Strugurasi de Sept-Oct 2011 *15*
Raspunsuri - Pagina 6
seidana spune:
HEllena.. nu sunt o mamica puternica, chiar cred ca ma situez printre cele slabe, prea panicoasa si dficila .. Eu nu cred ca mesajele adresate te-au crticat, ci doar fiecare cu stilul si tonul caracteristic am inercat sa iti explicam ca nu e bine ceea ce faci, insa pana la urma tu esti mamica lui si tu stii ce e mai bine pt voi.. eu nu sunt de acord cu diversificarea asa de devreme, nsa nu vreau sa ma pun in postura ta inainte sa fie cazul.. as vrea sa diversific cat mai tarziu, insa iti pot intelege disperarea .. te-am inteles toate insa nu am fost niciuna de acord cu ideea ta, asta e altceva.. nu cred ca cineva te-a condamnat sau a incercat sa te judece, doar sa-ti indrepte pasii..
OOKa... lasa ca o sa creasca bufnita mica mare si se obisnuieste ea in patut/ carucior.. cum incepe sa faca pe girofarul cum nu mai vrea in wrap.. deci mai ai speranta...
...........................................................................
...........................................................................
JadeJador spune:
nana ce ma bucur ca ti a fost util site ul
dispozitivul ala , sor mea mi l a adus de la viena
ti l dau cu draga inima , eu chiar nu l folosesc
numai sa apucam sa ne intalnim..
_
de T 3+
nanna_mika spune:
Jade - ce pot sa zic! esti prea draguta!
Eu maine cred ca ajung cu Pinkysor prin Sun Plaza in jurul orei 12, daca te potrivesti....sigur, nu pt a-mi aduce dispozitivul, ci doar pt ca Inez s-ar simti magulita intre 2 baieti atat de frumosi!
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
nanna_mika spune:
Fetelor - cum se incarca poze pe grup pe FB? Sau fiind membru, atunci cand incarc la profilul meu se vad si acolo
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
hellena_d spune:
Nanna_mika, vroiam sa iti spun ca, pentru sfaturile date iti multumesc deasemenea si tie foarte mult, nu apucasem sa citesc tot din cap. anterior, va dati seama ca in situatia in care am fost, disperarea ma cuprinsese in asa hal incat citeam pe verticala pe forum.
Scuze asadar daca nu am nominalizat pe cineva sau am sarit in a-i multumii (nu a fost cu intentie).
Da, am inteles perfect ca sunt/au mai fost fete care au trecut prin ce am trecut eu cu Petru....relativ la fel. Sunt fete care au atins probabil disperarea in grevele suptului facute de cei mici, care durau, in medie 2-3 zile, sau chiar mai putin. Sunt mame care s-au speriat cand i-au vazut pe copiii lor ca refuza laptele la o masa, doua...insa, la noi este putin diferit.
Nanna, daca citesti postarile mele mai vechi vei constata ca eu trag cu PEtru de mult timp, el niciodata nu a baut atat cat scrie pe cutie (vezi T de Jade sau Razvanel de Hayat, alaptati tot cu formula care, la o masa baga 150-180 ml). Petru mereu era cu 60-80, poate chiar si 100 ml in urma la o masa fata de cat trebuia sa bea. Cand era fff mic, in prima luna, lua cateva gurite (alaptat la san) si adormea bustean si nu mai tragea, in prima luna a luat un 650 gr,a doua luna 1500 gr iar acum doar 500 gr.
May nu e prima data cand observ ca esti un om dintr-o bucata, te stimez si aici nu vb de experienta ta cu sugarii (care e cam tot cat a mea), ci felul tau ca si OM . In ziua de azi rar intalnesti oameni care sa-ti spune in fata exact ceea ce cred, sincer si deschis, asa cum o faci tu.
Cand spui ceva, conteaza foarte mult si cum o spui, nu numai mesajul!
Daca Petru revine la "renumitii" 600 ml/24 ore bineinteles ca nu incep nici o diversificare. Ce rost ar avea?!?!? Dar....daca cant. de lapte va scade vertiginos (100-200 ml/24 ore), doar n-am sa-mi ucid cu propria-mi mana, copilul! Eu asa vad, eu asa simt...daca gresesc, numai D-zeu stie...
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
hellena_d spune:
Sei, ba esti puternica mami, ca si tu saracuta ai trecut prin multe temeri si frici, mai ales la nasterea Elei, pe care eu, sincer ti-o spun, nu cred ca faceam fata.
Stiu ca m-ai inteles perfect, ca dorinta mea nu era asta, sa ii incep diversificarea lui Petru la 3 luni....dorinta mea era ca el sa bea ml aia de lapte cat de cat mai apropiati de normal.
Racheel, n-as vrea sa te uit si sa nu iti trimit un si o . Cat bea papusica ta in 24 ore?
