Clasa I * 2011 - 2012 * [14]
Raspunsuri - Pagina 16
antoemma spune:
Cosmina, super tare replica Emei.
Si la noi a aparut un coleg nou, a venit din Austria si nu stie romaneste. Cred ca ii e tare greu, saracutul... Nu prea inteleg de ce ar veni cineva aici, dar probabil ca au motive serioase. Eu asa as pleca... dar nu am cum.
Haideti ca m-ati linistit cu adunarile si scaderile astea. Au dat azi si ai nostri dictare si cand am intrebat-o daca dictarea e de azi a zis ca nu, de dinainte de vacanta. Dupa un timp si-a amintit insa ca era de azi dictarea. Oare cum poate retine poezii grele dar nu poate sa-si aminteasca daca au dat dictare?
Fetita mea s-a suparat ca instructoarele nu mai organizeaza cursuri de inot pana in martie. Acum se ocupa de schi. A plans azi tot drumul de la scoala-acasa, cand i-am spus vestea trista. Acum trebuie sa ma interesez daca ar putea merge doua luni la alt instructor sau e inchis bazinul o perioada. Am uitat sa intreb prima data.
Flaviutza, sunt curioasa daca si invatatoarea la care veti merge anul viitor va avea asteptari tot atat de mari de la elevi. Ar fi bine sa nimereasca intr-o clasa tot atat de avansata, ca sa nu astepte sa o ajunga ceilalti din urma. Mare pacat ca se desfiinteaza clasa actuala.
manuelacrina spune:
... "problema" din folclorul bunicului, data Crinei:
"Intr-un autobuz sunt 7 calatori; la prima statie coboara 5 si urca 2, la a doua statie coboara 3 si urca 4, la a treia statie coboara 7. Cati calatori trebuie sa urce ca sa ramana autobuzul gol ?"
... alta :
"Tu conduci un autocar si mergi in excursie cu 10 colegi; in urmatorul oras coboara 5 si urca 4, in orasul al doilea coboara 3 si urca 2, in orasul al treilea ...... in orasul al 10-lea coboara 4 si urca 5. Cati ani are soferul autocarului" ?
... si da-i si socoteste, si scade si aduna copilul, fara foaie si creion ...
Sa aveti o zi frumoasa !
Anka74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui manuelacrina "Tu conduci un autocar si mergi in excursie cu 10 colegi; in urmatorul oras coboara 5 si urca 4, in orasul al doilea coboara 3 si urca 2, in orasul al treilea ...... in orasul al 10-lea coboara 4 si urca 5. Cati ani are soferul autocarului" ? ... si da-i si socoteste, si scade si aduna copilul, fara foaie si creion ... |
La noi a fost invers...bunicul a fost stresat de copil cu problema asta, spre disperarea tatalui meu...uite Dom'le ce ii pune pe astia mici sa invete la scoala, saracii de ei, cum sa nu fie obositi!
Si tot din categoria problemelor distractive mai sunt si cele de genul "intr-un copac erau cinci ciori, un vanator impusca una, cate mai raman?"
lorellay spune:
unde gasesc ceva fise de lucru pentru clasa 1?..inafara de didactic.ro
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
anda141 spune:
citat din mesajul lui manuelacrina ... "problema" din folclorul bunicului, data Crinei: "Intr-un autobuz sunt 7 calatori; la prima statie coboara 5 si urca 2, la a doua statie coboara 3 si urca 4, la a treia statie coboara 7. Cati calatori trebuie sa urce ca sa ramana autobuzul gol ?" ... alta : "Tu conduci un autocar si mergi in excursie cu 10 colegi; in urmatorul oras coboara 5 si urca 4, in orasul al doilea coboara 3 si urca 2, in orasul al treilea ...... in orasul al 10-lea coboara 4 si urca 5. Cati ani are soferul autocarului" ? ... si da-i si socoteste, si scade si aduna copilul, fara foaie si creion ... Sa aveti o zi frumoasa ! |
Apropo de asta , imi amintesc de cand eram copil cum si bunicii mei ne puneau astfel de probleme. Nu inteleg placerea asta a lor sa toace la cap copiii toata ziua cu tabla inmultirii, probleme incurcate , poezii, etc. De la gradinita incep : spune-mi si mie o poezie, de parca copilul e pentru distractia adultilor. Mi se par stresante astfel de lucuri pentru copii, invata destul la scoala si pentru scoala, cand merg la bunici se relaxeaza, nu se duc sa le spuna poezii, cantecele si alte inmultiri.Unora le face placere sa spuna, dar cei mai multi se simt obligati. Am vazut multe cazuri.
Asta asa ca o paranteza, ca mi-am amintit de "problemele" bunicilor.
eveline spune:
MANUELACRINA - Tari de tot problemele. Am sa i le dau si eu Biei, sa vad cum reactioneaza
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
antoemma spune:
citat din mesajul lui lorellay unde gasesc ceva fise de lucru pentru clasa 1?..inafara de didactic.ro CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009 Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo |
Pusese cineva un link pentru teste online: vicky. ro In rest nu am prea gasit nici eu fise de lucru.
mina spune:
Si pe mine ma intreba bunicu-meu daca 3X3 fac sase sau sese .... Am incercat si eu cu fimiu asa, la distractie, si am primit raspunsul ca "habar n-am cat fac 3X3, ca nu stiu tabla inmultirii, dar in mod sigur nu fac sese, ca nu se zice sese!!!!". Na, copiii din ziua de azi....Hehe, pe vremea noastra...
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
manuelacrina spune:
citat din mesajul lui anda141 Nu inteleg placerea asta a lor sa toace la cap copiii toata ziua cu tabla inmultirii, probleme incurcate , poezii, etc. De la gradinita incep : spune-mi si mie o poezie, de parca copilul e pentru distractia adultilor. Mi se par stresante astfel de lucuri pentru copii, invata destul la scoala si pentru scoala, cand merg la bunici se relaxeaza, nu se duc sa le spuna poezii, cantecele si alte inmultiri.Unora le face placere sa spuna, dar cei mai multi se simt obligati. Am vazut multe cazuri. |
Ai dreptate Anda, nici eu nu sunt de acord cu insistentele unor bunici de a stresa copiii "spune o poezie ! cum, nu stii nici o poezie ??!!" si altele de genul asta ... Copilul daca vrea si spune cu placere ok, daca nu, sa fie lasat in pace, nu este poezia si tabla inmultirii turuita "asigurarea" bunicilor ca va iesi un savant din copilul ala ... am vazut si eu multe cazuri ...
Din fericire nu e cazul nostru.
In vacanta a fost o "competitie" distractiva intre Crina si bunicul, fetita i-a dat "teme" bunicului, "Las' sa vezi bunicule ce probleme grele iti dau !" ... si cand "l-a incuiat" cu "Afla suma dintre vecinii lui 5 si succesorul celui mai mare numar par de o cifra !", atunci a scos si bunicul "din arhiva" problemele de mai sus ... pe care mi le dadea si mie cand eram mica. Pana la urma asa se invata cel mai bine la varsta asta ... in joaca !