Pete si mazgaleli

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Selene, pe mine m/a apucat plansul azi dimineata cand m/am dat jos din pat. Finn se trezise de la 6 si a facut dezastru in sufragerie, la el in camera, pe hol... a scos decoratiunile din bard, a desenat peste tot, a lasat frigiderul si congelatorul deschis, a imprastiat rosii cherry pe jos, a faramitat chec pe canapea, a stricat butonul de la televizor. Si noi stam cu chirie si precis va trebui sa reparam pentru ca avem toti peretii scrisi plus gauri facute in pereti in sufragerie si dormitor, parchet scris, etc. eu voi ajunge la nebuni dar macar copilul e fericit. rabdare multa.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Selene, bunicile sunt mult, mult mai relaxate decat noi in ale curateniei. Si daca mai e si cu personalitate cupilu ... s-a dus cu autoritatea lor in fata nepotilor. Si iti spun asta din experienta, lasam baiatu cu bunica ... si doamne ce era pe el cand veneam de la munca ... si cat ma suparam pe bunica si pe incapacitatea ei de a discuta cu pruncu si de a-l struni, si pe pruncu care daca ma vedea ca ma uit mai urat se punea pe plans ca "s-a emotionat" ... Acu, pruncu a mai crescut, deseneaza la fel de mult, dar pe hartie si decupeaza la fel de mult de e toata casa un rest de hartii, iar bunica ... dupa ce a facut atac cerebral am reusit ca printr-o minune sa o punem pe picioare. Asa ca ma bucur ca are cu cine sta pruncu si mai ales cine-l rasfata si iubi in modul ala bunicesc si delicios de bland. Si ... il pun la curatat cu mine. De fapt l-am pus la curatat de mic, a desenat pe parchet ... i-am pus carpa in mana si lui sa frece langa mine. A scris pe frigider ... i-am pus buretele in mana. Nu a vrut, i-am explicat ca eu trebuie sa fac curat si daca nu ma ajuta, nu avem timp de joaca si tocmai ce-mi venise o idee super de un joc ... dar am de curatat. Cand a incercat sa scrie pe tv .. cu pixul, i-am taiat desenele o saptamana sa vada cum e fara tv ca daca-l strica ... macar sa aiba mana facuta.
Si eu cred ca Daria e fetita maricica acu si ai cu cine te intelege. Dar ca sfat ... ca sa nu distruga hainutele, pune-i pe deasupra o hainuta de protectie pentru desen din plastic, sunt minunat de practice.
Implic-o in curatenia de dupa momentul artistic. Ca sa inteleaga ca ceea ce face ea are si un efect secundar.
Si mai ales pune bani de-o parte sa ai de zugraveala de plecare.
Succes si nervi tari

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Multumesc, ralcat.

Da, are personalitate. Si NU ii place sa stranga/curete. Nuuu, aia sa faca ma-sa/ta-su...

Din toata saracia, m-am dus si i-am luat 3 jocuri. Acum e ocupata cu ele, sper sa ii capteze atentia.

Un joc e cu infipt niste "piuneze" intr-o placa de plastic, altul e un puzzle din lemn (ceasul) si altul e cu cubulete modulare (se desfac in bucati).

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

al meu baiat niciodata nu mi-a scris pe pereti sau pe lucruri.
nu mi-a spart,stricat nimic prin casa.
cu toate astea eu cred ca a avut si are o copilarie placuta(are 8 ani acum)
dar pe fiecare zi cand era ff mic aveam 2 ore de lucru manual la biroul lui sau in camera lui.si mereu supravegheat de mine.
atunci era timpul cand taiam hirtii cu foarfeca speciala pt copii, desenam, coloram...
nu i-am pus niciodata culorile bine pt ca stia ca le foloseste doar cu mami.
jucariile in general stau doar in camera lui asa ca niciodata nu am calcat pe legos sau dinozauri.
in bucatarie nu l-am lasat niciodat nesupravegheat sa imi scoata sau sa se joace cu tacamuri sau vesela...
il lasam in schimb sa-mi scoata din dulap hainele...vreo 3 ani nu am avut haine impachetate...ca nu avea rost.

din punctul meu de vedere sa se bucure de copilarie nu inseamna sa distruga casa dupa buna lui placere.
dar totodata a contat si faptul ca doar eu am avut grija de el si stind acasa asta a fost primordial sa fiu cu ochii pe el sa nu se raneasca si sa se joaca la locul potrivit si cu jucariile adecvate.

