Pete si mazgaleli
Raspunsuri - Pagina 4
Simonna spune:
Selene, de unde stii de "Catrinel"?
Cred in continuare ca dai prea multe importanta "sosetelor", le speli, si pe ea si pe sosete. La ce ora vrei tu :)
Pe de alta parte, pentru confortul tau personal, n-o mai lasa singura cu ce poate sa strice, adica de ce cu culorile prin casa?
Addie are un loc clar delimitat, aici te joci cu culorile (daca pleaca de acolo ii iau culorile si s-a invatat), asa cum a avut si Radu. La unul e o masuta sau scaunul de masa, la celalalt a fost un perete - ales special pentru ca il acopeream cu perdeaua la musafiri cu fite. (Eu m-as fi oprit clar din montat tablia patului si i-as fi luat creioanele din mina.)
Pe de alta parte, fiecare are stilul lui de parenting (eu sint mai zapacita acum, ca ce mergea la marele fix cu Atomix nu tine decit din greseala cu Miss si ma cam confuzez in stiluri de parenting, m-am regasit mult mai usor in rolul de mama de baiat decit in cel de mama de fata). Degeaba vin eu si zic: da' mai da-l incolo de strins de jucarii, daca sint obosita poate sa fie si mama dezordinii in casa ca numa' le imping cu piciorul intr-un colt, ca tu tot o sa le stringi, ca tu esti maniaca a ordinii, eu nu sint. De-aia trebuie sa cauti idei si metode care sa i se potriveasca Dariei, dar sa ti se potriveasca si tie.
Eu cred ca le ai pe ale tale, cu putina legatura cu Daria si de acolo iti vin tot felul de nemultumiri care accentueaza prostioarele Dariei. Pe de alta parte, si daca aveai banii sa iti angajezi echipa de zugravi miine, pe tine tot te-ar fi deranjat mizeria de pe pereti, nu?
Simonna
Selene_Bunny spune:
michelle, hai sa ne limitam la pete si mazgaleli. Cu inghititul, urcatul si cazutul, trasul de lucruri peste ea, sa stii ca e mai interesant cand ai spectatori...
Deocamdata, i-am confiscat tot ce am gasit de scris/mazgalit. Cu explicatiile de rigoare, asa mi se pare normal.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Simonna, pai am citit subiectele tale despre Atomix... S-a intamplat ceva?
Am spalat-o, evident, sosetele cred ca le arunc.
Normal ca i le-am luat din mana. Si am sters dungile.
La jucarii imprastiate mai lucram, singura a vazut ce se intampla daca si le tot lasa pe jos, calca pe ele, le strica, se loveste ea...
Lucrusoare de vanzare...
anya spune:
Eu am aplicat reguli clare (am doi baieti cu stiluri diferite si 4 bunici cu pareri proprii) asa ca daca nu faceam reguli clare era jale.
In primul rand nu e voie cu acuarelele prin casa. Vreti pictura? La bucatarie! Poti face si tu asta, cand gatesti - o iei langa tine si pe jumatate din masa poate sa-si intinda pictura. E gresie.faianta si se poate curata usor iar avantajul e ca o si supraveghezi cand gatesti.
La indemna, cand erau mici, nu aveau decat creioane colorate. Cariocile sub supravegere. Am avut vre-o doua dungi la un moment dat, dar le-am explicat si s-a rezolvat.
Seara, e regula! Nimeni nu se culca fara sa faca dus! Chiar radeam ca atunci cand voi fi soacra mare vor putea zice nurorile orice, dar ca am crescut baieti murdari - nu . Ai mei refuza sa se culce dac an-au facut dus sau nu si-au spalat dintii si nici nu vor sa bea altceva decat apa, seara, dupa ce s-au spalat. Peste zi pot sa sara, sa alerge, sa se murdareasca...seara se spala. Evident ca dac ase intampla accidente de murdarire sau daca e vara si transpira fac mai multe dusuri intr-o zi.
Pijamaua e pentru noapte. Dimineata o dam jos si trec in hainele de gradi/scoala/casa iar seara, dupa dus - in piajama! In concluzie nu are de ce sa fie cu mancare pe ea. Pot fi hainele de casa murdare daca varsa ceva, dar in nici-un caz pijamaua.
Daca vrei putina liniste cand ai o convorbire importanta - da-i o activitate care sa o preocupe intens. Un exemplu sunt desenele animate. Da-i drumu' la tv, cauta niste desene acceptabile si lasa-o 10 minute cat discuti la telefon. De preferat sa nu intinzi vorba prea mult, ca nici desenele in exces nu sunt indicate.
Selene_Bunny spune:
anya, o sa zici ca ma leg de amanunte, dar... n-avem masa, la bucatarie. Nu mai este loc si pentru masa. Este doar o masuta mica, pe aia curat legumele, e adevarat, dar mai mult de doua cratite (nu mari, medii) nu incap pe ea. Daca am avea masa mare in bucatarie, cum au oamenii, n-am mai avea loc sa ne miscam pe acolo. Noi mancam in camera, cu farfuria in brate.
Asa ca picteaza/deseneaza/coloreaza in camera mare, pe jos. De regula, pe foi, de preferinta... s-a vazut.
Lucrusoare de vanzare...
