Dovleceii de sept-oct 2009 vor fulgi de zapada(18)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

LA MULTI ANI!!!

Sa auzim numai de bine anul acesta, de la mamici, tatici, dovlecei, bunici, fratiori si surioare!

Noi am avut un Revelion linisit, acasica in familie, fara musafiri, fara petrecere...pur si simplu am ajuns la concluzia ca suntem prea obositi pt chefuri! nu ne-a incantat nici o oferta de Revelion, asa ca am petrecut cu Ebru! a stat si ea pana la pe 1, a fost incantata de "atificii!", tot statea saracuta la geam si mai astepta....la un mom dat insa n-a mai putut si incepuse sa-si puna capsorul pe unde apuca, desi daca o intrebam, nu voia la nani....

Roxxy, eu te inteleg f bine, si mie mi se pare asa ciudat s-o aud vorbind (chiar daca o intelegem doar noi, ca si la noi lipsesc r, l, pe c si g le zice acum doar daca se concentreaza...), spunand poezii, fiind incantata de o bluza noua (cand am vrut s-o imbrac ieri, mi-a zis ca e "f fumoasa, e minunata!", am ramas cu gura cascata, pt ca nu prea folosim expresia "e minunat/a" (sigur a auzit-o de la desene ), sau cand mai striga la noi si nu-i raspundem si zice: "cu tine vobesc!" ...Avem copii mari deja!

Monikus, eu nu cred ca e vreo problema majora la voi, stii ca se zice ca baieteii vorbesc mai greu, eu zic ca fiind si la gradi o sa-si dea drumul cat de curand, o sa vezi! oricum, pt linistea voastra fa-i si un control (o sa vezi ca am avut dreptate ;) )

Lali, saru'mana mult pt mesaj de Rev, si voua va doresc numai bine, din pacate nu ti-am putut raspunde, mi-a dat o eroare de conexiune-ceva...

noi pe 5 tb sa ajungem iar la dermatoloaga de aici, care ne va trimite apoi la dr TRifu....din pacate ce ne-a spus la ultimul control (ca e "nev liniar" si de obicei se extinde pe tot membru..) se pare ca se adevereste, i-au aparut cateva pete si pe pulpa, in continuarea celor de pe gamba cica nu ar fi nici un pericol, nici macar la expunerea la soare, este doar o problema de "estetica", dar ca sa fim mai siguri venim si la Buc.....

va pupacesc dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna!

Noi am avut parte de un revelion cam agitat. Au fost la mine surorile mele cu nepotii...asa ca va dati seama ce harmalaie a fost la noi. Lui Mihai nu-i plac artificiile, dar a stat treaz pana pe la 1:30.Ramona in schimb a fost tare incantata de artificii, dar toata seara a stat cu Maia in brate sa nu i-o strice baietii. A rezistat si ea tot asa pana pe la 1 jumatate.

Aseara am avut surpriza sa-l aud pe Mihai spunand "cine e?". Repeta tot mai multe cuvinte, dar nu-si spune numele sub nicio forma.

Monica nu cunosc pe nimeni.

Selen ma bucur ca ne-ai mai spus cate ceva despre voi.

Lali? Iar esti plecata?

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Va pup, fetelor!

noi am avjut un revelion... ciudat! din motive multe si care nu-si mai au rostul a fi reamintite.

Carol a stat si el pana la 12 si un pic. ar mai fi stat el dar nu l-am mai lasat eu. tot artificiile au fost atractia serii si pentru el. imi cerea sa mergem afara ca sa le vada mai bine

in rest nimic deosebit. am descoperit si noi desenele animate. se uita un pic dimineata la Moby-Dick pe Minimax. s-ar uita el mai mult dar tot eu sunt aia care nu-l lasa. este iarasi in perioada urletelor din orice. fara plans, doar racnet inca suntem cu NU in brate. a inceput insa sa faca ce ii spun (strange jucariile, du farfuria, ia paharul... chestii din astea).

azi a mancat singur singurel masa de pranz (adica ciorba) asa-s de mandra de el.

luni incepe gradinita. nu avem timp de acomodare, va merge direct la program lung. sper din tot sufletul sa nu faca cine stie ce soc. daca nu se acomodeaza o sa o iau pe mama la noi, desi suntem firi tare diferite si nu stiu cum o sa iasa. eu ii tot povestesc ca o sa mearga la gradinita, ca sunt copii multi cu jucarii multe, ca o sa manance si o da doarma acolo si mami o sa vina sa-l ia dupa-masa. s-ar putea, totusi, sa nu ii fie foarte greu pentru c,a de cand am venit la cluj, nu a prea avut contact cu copii. sa vedem...

in rest sanatate sa fie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Laliiii ce frumos e bradutul de pe prima pagina....

