Piersicute de iulie-august 2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 11
Fleurdelise spune:
Biribu, eu nu stiam sa am glicemie marita peste normal inainte de sarcina. Dar nici nu pot spune ca o urmaream regulat.
In ianuarie 2010 am facut analize in Romania, inainte de niscaiva lucrari dentare. Aveam glicemia usor mare, dar in limite normale, cel putin asa mi-a zis dr.
Impresia mea e, cum ai spus si tu, ca nu e diabet gestational, ci eram predispusa la asa ceva dinainte. Acum doar, fiind insarcinata, imi fac multe analize si problemele ies, incet-incet, la iveala...
Cele mai intelepte sunt cele care isi urmaresc atent sanatatea inainte de a ramane insarcinate. In cazul meu, timpul nu a mai avut rabdare....sau nu am mai avut eu rabdare cu el, si bebe a venit neplanificat, desi mult, mult asteptat. Eu ma pregateam deja sufleteste pentru adoptie, voiam sa incep demersurile si sa vin in vara in orasul meu natal pentru asta.
In fine....voi face tot ce imi sta in puteri sa imi controlez glicemia. Din pacate ultimele masuratori nu sunt grozave. Voi lua programare cat de curand cu o infirmiera specializata si o dieteticiana ca nu se mai poate. Nu mananc dulciuri deloc, si nu se cunoaste...off...o fi vorba de glucidele ascunse in alte alimente?
Azi am mancat la pranz fast food ca nu am avut altceva + 2 iaurturi mici si fructe. Am renuntat complet la sucuri de fructe, beau numai apa cu lamaie. Totusi si fructele mi se par toate dulci, cred ca am dat intr-o fobie de dulce. O sa ma axez pe grepfrut, astea-s mai acrisoare. Nu mai stiu nici eu, de abia astept sa vorbesc de asta cu cineva de specialitate.
Scuze ca am scris asa mult. Daca sunt fete care au mai trecut prin astfel de probleme, astept cu mare drag sfaturile lor.
10 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
mywish1 spune:
Buna burticute dragi.
Eu nu am mai scris de ceva timp ca nu am nici un fel de noutati.
Felicitari diana pentru dublu test.
Nu stiu cum e la voi dar eu nu pot dormi deloc. Ma trezesc la 6 punct indiferent de zi a saptamanii si nu mai pot dormi deloc.
In rest, mici greturi, sani usor durerosi, pofte mai deloc, nu prea imi mai place carnea si cred ca am luat in greutate cam 1 kg
Roxy, eu am facut prima eco la 5 saptamani si 2 zile si s-a vazut vezicula, marimea scacului gestational 7.8 mm.
Va pup fetelor.
---------------------------------------------------------
8+
tratament sustinere sarcina:1femibion/zi, 1aspenter/zi, 1arefam/zi
sarcina oprita in evolutie la 7 saptamani
adarev spune:
Buna dimineata piersicutelor Va urez o zi buna. Eu sunt cu nodul in gat de rau ce-mi este si am o gramada de treaba azi. Biribu, cred ca ai dreptate, eu o sa ma mai duc cand oi face 9 saptamani.Delia, te cred ca si mie uneoori mi se intampla ca am pofta de ceva si ma ia cu stare de lde gol in stomac.Fleurdelise, tu ar trebui sa te urmareasca un nutritionist , si fructele contin si ele zahar.Carmina ce faci?Ti-a mai trecut stresul?Vad ca toate suntem in grafic.Sa dea Dumnezeu sa ramnem la fel.Va pup si pe mai tarziu.
laura_Rts spune:
Buna mamici de bebei ascunsi si nu numai :)! Noi mamele de bebei ascunsi luam cadouri de la serviciu?:)) Eu zic ca mananci grefe, mere ionatane paine cu portia. Celelalte mere au zahar mai mult.
Si eu ma bucur ca suntem in grafic toate si asa vom ramane!
La mine nu au inceput pana acum simptome in afara de sani care sunt mai grei si durerosi mai ales noaptea si dimineata.
Voi cafea beti fetelor? Eu beau una mica ca altfel ma doare capul si mi-e somn toata ziua, nu de la sarcina ci tot timpul asa patesc. Sper sa nu fie o probl o cafea:(.
ali24 spune:
laura_Rts-mie mi a zis medicul ca pot sa beau o cafea:dar eu nu mai pot sa beau ca mi e greata de ea.
sa va povestesc ce am patit de dimineata.stiti ca v am povestit de nelipsitele mele cornuri in alimentatie de vreo 3 saptamani.dimineata cand ma intorceam de la baie imi luam jumatate de corn si ma puneam in pat sa il mananac ca sa nu imi fie rau.si ma trezesc de dimineata si nu aveam corn.pe moment m am panicat, am inceput sa tremur, m au luat palpitatiile eram tot cu vomitatul in gat(scuzati expresia)ca eu ma abtin cat pot sa nu vomit ca mie tare urat de asta.si ii zic sotului ce ma fac ca nu am cornuri?????????????si a fugit repede si mi a cumparat.
chestiile astea sincer mi se par putin deplasate .cum sa iti fie rau ca nu ai corn?ma gandesc ca vin de la psihic dar cum sa facem sa ne controlam psihicul?
in sarcina trecuta nu am avut astfel de probleme.si mi se parea tare aiurea cand le auzeam pe altele ca isi trezesc sotii noaptea sa le cumpere te miri ce bazaconii.mi se preau niste fite.dar acum le inteleg si probabil pateau si ele ceva de genu cum am patit eu de dimineata?
10+
rafael albert(25.05.2007)
laura_Rts spune:
Mercik, am inteles. Tare faza cu cornurile. Mai stiu si eu o tipa care vrea compot si il pune pe sotul ei sa ii faca compot:). Tot asa simte ca ii este rau fara si altceva nu vrea sa manance:). Fel si fel de modificari si in sarcina se pare.
ali24 spune:
fetele care mai aveti copii cum procedati cu joaca lor?al meu ma dispera toata ziua hai mami te joci?hai desenam?hai ne jucam cu dino?hai ne jucam cu aia,hai ne jucam cu aialalta?.....toata ziua aud astea.ma dispera dar totodata mi e si mila de el sa il tot refuz.bineinteles ca ma mai joc cate jumatate de ora la cateva ore cu el dar nu ma pot juca toata ziua.
10+
rafael albert(25.05.2007)
laura_Rts spune:
Piersicute, eu am mancat branza cu mucegai in seara asta, scrie pe net ca ar fi interzisa. Am mai mancat si maioneza, trebuie sa imi fac toxo, listeria si toate cele. Voi nu mai ziceti nimic?
adarev spune:
Fetelor,vad ca sunteti ok.Eu am fost la taiat de porc si m-am umflat e soric cu paine de casa, in rest nu am mancat nimic,poate mi se face rau.In seara asta mai trebuie sa merg si la o petrecere in Tribute si nu prea am chef, dar vad eu ce fac.va pup pe toate. Baiatul meu e mare si am scapat de chestia cu joaca.
carmina_s spune:
Buna burtici si mamici cu burtici!
am fost aseara la dr. ca a fost de garda, si (cu hartia in mana) citez:
- ureaplasma - pozitiv;
- chlamydia - pozitiv.
concluzie: azitromicina 3 pastile - 1tb/24h
si dupa 7 - 10 zile repetam analizele.
si de la dr. venind: NU intram in panica!!!!!
asa ca sunt muuuuult mai bine, am dormit mai bine aseara
Multumesc fetelor pt sustinere
voi ce faceti?
10+