Strugurasi de Sept-Oct 2011 *15*
Raspunsuri - Pagina 7
hellena_d spune:
Jade ?????????? what????
intentia mea chiar nu a fost sa te scot din pepeni, mereu l-am admirat pe T si l-am considerat cel mai frumos baiat al odiseei (sa nu se supere celelalte mamici cu baietei) iar pe tine o mamica frumoasa cu un copil superb. O mamica cu un copil perfect. Asa te-am vazut mereu. O mamica ce si-a dorit enorm acest copil, iar D-zeu i-a ascultat ruga si i-a dat cel mai frumos si mancacios copil
Imi pare rau daca te-a suparat mesajul meu (vreunul dintre ele) si imi cer scuze. Sper sa le accepti si alta data, timpul in care mi-ai scrie mie, foloseste-l pentru copilul tau si lasa-ma pe mine. El e cea mai importanta persoana din lume pt tine si doar el merita atentia ta. Eu...nu sunt nimic! Seara buna iti doresc si mult succes si realizari sa ai cu frumusetea de baiat in viata. Numai bine!
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
racheel spune:
Hellena, o iau pe urmele lui Jade.Ti-am zis de mii de ori sia acum ca m-ai intrebat vad ca nu ai citit.Bea 50-60-70 ml si are 8-9 mese pe zi.
Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)
ooka spune:
Alayna, chiar voiam sa te intrebi de ce n'o pui pe burtica ca daca da din maini se lovesc de pat si n'apuca sa se sperie. Eu am pus'o pe burtica imediat ce i'a cazut buricul, tocmai ca sa nu prinda rezistenta la pozitia asta. La inceput a vociferat dar s'a obisnuit, cam in trei zile asa. Poti incerca, sa o pui pe burtica cu mainile in fata sa se poata misca sa nu fie frustrata si vezi daca ma prinde drag de pozitie.
racheel spune:
Si eu am o mare problema NU IA IN GREUTARE de ex. cum ia Ela, Maria de Mikka.Dar nu ma grabesc sa o bag pe lapte praf.
Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)
nanna_mika spune:
Hellena - sa-ti raspund, sa nu-ti raspund...ok! In primul rand inteleg ca esti si tu doar un copil singur si speriat! Si te inteleg. Inca o data! Si acum pe scurt ( daca are vreun rost..)
1. nu te mai lua dupa ce scrie pe cutie: SUNT VALORI RELATIVE
2. nu mai compara cu alti copii: COPIII SUNT DIFERITI
3. deschide ochii si vezi situatia in ansamblu: Petru are 6 kg!!! ( a avut aceeasi greutate ca Inez la nastere, iti voi spune cat are si ea peste 3 zile, sunt convinsa ca mai putin de 6)
4. eu iti spuneam de Indra, ca am avut aceleasi probleme cu ea nu timp de 2-3 zile cum spui tu! De curand a facut 8 ani!!! De 8 ani face la fel! Nu a murit de foame! ( in fine, nu mai insist cu asta)
5. zici ca vii pe forum sa ceri sfaturi, sa gasim toate o solutie pentru tine, DAR tu vii si DOAR sa ne anunti ceea ce ai facut deja!!! Ti-am zis si intr-un msj anterior: cand mai ai vreo idee traznita vino aici, spune ce-ti trece prin minte sa faci si cineva te va sfatui intr-um fel, te va opri etc. ( aminteste-ti ca asa ai facut si cand ai venit si ai zis: am largit gaura la tetina! Petru s-a inecat! Eu am lesinat!...acum iar: I-am dat biscuiti! ce fac? Pai ce sa mai faci?
6. copiii nu mor de foame asa cum crezi tu...au instinctul conservarii mult mai dezvoltat decat crezi tu!
7. Petru a baut cati ml zici tu..dar: de mancat ce a mancat? cat piure, biscuti?
8. Ionela ti-a dat deasemenea sfaturi f bune! Peste mine poti trece f usor, dar macar postarile ei citeste-le!
9. calmeaza-te! Asta e cel mai mare bine pe care il poti face lui Petru! Asa rezolvi "problema".
Concluzie: uita-te la tine! Lucreaza cu tine! Fii mai calma pt Petru!
Scuze ca am scris atat, poate ca nu sunt cea care iti da cele mai bune sfaturi sau in masura sa fac asta...am facut-o totusi pt ca m-am regasit ( partial) in postarile tale si am crezut ca pot sa ajut.
Si inca ceva: daca ne inversunam asa, tocmai: inseamna ca NE PASA!
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
hellena_d spune:
Racheel, ba da mami, stiam ca bea 60-70 ml pe masa dar nu stiam cate mese ii dai. Daca ai scris, scuze Nici Petru, in ultimele 2 sapt, nu a luat un gram
Ooka, merci mult pt recomandare, voi incerca in directia aia.
Da' cu ce n-am mai incercat?! Si cu lingurita, si cu seringa, doar de la mine din gura nu! Am sentimentul ca nu suporta lichidele, nu-i plac, orice lichid incerc sa ii dau.
In rest e ok, uda scutecele, kk 1 data/zi, maxim de 2 ori/zi, in cantitate MICA.
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
hellena_d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nanna_mika Hellena - sa-ti raspund, sa nu-ti raspund...ok! In primul rand inteleg ca esti si tu doar un copil singur si speriat! Si te inteleg. Inca o data! Si acum pe scurt ( daca are vreun rost..) 1. nu te mai lua dupa ce scrie pe cutie: SUNT VALORI RELATIVE |
ok, am inteles.
2. nu mai compara cu alti copii: COPIII SUNT DIFERITI |
ok, si asta inteleg; totusi....exista niste parametrii in care trebuie sa se incadreze la x varsta cu x kg, y cm si z diametru capului, altfel ce rost mai au controalele lunare in primul an de viata? Daca gresesc, corecteaza-ma.
3. deschide ochii si vezi situatia in ansamblu: Petru are 6 kg!!! ( a avut aceeasi greutate ca Inez la nastere, iti voi spune cat are si ea peste 3 zile, sunt convinsa ca mai putin de 6) |
da, asa-i, are 6 kg insa stagneaza de 2 sapt....poate si mai mult.
4. eu iti spuneam de Indra, ca am avut aceleasi probleme cu ea nu timp de 2-3 zile cum spui tu! De curand a facut 8 ani!!! De 8 ani face la fel! Nu a murit de foame! ( in fine, nu mai insist cu asta) |
inseamna ca ma intelegi mult mai bine decat alte mamici, inca odata imi cer scuze daca am sarit peste vreo postare, de-a ta si nu numai, NU A FOST CU INTENTIE, un cumul de factori defavorizanti :raceala mea, situatia cu Petru, procesul in care tocmai am intrat, lipsa locuintei, smd ....
5. zici ca vii pe forum sa ceri sfaturi, sa gasim toate o solutie pentru tine, DAR tu vii si DOAR sa ne anunti ceea ce ai facut deja!!! Ti-am zis si intr-un msj anterior: cand mai ai vreo idee traznita vino aici, spune ce-ti trece prin minte sa faci si cineva te va sfatui intr-um fel, te va opri etc. ( aminteste-ti ca asa ai facut si cand ai venit si ai zis: am largit gaura la tetina! Petru s-a inecat! Eu am lesinat!...acum iar: I-am dat biscuiti! ce fac? Pai ce sa mai faci? |
aici tac si nu mai zic nimic, asa-i, merit bataita, ai perfecta dreptate
6. copiii nu mor de foame asa cum crezi tu...au instinctul conservarii mult mai dezvoltat decat crezi tu! |
e lumina ochilor mei Petru, si, cum spuneam si in descrierea mea din fragmentele scrise de jurnal, nu mi-am dorit aceasta sarcina, insa cand a aparut nimeni si nimic nu m-a convins sa renunt la ea, iar acum il iubesc cum nu am iubit vreodata pe cineva!
7. Petru a baut cati ml zici tu..dar: de mancat ce a mancat? cat piure, biscuti? |
piure de mar+morcov ii dau de 2 zile, il accepta cu placere, maxim 7-8 lingurite (si din alea destul se "picteaza" pe haine)
8. Ionela ti-a dat deasemenea sfaturi f bune! Peste mine poti trece f usor, dar macar postarile ei citeste-le! |
mereu Ionela m-a sfatuit de bine si ii multumesc!
9. calmeaza-te! Asta e cel mai mare bine pe care il poti face lui Petru! Asa rezolvi "problema". Concluzie: uita-te la tine! Lucreaza cu tine! Fii mai calma pt Petru! |
da, si aici iti dau dreptate 101%
Scuze ca am scris atat, poate ca nu sunt cea care iti da cele mai bune sfaturi sau in masura sa fac asta...am facut-o totusi pt ca m-am regasit ( partial) in postarile tale si am crezut ca pot sa ajut. Si inca ceva: daca ne inversunam asa, tocmai: inseamna ca NE PASA! mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11 |
ooka spune:
Ptiu, Nanna ce fler ai avut cu piureul si Hellena, eu chiar credeam ca merge doar pe lapte, eu asa am facut cu Sofica. Pana la 6 luni cind am inceput eu sa'i dau fier ea sa verse ce manca. Verisoara mea are o sclifosita de 9 ani care duce lingura cu ciorba la gura si inainte s'o bage in gura o varsa.
May3 spune:
Helena, asa sunt, intr-adevar, cam directa, si nu de putine ori asta a fost un dezavantaj pt mine
sper sa gasesti cea mai buna solutie pt tine si Petru.
fetelor, stiu ca v-a suparat Hellena, dar nu uitati, cum zice Nanna ca e si ea un copil si singura pe deasupra.
Helena, promite ca data viitoare cand iti vine vreo idee mareata, intri pe forum si intrebi inainte de a o pune in aplicare.
sa-mi spui daca merge vreo metoda din cele care ti le-am spus mai sus.
Jade, nu stiam unde m-am inrosit
Alayna, da, si a mea plange la oboseala. si eu o iau s-o legan s-o adorm dupa ce o bag o tura pe la carusel, leagan, centru de activitati, pe umar, vorbit cu ea. dar cateodata n-o nimeresc cand i se face ei de somn si ma cearta cat o tin plamanii
cu colicii stam la fel. seara plange.
din pacate i-am mai dat cate un ml de gripe water, cu toate ca am zis ca nu-i mai dau din cauza parapenilor alora
o sa merg sa iau Sab.
Jade, am vb cu dr. mi-a zis sa-i mai dau o luna protectis is mi-a dat sa-i dau cateva zile Lactuloza. care e un laxativ. nu i-am dat inca. nu prea imi vine sa-i dau laxativ fetii cu toate ca n-a mai facut kk nici dupa supozitorul ala, decat sparaiala aia mica...
cand ma gandesc ca prima luna facea la fiecare part un pic de kaki... nu stiu ce s-o fi intamplat pe parcurs :(
eu azi am pus-o cu paturica peste maini in carut cand a adormit. m-am gandit sa nu-i inghete ca era un pic frig in sufragerie. si m-am dus si eu pe la baie/ bucatarie. cand m-am intors, dupa vreo 5 min, fii-mea cu paturica pe fata. da din maini ceva de speriat. dar nu se trezeste din cauza lor.
nu ii statea paturica lipita sa nu mai respire, dar eu m-am repezit si i-am dat-o jos si bineinteles ca s-a speriat si s-a trezit si da-i si leagana la ea :D
pe burtica mi-ar fi frica s-o pun sa doarma. bine, ea nu sta oricum decat cu capul sus. nu il lasa deloc jos cand o pun sa exerseze. dar chiar daca statea, cred ca as sta numai langa ea de frica. am inteles ca e cauza cea mai frecventa a mortii subite la bebelusi...
fetelor, va vine sa credeti ca avem bebelusi?
eu din cand in cand imi mai trag cate o palma sa imi dau seama ca nu visez.
mai avem 10 zile si vine tati
sa va soptesc ca o sa am parte si eu de dupa aproape 1 an de zile? abia astept