Clasa I * 2011 - 2012 * [14]

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Fiica-mea a venit ieri tare fericita ca a fost super rapida si buna la exercitiile de la recapitulare pentru ca a exersat si acasa. I-a zis doamnei ca a facut teme multe in vacanta. Eu zic "vaaaaai, m-ai parat va sa zica????", iar Alex senina: "ei ash, eu i-am zis ca am facut teme nu ca m-a pus mama sa fac teme".

Am aruncat aseara un ochi pe barajul de la Smart, pare simplut. Merg si problemele "distractive" cum ziceti voi, dar mai greut. Vom vedea vineri cum se descurca.

Pana una alta raportez o noua zi in care s-a trezit singurica si a plecat cu drag la scoala. Da doamne sa o tina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Roxana, exercitii din alea cu tabel m+3 etc sunt in manual, de fapt caietul special dupa care lucreaza fi-mea, editura ANA cred.
Facem si noi din astea, dar nu ca tema. ca tema, nu depasesc programa.dar primesc fise in plus, gen concurs, numai cu dintr-astea.
Pe vacanta am facut si peste program ,mai ciudate.
dau un exemplu : Gaseste a si b stiind ca : A3 + 12 = 55
BA + 3B = 67
iar A3 si AB si 3B au bare deasupra capului , semn ca-s numere intregi, formate din zeci si unitati.

sau " Scade din cel mai mare numar impar de doua cifre diferite cel mai mic numar par de doua cifre consecutive". asta e o problema din mate 2000, varianta 2008 - 2009

Noi avem alta problema...problemele cu necunoscuta, m-am intors la ele, ca vin operatiile cu numere mari si nu mai merge metoda brici gasita de subsemnata.
Fi-mea primeste probleme gen "descazutul e atat, restul atat, afla scazatorul " , atat, textual, fara sa i se puna in schema problema sus mentionata asa 9-a=3.

Totusi a avut pentru 9-a =3 urmatoarea schema :

descazut (+) - scazator (-) = rest sau diferenta (-)
9 - a = 3

Sumele din paranteza reprezentand operatiile prin care afli respectivii termeni, metoda la care fi-mea n-a fost tocmai receptiva, practic se preda o formula si nu intelegea , ori nu stiu eu sa explic cum domle sa aplice ea formula. azi invata, maine o uita.
Plus ca au intervenit problemele cu suma, termenul 1 termenul 2 al adunarii, tot cu forumule si le-ancurcat de tot.

Asa ca eu i-am explicat scurt pe doi, la problema "descazu e 6, restul e 5 afla scazatorul " sa scrie operatia casuta -casuta = casuta, sa inlocuiasca ce stie, termenul ramas il scoate rapid intuitiv. chestie care nu mai tine cand vorbin de numere de 2 cifre.

Cum le-ati explicat problemele astea ?
S= 3,D=9,r=?
D=6,r = 3, S=?

T1 = 4,S= 9, T2=?, etc?

Apropo, au publicat rez la comper, limba romana pe site ul lor. concursurilecomper.ro , dar trebuie sa iti faci cont. pe 20 publica si mate. Fi-mea a lua 100 la rom, unde nu stia sigur daca a gresit una, se pare ca n-a gresit-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Aoleu, ati ajuns la clasa la adunari de numere cu doua cifre? Noi suntem la adunari pana la 10 deocamdata. Am facut acasa adunari mai complicate din culegere dar asta asa, ca am vrut noi... La clasa au facut descompuneri de genul 10=2+5+x
Au intrat si ai nostri in materie puternic, au primit teme, poezie de invatat... Deocamdata avem energie din plin.
Eu nu i-am spus fetitei de scazator, descazut, rest, pentru ca nu stiu cum se spune in germana. Trebuie sa ma interesez, pentru ca nu am vazut in manual denumirile astea. Chiar acum ma duc sa caut...

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Flaviutza - ce-i ala cod CIC pt comper?

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Eveline, cred ca codul de mentor al invatatorului care l-a inscris pe copil. iti trebuie doar cont normal, mergi pe rezultate concurs etapa 2011-2012, bifezi localitatea, scoala, invatatorul copilului tau si se genereaza lista .
Sau zi numele copilului, scoala, orasul si ti-l scot eu rapid.

