Pete si mazgaleli

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Simonna, s-au adunat. Cu sosetele, mai mult m-a deranjat ca erau date sosete curate pe talpi murdare.

Iar cu peretii, parchetul, usile, caloriferele, daca ar fi apartamentul nostru, nu m-as necaji asa. Dar nefiind, oricand ma pot pomeni cu reprosuri, si pe buna dreptate.

Primul lucru la care s-a gandit de dimineata a fost sa incerce sa mazgaleasca frigiderul cu pixul.

Off-topic: Addie? Nu Catrinel?

Fomalhauti, eu sunt pro lasat copilul sa se exprime. :) Am lasat-o si in parc sa stea pe jos, in pietricele, in praf, sa se tavaleasca, sa sara in balti, sa stearga cu fundul praful dintr-o fantana arteziana nefunctionala... Consider asta murdarire... "controlata", si nu ma supar. Dar distrusul lucrurilor a ajuns sa ma afecteze, vad.

Multumesc de indicatii!

Bee, nu, a umblat la buna-sa in picioarele goale. Nu era dupa baita. Ei ii place in picioarele goale. M-a deranjat ca nu a observat cine era cu ea atunci (buna-sa) ca are talpile murdare, sa o fi spalat si pe urma sa-i fi pus sosetele. Fix ce ai spus tu i-am spus si ieri, si azi.

anda141, eu am fost cam maniaca in privinta curateniei. O las sa coloreze, dar NU pe obiectele din casa! Sau macar mai cu pauza, sa apuc si eu sa "digerez" situatia...

Ramona2006, cum am spus, ii las libertatea de exprimare. Dar, daca libertatea de exprimare inseamna distrus obiecte care vor trebui sa fie inlocuite, ceea ce inseamna investit de bani, da, ma necajesc... I-am mai facut ei observatie, i le-am mai luat, de-o parere, intelege, asa, temporar...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Daca spui ca sta intr-un apartament cu chirie; ca nu dispui de bani multi ca sa poti curata si iarasi curata ce face micuta; ca proprietarul s-ar supara (si pe buna dreptate), ai o singura solutie, ca restul au dat gres. Sa ii iei tot ce inseamna pix, carioci, creioane, markere si sa-i spui ca nu le primeste decat dupa ce invata ca nu are voie in alte locuri in afara de foaia de desen.
Sau sa stai cu ea cand le are in mana, dar banuiesc ca vrei sa o inveti si un mod de a se comporta si de a asculta ce spui.
Succes.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:

Uaaaau, ce ma asteapta! Eu fac alergie cand se pateaza de la mancare pe ici pe colo, dar ce urmeaza, asta e , deocamdata folosim Solutie pt scos pete de la Nufarul, f buna si ne-am propus sa nu schimbam nimic in casa pana nu avem cu cine ne intelege, sa picteze peste tot , asta e. Am inteles ideea, trebuie sa fim pro creativitate si sa-i invatam in acelasi timp ca nu e bine sa facem dezastru, grea misiune, sa ne dea Dumnezeu RABDARE!

Mami de fluturasi gemenasi Luca si Marc 11 mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Si Carol este in perioada Renascentista a vietii lui. Are un perete pe care are voie sa deseneze dar a scapat si pe ceilalti. mai nou a descoperit pixul asa ca toate alea sunt scrise cu pixul. imi cere caietul lui de desen dar scrie si pe haine si pe el, pe picioare, maini, palme, burta...

eu l-am lasat in pace. singurul loc unde nu are voie sa deseneze cu pixul sunt cartile. in rest... o sa varuiesc peretii! ...candva

partea nasoala este ca noi ne vom muta in alt oras, intr-un apartament inchiriat. nu stiu inca daca il voi lasa sa deseneze pe perete si voi zugravi dupa aceea, daca voi lipi cartoane pe perete sau daca ii voi lua creioanele si il voi lasa sa deseneze doar in prezenta mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mai, dar acu' pe bune, daca ne place sa lasam copilul sa se exprime artistic, e musai s-o faca pe pereti? Pe caiete, blocuri de desen, sevalete si cate altele nu e suficient?
Si cum naiba sa nu te necajesti cand trebuie sa zugravesti la altul in casa, sa-i vopsesti caloriferele si sa-i freci podeaua?
Nu zic ca copiii mei n-au desenat ever pe pereti...dar nu i-am incurajat deloc s-o faca din nou. Ca nu-s masochist...
Mie imiplace ce scrii, Fomalhauti, e haios rau, dar nu cred ca daca-ti opreai copilul sa deseneze pe pereti nu mai ajungea la Arte...
Selene, i-ai obiectul muncii; stim cu totii ca odraslele noastre au toane, perioade...e drept, stiu un copil care-si baga mana in scutec si deseneaza maro pe pereti, deci nu-i trebuie toc si calimara. Dar poate n-ai tu norocul asta...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 75ella spune:

Incerc sa ma "integrez" printre voi mamicile,chiar daca sunt "noua" in a scrie mesaje pe acest forum...am citi mesajul selenei...si primul lucru ce mil-am amintit a fost "harnicia" mea....eram de-o schioapa ,mai mare un pic decat printesa mea de 3 ani... la cat eram de harnicuta am vrut sa imi ajut parintii,si.....am luat "bardita" de taiat oase,si am "taiat" peretii... ei, imaginati-va cam cum era in casa..peste tot urme de topor...asta e una din gafele mele....
Domnisoara cea mare (acum de17 ani),a facut la randu-i trebusoara ,si cu cerneala pe covoare incerca sa faca alte modele...va dati seama ce "frumusete" de covor aveam...a trecut...toate au trecut...de acum ne asteptam la cea micuta sa "se apuce" de pozne...sunt copii ,ii iubim asa cum sunt....micuta e de o energie debordanta....acum face "curatenie" prin dulapuri-scoate tot,dar tot...si daca ii spun ca nu e frumos,se uita la mine ,se incrunta si zice.."ei lasaaaa"...si m-a dezarmat...ce sa ii fac,asta e...nu ii dau frau liber la pozne dar nici nu ii impun sa nu mai faca...incerc sa ma implic in "curatenia ei"....si de multe ori reusesc...asa ca,noi mamicile iertam si uitam greul ,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

scrisul pe pereti e de cand e omul-om (si vietuia in pestera). obicei care s-a perpetuat in timp pana in zilele noastre - noah, acu' nu se mai poarta desenele, ci "iuniul".
deci e opinia parintelui (ca varuiala e cea mai frumoasa pictura) vs opinia copilului (care cauta sa infrumuseteze varuiala ne-pe-gustul lui)
din asta scapa cine poate (in varianta cea mai corecta, dupa parerea mea, copilul poa' sa-si infrumuseteze numai propriul spatiu / propria camera)

eu scriu si desenez pe pereti si pe canapele - n-as putea interzice asta copiilor, prin urmare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si ai mei sunt incontinuu cu creioane/carioci in mana,dar au desenat si deseneaza exclusiv pe hartie.Chiar si cel mic,acum la doi ani doar pe hartie scrie - cand vrea sa scrie (adica sa mazgaleasca de fapt) imi cere sa ii mai dau "o caltie".Mai apare cate o pata razleata pe canapea,dar doar accidental,daca se catara avand vreo carioca in mana.Sau pe birou mai apareau uneori mazgaleli,cand se depaseste limita hartiei.Nici vorba de scris pe pereti! La fel cu plastelina au voie doar pe o planseta de lemn ,pusa pe masuta de plastic.Si eu le-am permis mereu sa umble cu diverse chestii,dar cand au "calcat pe bec" le-am confiscat instrumentele pentru o perioada.De exemplu cu foarfeca - dupa ce fetita cand era mica a avut-o la indemana luni de zile si a fost ok,la un moment dat i s-a nazarit ei sa taie in pantalonul de pe ea o forma mica de "L" - degeaba a venit cu explicatii cum ca era fermecata si a sarit singura foarfeca A avut embargo la foarfeca vreo trei zile ( intreba zilnic si de mai multe ori pe zi cand i-o dau iar ) si s-a lecuit pe o perioada de cateva luni. pana intr-o zi cand si-a taiat o suvita din par.A urmat alt embargo si iar s-a potolit.Definitiv ca a mai crescut ... Deci se poate.
Destul li se murdaresc hainele oricum cu carioci,acuarele,mancare etc. Nu mai zic cum le arata unghiile,mai ales vara cand umbla mult pe-afara,sau cand se joaca cu plastelina.Dar asta e normal.Cu peretii insa si lucrurile din casa, trebuie sa existe niste limite - nu conteaza ca-s mici,aia nu-i o scuza ca sa fie lasati sa sparga tv-ul par example.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Selene, cred ca o anumita rutina a culcatului sau anumite reguli la joaca n-ar strica. Si ale mele au scris pe pereti, evident. Dar am invatat din asta ca sint activitati pe care tb sa le supraveghez la 2-3-4 ani, de ex cind picteaza sau se joaca cu plastilina. Eu eliberez masa, intind vopselele, pensulele, foile etc, le pun sorturile, intind la uscat toate operele lor si astept sa se plictiseasca. Moment in care spalam si ne spalam si curatam.La fel cu plastilina si la fel cu cariocile cind erau mici si scriau pe pereti.

De asemenea tu daca ai treaba cu markerul, n-o face in prezenta ei, ia din calea ei ustensilele cu care ar face ceea ce nu vrei sa faca,e f mica la 3 ani, pe la 4-5 ani, da, va intelege la ce servesc cariocile si vopselele, dar pina atunci nu poti avea pretentia de la ea sa inteleaga ce e permis si ce nu.

Cit despre pijamale, nu e vina ei ca era murdara de mincare si pe talpi, si nu vad de ce era implicata bunica-sa, fa-ti o rutina, culc-o la aceeasi ora dupa un anume ritual:dupa baie ce poate sa mai faca? Eu dupa ce le spal, sotul meu le preia pt spalat pe dinti si pus in pat, stat cu ele citeva minute pe lumina stinsa si gata, n-or sa umble creanga prin casa sa manince in pijama, ora de masa se presupune ca a trecut odata baia facuta, nu?

Eu am vazut ca in gen tu te plingi de ea ca nu asculta si ca face si ca drege, dar cred ca tu nu ai niste reguli si o siguranta in actiunile tale si de aceea ea se simte nesigura, cred ca asteapta sa te vada mai hotarita,sa simta ca stii ce faci, asa cred.

(Cit despre celelelte discutii despre murdarie/curatenie, una e murdaritul copilului in parc sau dupa o zi de scoala/joaca, alta e cind vezi un copil a 2-a zi dimineata cu unghii mari, la miini sau la picioare, si sub ele negru, mie mi-e clar ca acei copii nu sint spalati..decit din cind in cind...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Daca spui ca sta intr-un apartament cu chirie; ca nu dispui de bani multi ca sa poti curata si iarasi curata ce face micuta; ca proprietarul s-ar supara (si pe buna dreptate), ai o singura solutie, ca restul au dat gres. Sa ii iei tot ce inseamna pix, carioci, creioane, markere si sa-i spui ca nu le primeste decat dupa ce invata ca nu are voie in alte locuri in afara de foaia de desen.
Sau sa stai cu ea cand le are in mana, dar banuiesc ca vrei sa o inveti si un mod de a se comporta si de a asculta ce spui.
Succes.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Exact.

Deocamdata, i le-am luat pe toate, am constatat ca a reusit sa mazgaleasca frigiderul... Si nici nu m-a ascultat, am rugat-o sa nu mai murdareasca, a strigat "nu" si m-a lovit... Eh...

Mi-am adus aminte, cand i-a venit patutul cel nou, eu cu ta-su montam o tablie, ea colora cealalta tablie... Placerea ei si disperarea mea...

Iar azi a fost o zi cu fundul in sus...

Eu, sensibila rau (niste frustrari personale, nu au legatura cu ea), am bocit mai toata ziua, ea, poznasa... Mi-a sarit in gramajoara de gunoi adunata in bucatarie (maturam), si a imprastiat-o in toate partile...

Rufus, i l-am luat. Fratiorul meu a facut treaba cu scutecul. Si cu rujul mamei.

Aaa, adaug la mazgaleli si cuverturile de pat.

Katya, nu ma mai plang de ceva vreme. Era la buna-sa in momentul ala, consider ca buna-sa ar fi trebuit sa o supravegheze mai bine. Ca inca nu s-a inventat clonarea umana.

Si ea intelege multe, nu e "foarte mica" la 3 ani. E mica, dar nu "foarte mica". Daca la 3 ani e asa - "nu pricepe, ce pretentii sa ai de la ea", la 1 an si jumatate, cand s-a colorat pe piele in culorile curcubeului, cum mai era? Atunci da, nu aveam pretentii, intr-adevar.

Repet, faptul ca vorbeste excelent ne ajuta foarte mult. Iar eu nu spun niciodata "nu" si atat. Nu e un "nu" sec, e un "nu" urmat de explicatia de rigoare, pe intelesul ei.

Noi nu facem baie, ci dus, nu se poate face baie. Iar dusul il facem cand este nevoie, nu la ora fixa. De exemplu, azi a facut dus la 11 dimineata, pentru ca s-a desprins tetina si a curs tot laptele pe ea si pe pat, era "scaldata" in lapte.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput