cadouri pt educatoare?
Raspunsuri - Pagina 3
Ilinca_M. spune:
Eu stiam ca Mosh Nicolae si Mosh Craciun merg la copii, mai nou le viziteaza pe educatoare?!
Uite ca si eu sunt in Romania si n-am auzit pe nimeni care are copilul la particulara sa cumpere cadouri (sau sa dea plicuri cu bani), mi se pare foarte deplasat sa duci cadouri educatoarelor/bucataresei/ingrijitoarelor etc. de Craciun...pe principiul asta ar trebui sa mergem cu cadouri peste tot: la banca, magazin, piatza...ca doar toti isi fac meseria si pentru toti e Craciunul
Una e sa duci felicitari/ghiocei sau alte flori/ martisoare de 1 sau 8 Martie si alta e sa dai cadouri de Craciun/Pasti/Adormirea Maicii Domnului etc.
(PS: sunt profesoara si m-as shoca sa primesc cadou de Craciun de la elevi/parintii elevilor...si zau ca-mi fac si eu foarte bine meseria desi nu pupacesc copiii)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
arturicii spune:
Acum 2 ani a fost prima data in viata cand am facut cadouri la scoala pentru ca asa am dorit si asa de fain m-am simtit pentru ca am primit in schimb reactii sincere de bucurie.
Noi oferim produse de ceramica romaneasca.
Irinabobe si toate celelalte mamici care vreti sa daruiti cu placere, faceti-o pentru ca e minunat sa oferi cu drag.
eladea2005 spune:
Irina, si Eric merge la o gradi privata...si la noi se strang bani la comun si se dau cadouri educatoarei si catorva persoane care se mai ocupa de copii...avand in vedere ca suma stabilita n-a fost unanim acceptata, s-a considerat ca fiecare sa dea cat paote si daca vrea...
eu in locul tau, daca chiar vrei sa faci asta de una singura(avand in vedere ca nu puneti bani, impreuna, toti parintii, as lua ceva dragut,de bun simt, educatoarei, iar pt restul(zici ca mai sunt cateva persoane carora vrei sa le dai cadou) as lua ceva simbolic...nu stiu, o cutie cu cioco, o cutie cu cafea buna...zic...depinde si de bugetul pe care vrei sa-l aloci...
acu sper sa n-am 'iritat' pe nimeni cu postarea mea...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
rinara19 spune:
In romania se da,noi nu traim in franta,anglia,germania.traim in romania si daca in strainatate se procedeaza altfel asta e.Bravo lor,dar deocamdata atata vreme cat doi parinti cumpara,te simti prost sa vi cu mana goala.
Noi ne-am pus de acord sa dam fiecare parinte bani,cineva ii strange si cumpara,inca nu stiu la ce s-au gandit,sunt doua educatoare si o ingrijitoare,dar daca ar fi sa iau ceva pe cont propriu as lua ceva modest,si in ton cu sarbatoarea,un bibelou mic inger si o ciocolata,sau etc.etc,ceva simbolic,nu foarte de valoare,dar nici de aruncat la gunoi,ceva sa ramana amintire.
Noi scriem pe forum romanesc si traim in romania ,daca la noi asa se practica ,asa facem,si mi se pare ok.Acele persoane cazul meu,stau cu fata mea de la 8 la 16 ,deci mai mult sta acolo decat acasa,deja desi copila mea s-a dus mai rar din cauza racelilor,o cunosc mai bine decat mama sau soacramea,deci fac parte din familie oarecum,ne educa copiii,ii invata lucruri,ii invata sa fie responsabili,cum sa nu ii fac un cadou de craciun ca doar nu ii dau in fiaecare zi cadou.
missdarcey spune:
Se da si la noi ,se da peste tot ,e un gest de bun simt .Eu am cumparat pentru invatatoare o agenda frumoasa de la Galeria Nationala de Arta , si pentru TA o cutie de ciocolata si cate o felicitare . Vreau sa spun ca nu are vreo importanta daca dai sau nu dai ,copilul nu va fi nici avantajat nici persecutat ,dar majoritatea parintilor au adus cate ceva . Craciun fericit!
monica70 spune:
La noi in 4 ani de gradinita s-au luat cadouri educatoarelor la fiecare serbare: la cea de Craciun,la cea de 8 martie si la cea de la finalul anului din vara.Se strangeau bani de la parinti,cam 25 de lei (anul asta 30 lei).Au fost cca 25-28 de copii in grupa deci s-au strans intre 600 si 900 lei.Din banii astia s-au luat cadouri celor doua educatoare si celor doua ingrijitoare ,plus ca se cumparau prajituri,sucuri si cafea,fiindca dupa fiecare serbare se tinea un mic chefulet pentru copii/parinti.Si in plus ceva cosuri de flori pentru profesoara de engleza si directoare,cel putin de 8 martie.
De fiecare data educatoarele/ingrijitoarele erau intrebate clar cam ce isi doresc si fix aia li s-a luat - fie ca era un aspirator,un lantisor de aur,un pitic de gradina sau ... plicul cu banii respectivi."Mama-casiera" e vecina cu una dintre ingrijitoare si si permite sa intrebe (mie una mi-ar fi jena ) ,dar oricum mi se pare ca e mai bine asa.Daca tot exista obiceiul asta,macar ele sa se aleaga cu chestii de care au nevoie,iar noi sa fim multumiti si sa nu ne iasa prea usturator la buzunar.Daca le-am lua fiecare pe cont propriu ceva ,am iesi mult mai scump ,iar ele cu ce s-ar alege? Cu 30 cutii de ciocolata,20 de ingerasi-bibelou (ca tot zicea careva) si mai stiu eu ce Iar sa nu dai nimic,iar nu se poate,ca imposibil sa nu se gaseasca o gramada de parinti care duc cadouri si ceilalti se simt prost.Chiar si asa mereu apar cativa care vin si cu sacose in plus decat ceea ce s-a luat la comun.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
Katya spune:
A darui ceva educatoarei de Craciun nu inseamna a mitui, a astepta favoruri etc, e un gest firesc: daca e o ocazie de a face un cadou persoanelor dragi, iar educatoarea consideram ca e o persoana draga, nu vad de ce nu i-am arata ca ne e draga. Eu am dat de fiecare data bomboane de ciocolata si s-au bucurat tare mult.Copiii stau mult timp la gradinita, iarna vara, de dimineata si pina seara unii, pt unii e chiar ca acasa, asa ca nu-i nimic iesit din comun sa arati educatoarei ca o pretuiesti.
Si aici se fac cadouri, la gradi si la scoala, de Craciun.
ps-Arturicii, ceramica neagra chiar e o idee buna, data viitoare o sa-mi aduc si eu daca nu s-o sparge.Eu aveam in casa o chestie de lemn, luata din Poiana Bv, ca o bomboniera, cam asa, si am oferit-o invatatoarei anul trecut la maternelle, ei, asa s-a bucurat!(De altfel ai vazut ce se bucura lumea aici, nu atit pt cadou, cit pt gest.)
ps-Olim, tu degeaba n-ai dat nimic de Craciun, din mom ce ai dat la sfirsitul gradinitei, tot ai dat de drag, deci gestul tau e la fel cu al celorlalti, doar in momente diferite.
Craciun fericit!
ary_v spune:
Daca ar fi doar bucuria de a darui ar fi ok, dar nu e asa de cele mai multe ori. De fapt e presiunea celorlalti parinti care dau si tu TE SIMTI PROST sa nu dai.
Am simtit pe pielea mea anul asta, cand a inceput cel mare clasa I. De fapt toata organizarea asta, cand ai nu ai bani, vrei nu vrei, trebuie sa dai, ca asa se face, iti umbreste toata bucuria daruitului.
olim spune:
Katya, am dus un buchet de flori, deoarece Alex a schimbat scoala.
si da a fost la sfarsitul gradinitei, nu de mos , care are o cu totul alta semnificatie.Mai urmeaza cadouri de Valentines, ziua Romaniei si alte sarbatori din import, ca tot e la moda!
Din pacate nu este doar bucuria de a darui, ci asa cum spune si ary_v o presiune.Eu mai degraba o vad ca o dorinta de a parea muult mai interesat de copilul tau decat alti parinti.Cand cadourile se fac in grup, e ok, dar in general apar cativa parinti cu plicul, su pachetelul, sa dea bine!
parere personala
mcoca spune:
Olim, bag de de seama ca "nordistii" sunt zgarciti rau. Eu locuiesc in Lyon. Fetita mea este in grupa mica. Anul trecut am aflat cu uimire ca la sf de an scolar se obisnuite sa se dea o mica atentie educatoarei. Eu eram sigura pe aici nici vorba de asa obicei.
Anul asta, avand si eu scolarita am aflat la lucru ca da, e frumos sa dai o mica atentie. Am cumparat lumanari pentru toate cele 3 educatoare (de fapt 2 plus o ajutoare). Le-a dus tati cu fetita in ziua in care a venit mosul la ei. Educatoarele s-au bucurat, iar cand m-au intalnit si pe mine vineri, ultima zi de gradi, nu au uitat sa-mi multumeasca. Am vazut pe "catedra" ca mai aveau pachetele, ce pareau cutii cu bomboane.
Pana la urma este un gest frumos.
Olim, tu parca stai la tara, vezi ca acolo se da si la postas, gunoier cate 20-30 de euro. Nu, nu glumesc.
Vicky si Printzesone