Idei de organizare matinala
Raspunsuri - Pagina 5
anya spune:
Nu incep sa dau sfaturi. Voi povesti doar cum e la noi.
Seara:
1. toate ghiozdanele trebuie sa fie pregatite. Am doi baieti: unul la gradi, unul la scoala. Deoarece au si activitati suplimentare exista si alte ghiozdane (duminica seara am la usa 5 ghiozdane)
2. tate hainele sunt pregatite in sufragerie (atat cele de dimineata cat si cele pt activitatile de dupamiaza).
Culcarea se face cam tarziu la noi (22.30-23.00) din motive de antrenamente care se incheie la 21.30 si abia la 22.00 sunt acasa.
Dimineata:
1. eu ma trezesc la 6.45 si am 15 minute sa ma spal si sa fac pachetul pt scoala
2. la 7.00 incep procesul de trezire intai cu cel mare si cat se spala el trec la gadilici cu cel mic.
3. se spala singuri, se imbraca aproape singuri (il mai ajut pe cel mic)
4. pana se imbraca ei ma termin eu de imbracat/aranjat
5. la 7.30 maxim 7.40 iesim pe usa.
Intai las copilul mare la scoala (incepe la 8), apoi la gradi il las pe cel mic (educatoarele vin dupa 8 asa ca de multe ori il las prin alte clase sau cu ingrijitoarea). La 8.30 cel tarziu sunt si eu la job.
Noi nu putem manca asa devreme. Baiatul cel mare mananca pachetul in prima pauza, cel mic are mic dejun la gradi (pe la 9). Nici sambata sau duminica nu mancam pana pe la 10.00, chiar daca ne trezim, pt ca nu putem.
Avantajul meu e ca am baieti si nu vor anumite haine si nu le fac cozi . De la anul va fi mai usor pt ca incepe si cel mic scoala si va fi o singura destinatie pt amandoi.
ingridnen spune:
ah, si eu ma scol la 5:45... si tot nu imi ajunge timpul ha ha. Sa mai zic ca am trei caini si o pisica in grija... asta explica tot
Ingrid si Cristi 8 ani
Mickyyy spune:
Pana luna trecuta, cand inca aveam masina, era relativ ok, le imbarcam pe toate in masina, le debarcam care pe unde aveau nevoie si apoi parcam masina la metrou si plecam la munca (nu de alta, dar cu metroul faceam 12 minute, cu masina de la 30 in sus, chiar si o ora uneori cand traficul era aglomerat)
Gradinita e la 2-3 minute distanta, chiar langa bloc, problema e ca niciodata nu reusim sa plecam suficient de matinal sa am timp sa le duc intai pe cele mici la gradi (ca mai tre sa pierd 5-10 minute sa le si schimb acolo), asa ca le plimb si pe ele in directia opusa pana aproape de scoala, ca apoi sa ne intoarcem la gradi. Cea mare se duce o bucata de drum singura, cand suntem toate 3, o traversez doar bulevardul si apoi mai merge ea 3-4 minute printre blocuri pana la scoala.
Ele sunt obisnuite cu cereale cu lapte dimineata, cand chiar arde le dau repede un sandwich, dar cam stramba din nas. As putea incerca varianta croisant mancat in mana in drum spre, ceea ce ar mai reduce din timpul pierdut acasa (le ia cam 20 de minute masa).
Cornelia, si eu sunt superdezorganizata.....noroc ca mai trece soacra-mea pe la mine, si cand vine baga o tura completa de ordine, spalat si calcat, si 2 saptamani nu am probleme cu calcatul cel putin. Ca altfel, daca as sta sa si calc dimineata, mi-as lua campii.
De imbracat n-am efectiv cum sa le imbrac pe toate 3, sau am cum, dar in loc sa terminam in 5 minute, vom termina in 15. E timp pierdut, nu castigat, pentru ca eu sunt una si ele 3, si oricat de repede m-as misca eu, tot as termina mai tarziu decat in cazul in care cele mari s-ar imbraca singure (ambele o pot face foarte bine, n-au probleme cu nasturi, sireturi, fermoare sau alte lucruri care sa-i tina pe loc). Nici sa le imbrac cat inca dorm nu merge, cea mare e mult prea mare si daca nu coopereaza nu o pot invarti/rasuci/ridica, plus ca doarme si in patul de sus, si imi limiteaza mult manevrele. Mijlocia da din maini si picioare cand nu-i convine ceva, asa ca se exclude si la ea imbracatul fara acordul ei, si ramane cea mica. Ori cea mica e de obicei cea mai cooperanta, si oricum o imbrac eu.
Cred ca primul pas ar fi sa reusesc sa le impun o alta ora de culcare, sunt inca mici, important pentru ele e numarul de ore de somn, nu intervalul in care dorm, ori ca dorm de la 10 la 8, ori ca dorm de la 8.30 la 6.30, ar trebui sa fie acelasi lucru. Ca doar nu au program nocturn in oras sau cu prietenii pana la ora 9-10 seara sa zici ca li-l dau eu peste cap.
ingridnen spune:
cand a facut fi-miu 7 ani am zis: ura, am ajuns la jumatate, incepe numaratoarea inversa. Mai am 7 ani de tras si gata
Sper ca la 14 ani se va imbraca si pregati de plecare singur
Mickyy, tu esti mama-eroina ! Ce sa zic... cum imi spunea o prietena.. Rudotel si plimbari lungi
Ingrid si Cristi 8 ani
tinatache spune:
Mickyyy, e posibil sa nu-ti placa ce-ti spun eu, esti pregatita ?
Daca zici ca numai 1 e la scoala, ams a te incurajez si am sa-ti spun ca in timp si celelalte se vor organiza mai bine. Pe masura ce cresc incep sa nu mai vrea sa intarzie, le e rusine.
O solutie ar fi sa le pui pe alea mici la tv cat o duci pe cea mare. Iar o alta solutie ar fi sa fii mai autoritara si sa pui pedepse daca nu merg la timp la culcare, daca nu sunt gata la ora x samd. Nu tb sa fie ceva super naspa, de ex. nu primesc desert la masa pe care o primesc acasa decat daca ... si aici spui tu. Ora 10 de culcare pt copii de gradinita, daca nu dorm la pranz, e f tarziu. Aici nu se doarme la amiaza deja de la 3 - 4 ani, la gradi nu se merge la culcare. Asta inseamna ca cel tarziu la 8 sunt/erau ca au mai crescut, in pat. Si la noi era debandada cand erau la gradi, cu cat sunt mai mici cu atat e mai dificil sa-i disciplinezi putin, dar nu intarziam decat f rar.
Si noi incepem la 8, la gradi la fel ca altfel intarzii la serv. si-mi dau planul zilei peste cap. Tb sa-i si iau la timp
Alta varianta: ai 2 mese, pune "razvratita" la o masa separata si ocupa-te de ea, in felul asta celalalte 2 pot fi gata la timp iar a 3-a e cu tine si ai sanse sa iesi la timp pe usa.
Bafta si rabdare multa! Incet incet se mai schimba, ai sa vezi.
adinag spune:
Mikyy, ca sa ne tinem cat de cat de ora de culcare (si noi dezorganizati si suntem si seara singuri), eu fac asa: lor le place fff mult sa le citesc seara, si cam cu o ora jumate inainte de ora cand vreau sa doarma, incep sa le spun ca trebuie sa mergem sus, la culcare, daca mai vor sa le citesc ceva. Daca nu, si dureaza mai mult, nu mai este timp si ne culcam necititi. Tot repet asta si incerc sa le motivez cumva asa. Daca dureaza totusi mai mult, citesc ori ff scurt, motivand (pe drept) ca e prea tarziu deja, si doar le-am atentionat :D, ori chiar deloc, cand chiar e tarziu-tarziu.
Scriai de clame si codite, chiar trebuie musai? eu nu ii fac nimic fetei.
Cornelia , m-ai surprins, sa-si mai aminteasca cineva de noi :)
Suntem matinali de nevoie, nu de voie :(
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Selene, sunt mame care au ales sa lucreze din diverse motive, chiar daca la alte mame li se pare "naspa". Mickyyy a cerut exemple de organizare si nu comentarii daca trebuie sa nu duse fetele la scoala sau la gradinitza. Parerea mea. Intre a lasa copila in fata televizorului pina la 11 si apoi sculata la 9 dimineata, mi se pare mai odihnitor sa fie culcat copilul devreme si sculat la 7. Nu e nici o tragedie pentru nimeni, te asigur. Mik. |
Hellooo, eu empatizez cu Mickyyy dintr-un anume motiv. Tu ai fost mai intzepatoare si inainte, da' nu-i bai.
theo, io am in frunte niste etichete de cand cu subiectele mele anterioare. Orice se intampla diferit de acele subiecte, nu conteaza, za past iz strongar. Pentru unii.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Ai citit tot ce a putut scrie Selene, Theo ? (de vreo citeva luni incoace). Topicul initiat de Mickyy e clar : "Cei care aveti mai multi copii si trebuie sa ii duceti dimineata la ora fixa la scoala sau/si gradinita si sa mai si ajungeti la munca, dati-mi si mie niste sfaturi despre cum reusiti sa va organizati dimineata". Mi se pare zeflemitor si de gust indoielnic sa vina cineva care nu lucreaza, nu-si duce copilul la scoala si nu are decit un copil sa spuna la un topic din acesta "e naspa sa-ti scoli copilul la 7". Mik. |
Nu, mey. E naspa ca sistemul obliga IN PRIMUL RAND MAMELE sa se trezeasca la 6. Ca le streseaza in primul rand pe ele.
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mickyyy
Si crezi ca eu sunt in culmea extazului ca trebuie sa fac asta?? Si mie mi-ar place sa ii trezesc la 8 daca s-ar putea, dar una incepe scoala la 8, celelalte teoretic pot ajunge pana la 8.30 la gradi, insa serviciul meu incepe tot la 8.30, asa ca nu imi permit luxul asta. Cand e si tati acasa, e ok, le duce el pe fete la gradi, si eu ma descurc doar cu cea mare.Dar cand nu e el....e crima, scoala e intr-o directie, gradinita in alta, si metroul meu evident total opus. Numai plimbarea de dimineata sa le debarc pe toate si sa ajung la metrou imi ia juma de ora.....noroc ca am sefi intelegatori deocamdata si nu au comentat ca intarzii. Iar la gradi pe fete nu le pot lasa in poarta, tre sa intru cu ele, sa le schimb si sa le debarc la clasele lor pe fiecare. Orele de ajuns in diferite locuri nu le pot schimba, asa ca tre sa fac ceva cu programul de acasa. |
Tocmai ziceam ca empatizez cu tine. Te-am mai citit si prin alte locuri.
Lucrusoare de vanzare...
Laura25 spune:
adinag, eu de ex. ii fac in fiecare dimineata 2 codite impletite fetei mele pt ca are parul foarte lung (pana in talie) si daca nu il prind o deranjeaza cand mananca/se joaca/scrie. Ii faceam si eu o coada de cal dar m-a rugat ea sa ii fac codite impletite pt ca o deranjeaza la somn daca e prins parul la spate. (dorm la gradi o ora si ceva).
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me