Piersicute de iulie-august 2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 10
laura_Rts spune:
Carmina, stai linistita ca multe mamici au descoperit infectii in timpul sarcinii dar cu antibiotice s-a rezolvat problema. Fii optimista in continuare! Nu ii place lui bebe sa fim suparate;).
MeAlex spune:
Io-s OK, putem vorbim de mancare, ca nu mi-e pofta de nimic, si de la greata, nu pot manca mare lucru...rod fructe si legume, o sa am un bebe vegetarian cred.
6 saptamani si o zi
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
roxypuy spune:
hello burtici! ce fac piersicutzele?
bun venit noilor burtici si la cat mai multe!
eu n-am mai scris in ultima vreme, dar v-am urmarit indeaproape ieri am fost la echo, l-am vazut pe BB si am ascultat inimioara m-am topit toata...super emotionant! suntem bine, avem 1.02 cm si 155 bpm. pe 23 ian mergem la echo de trim 1 si bi test. in rest...ma chinuie greturile in continuare, ceva arsuri din cd in cd si mici dureri pe ici pe colo. din pacate s-au spulberat planurile mele pt Paste (surpriza pt ziua sotului de pe 14.04 era o excursie la Roma) - nu ne mai da voie dr sa zburam atunci pt k deja e sarcina inaintata...asa ca vom aniversa cei 40 de ani ai sotului mai devreme. sper sa fie totul ok si sa putem pleca in martie
mya - imi pare tare rau :( n-a fost sa fie...tu dai bataie in continuare si ai sa vezi k o sa vina si BB
fetele, cine ma ajuta si pe mine sa ma treaca in lista? UM 22.10.2011 DPN 28.07.2012.
va pup si sa dea Dumnezeu sa auzim de bine
Roxy
6+
Fleurdelise spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adarev Fetelor, am uitat sa o intreb pe doctorita. Voi acid folic decat luati?Am vazut ca alte fete au luat de 5mg, eu iau de 1mg dar nu stiu daca ar trebui sa schimb. Mie mi-a dat si femibion, dar ma constip de la el si-l cam iau asa , o zi da doua nu. |
Eu cred ca trebuie avut incredere in medic, el va prescrie cantitatea de acid folic in functie de varsta voastra si de varsta sarcinii.
Primul medic care m-a vazut mi-a prescris imediat complex de vitamine cu acid folic 5 mg. Asta datorita riscurilor asociate varstei mele si stadiului incipient al sarcinii. Defectele de tub neural (sper ca am scris bine...) apar in primul trimestru de sarcina, cand se formeaza.
Dr. ginecolog actuala care imi urmareste sarcina mi-a prescris deja pentru trimestrul 2 si mai departe acelasi complex, dar cu acid folic 1 mg.
Asa ca mai iau o luna 5mg, apoi trec pe 1mg.
Sper ca s-a inteles cate ceva din explicatia asta incalcita...
Ideea este sa luati ce va prescrie voua medicul, aveti incredere ca este adaptat situatiei voastre.
Eu sunt bine, am programata o amniocenteza la sfarsitul lui ianuarie, ceea ce ma scuteste de alte teste.
Incerc sa gandesc pozitiv - multumesc fetelor pentru incurajari!- sa mananc sanatos si ma stresez cat mai putin. Partea cu stresul nu e intotdeauna usor de evitat, dar simt ca am in mine un calm divin de cand am aflat ca voi fi mamica!
Acum sunt la birou, am luat micul dejun si peste o ora imi masor glicemia (ouch, ma intep in deget...).
Va pup pe toate, o zi sau o seara frumoasa (in funcetie de fusul orar)!
10 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Rectific un pic din mesajul meu anterior: "Defectele de tub neural (pentru care se ia acid folic) este posibil sa apara (nu "apar", cum gresit m-am exprimat) in primul trimestru de sarcina, chiar in primele saptamani, cand acesta se formeaza.
In continuare rolul acidului folic este de sustinere a dezvoltarii, de aceea se ia in cantitate mai mica incepand din trim. 2.
Sa avem toate parte de bebelusi sanatosi si de nici una din aceste probleme!
10 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
adarev spune:
Bine ai venit Ana!Ally bafta la serbare! Asa e fetelor, daca va mai fac pofta cu cate o mancare sa-mi spuneti ca nu mai scriu despre asta. Noi maine cred ca mergem dupa cadouri, iar mancare face a mea soacra .Poate o sa fac si eu ceva asa de fite.Mealex la mine nu s-a auzit inca inima, eu am fost la 5 saptamani si 3 zile si m-a chemat peste 2.Roxipui sarcina usoara si plimbarile dupa sau mai devreme.
roxi25 spune:
adarev, ce s-a vazut la tine la eco la 5 sapt si 3 zile?
si eu am fost ieri la eco la aceeasi varsta a sarcinii si a vazut sacul gestational si vezicula vitelina, doctorul a zis ca e ok, m-a chemat peste o sapt sa vedem inimioara
5+
adarev spune:
Multumesc fleurdelise, o sa iau si eu de 5 mg ptr. ca asa se da in primul trimestru.Roxi la mine s-a vazut la fel ca si la tine.Mie mi-a spus sa vin peste doua saptamani, adica mai am de asteptat o saptamana. Parca m-as duce mai repede, poate ma duc Luni in spital la Rotaru.Voi ce faceti?
freedelia spune:
Neatza fetelor, adica buna seara, na, la mine e4 dimineata si nu am somn...
Fleurdelis -- bun venit, intr-adevar, ce binecuvantare un copil venit candprobabil nu te mai asteptai. Am si eu o matusa, verisoara a mamei, care a nascut primul si singurl copil la 40 de ani, au fost beti de fericire si ea si sotul ei iar copilul crescut cu atata dragoste si daruire, des la tzara, in saracie, a ajuns pe la burse in strainatate, foarte realizata in viata, este bucuria batranetelor lor, amandoi au acumpeste 70 de ani. Sanatate si o sarcina usoara.
Eu nu am facut inca nici o analiza de sarcina. Incerc sa imi amintesc ce si daca am facut la celelalte sarcini. Am sa dau o fuga pana la doctorita ma sao intreb ce ar trebui sa fac si apoi sa merg la GP sa mi le faca pe asigurare. Eu nu fac oricum testele astea dublu, triplu, mi se par un stresinutil, oricm chiiar sidaa are cine stie ce sindrom, eu tot pastrez copilul, in plus nici unul din testele astea nu iti spune cu certitudine si ajungi sa te stresezi, adeseori degeaba. Dar as vrea sa fac analize care sa depisteze daa am vreo infectie sau ceva ce se poate trata si daca nu se trateazapoate fi grav... Aveti vreo recomandare?
Cu poftele, eu stau cam asa. Cand ma loveste ate o pofta, ma ia cu lesin, ma albesc la fatza si nu stiu ce s ar intampla daca nu mi as satisface o. Am avut pofta de iaurt intr-o zi, a iesi Coleman injama, nu l-am lasat sa se imbrace. In alta zi, de capsune, le vazusem cu cateva zile inainte, dar nu stiam daca aparusera chiar la toate magazinele de fructe. Plangeam aproape, a iesit tata si a gasit, s a intors si le am devorat, un kil de capsune, fara zahar, desi de obiceimle mananc cu o tona de zahar. Iar acum cateva zile eram la un restaurant si mi s a faut pofta de ananas, ma albisem toata si simtram ca lesin, asa ca s a dus un prieten si i a rugat sa imi dea niste ananas, ca nu aveau in meniu, slava Domnului mi au dat, a deja simteam ca ma ia cu tremurici.
In rest, nu mananc prea mult, ba chiar putin, nu prea mananc dulciuri, desi inainte era greu sa ma tii departe de ele. Am aproape 11 saptamani, sper sa treaca in curand toate aceste simptome neplacute... Si sa inceapa celelalte hahaha... Durerile de spate, sculatul pentru pipi din ora in ora, arsurile, durerile intre picioare de simti ca te rupi hahaha... Si apoi, dupa toate astea, bebe mic si scump... Si le uiti pe toate...
Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Biribu spune:
buna fetele, bag de seama ca ne inmultim, la mai multe !
Fleurdelise la tine e glicemia crescuta dinainte de sarcina? pt ca e prea devreme sa fie diabet gestational, acela se instaleaza mai tirziu. sfatul meu ca sa nu ai probleme nici tu nici bb e sa incepi de timpuriu tratament, pt hipertensiune la fel daca e cazul. mamicile diabetice nasc copii perfect sanatosi daca isi contoleaza f f atent glicemia.
Delia nasol cu poftele. eu chiar asa n-am avut, insa mi-e foameeee tot timpul. ma ia cu tremurici daca nu am ceva la mine ca solutie rapida daca imi vine
apropo de ecografii, sa nu va suparati acuma dar eu cred ca mergeti degeaba in saptamini asa de mici, 4-5. pai ce sa se vada?? un punct? mai stati si cu stres inutil ca nu s-a vazut nu stiu ce, mai vine si dr cu vreo parere ca e nu stiu cum.... am citit numai pe forum atitea cazuri cind li s-a spus fetelor ca e sarcina oprita din evolutie ca nu se vede polul fetal asta cind ea era mult prea mica si nici nu era cazul sa se vada
aici de-abia la 8 saptamini se face de confirmare si datare, daca vrea gravida, uneori nici atit.
in fine, stiu ca e o moda cu mersul la eco si saptaminal, vreau sa zic insa ca eu as fi mai precauta. se discuta tot mai mult de efecte nocive, in special afectind sistemul nervos in dezvoltare. stiu ca majoritatea medicilor in tara o sa spuna ca nu face nici un rau, dar nu e deloc asa. si in general mamicile sunt atit de precaute cu atitea lucruri, ar trebui si cu ecografiile sa fie asa, vorbim evident de cele facute in ideea ca "mi-e dor sa-l vad" si nu de cele necesare medical.
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3