Ioana, Doamne ajuta sa se acomodeze usor Carol. E un copil tare istet asa ca eu cred ca nu vor fi probleme.

Selen speram sa fie cave temporar. Totusi, nu exista nici un tratament? Cat despre Rares, sa de Dzeu ca fie cum spui tu. Asa gandesc si eu numai ca uneori ma apuca disperarea si intru in panica.

Laura, felicitari lui Mihaita. E baiat mare.

Katty multumesc tare mult pt informatie. As vrea sa merg la dansa la cabinetul particular ca sa nu stau foarte mult pe la usa cu Rares. Deocamdata am niste zile foarte urate la munca si nu stiu cand as putea ajunge cu Rares la dansa. Plus ca stau in partea cealalta a Bucurestiului.... Stiu ca suna aiurea pt ca voi veniti de departe dar.... Ti-as fi tare recunoscatoare daca mi-ai da un nr de tel unde sa ne putem programa. Oricum, o sa mai caut si eu pe net in caz ca nu mai apuci sa intri pe aici. Multa bafta maine. Pupici Raisei si tie. Va admir tare mult pt taria voastra de caracter si pentru puterea voastra de lupta. Sunt sigura ca Dzeu va va ajuta.

Ma duc la somn pt ca Rares a vrut sa facem noapte alba noaptea trecuta si a plans o groaza. Nici macar nu am idee de ce. Maine reluam cresa. S-a terminat vacanta si pt el. Doamne ajuta sa fie usoara re-acomodarea ca a trecut ceva timp de cand nu a mai fost pe acolo.

Pupici tuturor si o noapte linistita va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Neata si de la noi si un An Nou fericit!

Probabil noi suntem singurii care au dormit de revelion, mai mult Rares e drept, desi initial am zis ca il las pana la 12-12 jumatate. L-am culcat la 10, era super agitat, asa face cand e multa lume si intervine ceva in rutina zilnica. Culmea, anul trecut a prins revelionul treaz, e drept ca atunci dormea de 2 ori pe zi. asta e, mai incercam la anul.

Ioanna, felicitari pentru progresele lui Carol. In legatura cu gradinita, cu siguranta, la inceput va fi foarte incantat, vor umra 2-3 saptamani asa si asa, dupa care va face parte din rutina. Succes si la noul job!

Monikus, mergi la medic ca sa te linistesti. Fratele meu pana la 3 ani nu spunea decat mama, tata, apa si papa. Imi povestea maica-mea, ca mie nu imi tacea gura, iar el nu voia nici macar sa spuna cum il cheama. Si el nu a avut suzeta, pe cand eu am ros la suzeta si bibe pana la 3 ani. Cu noptile, stii, si noi la fel, mai ceva acum, ca suntem raciti.

Apropo de raceala, eu cred ca am luat acelasi virus ca si Rares, si am niste dureri de cap si o stare...bahhh, pai cum sa nu il inteleg si pe el ca e indispus zilele astea....

Laura, si eu ma minunez cand vad si aud alti copii chiar mai mici decat Rares cum si cat vorbesc. Si noi suntem ceva mai in urma, dar repeta ce spunem..de chemat, il cheama LALI

De Craciun am fost la un baietel, Stefan, mai mare decat Rares cu 1 luna. Acolo Rares si-a luat de la el cateva peste cap, niste impinsaturi...ok, asta e, dar de atunci, cum prinde un copilas, incepe sa il loveasca. Cum procedam cand copilul nostru e cel agresor?

Selen, felicitari si pentru progresele lui Ebru. Sper sa-i dati de cap cu dermatita.

