pentru suflet

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui mia-micaela

dar e mai bine sa nu cunoasca niciodata caldura unui camin? e dureros! dar si sa stea in "intuneric" singur de sarbatori nu e dureros?

nu stiu cum e mai bine...

Daca vrei si poti schimba viata unui copil fa-o dar pana la capat.
Ce vreti voi sa faceti e de fapt un cadou pentru voi decat pentru copilul respectiv.
Atata timp cat nu stie ca sta in intuneric nu va suferi dupa lumina sarbatorilor in familie, inconjurat de afectiune. Mi se pare o cruzime sa-l iei si sa-i arati ce nu poate avea dupa care sa-l arunci inapoi in orfelinat.

Mai bine e sa iei un copil de tot si sa-i shcimbi viata pentru totdeauna. Daca n-o poti face nu-l amagi. Ce beneficiu crezi ca are copilul ala de pe urma catorva zile petrecute cu voi in afara de suferinta care va urma cu gandul ca lui ii este interzis sa aiba asa ceva?

Mai bine cumpara dulciuri si fructe pentru copii dintr-un leagan/orfelinat si indulceste-le putin sarbatorile. Sa fie putin mai fericiti acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

cand eram copil mama mea lucra la un camin de copii (orfelinat) si mai aducea uneori cate un copil de acolo acasa de sarbatori dar si duminica. Pentru ei era un moment special. Ba mai mult, erau doi fratiori gemeni care au venit de nenumarate ori pe la noi pana au mai crescut si au plecat la un alt centru pentru copii mai mari.
Eu cred ca ai face un lucru bun, mai ales daca nu te-ai opri la a-i face aceasta bucurie numai de craciun si l-ai invita si cu alte ocazii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

tanima, copii aceia o vedea zilnic pe mama ta. aici e tragedia.vine cineva o data ,apoi dispare. copilul se culpabilizeaza,el e de vina ca acel om a disparut.
e o cruzime.
repet a nu stiu cata oara.
am lucrat 8 ani cu ei.stiu cum gandesc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui histamina

tanima, copii aceia o vedea zilnic pe mama ta. aici e tragedia.vine cineva o data ,apoi dispare. copilul se culpabilizeaza,el e de vina ca acel om a disparut.
e o cruzime.
repet a nu stiu cata oara.
am lucrat 8 ani cu ei.stiu cum gandesc.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Si in plus nu-i lua numai de sarbatori, inteleg ca-i aducea acasa si duminicile, poate nu in fiecare duminica insa destul de des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Ce vreti voi sa faceti e de fapt un cadou pentru voi decat pentru copilul respectiv.

Mie asta mi se pare o rautate gratuita.
Si mai sunt si altele pe aici.
Sunt pareri diferite, poate chiar ar face un rau, poate nu.
Dar nu ai motiv sa suspectezi un om de reacredinta. Este un subiect foarte sensibil si ar fi bine sa-l tratam cu respect, daca tot ne pasa de copii. Altii decat cei de acasa.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:

de multa vreme ne dorim, eu si sotul meu sa petrecem sarbatorile alaturi de baietelul nostru si de inca un sufletel parasit, un copilas de varsta baietelului nostru(2 ani)parasit de parinti. deschid subiectul pentru ca stiu ca sunt multe cupluri care isi doresc acest lucru. pe de alta parte sunt si pareri care spun ca dezechilibram mai mult lumea acestor micuti prin aceste cateva zile de vis pentru ei.

voi ce spuneti?

Eu cred ca faci/vrei sa faci ceva grozav. Felicitari!
Presupun ca acest copil este institutionalizat, asa ca trebuie sa aiba un psiholog acolo la centru, un director care aproba vizitele astea etc, intreaba-i pe ei, cere sfaturi. Ei cunosc istoria copilului si probabil, va cunosc si pe voi asa ca ei sunt cei mai in masura sa va ajute.
Sarbatori fericite!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Mie asta mi se pare o rautate gratuita.
Si mai sunt si altele pe aici.
Sunt pareri diferite, poate chiar ar face un rau, poate nu.
Dar nu ai motiv sa suspectezi un om de reacredinta. Este un subiect foarte sensibil si ar fi bine sa-l tratam cu respect, daca tot ne pasa de copii. Altii decat cei de acasa.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Imi cer scuze daca a sunat mai urat decat o gandisem de fapt insa la asta m-a dus cu gandul felul in care a formulat autoarea postul initial ("de multa vreme ne dorim, eu si sotul meu..." ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Si eu as vrea sa fac ceva pentru niste copii institutionalizati, ceva pe termen mai lung, insa nu stiu prea bine cum sa procedez. M-ar interesa niste pareri de la fetele care au lucrat in sistem (Histamina ), ma gandeam ca as putea sa ma duc sa-i vizitez in week-end-uri, sa le duc mici cadouri, sa-i aduc in vizita sau sa-i scot in oras periodic. Nu as vrea sa fac mai mult rau decat bine, si nu as vrea nici sa creez situatii ciudate (ma gandesc de ex. ca daca ma voi ocupa mereu de acelasi copil, ceilalti vor suferi, as vrea sa fac cumva ca situatia sa fie "echitabila").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:

de multa vreme ne dorim, eu si sotul meu sa petrecem sarbatorile alaturi de baietelul nostru si de inca un sufletel parasit, un copilas de varsta baietelului nostru(2 ani)parasit de parinti. deschid subiectul pentru ca stiu ca sunt multe cupluri care isi doresc acest lucru. pe de alta parte sunt si pareri care spun ca dezechilibram mai mult lumea acestor micuti prin aceste cateva zile de vis pentru ei.

voi ce spuneti?

La Psihologie, pe prima pagina am adus in actualitate un subiect care te-ar putea lamuri concret, titlu: relatia cu un copil de 4ani.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

salcia, cu draga inima.de sapt viit. sapt asta sunt super ocupata.
scrie-mi la nike974@gmail.com

Mergi la inceput