Strugurasi de Sept-Oct 2011 *15*
Raspunsuri - Pagina 8
JadeJador spune:
hellena nu vreau sa crezi ca am ceva personal cu tine , dar meriti sa fii putin trasa de urechi
pai tu vii in repetate randuri si te plangi de problema ta , noi iti alocam pagini intregi cu sfaturi (si asta pt ca ne pasa de tine) , tu nici macar nu le citesti (chiar ai recunoscut) dar in schimb ce faci ? nu numai ca nu tii nici un pic cont de ele , dar
vii si ne tragi de urechi ca nu suntem de acord cu tine , ca nu empatam cu tine , ca nu te intelegem si ca tu esti singura care a trecut prin asta si noi habar n avem despre ce vorbesti
pai , oameni suntem si noi (mai ales femei) si e normal sa ne mai sara tandara
_
de T 3+
nanna_mika spune:
May - da, mie imi vine sa cred ca am bebelusi! Imi aminteste oglinda mereu ( in seara asta am un umor negru)
Sa va fie de bine "regasirea"
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
ooka spune:
May, eu cind am nascut'o pe Sofica am avut o problema si am stat in spital cam 14 zile. O jumatate de perioada Sofica a sta la terapie intensiva ca era rezerva mea mai aproape. Voiam sa spun ca asistentele de acolo au pus'o pe burtica si eu am crezut la fel, ca nu e bine si daca pateste ceva si mi'au spus ca daca isi misca bine capul nu e absolut nicio problema. Pe Zoe am supravegheat'o pana pe la o luna, acum numa' asa doarme, foarte rar pe spate.
seidana spune:
Hellena... pana la urma puterea o gasesti in adancul sufletului, uita-te la copilul tau si ofera-i incredere, respira adanc si incearca sa te calmezi..totul se rezolva cu calm... am invatat asta pe parcurs, dintr-o minte si un suflet calme poti face mai multe, poti lua decizii mai bune si poti sa iti ajuti copilul.. Degeaba m-am agitat ca o curca beata ca nu gangureste Elena ca nu am rezolvat nimik, insa cand am hotarat ca e copilul meu, ca o iubesc indiferent , cand am inceput sa ii vorbesc si zambesc calm, a inceput si ea sa evolueze.. Parerea mea e ca il vei ajuta pe Petru cu adevarat numai dupa ce iti gasesti lnistea interioara
JADE... insipa expira inspira expira.. mmmmmmmmmmmm.. zennnn mami zennn.. treaba ai tu?
Alayna.. ce conteaza de doarme dupa moda veche? important e ca ai gasit modul sa doarma linistita.nu toti copii sunt la fel, daca Noura e obisnuita asa si ii e bine nu incerca sa schimbi asta.. schimbam cele rele nu cele bune
Cine a zis ca facem mancare? eu fac totul treptat, cand are somnul lung ( 1 somn de vreo 4 h) fac curat , spal, aranjez casa.. in rest ma ocup de ea, o tin in balansoar sau in brate s scriu pe forum.. si seara cand vine sotul acasa , mai adun casa si ma relaxez
PE burtica o sa stea cand vrea ea, Elena are zile in care , cand o pun pe burtica isi retrage mainile brusc (face avionul), sau se lasa in jos pe coate tocaindu-si pumnii, asta dupa ce a inceput sa nu mai planga pe burta..
Rach.. si Elena a inceput sa ia mai putin in greutate, probabil in 2 -3 luni ghinduta ta mica va lua mai bine decat noi, asta e, fecare copil cu ritmul sau.. si zic eu : atata timp cat Nasti creste si e vesela si bine dispusa nu are sens sa bagam prostii in copii ? corect? eu azi am iesit la plimbare cu un baietel de 6 luni jumate care are 7 kg( inca nici nu), cam cat are Elena la 3 jumate, insa e frumos, activ, sanatos, vesel.. si s-a nascut doar cu 200 gr mai putin.. pana la urma vrem copii sanatosi nu grasi , eu nu o indop insa nici de lua 5-700 pe luna nu eram ingrijorata, trebuie sa se dezvolte psiho-motor nu pe latime
NAnna.. i lav u .. .. FETELE DIN BUCURESTI: daca in primavara vin cumva in BUC si nu veniti la intalnire cu mine.. va zparg..
Hellena.. Elena nu face kk nici macar in cantitate mica, ce ar trebui sa fac? sa disper si sa ii bag un bat in fund? sau un par .. sau ce sa fac?o las in ritmul ei, intervin cand nu se poate si sunt sigura ca va fi bine, tot asa de sigura cat sunt sigura ca mergem la dr degeaba , insa o fac si asta pt lnistea tuturor.. si pb asta se poate compara cu pb ta, pt ca si constipatie grava te poate ucide.. in caz de ocluzie ... sunt ingrijorata dar nu disper, sunt calma si am incredere in ea, o urmaresc si o citesc..
OOKA... buhhuhuu..
ELENA a facut kk galben mustar nu am mai vazut culoarea asta de vreo 2 luni, era ca s aurul pt ochii mei .. nu va bucurati ca a facut cu supozitor (a 8-a zi) eu as fi last-o , dar poti de gura mamei? ar am zis ca o sao las si 2 sapt cand vom fi noi 2 , si o voi urmari atent.. gresesc de o las atata? dr pediatra imi zice vaiii nu mai mult de 5 zile...
...........................................................................
hellena_d spune:
May, da, am sa incerc, mai ales la Tv, acolo e el atent, din cauza ca vede lumina mai puternica, e atras de lumina. Am sa-ti spun daca merge ceva si ce, sper sa mearga, insa, inainte de toate, trebuie sa ma linistesc, cum spunea si Nanna, sa iau o pauza ....au fost prea multe pt mine in ultima vreme.
Jade, nu am vrut nici un moment sa par egoista spunindu-mi pb-mele pe forum, ba din potriva, mult timp, mai ales in timpul sarcinii (si atunci chiar aveam pb serioase, o gramada! ) nu am intrat pe forum sau daca o faceam nu spuneam prin ce trec tocmai pt ca stiam ca sunteti gravidute ca si mine si nu avea nici un rost sa va incarc inutil cu pb mele. Asa ca am citit mai mult ce s-a scris si am scris mai rar, si atunci numai despre starea de graviditate, analize, etc...niciodata despre altceva. V-am respectat mereu, pe toate fara a face nici o diferenta! Toate imi sunteti dragi, simpatice, toate sunteti femei si mame puternice, cu copii minunati. Eu asa va vad. Nu ma fa sa plang acum, te rog. Chiar te rog sa ma ierti si sa uiti ca exist pe acest forum, nu vreau sa-ti neglijezi copilul din vina mea!
DA, recunosc ca au existat postari in ultimele 2 zile pe care nu le-am citit, sau am citit partial. Mereu am citit TOT ce s-a scris pe acest forum, inca de cand activez pe el....se face anu'
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
seidana spune:
Ce voiam sa mai zic...
Stiu ca a gresit HEllena .. insa hai sa nu ne suparam asa rau pe ea, e singura si fara experienta... fac cum crede mai bine , ea sau disperarea ei, insa cu toate astea sa incercam sa fim apropae de ea cat se poate
JadeJador spune:
may nu stiu ce sa zic despre lactuloza aia
stiu ca bujo zicea ca ii dadea baiatului lactoza de la Humana si ca s a reglat de la ea
o fi acelasi lucru cu lactuloza ?
asta al meu nu vrea nene sa stea pe burta sub nici o forma , zici ca l tai si alta nu
ca urmare , normal ca nu stie sa ridice capul , de intors/rostogolit nici asta nu face
oare e normal la 3 luni jumate ??
_
de T 3+
hellena_d spune:
Sei, nu stiu ce-i cu mine m-au coplesit toate, simt ca nu mai rezist, cand ma uit in oglinda nu ma mai recunosc, am slabit 30 kg in 1 luna am ameteli mari, pierderi de vedere cu pete pe ochi si lesin, am mai lesinat de cand cu gaurica in tetina ....
si am zis ca nu mai zic nimic de mine si pb mele
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
seidana spune:
MAy.. cat supozitor i-am pus de nu a facut nici dupa ala .. off, asa eram si noi kk la fiecare part, pana pe la 6-7 sapatamani de atunci pauza.. noi de la sab faceam non stop, poate poate insa la colici nu ne-a ajutat..
Si eu cochetam cu lactuloza pt ca , spre deosebire de lactoza ( care nu stiu daca ar avea sau nu intoleranta), e din laptele de titza , cu toate astea imi e si mie frica de laxative.. eu am fost dependenta de laxative si tot crestea doza, de la un dulcolax.. in cativa ani ajunsesem la 8 ca sa aiba efect, nu voi mai face aceeai prostie niciodata
Sa iti zic un secret eu cu masculu langa mine , si nu am facut nimik (n dec facem un an ), sotu a zis ca face reclamatie ca m-a cucut prea stramta.. nu te astepta la minuni din prima