Antoemma, maine trece fi-mea la concentrul 1-30,deci peste 10. eu ma pregatesc temeinic, ca after n-am sa-mi faca temele acolo, in spinarea mea dupa serviciu cade napasta, deci ori merge brici, ori ne pierdem de caruta.

Apropo, grea e frate, romana asta. hai ca literele, le-a invatat rapid. dar cand e sa scrie....imi dau seama cat de grea e limba asta ...
Fi-mea e mai nou mare fan scris...si scrie, scrie, cu litere de mana, pagini intregi de poezii, povesti, inventii de-ale ei , evident cu o gramatica numai si numai a ei. adica fara nici o urma de gramatica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cosmina_p

Au intrat copii serios in paine in sensul ca au primit si teme!La scriere au ajuns la l mic de mana si la matematica au facut cateva problemute in care folosesc adunari si scaderi.Domnul le-a dat ca tema sa compuna si ei 4 probleme in care sa foloseasca scaderea.Pentru ca fiica-mea facea problemele ca pe niste povesti,i-am dat urmatorul exemplu:"Ema(fiica-mea) are 4 biscuti si-i da mamei ei 2 biscuiti.Cu cati biscuiti ramane Ema?"Raspuns(citez):Ema ramane cu 4 biscuiti pentru ca nu-i da lu mami niciun biscuite pentru ca mami se ingrasa!!!No comment!

Mult, mult prea tare!!!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Si-al meu a inceput cu drag, spor si elan, respectiv aseara m-a luat pe sus ca tre sa recapituleze la engleza. Ok, daca-i musai, cu placere. Numa ca m-a tinut de am recapitulat TOT ce-au facut semestrul trecut. La un moment dat il intreb daca asa a zis dna si-mi spune ca dna a zis "cand incepe semestrul 2 facem recapitulare". N-am reusit sa scot de la el daca dna a precizat ca recapitularea asta se face acasa, nainte de prima ora, sau "facem" inseamna ca fac ei in prima ora. Nebunu a vrut sa recapituleze si gata, eeeeeeee! Refuz sa cred ca le-a dat dna sa recapituleze acasa asa mult, dar nu mi-am pus mintea cu el. E stresat de faptul ca engleza la scoala e mai grea decat cea de la gradi si ca nu va face fata.....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

FLAVIUTZA - Mi-am facut un cont normal. Intru pe concurs-rezultate elevi dar nu am decat optiunea sa caut dupa codul ala CIC pe care evident ca nu-l stiu. Unde intri tu de ai optiunile alea cu oras, scoala, invatator ca eu nu gasesc si gata!

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Flaviutza, sigur fetita ta e in clasa intai? Ca la noi, nici vorba de asa ceva...acum sincera sa fiu mi se pare cam mult. Pot tine ritmul toti copii din clasa?
La clasa la fiimiu nu se face nimic peste nivelul manualului/caietului special si al culegerii din care lucreaza acasa...nu au invatat inca de descazut, scazator, suma...., nu stiu exact ce si cum prevede programa. Acum, nu stiu daca doamna nu e pt a lucra cu ei ceva mai greu sau daca nivelul clasei nu permite acest lucru...fiimiu s-a cam plictisit de 3+5 insa nu prea are ce face, in ultima ora de mate de anul trecut s-a luat la intrecere cu o colega in adunari si cica au mpresionat-o pe Doamna, acum....vedem noi ce va fi. Poate la un moment dat va lucra diferentiat cu ei, sau macar le va spune ce sa lucreze ei suplimentar.
Copilul ramane in continuare la parerea lui "daca n-ar fi scrisul asta de mana, la scoala ar fi mult mai usor decat la gradi!"
La abecedar sunt la ce - cerc, cercei, Marcel...
Materia preferata - sportul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

mie mi se pare SF ce scrii tu Flaviuta.
ritumul nostru e la fel, lin si fara stres :-)
Anka, noi la fel suntem la ce :-)

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput