pentru suflet

pentru suflet | Autor: mia-micaela

Link direct la acest mesaj

de multa vreme ne dorim, eu si sotul meu sa petrecem sarbatorile alaturi de baietelul nostru si de inca un sufletel parasit, un copilas de varsta baietelului nostru(2 ani)parasit de parinti. deschid subiectul pentru ca stiu ca sunt multe cupluri care isi doresc acest lucru. pe de alta parte sunt si pareri care spun ca dezechilibram mai mult lumea acestor micuti prin aceste cateva zile de vis pentru ei.

voi ce spuneti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Citat:
citat din mesajul lui mia-micaela

de multa vreme ne dorim, eu si sotul meu sa petrecem sarbatorile alaturi de baietelul nostru si de inca un sufletel parasit, un copilas de varsta baietelului nostru(2 ani)parasit de parinti. deschid subiectul pentru ca stiu ca sunt multe cupluri care isi doresc acest lucru. pe de alta parte sunt si pareri care spun ca dezechilibram mai mult lumea acestor micuti prin aceste cateva zile de vis pentru ei.

voi ce spuneti?

de ce va doriti acest lucru ?
ce va intelege copilul parasit cand se va simti bine alaturi de voi, apoi il veti duce inapoi ?
Parerea mea sincera, mai bine un animal de companie, dar si pe ala sa-l pastrati langa voi apoi.
si sper sa nu supar pe nimeni spunand asta.

............................................................

Ajutoarele lui Mos Craciun
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

nu faceti greseala.
am lucrat 8 ani cu copii parasiti.nu ii veti aduce decat suferinta.vor fi sarbatori de vis, iar, apoi se va intoarce in iadul de unde, in mintea lui crede ca l-ati luat de tot.va spera tot anul,va face totul sa va induplece pt inca o sarbatoare cu el.
mai bine dati banii unor amarati care nu au d eniciunele.
ii dezechilibreaza teribil o mangaiere, cateva zile petrecute alaturi de ei.
vrei sa iti spun cate scrisori primeam de 8 martie si incepeau cu MAMA?
e o gresala.
e ca si cum ai lua un animal de companie si l-ai duce apoi in adapostul pt caini.
iertati-mi duritatea,dar eu chiar i-am cules din canale, chiar am stat alaturi de ei.
nu face greseala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia-micaela spune:

dar e mai bine sa nu cunoasca niciodata caldura unui camin? e dureros! dar si sa stea in "intuneric" singur de sarbatori nu e dureros?

nu stiu cum e mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Parerea mea este ca un copilas asa mic (si chiar si unul mai mare) nu va intelege partea pozitiva care i s-a intamplat lui (=a petrecut cateva zile intr-o atmosfera familiara, calda)ci va ramane foarte afectat de partea negativa a acestei situatii, respectiv faptul ca a fost dus inapoi/parasit/din nou abandonat in centrul lui de copii abandonati, rece si fara caldura familiara ...

Deci cred ca ar trebui sa va ganditi mai bine la intrebarea:" de ce va doriti acest lucru ?" ...

... un gest nobil si omenesc la prima vedere, poate avea uneori si urmari triste ... sunt si alte moduri in care poti ajuta un copilas orfan !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Citat:

dar e mai bine sa nu cunoasca niciodata caldura unui camin? e dureros! dar si sa stea in "intuneric" singur de sarbatori nu e dureros?

nu stiu cum e mai bine...

Micaela, esti un troll ? ca altfel nu-mi explic cum ar putea gandi cineva asa ? spui ca ai un copil, cu atat mai mult ar trebui sa fi mai empatica cu un copil oricum ar fi el, orfan, bolnav....
ce vrei sa faci, sa te joci cu un suflet nevinovat ?

............................................................

Ajutoarele lui Mos Craciun
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Il urci pana in cer, alaturi de ingeri, dupa care ii vei da drumul, caderea va fi brusca si dureroasa. Visul copiilor institutionalizati, dorinta, nevoia cea mai mare este a unei familii, a unei stabilitati emotionale.
Are si o varsta atat de mica, mult prea mica sa inteleaga motivele pt care nu il puteti lua ca membru definitiv al familiei.
Chiar daca vrei sa faci un gest frumos, pe termen lung vei sadi si mai multa tristete si amaraciune in suflet decat i-a fost pe nedrept dat de la inceput.

Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:

copilasul nu este constient de "intunericul" lui atata timp cat nu are cu ce-l compara ... daca tu il iei si-i arati "lumina" pentru cateva secunde, de-abia atunci va fi cu adevarat traumatizat si va cunoaste "intunericul", din momentul in care il returnezi la casa de copii ...
... ca sa-ti manifesti sentimentele generoase (pentru ca presupun ca despre astfel de sentimente e vorba si refuz sa cred altceva...) poti sa faci "intunericul" copiilor pe care tu/noi il vezi/vedem mai putin intunecos si poate cu cateva sclipiri de lumina si caldura ... macar de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Prin alte tari se practica asa ceva, cu copii de toate varstele.
Cred ca o bucurie oferita ramane o bucurie si nu musai un motiv de tristete. Nu-s foarte convins de asta, dar eu asa cred.
Daca am presupune (asa, o imaginatie...) ca acest obicei ar fi foarte raspandit si de sarbatori orfelinatele ar fiu goale, cred ca acei copii ar astepta cu mult mai multa bucurie sarbatorile, asa cum le asteptam si noi. Viata in orfelinat e grea, dar lipsa oricarei gene de lumina o pastreaza si anosta.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

La varsta asta copii nu vad partea plina a paharului. Copilul meu nu e multumit niciodata de ce are ..si are destule ..ci e nemultumit de ce nu are. E nemultumit ca nu a mai stat inca o ora in plus la joaca lui, desi a stat 5 ore . Dar ei nu gandesc asa.
Nu as face niciodata asa ceva unui copil amarat. El nu constientizeaza starea in care este pentru ca nu stie cum e sa fie altfel si se multumeste asa cum este. Eu sunt nefericita ca nu traiesc intr-un palat placat cu aur ? E acelsi lucru pentru el. Luandu-l cateva zile nu faci decat sa-l amarasti nejustificat. Categoric NU .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

o poti face doar in contextul in care iti asumi responsabilitatea ca o data pe luna sa vina la voi acasa,cate un we.ideal ar fi de 2 ori.
atfle e teribil pt el.
are nevoie de atata afectiune,incat se va agata de tine cu tot sufletelul lui.vb dupa 8 ani de experienta.

Mergi la inceput