Pete si mazgaleli
Raspunsuri - Pagina 5
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya M-am uitat acum si am vazut ca fata ta a facut 3 ani (La multi ani!). De ce nu o duci tu la o gradinita? Ai si tu putin timp, ea invata lucruri noi ... Anya |
N-a facut inca, face pe 18, duminica. Multumim!
Referitor la gradinita, n-ai citit subiectul meu referitor la asta? A mers o saptamana, a dat-o peste cap gradinita, recomandarea mai multor mamici care mi-au raspuns (Desiree in special), dar si a psihologului infantil consultat, a fost sa o retrag, ca situatia se poate inrautati chiar f. mult.
Chiar si asa, dupa o saptamana de gradinita, 2 luni i-au trebuit sa isi revina, sa isi recapete increderea in faptul ca, daca ies din camera, nu e necesar sa vina dupa mine, ca nu ma pierde, daca ies din casa, nu inseamna ca plec undeva, departe, nu o parasesc, sa isi recapete increderea in statul cu tati sau cu bunica, si, mai ales, sa isi revina cu somnul, sa nu mai aiba episoade de trezit si ziua, si noaptea, confuza, nestiind unde este si, mai ales - cel mai mare shoc, pentru mine - sa nu ma recunoasca, desi o luam in brate.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
cleo78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
N-a facut inca, face pe 18, duminica. Multumim! Referitor la gradinita, n-ai citit subiectul meu referitor la asta? A mers o saptamana, a dat-o peste cap gradinita, recomandarea mai multor mamici care mi-au raspuns (Desiree in special), dar si a psihologului infantil consultat, a fost sa o retrag, ca situatia se poate inrautati chiar f. mult. Chiar si asa, dupa o saptamana de gradinita, 2 luni i-au trebuit sa isi revina, sa isi recapete increderea in faptul ca, daca ies din camera, nu e necesar sa vina dupa mine, ca nu ma pierde, daca ies din casa, nu inseamna ca plec undeva, departe, nu o parasesc, sa isi recapete increderea in statul cu tati sau cu bunica, si, mai ales, sa isi revina cu somnul, sa nu mai aiba episoade de trezit si ziua, si noaptea, confuza, nestiind unde este si, mai ales - cel mai mare shoc, pentru mine - sa nu ma recunoasca, desi o luam in brate. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
suntem in situatie asemanatoare. Chirie - perete desenat, dar am cautat sa inchiriem fara mobila si sa cumparam noi mobila la mana a2a si iftina. La final, pun mana pe trafalel si lavabil, ca nu mi-e lene iar materialele in ziua de azi sunt usor de folosit (nu o sa tau tavanul ca ala e de cosmar). Daca strica ceva, asta e. Geamurile mi le-a spalat cu lapte, este scrisa cu pixul de pe talpa pana la chilot si se duce in o sapt, dupa 2-3 spalari, etc.
Dar, am incercat si am reusit sa respectam de ceva timp unele reguli:
-mancam numai la masa (cel mult clementine pe canapea)
-pictura... in baie, dezbracata. Asa ca picteaza pe capacul de la wc si pe faianta. E cam trist, dar am zile cand ajung la 21 30, si in 15min sterg toata opera de arta, pregatind pt a2a zi 'foaia alba';
-colorat - are multe foi si carti ieftine. Multe multe. Sunt ieftine, si asa le termina repede, lasa sa consume. Si 20-30 pe zi foi scrie.
-decupat... haoleo, aici vrea sa decupeze si atza de la ce impletesc eu. Asa ca am chestii cu 20 de noduri .; mi-a crampotit din cartile mele de mi-au dat lacrimile etc.
-lipici - am luat unele mici, care s-au uscat fara capac. Asa a invatat cat e de necesar capacul
-carioci nu mai iau. S-au stricat, asta e. Adio.
un sfat: nu o ruga. Spui ferm ce ai de spus, si respecta si tu. Adica, daca vrei sa deseneze pe foi, deseneaza cu ea la inceput, cateva zile continuu, sa vada la tine. Copiii copie parintii.
Si inca un sfat. Fa-ti cunostinte, cu copii de aceeasi varsta. Chiar daca nu o sa fie chiar prietene pe gustul tau, ci socializare doar de dragul copilului, faptul ca ai cu cine iesi si 30min sa va vedeti, conteaza mult pt copil, dar si la starea ta emotionala. Asa cum era bine spus, omul este un animal social.
Din cauze de murdarie (de fapt drama mea a fost cand nu aveam masina de spalat si ma termina frecatul la lighean), am lasat copilul semi-gol. Adica in chilot si un tricou cu maneca scurta. Partea buna, ca s-a invatat sa stea asa la 18 gr... si a devenit pui de eschimos.
Ideea e sa va simplificati viata, si sa eliminati din lucrurile sisifice si obositoare pt amandoua.
P.S. sa iti traiasca minunea de copil - e doar un copil normal
si inca un lucru: asta cu drama unde e mama, e specifica varstei 2-4 ani, nu neaparat gradinitei, la voi s-a combinat. Am impresia ca de pe la 4 ani copiii nu o mai simt.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui J.D. michelle, tu exagerezi la greu. copilul are nevoie si de independenta nu numai de supraveghere stricta. si nu oricui i se potriveste acest stil de parinteala. Selene, nici noi nu avem masa in bucatarie. Finn sta pe jos si se joaca daca vrea sa stea cu mine cand gatesc sau spal vase. Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor |
raman la parerea mea ca la 3 ani are nevoie de supraveghere.
michelle
michelle-usa spune:
Selene sper ca nu te-am suparat cu posturile mele.
nu am vrut decat sa te ajut cu sfaturi dar stiiu ca situatia dif. de la casa la casa.
dupa cu am spus noi ne-am mutat de f. multe ori in acesti ani si de asta am avut nevoie de multe reguli si de implementarea lor cu strictetze.
am calatorit de nu stiu cate ori cu avionul si normal ca trebuia sa il "pregatesc" din timp pt calatorie sa nu deranjeze, sa asculte, sa stea cu centura...etc.
prin cate case am stat si in vizite de lunga durata,a trebuit sa-l invat sa nu distruga lucrurile altora..
l-am lasat cateva luni si cu bunicii si a treb sa il invat sa fie ascultator sa nu le faca viatza grea.
stiu cum e sa nu ai masa in bucatarie, stiu cum e sa stai intr-o camera de 4x4, iarna 3 suflete la gramada.
l-am avut si cu mine cand inchiriam vila la turisti si trebuia sa ma ocup si de el si de afacere ...
sa vezi cum e...numai sa impachetezi toate lucrurile din casa si sa te muti peste ocean de 3 ori si cu copil pe linga tine.
stiu cum e sa ai in grija si adolescenti si sa te gindesti ca copilul care acum are 3 ani va deveni un adolescent in scurt timp si cum il inveti de pe acum...il vei avea mai tirziu.
a trebuit sa aplic aceste reguli ca sa imi pot simplifica viatza si asa fff stresanta si complicata.
am trecut prin multe si am invatat multe si am vazut ca nu e usor sa educi un copil si iti trebuie zilnic perseverentza dar e super cand culegi roadele.
dar zic ca toate astea l-au facut sa fie un copil cuminte, intelegator, ordonat...calitati care sper sa le pastreze pt tot restul vietii.
acum e virsta ideala in care treb sa stab anumite reguli si ssa incepeti sa le implementati.
stai linistita ca nu o deprivezi de libertate, un copil e prea destept si sa nu profite de fiecare portitza care o vede.
mult succes din partea mea si iti doresc sa te bucuri din plin de acesti ani si de comoara de fetiza care o ai.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
N-a facut inca, face pe 18, duminica. Multumim! Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
La multi ani si din partea mea!
si baiatul meu pe 16 face 8 ani.
michelle
Simonna spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Simonna, pai am citit subiectele tale despre Atomix... S-a intamplat ceva? Am spalat-o, evident, sosetele cred ca le arunc. Normal ca i le-am luat din mana. Si am sters dungile. La jucarii imprastiate mai lucram, singura a vazut ce se intampla daca si le tot lasa pe jos, calca pe ele, le strica, se loveste ea... Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
A, nu, toate bune. Intrebam pt ca ea numai acasa e Catrinel, numai in romaneste, de cum o dam pe alta limba si iesim din casa e Addison. Si pe forum cind vb. de ea e Addison, nu mai stiam ca am scris de ea la Dialoguri si i-am mai si zis Catrinel :), asa ca ma gindeam ca poate avem cunostinte comune, stii tu, x cunoaste pe y care cunoaste pe z etc etc...
Nu te necaji, draga mea, creste si trec. Profita de timpul pe care il ai cu ea, asezati-va pe jos in bucatarie si desenati. Mie imi pare asa de rau ca a trebuit sa o duc la gradi, imi lipsesc diminetile lungi si pupacioase, trezirile alintate din somnul de dupa-amiaza, joaca in parc cu nemiluita... Profita si bucurat-iva una de alta!
Sa-ti traiasca, LA multi ani, Daria!
Michelle, la multi ani si pentru fiul tau! (O sa fie un tip grozav! Doua din iubirile din facultate erau nascute pe 16 decembrie, nu iubirile in sine, aceia, iubitii, misto baieti! Not my type, in the end, dar faini! :)
Stii, cind zici: (regulile)l-au facut sa fie cuminte, intelegator, ordonat... Ce bine de voi :) Regulile mele l-au facut pe Atomix cuminte si intelegator... Ordonat nu se pune, eu am dezordinea in plasma, asa si el, amindoi ne intrebam mereu la ce serveste sa faci patul... Asa ca eu il inteleg, pretind doar entuziasm, interes si aplicatie pt. scoala (acum, de cind e in junior hi), restul regulilor au devenit foarte flexibile. Dar ai dreptate, cum il cresti asa il ai la virste pre-ado si ado...
Anya, ce virsta au baietii? Ca al meu are imediat 13, pina pe la 10, as zice, se spala regulamentar si la cerere, acum zici ca-l omori daca vrei sa-l bagi in dus, mereu are ceva de facut, de terminat, de vazut, de plecat, de jucat, de mincat... orice pina la dusul ala. (O data ce ajunge sub apa face vocalize si stropeste si se joaca de zici ca are iar 5 ani, consuma toata apa si inca nu-i spalat pe cap, dar vai de capul satului ce greu e sa il bagi acolo...)
Cleo 78, multumesc de ideea cu pictura in baie, se face! Eu in cada ii dadeam sa manince lui Atomix in perioada cu diversificarea, nu mereu, dar cind aveam paste neaparat, era mult mai usor de curatat :) O sa ma uit si dupa covorul ala special pe care scrie copilul cu creioane cu apa, ceva cu Doodle, cred ca Aqua, uitasem de el si nu stiam ce sa-i mai pun spub brad, mi-ai amintit!
Simonna
J.D. spune:
citat din mesajul lui michelle-usa am calatorit de nu stiu cate ori cu avionul si normal ca trebuia sa il "pregatesc" din timp pt calatorie sa nu deranjeze, sa asculte, sa stea cu centura...etc. l-am lasat cateva luni si cu bunicii si a treb sa il invat sa fie ascultator sa nu le faca viatza grea. michelle |
nu inteleg faza cu pregatirea. ce e de pregatit? si ce inseamna deranjat? Finn calatoreste de multe ori pe an de cand avea 2 luni jumate. si nu s/a plans nimeni pana acum.
iar faza cu bunicii este de/a dreptul hilara. sa nu le faca viata grea??? un copilas de cativa anisori?
scuza/ma ca/ti spun dar copilul tau e dresat, nu educat.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor
Selene_Bunny spune:
cleo, Daria era f. independenta inainte de gradinita. Nu a avut treaba cu "unde e mama", iesea singura pe usa pana la usa de langa, la bunica-sa, si uita bine mersi de mine vreo 2 ceasuri.
Dupa, insa...
In fine, am spus la subiect, atunci, ce si cum.
Esti tare, cu baia! La noi, baia e cel mai nasol loc din casa, nu e nici spatioasa, nici luminoasa, nici aerisire n-are, doar azi ce am spalat iar mucegaiul de pe faianta, din cada si, mai ales, din dulapiorul de sub chiuveta.
Referitor la socializare, sunt de la inceputul lui 2009 aici si inca nu mi-a iesit faza asta. Mai socializez vara in parc cu 1-2-3 mamici, e "small talk" si cam atat. Parca nu mai pot lega... nici macar amicitii. Simt ca a trecut timpul si ca nu am nimic in comun cu oamenii aceia. Mai mult decat faptul ca suntem mamici. M-a acaparat Internetul.
Mamicile respective nu stau in apropiere.
M-a destins mesajul tau.
michelle, nu m-ai suparat deloc. La Multi Ani si feciorasului tau!
Va multumesc tuturor pentru idei si sfaturi! Ma duc sa scriu "perlele" de azi, ca a fost seara "perlelor".
Simonna, dar chiar NU e bine sa faci patul... Cica daca il faci, ajuti acarienii sa se inmulteasca...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui J.D.
nu inteleg faza cu pregatirea. ce e de pregatit? si ce inseamna deranjat? Finn calatoreste de multe ori pe an de cand avea 2 luni jumate. si nu s/a plans nimeni pana acum. iar faza cu bunicii este de/a dreptul hilara. sa nu le faca viata grea??? un copilas de cativa anisori? scuza/ma ca/ti spun dar copilul tau e dresat, nu educat. Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor |
faza cu bunicii nu e chiar "hilara" parintii mei sunt in virsta au peste 70 de ani iar mama are cancer de 10 ani. imprejurarile au fost de asa natura ca a trebuit sa il las la ei 2 luni...
cat despre pregatire, poate nu e cuvintul potrivit, asta mi-a venit in minte, dar a treb de mic sa-l fac sa intelega, sa ma asculte, sa aiba rabdare...si asta nu a fost usor, fiind din fire un copil energic.
sa stai peste 25 de ore prin aeroporturi, avion...etc...etc ...hmmm nu e usor.
la fel in vizita, sau pe unde am stat...nu ar fi convenit nimanui sa le distruga lucrurile "comoara mea de 3 ani".
trebuie sa educi copilul de mic, sa te intelegi cu el, sa te asculte,sa se invete sa fie curat, ordonat, respectos...ca tu consideri dresaj ...asta sa fie opinia ta.
eu o consider educatie si e in folosul lui, al familiei si al societatii.
nu stii nici o data ce iti ofera viatza, pe unde treb sa mergi si ce sa faci cu un copil dupa tine si treb sa fii pregatit, iar educatia nu se face in 5 min se face din timp, de acasa...
michelle
J.D. spune:
Michelle, eu cred ca exprimarea ta sta uneori in calea intelegerii corecte a mesajelor. stiu cum e sa stai prin aeroporturi pentru ca am fost si noi blocati din cauze diverse si este nebunie curata cu un copil mic. insa nu cred ca un copilas de 2-3 ani o sa inteleaga tot ce/i spui si o sa te asculte 100%. nu cred ca are cum. normal ca nu/l poti lasa sa distruga tot in casa la tine si mai ales la altii, dar asta ia timp mult. distrugem noi, adultii, fara sa vrem, daramite copiii.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor