemnificative si n-ar prea avea rost sa chinui copilu pentru ele.
Of!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
manuelacrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flaviutza teste de mate clasa 1 http://www.matematica-scolara.com/matematica-clasa-1.htm |
Flaviutza tu ai cumparat cumva vreuna din cartile recomandate acolo ? ... ma intereseaza daca sunt la fel cu cele cateva teste care se pot vedea pe site ... adica sunt scrise exercitiile ff inghesuit, desenele sunt ambigui, semne grafice ciudate pe post de elemente in multimi, toate sunt alb/negru/gri ... pentru un copil de clasa I conteaza mult "materialul" ... iar dupa parerea mea autorul cade in extrema exercitiilor tip siruri logice /algoritmi logici / bazele informaticii ...
eveline spune:
MINA - Mai ca-mi vine sa rad da nu-i de ras...micutul chiar are o problema importanta pentru el. Cam aceeasi problema o avea si fiica-mea, diferenta fiind ca ea isi suceste gatul nu-si sparge capul....
La noi problema s-a rezolvata acasa, cu multa rabdare (din partea mea), in sensul ca am improvizat o salteluta (din pernele unui fotoliu) si m-am rostogolit eu, corect, sa vada ca nu pateste nimic, apoi a incercat ea. Intai am ajutat-o eu, impingand-o sa mearga mai repede treaba apoi a incercat singura. Cand a vazut ca e ok si nu e niciun pericol nuu vroia sa se mai opreasca. Acum in fiecare seara avem program de rostogolori, si eu tre' sa stau teapana langa ea caci i-am bagat in cap sa nu faca astea decat in prezenta unui adult.
De uitat, ce sa mai zic: le-a zis doamna sa predea temele ce le-au avut pe vacanta (erau intr-o folie caci erau sub forma unor fise) si a mea le-a pus in pupitru in ideea ca le preda cand termina desenul. Sa va mai zic ca nici nu le-a predat doamnei da nici nu le-a luat inapoi acasa?! In pupitru au ramas... asa ca am trebuit sa-mi sun tatal care sta mai aproape de scoala sa mearga sa le caute ca daca "dispareau" pana luni, ce mai dadea fata, facea din nou toate temele pe vacanta?? Noroc ca le-a gasit...
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
deea772 spune:
Buna seara,
Mamici de scolarei de clasa 1,am nevoie va rog de un sfat de la voi:noi implinim 6 ani si opt luni in septembrie si nu stiu daca sa optez pt clasa 0 sau clasa 1,motiv pentru care,cunoscind ce poate copilul meu,va intreb:cind ati inceput clasa 1,ce stiau sa faca copiii vostri?
Care este ritmul de avansare in materie?
Viitoarea noastra doamna la intrebarea mea :ce ar trebui sa stie ca sa poata fi pregatita pt clasa 1,mi-a raspuns:sa se descurce singura la baie,sa isi lege sireturile,sa poata sta atenta 30-40 minute.
La ce am tot citit ca fac pe aici unii copii de virsta ei,citit,scris,etc,ma infior si ma tot gindesc:oare nu fortez nota sa o duc in cls 1?
Stie sa citeasca si sa scrie cu litere de tipar dar pentru ca a vrut ea,nu pt ca fac la gradi.
Astept si eu sfaturi.
Va multumesc mult.
flaviutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui manuelacrina
Flaviutza tu ai cumparat cumva vreuna din cartile recomandate acolo ? ... ma intereseaza daca sunt la fel cu cele cateva teste care se pot vedea pe site ... adica sunt scrise exercitiile ff inghesuit, desenele sunt ambigui, semne grafice ciudate pe post de elemente in multimi, toate sunt alb/negru/gri ... pentru un copil de clasa I conteaza mult "materialul" ... iar dupa parerea mea autorul cade in extrema exercitiilor tip siruri logice /algoritmi logici / bazele informaticii ... |
Nu, nu le-am luat din motivele enumerate de tine. dar sunt cateva probleme pe acolo de facut.
Iti recomand, daca faci rost, mate 2000 varianta veche .nici eu nu o am, decat ce ne-a trimis faby pe mail .
Nu stiu nici eu, sunt in pana de inspiratie , trebuie sa ma duc pe la librarii sa vad ce mai gasesc nou.
flaviutza spune:
Deea, nu stiu cat conteaza ce stie pana acum , mai mult conteaza capacitatea de a asimila si a intelege, deci dezvoltarea psiho motorie. Adica poate sa nu stie mare lucru, dar sa mearga struna, pt ca poate pur si simplu , si e posibil si viceversa : sa stie cat de cat a scrie, citi pentru ca s-a lucrat intens cu el inainte si sa mearga mai greu, pentru ca, am priceput si eu anul asta, scris / cititul reprezinta vreo 50 la suta din materia de cls intai. Plus ca mai conteaza enorm nivelul clasei si implicit nivelul la care se lucreaza in clasa , depinde in ce clasa nimereste.
Eu anunt c-a inceput semestrul doi taaaare aeriana, am impresia ca ,cu cat inainteaza in stiinta devine din ce in ce mai neatenta.La ambele, rom si mate, dupa ce-si termina exercitiul de clasa, cei buni primesc ori fise, ori de transcris, etc. Fi-mea uita caciulile la a, uita sa taie a -urile, uita punctele la i, mai mananca litere ,numai la transcriere, lucru pe care nu l-a mai facut pana acum.
Drept pentru care a inhatat un FB cu minus, in loc de Maria e cu Ana , a scris "Maria si cu Ana " cu promisiunea solemna ca data viitoare, la prima greseala de neatentie o va taxa c-un S, ca poate asa se invata minte. I-a spus si ei mi-a spus si mie domnisoara.Fi-mea nu crede, cica nu are cum sa primesca S pentru o cateva caciulite, iar ii da cu corectitudinea , i-a spus domnisoarei "inseamna ca n-o sa fiti corecta, ceilalti copii nu primesc S pentru asa ceva" Tipic pentru fi-mea,ce stapaneste, nu mai da atentie . Replica ei e "stiu sa scriu, gata lasa-ma mami" ....o paste un S saptamana asta, sa vezi jale si durere
Anka74 spune:
Si noiam reinceput scoala cam uituci - din prima zi am uitat/pierdut stiloul si linia...pe urma si-a mai revenit, pana joi noaptea cand il aud ca plange in pat...cica avea un desen de dus la scoala, nu mai stia la ce materie si cand primise tema, insa a doua zi trebuia sa il duca! Acum ce sa fac, sa pun copilul sa deseneze la unu noaptea? Lasa mama, ca il faci in weekend si il duci luni..nu si pace, abia a adormit la loc! Norocul lui ca au fost mai multi copii in aceeasi situatie asa ca au desenat in clasa, la ora de desen...ba chiar i-a oprit Doamna desenul la expozitie! Si una tare - la o dictare trebuia sa scie "Mircea e mare." si ce credeti ca scrie fimiu "Mircea E" ca doar 'Doamna a zis e mare, e mare a zis, E am scris!" Si acum e ferm convins ca el a scris corect..doar ca a interpretat altfel ce i s-a dictat!
Cu rostogolirile nu avem probleme, s-ar rostogoli toata ziua, insa eu ii inteleg pe copii care au blocaje de genul asta pe cate un element sportiv...eu eram o fire sportiva din fire, fara a avea probleme la nicio proba la sport...ei bine nu puteam sa ma rostogolesc la lada, pese lada adica, ma speriase un coleg printr-a opta si pur si simplu m-am blocat. Asa ca in liceu, in trimestrul 2 parca aveam proba asta..incasam un 4, spre disperarea profei care nu intelegea si pace cum pot sa am in rest numai 10 (la sport) si peste pacatoasa aia de lada nu pot trece!