cadouri pt educatoare?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

mcoca, eu am fost la serbare cu Alex joi seara la biserica si apoi am mers la scoala, dar nu am vazut nici o cutiuta sau cadou pe masa educatoarelor, Alex este MS.
Nici nu am auzit sa se dea la guunoier nimic, de fapt la noi este o masina care vine si iti ridica pobelul de 2ori pe luna, avem un cod pe tomberon,e automatizat, doar o doamna ce conduce camionul si alti gunoieri nu am vazut inca.Am sa il pun pe Marius sa intrebe pe colegii lui despre aceste cotizatii, eu nu am auzit nimic pana acum.
Poate in satele micute da, dar noi totusi suntem un orasel de 9000 de oameni!
Doar pompierii au venit cu calendare de vanzare acum vreo 3 saptamani, si am cotizat, ca am mari sanse sa nasc cu ei pana ajung la maternitateminunatul sistem francez de sanatatedar asta este alta poveste.

Nu am spus ca nu este frumos sa oferi, dar nu inteleg de ce trebuie sa te simti aiurea ca nu dai, sau sa fii catalogat drept altfel decat esti daca nu esti de acord cu aceste practici.
Eu de exemplu merg lunar la ginecolog si am deranjat-o de multe ori cu situatii de urgente, dar platesc consultatiile si nu consider ca trebuie sa ii dau o cutie e bomboane de Craciun in plus.Platesc cat imi cere la consultatie si gata.La fel la o gradinita, privata fiind.Se palteste o taxa oarecare, care include si amabilitatea si responsabilitatea personalului, nu consider ca acesta este un serviciu extra.
In Romania cadourile cadrelor didactice este o practica de pe vremea lui Ceausescu, deci greu de renuntat la ea.
Imi aduc aminte cand lucram in Spania la un depozit de salata si faceam actele de insotire ale marfii, cum de fiecare data cand veneau esticii la incarcat, romani, rusi, unguri, bulgari, incercau sa plaseze o cutie de cafea, ba chiar si 20-30 de euro intre acte, poate le-or obtine mai repede!Desi era munca mea si eram platita sa fac acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Salutare!
Si eu am fetita la gradi de stat,la noi au strans parintii cate 50 de lei anul trecut de craciun si anul asta au vrut la fel.Sincer anul trecut am contribuit ca mi-a fost jena ca toti parintii au dat,dar m-a costat o cearta zdravana cu sotul.Adica sunt 30 de copii in clasa si calculand cat s-au strans...
Anul asta am facut pe nesimtita si n-am dat nimic.
Nu am vrut sa risc o alta cearta,la drept vorbind sotul avea dreptate(pt copii de ''mos'' anul trecut se stransese 20 lei/copil),plus ca au intervenit alte probleme costisitoare si nu aveam de unde sa dau.
Tipic romanesc...m-am simtit aiurea...dar a trecut.

Mergi la inceput

bebeaca, 20 de lei pentru copii si 50 pentru educatoare15 milioane d elai pentru educatore!Si se plang ca sunt salariile mici, apoi mos, 1 martie, 8 martie, inceput si sfarsit de an, pe langa munca de 5 ore!
nu cred ca trebuie sa te simti aiurea deloc, ca doar platesti taxe si impozite, de caolo sunt platite si educatoarele de la stat.
Si chiar au obligatia sa trateze la fel copii , indiferent de situatia materiala si de aceste cadouri!
ca doar nici pe tine nu e plateste nimeni extra pentru munca ta, nu iei un salar si atentii aparte pentru munca ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Si eu o sa duc ceva de placere si pt ca asa vrea fetita mea. cd i-am scris mosului, a cerut pt 'teacher' cum ii spune ea, ce a cerut si pt mine
Chiar mi-a zis intr-o zi de ce nu-i dau si ei ceva sa-i duca educatoarei. Mi-a picat fata, nu ma asteptam. am intrebat-o ce vrea sa-i duca, si mi-a zis sa-i facem un desen Apoi imi tot zice cat de mult o iubeste si mai vrea sa mai ia cate ceva din casa sa-i duca

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Cam asa si fiica-mea.
O iubeste mult de tot pe doamna, si mereu vrea sa ii duca cate ceva. De cele mai multe ori sunt chestii facute de manuta ei...alta data dimineata, vrea sa treaca pe la florarie sa cumpere o floare, daca am luat coronita din brad pt acasa, a zis ca vrea si pt doamna (am luat neimpodobita, si am facut-o noi frumoasa)...si tot asa....

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Olim, daca stai la casa se da la gunier, daca stai la bloc nu. Noi in schimb avem gardian, ma rog il vom avea din ianuarie de cand ne vom muta. Ala primeste pachetele, ala e mare bagator de seama in imobil, deci toata lumea ii da de CRaciun.

Sunt niste categorii de persoane la care se da. La doctor no way, nici eu nu am dat nimic.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

noi stam la casa, dar nu am auzit de dat la gunoier.
avem locurile marcate la poubele, si daca nu e la locul lui tomberonul, masina nu il ia sau daca nu are capacul inchis.Doamna nu se da niciodata jos din masina, totul e robotizat.Iar pe alti gunoieri chiar nu am vazut.
Si nici la postas ziceau colegii lui Marius ca nu da nimeni nimic, chiar nu stiu ce sa zic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

noi stam la casa, dar nu am auzit de dat la gunoier.
avem locurile marcate la poubele, si daca nu e la locul lui tomberonul, masina nu il ia sau daca nu are capacul inchis.Doamna nu se da niciodata jos din masina, totul e robotizat.Iar pe alti gunoieri chiar nu am vazut.
Si nici la postas ziceau colegii lui Marius ca nu da nimeni nimic, chiar nu stiu ce sa zic

se da si la pompieri si la gunoieri si la postasi eu stau la bloc nu te forteaza nimeni sa dai

eu am dat la educatoarea fetei cadou doar pt ca mi place sa fac cadouri si ca ii place copilei de ea nu vad nimic deplasat in a face o mica bucurie de craciun cuiva ...

educatoarea le face prajituri,e o tipa foarte comica si expresiva chiar daca e in varsta.. o imbraca/ dezbraca daca e prea frig sau cald ,copila sta dupa fundu ei nonstop o gasesc vesela mereu si dornica sa mearga la gradi pt mine asta spune multe.. chiar daca e platita sa faca asta eu cred ca se stabileste o altfel de legatura intre educatoare si copii.... nu numai de prestator de servicii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Si aici se string bani si se face cadou invatatoarei,dupa cum si eu luam cioco pentru educatoare cind era la day care.Sau la soferul de school bus.Nu te obliga nimeni,este doar placerea de a darui un cadou in semn de apreciere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Aici obiceiul este sa oferi invatatoarei o cutie de bomboane insotita de o felicitare sau ceva facut de copil. Al meu s-a hotarat sa-i mermeleasca o bratara pe elastic.
Iar la sfarsitul anului scolar, am vazut fie flori la ghiveci, fie cecuri cadou la un magazin dragut, fie bomboane ...
Si mai am pe lista de Craciun, administratora blocului, postasul care imi pune in cutia postala felicitarea semnata de el ca sa stiu la cine cotizez :) si evident proprietarii apartamentului in care stam :).

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

la scoala, fata a dus tuturor profesorilor set cadou sapunuri naturale...nu a vrut sa castige favoruri pentru ca invata la toate materiile indiferent de numarul de note....
la gradi, am luat la fel pentru educatoare, directoare iar pentru restul personalului bomboane.
ca profesor, am primit din partea seriei bilete la Dineu cu prosti (stiau ca/l pandesc...) si...m/am bucurat!
Sarbatori cu drag!

Mergi la inceput