J.D. spune:
michelle, tu exagerezi la greu. copilul are nevoie si de independenta nu numai de supraveghere stricta. si nu oricui i se potriveste acest stil de parinteala.
Selene, nici noi nu avem masa in bucatarie. Finn sta pe jos si se joaca daca vrea sa stea cu mine cand gatesc sau spal vase.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J.D. michelle, tu exagerezi la greu. copilul are nevoie si de independenta nu numai de supraveghere stricta. si nu oricui i se potriveste acest stil de parinteala. Selene, nici noi nu avem masa in bucatarie. Finn sta pe jos si se joaca daca vrea sa stea cu mine cand gatesc sau spal vase. Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor |
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Edit: am scos de sub pat o portocala desenata cu markerul... E din "editiile anterioare"...
Lucrusoare de vanzare...
ralcat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Cu stransul jucariilor e greu, o rugam de mai multe ori, ea spune "nu", iar "nu", iar "nu", si deja la ta-su ii sare tzandara, mereu "nu"... Nu vrea decat cand vrea ea, nu ii place ei regula asta - "dupa ce am imprastiat, strangem". Eu am incercat sa implementez reguli... de cand era ea mica... si mi-au sarit unele fete in cap, ca am pretentii prea mari de la copil, ca sunt prea stricta... Chiar mi s-a spus ca am un pui de TOC (tulburare obsesiv-compulsiva) legat de ordine si curatenie... Nu stii tu ce crize de plans trageam cand era ea mica si, in loc sa manance, prefera sa arunce cu mancarea pe jos, pe aragaz, pe calorifer... Sa o faca zob in manutze (era normal, mi s-a spus, experimenteaza texturi) si sa o arunce pe jos... Cand o dadeam jos din scaunelul de masa, parca mancase un porc laturile... |
Stii ca te inteleg de parca as citi de mine? Cel putin la curatenie ... auci, ce ai vorbit pe limba mea . Dar cu regulile, sincer eu cred ca unele sunt necesare intr-o familie. Regulile de bun simt, cele care in timp ajung sa faca parte din acel bagaj al celor 7 ani de acasa. Si mai ales adaptate la varsta copilului, pentru ca nu poti avea pretentii la Daria cum am eu la Mihai ca are varsta dubla.
Eu la 3 ani pot sa-ti spun ce a mers la fiumeu:
- adunatul jucariilor, faceam concurs cine aduna mai repede (pe culori, pe tipuri de jucarii, sau mai stiu eu pe ce criterii, ca sa fie de in fiecare zi alt joc de adunat, sa nu plictisim cupilu). Cine castiga alegea desenul animat la care sa ne uitam dupa aceea.
- mancat impreuna in weekend macar o masa in familie. Si la masa aia il laudam enorm de fiecare data cand reusea sa o faca frumos, fara sa-i scape pe jos. Si toata saptamana ii aminteam ce frumos a reusit el ... si ce elegant fuse. Daca imi arunca mancarea ... am tras concluzia ca nu-i e foame, n-a mancat pana la urmatoarea masa. Din pacate ...nu prea gasea crocantei si prostioare sa-si stinga foamea mare dintre mese asa ca maraia de foame. Moment in care am fost declarata prea dura de bunica pentru ca i-am zis ca nu ar fi ajuns acolo daca nu arunca cu mancarea si deci ... rabda mama pana la masa viitoare. Nasol moment, stiu, dar evident ca am mancat mai devreme ... dar a invatat sa-mi respecte munca.
- cooperatul la treburile casei asa cum o facem la joaca. Si uite asa ma ajuta baiatul meu la facum oua umplute- sunt cele mai bune oua umplute, care se termina primele si care sunt si pozate in timpul executiei si mai ales decoratului. La fel de mult ii place sa ma ajute la curatat pastai ... facem intrecere de pastai, si mai ales la aranjat masa. El asorteaza cel mai bine servetelele, de am ajuns ca la orice crasma ajungem sa furam idei de aranjat servetele ca sa ne imbunatatim tehnica. Sa vezi ce de modele stie ... si e incantat sa o faca.
In timp au mai aparut si altele, dar eu cu asta am inceput pentru ca l-am putut tine pe langa mine in bucatarie in felul acesta intr-un mod simpatic, ne si jucam dar si invatam in felul acesta.
A, si legat de desene ... acum avem o noua chestie, desi sunt sigura ca vom lasa garantia proprietarului ca sa aranjeze apartamentul cand vom pleca, totusi nu-mi place sa deseneze pe pereti, ca e limitat spatiul, asa ca in fiecare sambata baiatul vine cu toate desenele facute in timpul saptamanii, ca sa alegem desenul saptamanii si sa-l punem in explozitie. Care expozitie e pe un perete mai lungut unde incap mai multe desene si le lipim unul dupa altul si evident ca baiatul primeste un premiu pentru desenul respectiv. Dar ca sa ajunga in expozitie ... desenul trebuie facut pe o hartie ... nu pe perete ...
Si cum ziceam, succes mult
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
anya spune:
M-am uitat acum si am vazut ca fata ta a facut 3 ani (La multi ani!). De ce nu o duci tu la o gradinita? Ai si tu putin timp, ea invata lucruri noi ...