in cazul de fatza, wow...eu nu i-as da carioci, pix-uri decat in prezentza mea...
plus ca spui ca la 3 ani stie bine ce are de facut, eu cred ca ii acorzi prea mult credit.i-ai pus coli de hirtie pe perete...pai de ce? normal ca nu stie sa se opreasca si continua sa depaseasca coala. invat-o sa scrie, coloreze pe caiet sa stea pe jos(pe covor ...nu sa mizgaleasca parchetul) sau la masutza.
acoarele si stampile nu le folosea decat dupa 3 ani si atunci cu supraveghere.
pix-uri nu a avut decat dupa 5-6 ani.

eu nu ma consider stricta dar apreciez lucrurile care le am si care le-am facut cu greutate.
noi nu ne permitem sa schimbam usi, loptopuri,frigidere si sa zugravim in fiecare an plus ca ne place sa avem o casa curata si ordonata. de asta a trebuit sa il supraveghez de mic tot timpul.
nu pot sa las la mana unui copil de 3 ani lucruri importante, valoroase care sa le strice intr-un minut. nu ma pot pune la mintea lui...plus ca nu e safe pt el.

michelle

Mergi la inceput

raspuns mai concret la subiect:
ii iei si ii pui bine tot ce tine de "lucru manual"...se pare ca ai o artista in familie.

ii reorganizezi camera, cu cat e mai multa ordine cu atit e mai bine pt toata lumea...chiar si pt ea sa si le gaseasca.

nu ii dai toate jucariile,pui o parte bine si le scoti prin rotatie...tare mult se va bucura cand i le dai pe rind.

pe fiecare zi sa aiba program de lucru manual cu un adult care sa o supravegheze...dar nu doar sa fie in camera cu ea, chiar sa se jaoce sa faca impreuna ceva.

sa o inveti de pe acum, dupa ce se joaca sa puna la loc. eu ii spuneam c aseara la culcare jucariile treb sa doarma si ele la locul lor...ce gaseam aruncat le confiscam si ii spuneam ca astfel daca el nu are grija de jucaria respectiva am eu si o puneam in camera mea...in cutie. nu a fost nevoie decat de cateva jucarii confiscate si apoi s-a invatat.
nu avea voie sa atinga lucrurile de pe biroul meu, nici laptop...atunci le tineam in sufragerie dar era coltul in care copiii nu aveau voie.
pe tv isi mai punea minutele dar nu cu jucariile. stiu ca mi-au venit o data niste musafiri si copilul lor s-a apucat sa se joace cu masina pe ecranul de la tv-ul meu...iar parintii stateau si se uitau cum zgiria citeva milioane. scuze...dar la mine asta nu e permis.

lucru manual facea doar la birou, in camera lui..acolo ne jucam cu lipici,acoraele, plastilina...astea nu aveau ce cauta pe covor sau in alta camera.
seara inainte de culcare si mai ales daca a fost in parc ii faceam baie obligatoriu...niciodata nu-l culcam murdar.

la noi cam estea au fost regulile implementate de mic...ele ne-au facut viatza la toti mai usoara.

michelle

Mergi la inceput

michelle, maica, i-am luat foi si caiete si blocuri de desen... Si carti de colorat... Crezi ca nu i-am luat? Stat langa ea, colorat impreuna, desenat impreuna, pictat impreuna... Si spus, si explicat, si aratat ca nu e bine sa scrie pe lucruri, ca se distrug... Si papusile ii sunt mazgalite cu pixul... Pe jos, pe covor, precum spui...

N-a fost vorba de "depasit conturul", ci de desenat, efectiv, dungi pe perete... Sunt si acum acolo, sa le pozez?

Nu are camera ei, sunt doar doua camere in apartament, una e camera de zi si cealalta e dormitorul. Jucariile ii stau organizate in lazi, inchise in dulap.

Cu stransul jucariilor e greu, o rugam de mai multe ori, ea spune "nu", iar "nu", iar "nu", si deja la ta-su ii sare tzandara, mereu "nu"... Nu vrea decat cand vrea ea, nu ii place ei regula asta - "dupa ce am imprastiat, strangem".

Eu am incercat sa implementez reguli... de cand era ea mica... si mi-au sarit unele fete in cap, ca am pretentii prea mari de la copil, ca sunt prea stricta... Chiar mi s-a spus ca am un pui de TOC (tulburare obsesiv-compulsiva) legat de ordine si curatenie...

Nu stii tu ce crize de plans trageam cand era ea mica si, in loc sa manance, prefera sa arunce cu mancarea pe jos, pe aragaz, pe calorifer... Sa o faca zob in manutze (era normal, mi s-a spus, experimenteaza texturi) si sa o arunce pe jos... Cand o dadeam jos din scaunelul de masa, parca mancase un porc laturile...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

michelle, maica, i-am luat foi si caiete si blocuri de desen... Si carti de colorat... Crezi ca nu i-am luat? Stat langa ea, colorat impreuna, desenat impreuna, pictat impreuna... Si spus, si explicat, si aratat ca nu e bine sa scrie pe lucruri, ca se distrug... Si papusile ii sunt mazgalite cu pixul... Pe jos, pe covor, precum spui...

N-a fost vorba de "depasit conturul", ci de desenat, efectiv, dungi pe perete... Sunt si acum acolo, sa le pozez?

Nu are camera ei, sunt doar doua camere in apartament, una e camera de zi si cealalta e dormitorul. Jucariile ii stau organizate in lazi, inchise in dulap.

Cu stransul jucariilor e greu, o rugam de mai multe ori, ea spune "nu", iar "nu", iar "nu", si deja la ta-su ii sare tzandara, mereu "nu"... Nu vrea decat cand vrea ea, nu ii place ei regula asta - "dupa ce am imprastiat, strangem".

Eu am incercat sa implementez reguli... de cand era ea mica... si mi-au sarit unele fete in cap, ca am pretentii prea mari de la copil, ca sunt prea stricta... Chiar mi s-a spus ca am un pui de TOC (tulburare obsesiv-compulsiva) legat de ordine si curatenie...

Nu stii tu ce crize de plans trageam cand era ea mica si, in loc sa manance, prefera sa arunce cu mancarea pe jos, pe aragaz, pe calorifer... Sa o faca zob in manutze (era normal, mi s-a spus, experimenteaza texturi) si sa o arunce pe jos... Cand o dadeam jos din scaunelul de masa, parca mancase un porc laturile...

Lucrusoare de vanzare...

pai cum le mazgaleste daca e in permanentza un adult cu ea?
normal ca zice nu, normal ca nu vrea, ca nu intelege..e virsta...dar voi treb sa perseverati si sa o cresteti dupa cum voi dictatzi nu, cum vrea ea.voi sa o modelati pe ea nu ea pe voi.
eu as fi luat masuri dupa primul lucru mizgalit nu sa o las sa continue sa distruga. cand mergeti in vizita ce faceti?

stiu cum e sa nu aiba camera ei si noi am stat toti 3 intr-o camera si aia era si sufragerie si dormitor si cam de joaca...si noi am stat si cu bunicii in apartament in Rom...

noi ne-am mutat in 8 ani de cel putin 10 ori(nici nu mai tin socoteala), dar astea ne-a invatat cu atit mai mult ca ne trebuie ordine si disciplina si ca treb sa apreciem bunurile noastre si ale altora.

pur si simplu de acum va incepe sa inteleaga ce spui si ce faci. ii dai jucarii, dar putine si le schimbi sa nu se plictiseasca
iar lucru manual , pictat doar cu cineva langa ea...in felul asta nu mai ai surprize si viatza grea.

poate sa-mi sara cine o vrea in cap dar eu nu l-am lasat sa isi puna mancare in cap doar ca sa experimenteze texturi si crede-ma ca nu a ramas cu nici un handicap din cauza asta, dimpotriva.

la 8 ani isi face singur curat in camera, cand vine de afara se spala pe maini si se schimba in hainele de casa fara sa-i spun eu, maninca frumos, stringe masa...

la scoala nu se tavaleste in noroi ca stie ca nu pot spala haine pe fiecare zi. nu se murdareste cu carioci ca daca nu se mai ia asa va avea hainele permanent.

fiecare isi stabileste un fel de viatza. eu nu vad nimic rau in avea ordine, curatenie, disciplina si de a invata sa respecti lucrurile care iti apartin si care apartin altora.

michelle

Mergi la inceput

Nu mergem nicaieri in vizita, michelle, ca nu avem unde, nu avem prieteni/cunostinte aici. Nu vizitam pe nimeni, nu ne viziteaza nimeni. Dar asta e alta poveste.