Sei, Hayat, Lali, o sa cand imi mai revine vocea ca acum vb ca din butoi si la 2 cuvinte tusesc Va cu drag!
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
JadeJador spune:
hellena :))) ai vazut ca tu ai citit doar ce ti a convenit ?
draga mea , eu in repetate randuri ti am scris mesaje cum ca si baiatul meu a fost in greva foamei , ca si el 2-3 sapt imi manca 40-60 ml maxim si asta chiar si la 6 ore si cu insistente si obligat de mine, iar el abia acum mananca 100-130 ml maxim
dar acum m am convins ca tu nici macar n ai citit sau daca ai citit prea putin ti a pasat
insa trebuie sa ti spun ca acele mesaje au fost scrise in timpul meu liber , timp pe care puteam sa l petrec cu copilul meu , nu sa l pierd aiurea scriindu ti tie mesaje
ca asta am facut am pierdut timpul degeaba ca vad ca tu nu dai o ceapa degerata pe ele
chiar ai reusit sa ma scoti din pepeni !
_
de T 3+
alayna spune:
Buna si de la mine ,ati scris ceva in 2 zile ,abia am reusit sa va citesc .
Bun venit celor 2 mamici de strugurasi
Imi pare rau ca inca unele din voi va luptati cu raceala,offf si ma gandesc ca iarna abia a inceput,oare cum vom rezista pana in primavara?
Fata mea doarme aiurea cate 5-10 min ,sta treaza vreo ora ,iar o adorm cateva minute si tot asa.
Nu am timp sa fac nimic prin casa,stau numai langa ea ,ma intreb cum de aveti voi timp toata ziua sa faceti curat,mancare,amenajat casa,ingrijit copil si pe forum zilnic ?
Spuneti-mi si mie niste tips-uri
Ca tot intrebam de infasat in capitolul trecut,se pare ca numai eu o infas cand doarme ,oricum in timpul zilei o las in voia ei,sa fie libera .
Am incercat ieri s-o adorm neinfasata si avand un somn foarte agitat tresarea intr-una ,se trezea ,dadea din maini,picioare ,isi mai tragea o palma peste fata se trezea ,plangea si tot asa.
Pe la 3 dupa ce am alaptat-o am infata-o si a dormit bustean pana la 8 ,se pare ca noi suntem mai de moda veche ,sper sa n-o tin asa pana la 9 luni cum faceau bunicile noastre
SI a mea de ieri a inceput sa-si suga pumnul ,ii dau suzeta si nu vrea,o scuipa ,apoi iar isi baga pumnul in gura,ii dau sanul sa papae,nu vrea prefera pumnul si suge cu o poftaaa
Nu reusesc s-o pun sa stea mai mult pe burta,sta vreo 5 secunde apoi isi indeparteaza mainile lateral,cum sunt aripile de avion se ridica pe piept si incepe sa planga . Nici nu vreau s-o fortez !
Cum s-o fac sa stea mai mult pe burta ?
May , fata mea plange in timpul zilei de la oboseala,daca trece 1 ora si 30 min si nu doarme cateva minute incepe un show urat de tot numai cu plansete si mofturi.Apoi daca o adorm chiar si 15 min ,se treseste fresh si cu chef de gangurit.
S-o urmaresti pe Beatrice cat sta treaza de la ultimul somn .A mea nu a depasit niciodata 2 ore treaza ,n-am lasat-o eu ca stiu ce urmeaza.
Cu colicii cum mai stati ? Vreo schimbare?
Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)
ooka spune:
Hellena, de revenit o sa revina ca nu'i bolnav si creste, insa va creste lent probabil cantitatea de mancare si totul tine de tine sa stai cu nervii la locul lor. De ce nu chemi un medic pediatru nutritionist? Dr. Tomescu de la Medlife este. Adica mie cind mi'a spus ca e ok ca sanatate , gata, m'am linistit. Cind am aflat ca nici nu moare doar cu lapte (tot cam 600ml) am fost in extaz. Eu insa n'am chemat doctorul cind a inceput greva la doua luni, am trecut peste, i'am dat cu lingurita. Ai incercat? Si cu seringa de nurofen, dar asta doar o singura data ca mi s'a parut c'o torturez. Daca bebe e sanatos si banuiesc ca e si e doar un refuz in alimentatie, doar calmul tau si indiferenta practic fata de cit papa (aparenta) il va determina sa manance. Sofia dupa ce ca abia punea pe ea, la 11 luni cind s'a imbolnavit prima data a facut o enterocolita cu febra 40, diaree si varsaturi, in doua zile s'a dus kilul meu si munca mea de 5 luni, daca la faze d'astea n'ai nervii unde trebuie o iei rau de tot pe aratura.