Idei de organizare matinala

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Simonna, maica, n-am vrut sa demonstrez nimic, doar ca mi se pare ca e totul un stres. Ma gandeam ca, daca statul ar permite inceperea programului de gradinita/scoala la 9 si a serviciului tot atunci, oamenii ar fi, poate, mai relaxati.

Stiu cum e cu scoala, io l-am crescut pe fratele meu o vreme, io il duceam si il aduceam de la gradinita, io ii dadeam de mancare... Iar dimineata il lasam la 7.45 acolo, ca mama trebuia sa fie cel tarziu la 7.30 la serviciu, iar in 15 minute ajungeam si eu la scoala. Fiindca era orasul mic si nu era nevoie de niciun mijloc de transport in comun, care oricum nu exista.

Iar in liceu aveam vinerea ore de la 7 dimineata. 7 ore. Asta in clasa a X-a, ca intr-a 9-a aveam de la 11 la 18.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

noi nu am intirziat niciodata si programul ne este f. lejer ca suntem organizati.

programul nostru este(pt baiat clasaa 2-a):
-seara culcarea la 9
-pregatit ghiozdanul(teme...rar verific)
-ordine in camera
-pregatit hainele pt a 2-a zi
hainele(bluzele/tricouri) noi le avem pe umeras pe zile...asa ca ce vine la rind...si nu avem discutii
pantaloni 2 perechi/sapt (la fe,le alterneaza)
1 geaca si 1 hanorac depinde cum e afara iarna.
2 perechi adidasi (1 este pt zilele de sport)
dimineatza 7 scularea(singur, fara ceas)
-baie, imbracat, pieptanat singur
-citim amindoi in pat pana la 7:30
-facut patul
-7;30-8 mic dejun (se mai si joaca)
-8-8:30 tv 2-3 zile /sapt ; 1 zi /sapt tema computer; 1 zi/sapt game computer
-8:40 iesit pe usa

Micul dejun:
avem lista facuta(impreuna ca sa nu avem discutii) cu ce maninca luni,marti...asa ca nu-mi bat capul dimineatza
la fel si pt ce ia la el pachetel.

nu negociem cu hainele...el si le aseaza pe umeras de duminica si in ordinea aia le imbraca.

michelle

michelle, la asa program si ai mei s-ar trezi singuri fara cometnarii . Citit in pat, jumate de ora de desene animate sau calculator de dimineata... uau! Cred si eu ca baga viteza la celelalte ca sa aiba timp pt astea. E bine ca nu trebuie la 8 sa fiti in clasa. Ora aia in plus dimineata conteaza mult.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

sa stii ca ai dreptate. le face pe toate ca fulgerul doar sa mai aiba timp de joaca.

si mie imi place programul de la 9 dar pacat ca sta f. mult la scoala (pana la 3) si dupa amiaza nu prea mai e timp de nimic extra(mai ales iarna cand se intuneca devreme).

Dar referitor la program pe mine ma ajuta mult listele cu mancarea. Dimineatza adormita cum sunt, nu mai stau sa ma gindesc ce sa ii pun in farfurie sau sa-i dau la el.

al meu e foarte matinal se scoala si la 6:30. gradintita a inceput-o la ora 8 si nici atunci nu intirziam.
si in ROmania cand am mers la gradi la fel eram primii in clasa. el de fapt e chiar un pic grijuliu cu intirziatul.
nu-i place sa intirzie nicaieri unde merge. asa ca niciodata nu am tras de el si mereu am fost in timp. norocu' meu!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cum nu mai are timp de nimic extra dupa 3? Da ce il bagi la culcare la 4? Banuiesc ca daca sta la scoala pana la ora aia vine cu temele deja facute (daca are teme) deci ce ar mai avea de facut decat sa se joace sau sa faca vreun sport ceva?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Mickyyy, eu am doar doua fete (candva vroiam si eu trei, asa ca mi se pare minunat ca tu ai trei fete, e ca in povestile cu imparatul cu trei fete) si nu intarziem niciodata la scoala/gradi(suntem chiar cam prea devreme la gradi, asteptam sa se deschida), desi nu pot sa zica ca fetele (mai ales cea mica) nu incearca sa intarzie... Ale mele au 5 si aproape 3 ani.

Ce ne ajuta pe noi:
- seara pregatim fructele, sandwichuri, hainele(impreuna cu fetele), ghiozdanul pentru cea mare, masa pentru micul dejun, hainele celor mari
- ora de culcare e 19.00
- fetele se trezesc singure in jur de 5.30 dimineata, ne trezesc pe noi, eu fug la dus, sotul meu le duce jos si le pregateste lapte/lapte cu cacao si un sandwich sau cereale, ce vor ele
- cam la 6.30 sunt eu jos si fuge sotul meu la dus, eu sunt imbracata, pieptanata, machiata si le imbrac pe fete si fac codite sau impletim parul sau ce vor ele... cea mare se imbraca singura sau e ajutata la ciorapi lungi sau rochite mai dificil de imbracat, cea mica vrea doar singura dar o ajutam si pe ea
-la 7.15 spalam dintisorii (o data ele si o data parintele) si controlam fata, maini, haine
-la 7.25 iesim pe usa(sau eu mai devreme daca le duce sotul meu in ziua respectiva la gradinita/scoala)

Doua zile pe saptamina e programul de mai sus, sunt zilele in care si sotul meu si eu mergem la servici. Celelalte trei zile plecam de acasa la 8.10 doar pentru a o duce pe cea mare la scoala, cea mica ramane acasa in ziua respectiva(dar evident ca trebuie si ea imbracata si aranjata, ca mergem sa ducem surioara la scoala). Diferenta e ca parintele care e acasa se ocupa singur de copii, celalalt pleaca la servici la 6.30-6,45.
Nu stiu cum ar fi sa intarziem la scoala, cred ca se inchide usa si trebuie sa sunam la director sa ne deschida...si sa explicam de ce am intarziat, etc...

Dar, indiferent daca eu raman acasa sau nu, mancam in fiecare dimineata acasa, si ne imbracam frumos. (si fetita mica si eu, care ramanem acasa in ziua respectiva).

Mofturi are dimineata mai ales cea mica, dintr-o data vrea alta rochie sau alta bluzita. Incerc sa nu cedez (nu reusesc intotdeauna), si mai amenint si eu ca se duce in pijama daca nu vrea sa se imbrace cu ce i-am pregatit(de asemenea ales de ea cu o seara inainte). In general sunt bine dispuse dimineata pentru ca nu le grabesc, avem timp sa manince linistite si sa se imbrace pe indelete.

Norocul nostru mare e ca gradinita e la doua case departare si scoala la doua minute de mers pe jos, asa ca ajungem repede la destinatie.

Mergi la inceput