Katerina, Doamne ajuta sa fie bine trandafirasul cat mai repede.

Danutza, kemsy, where are you???

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata!!!
Ma chinui de o gramaa de timp sa va scriu un mesaj pe indelete dar nu prea reusesc.Pot spune ca ma chinui de anul trecut!
Katerynama bucur tare mult ca parca-parca se intrevad vesti bune! Astept cat de curand sa citesc despre progrese uimitoare,despre Raisa sanatoasa! Nici nu ai idee cat de mult ma inspiri si cat de multe am invatat de la tine,de la felul tau simplu si frumos de a fi.
Xggg inca ma mustra constiinta ca te-am suparat anul trecut ,cand incercam sa fac conversatie aici si am pus o intrebare care te-a suparat,sper sa imi pot lua vreodata revansa.
Ce facem cand copilul nostru e agresor? In nici un caz nu raspundem cu agresivitate la agresivitatea lui,adica nu ridicam tonul "Ia mana de acolo,nu mai da,nu mai lovi!!!" .Pentru ca va intelege ca e foarte bine cum a reactionat,ca daca mama e furioasa pe el cand greseste,si el are dreptul sa fie furios pe cei din jur cand fac ceva ce nu ii convine lui,fie si ca il privesc c and el nu vrea. Ce am facut eu cand era PAul violent cu cei din jur? Il luam in brate,ii vorbeam calm ,calm de tot chiar daca eram stanjenita fata de parintii celui lovit, il incurajam sa mangaie acel copil ,sa ii faca "mai-mai" , ca "uite ,plange,l-ai lovit si il doare. Tu cand te lovesti vii sa te pup, asa ca mami il pupa pe X pentru ca tu i-ai facut buba" . Incurajat sa faca gesturi tandre sa zic asa, in locul loviturii. Eu am intrebat tot aici atunci cand lovea Paul totul in jur cand plecam brusc din parc[:D},si asa am fost invatata tot de voi,de aici cum sa procedez,pentru asta un maaare de la mine.
O sa revin asupra subiectului,acum am pus picea la san si cu o mana e mai greu de scris.
Selen ma bucur ca macar stiti cu ce va confruntati.Nu am citit nimic despre ceea ce are Ebru, asa ca nu zic nimic,sa nu spun prostii. Te cred ca o adori pe Ebru cum vorbeste,mie imi venea sa topai prin baie intr-o seara cand l-am pus pe Paul la baie,in cada si el facea "aaaarshhhh" si l-am intrebat daca "e uf" cum spunem la fierbinte si el a spul clar " nu frrrrrigee" . Se pare ca e perfectionist si pana nu spune cuvantul cat de cat bine,nu il spune.

Revin,a ajuns si sot acasa si eu mai am atatea de spuuuus....

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Buna si LA MULTI ANI!!!

Monikus, eu sunt de parere ca faci foarte bine ca-l duci la un neurolog pediatru. De asemenea, povesteste-i si de faptul ca nu doarme noaptea. Poate te ajuta in vreun fel.

Eu nu am fost niciodata de acord cu ideea ca fetele vorbesc mai repede decat baietii. Maria a facut totul mai tarziu fata de Matei (mai putin scosul pampersului). Si multe fetite din jurul lui erau mai in urma fata de el.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Buna dimineata!!!
Ma chinui de o gramaa de timp sa va scriu un mesaj pe indelete dar nu prea reusesc.Pot spune ca ma chinui de anul trecut!
Katerynama bucur tare mult ca parca-parca se intrevad vesti bune! Astept cat de curand sa citesc despre progrese uimitoare,despre Raisa sanatoasa! Nici nu ai idee cat de mult ma inspiri si cat de multe am invatat de la tine,de la felul tau simplu si frumos de a fi.
Xggg inca ma mustra constiinta ca te-am suparat anul trecut ,cand incercam sa fac conversatie aici si am pus o intrebare care te-a suparat,sper sa imi pot lua vreodata revansa.
Ce facem cand copilul nostru e agresor? In nici un caz nu raspundem cu agresivitate la agresivitatea lui,adica nu ridicam tonul "Ia mana de acolo,nu mai da,nu mai lovi!!!" .Pentru ca va intelege ca e foarte bine cum a reactionat,ca daca mama e furioasa pe el cand greseste,si el are dreptul sa fie furios pe cei din jur cand fac ceva ce nu ii convine lui,fie si ca il privesc c and el nu vrea. Ce am facut eu cand era PAul violent cu cei din jur? Il luam in brate,ii vorbeam calm ,calm de tot chiar daca eram stanjenita fata de parintii celui lovit, il incurajam sa mangaie acel copil ,sa ii faca "mai-mai" , ca "uite ,plange,l-ai lovit si il doare. Tu cand te lovesti vii sa te pup, asa ca mami il pupa pe X pentru ca tu i-ai facut buba" . Incurajat sa faca gesturi tandre sa zic asa, in locul loviturii. Eu am intrebat tot aici atunci cand lovea Paul totul in jur cand plecam brusc din parc[:D},si asa am fost invatata tot de voi,de aici cum sa procedez,pentru asta un maaare de la mine.
O sa revin asupra subiectului,acum am pus picea la san si cu o mana e mai greu de scris.
Selen ma bucur ca macar stiti cu ce va confruntati.Nu am citit nimic despre ceea ce are Ebru, asa ca nu zic nimic,sa nu spun prostii. Te cred ca o adori pe Ebru cum vorbeste,mie imi venea sa topai prin baie intr-o seara cand l-am pus pe Paul la baie,in cada si el facea "aaaarshhhh" si l-am intrebat daca "e uf" cum spunem la fierbinte si el a spul clar " nu frrrrrigee" . Se pare ca e perfectionist si pana nu spune cuvantul cat de cat bine,nu il spune.

Revin,a ajuns si sot acasa si eu mai am atatea de spuuuus....

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Ce tare esti mai Lali! Da`, care era intrebarea? Ca eu habar nu am despre ce vorbesti! In schimb ma bucur de faza cu picea la san!

Mergi la inceput

Un pupic mare si pentru Roxxy, chiar daca nu am "conversat" noi prea mult, multumim pentru ideile de jucarii, foarte foarte utile, mai asteptam exemple si de altele, cele de la quercetti sunt super super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

neatza!
dupa cum v-ati dat seama probabil, perioada asta e ceva mai lejera la munca

Lali, nici eu nu auzisem pana acum, cica ar fi genetic, nu are alte cauze cunoscute, dar ne-am "scormonit" toate rudele apropiate si nu are nimeni asa ceva...pe de o parte te bucuri ca nu e ceva periculos, pe de alta ma gandesc ca e totusi fetita si s-a intins pe tot piciorul...

Roxxy, bineinteles ca sunt si exceptii, dar printre cunoscutii mei s-a cam confirmat "regula" Oricum, e bine ca Monikus sa se duca sa vada despre ce e vorba, probabil la fel as fi facut si eu si oricare dintre noi...

Ioanna ardeleanca, cum merge acomodarea la noul oras? Tinem pumnii sa mearga bine integrarea lui Carol la gradi! si EBru raspunde la "comenzi", numai cu stransul jucariilor avem o problema trebuie sa ne rugam de ea, s-o amenintam ca le luam si le ducem sus, cu din astea functioneaza....si chiar si asa, sta si se gandeste, analizeaza, se uita in ochii nostri sa vada daca vorbim serios si de-abia apoi "se executa" ma enerveaza doar soacra-mea, care nu prea stie cum s-o ia si imediat ridica vocea la ea, ceea ce n-o face decat sa se incapataneze mai tare! deci pe langa fii-mea, mai trebuie s-o educ si pe soacra-mea

Cata, merci! eu nu te pot ajuta, Ebru e cam timida si nu prea se baga in seama cu alti copii prin parc, pe la tobogane, daca atinge din greseala alt copil ii zice "suze!" (scuze) cea mai "agresiva" e cand zice "da-te la o paite!"
mai vine vecinica noastra la noi, are 1 an si 2 luni si acum incerc doar s-o invat sa-si imparta jucariile, ca nu prea i le lasa...imediat i le smulge din mana si zice "al meu!"...

va pup, sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput