cadouri pt educatoare?
Raspunsuri - Pagina 5
olim spune:
ralcat, mi-as dori sa am asa chiriasi ca tine, care pe langa chirie sa mai faca si cadouri de CraciunDin pacate am avut care nu si-au platit cheltuielile la timp, si tot dupa ei am fost sa fie la zii!
lasand gluma la o parte, sincer mi se pare absurd sa dai atentii postasului, gunoierului, bancherilor, medicilor, sau tuturor celor care presteaza servicii contra cost oricum.
eu asa vad lucrurile, dar vreau sa cred ca mai sunt ca mine
e ok o cutie de bomboane sau un lucru facut de copil personal, dar nu mi se pare de acord sa aduni 350de euro in Romania cadouri de Craciuni pentru educatoare.Oricat ar umbla dupa un copil, cred ca sa se ocupe de ei este de datoria lor, si nu ar trebui sa faca nici o diferenta intre copii, asa cum am mai spus.Si pana la urma trebuie sa aiba si niste afinitati cu acei copii, caci nu oricine poate face aceasta meserie!
cristinuka, am vazut pe M6 un reportaj cu bani in plicuri dati administratorilor blocurilor in marile orase, mie nu mi se pare normal deloc, la cat costa Syndicul, dar asta este un alt subiect.Sunt apartamente care paltesc 700 de euro pe luna la Syndic, si sa mai dai si de Craciun 100=150 de euro cat era in reportaj, mi se parea aiurea de tot.Ca pana la urma acel domn are un salar ca are grija de imobil.
anya spune:
Am senzatia ca se face caz prea mult. Eu personal dau cand simt ca vreau sa fac acest lucru si cand vreau sa o fac. La noi la gradi cine vrea da, cine nu - nu. Nu am strans nimic. Din fondul clasei s-au cumparat pungute in care fiecare perinte a pus cadoul pt copil iar pt doamne a dat cine ce a vrut : o floare, o bomboana...nu i-am cautat in pungi . Eu le-am dat cate un cozonac la educatore si le voi da niste banuti ingrijitorelor. In rest nimic (adica nici la directoare, profesoare de tot soiul de optionale...). Le-am oferit o atentie pt ca asa am vrut eu: de drag si multumire. Niciodata nu am facut-o ca sa-mi bage copilul in seama, sau stiu eu ce altceva si nici valoarea atentiilor nu a fost mare. La engleza - din particular-la serbare, copiii au oferit cate o craciunita (floare).
La medic - la fel. Ma duc in privat, am asigurare si nu dau nimic. Cred ca dupa vre-o 5 ani m-am us la pediatra cu o cutie de bomboane si nu vroia femeia sa primeasca. Relatia a fost intotdeauna super ok.
dana vio spune:
Eu am dat 20RON, o mamica m-a intrebat daca vreau sa dau si eu, sincer eram in mare graba si n-am intrebat-o pentru ce. Miercuri avem serbarea, aflu eu atunci.
Alexandra Maria
14.12.2007
olim spune:
cristinuka, stiu ca nu e acelasi lucru, dar din banii de Syndic e platit si administratorul imoblului, nu?
La tv asa spuneau, nu stiu detalii, ca nu am stat la bloc decat 3 luni si nu am platit decat curentul, altceva nimic.Dar stiu ca de cand cautam sa ne luam ceva aici, toata lumea zice sa nu iau apartamente ca e ff mult de platit la syndic.
anya, ai dreptate, fiecare da cat si cui vrea pana la urmaeu mi-am spus doar parereanu am vrut sa creeez controverse.
cristinuk@ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim cristinuka, stiu ca nu e acelasi lucru, dar din banii de Syndic e platit si administratorul imoblului, nu? La tv asa spuneau, nu stiu detalii, ca nu am stat la bloc decat 3 luni si nu am platit decat curentul, altceva nimic.Dar stiu ca de cand cautam sa ne luam ceva aici, toata lumea zice sa nu iau apartamente ca e ff mult de platit la syndic. anya, ai dreptate, fiecare da cat si cui vrea pana la urmaeu mi-am spus doar parereanu am vrut sa creeez controverse. |
da desigur dar si aici e benevol nu te obliga nimeni sa dai asa ca nu vad care e problema ... ideea era ca se practica si in alta parte nu numai in ro ...
mcoca spune:
Olim nu cred ca plata syndicului face diferenta intre casa si apart, sa fim seriosi. Oricum syndicul ala e un rau necesar, si nu el atarna cel mai mult in balanta charges-lor.
Noi platim 220 charges pe luna, si in asta intra : apa calda, caldura, intretinerea parcului (avem un mini parc/gradina), gardianul, gunoiul + syndicul.
Vicky si Printzesone
olim spune:
clar ca nu asta face diferenta intre apartament si casa, doar ca stiu zone unde syndicul poate ajunge si la 1000 de euro pe luna, pe cand la casa platesti cat consumi, nimic mai mult.
mcoca, nu platiti mult, stiu fete care la 40 de km de paris platesc 700 de euro pe lunaiar la Nantes cunosc o familie de romani care ziceau ca paltesc 400 de euro lunar, de aceea am spus ca prefer sa stau la casa sa paltesc cat folosesc, adica imi tai singura iarba, imi intretin singura gradina, imi renovez singura casa si cu cine vreau.Stiu ca aici francezii sunt comozi multi, dar stiu ca mai sunt si benevoli in comunitatile mici de proprietari de cateva apartamente.
cristinuka, s-or fii luat romanii dupa francezi cu cadourile de Craciunsau e de vina latinitatea comuna
mcoca spune:
Olim, tu confuzi ceva, nu exista charges de 400-700 de euro pe luna. Cele 220 ale mele sunt mari, crede-ma :). In gen chargele sunt pe trimestru, si eu dau aproape 700, dar pe trimestru.
Vicky si Printzesone