Nu e in permanenta un adult cu ea, eu sunt (si) la bucatarie, mai fac si eu una-alta, nu stau cu ochii pe ea non-stop. Sorry, dar nu pot, sunt atatea de facut intr-o zi, incat nu pot.

Am mers pe principiul explicat si explicat si iar explicat, plus aratat si iar aratat.

Adica:

"Dari, uite, ai aici foile astea, uite si acuarelele si apa. Te roaga mami sa pictezi NUMAI pe foaie, asa cum ti-am aratat. Eu ma duc sa spal vasele, dar sunt aici, aproape, si mai vin sa vad ce faci tu, daca ai nevoie de mine, striga-ma".

O sa zici ca e vina mea.

Iar eu o sa-ti zic ca s-a intamplat sa mazgaleasca si cu mine/noi pe langa ea. Par exemple, duminica stergeam praful de sub pat, din dormitor. Cu mine langa ea a reusit sa coloreze cu ceracolor aspiratorul. Pur si simplu nu am vazut ce face.

Sau, daca sunt prinsa la telefon, iar ma fenteaza.

Sincer, pe mine ma deranjeaza sa sun pe cineva si sa nu pot vorbi cu persoana respectiva fiindca trebuie sa isi tina mereu copiii in frau, astfel ca eu aud numai tipetele copiilor si vocea mamei - "stai cuminte, nu umbla acolo, ia mana".

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Cand o cert ca de ce a mazgalit si o intreb de ce nu mi-a cerut o foaie sau caietul, zice ca n-are... Dar, daca ma vede notand cheltuielile in vreun carnetel, imi trage pixul din mana si imi face varza carnetelul... Da' ea n-are foi, domnule...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Nu mergem nicaieri in vizita, michelle, ca nu avem unde, nu avem prieteni/cunostinte aici. Nu vizitam pe nimeni, nu ne viziteaza nimeni. Dar asta e alta poveste.

Nu e in permanenta un adult cu ea, eu sunt (si) la bucatarie, mai fac si eu una-alta, nu stau cu ochii pe ea non-stop. Sorry, dar nu pot, sunt atatea de facut intr-o zi, incat nu pot.

Am mers pe principiul explicat si explicat si iar explicat, plus aratat si iar aratat.

Adica:

"Dari, uite, ai aici foile astea, uite si acuarelele si apa. Te roaga mami sa pictezi NUMAI pe foaie, asa cum ti-am aratat. Eu ma duc sa spal vasele, dar sunt aici, aproape, si mai vin sa vad ce faci tu, daca ai nevoie de mine, striga-ma".

O sa zici ca e vina mea.

Iar eu o sa-ti zic ca s-a intamplat sa mazgaleasca si cu mine/noi pe langa ea. Par exemple, duminica stergeam praful de sub pat, din dormitor. Cu mine langa ea a reusit sa coloreze cu ceracolor aspiratorul. Pur si simplu nu am vazut ce face.

Sau, daca sunt prinsa la telefon, iar ma fenteaza.

Sincer, pe mine ma deranjeaza sa sun pe cineva si sa nu pot vorbi cu persoana respectiva fiindca trebuie sa isi tina mereu copiii in frau, astfel ca eu aud numai tipetele copiilor si vocea mamei - "stai cuminte, nu umbla acolo, ia mana".

Lucrusoare de vanzare...

pai cam e vina ta. ca ii acorzi prea multa incredere.
ce cauta cu ceracolorul, cu acoarelele cand tu nu erai cu ea, sau erai ocupata?
cum face toate astea cu voi acolo? cand esti cu un copil stai cu ochii pe el!
trebuie sa prevezi ce se poate intimpla.
perioada asta e cea mai dificila ca vor sa fie independenti.

cand o lasi singura in camera si tu esti ocupata uitat-te mai inainte de a pleca ce ii lasi la indemana.
dar e periculos sa o lasi nesupravegheata. daca inghite ceva? daca se urca si cade, daca doboara ceva peste ea?
eu alegeam sa fac mancare cand el dormea la prinz.

michelle

Mergi la inceput