Prioritatile din viata

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld
tu citezi din carti? acum pe bune, asta e generalizare maxima. si te contrazic!

si mai am o dilema, nu pot avea prioritati decat daca trec prin politica? sau daca nu-mi place politica n-am prioritati? si daca am doar prioritati fara politica? sau cum?

prioritatile mele sunt in primul rand EU! sa fiu eu in ordine cu toate, sa ma mentin sanatoasa, in armonie cu mine insami, apoi le reusesc pe toate.
dupa, copii si sotul, sau sotul si copii.
n-am regerte importante, asa ca pot spune ca mi-am urmat cu succes prioritatile.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Cand citez din carti marchez citatul si dau sursa. In cazul de fata sunt idei inspirate din carti, pe care am preciat ca este bine sa le stiti si sa le aveti in vedere. Multe (sau toate) sunteti in perioada cand aveti optiuni. Dupa 50 de ani optiunile se reduc.

In ce priveste politica nu stiu de unde ati dedus ca eu as considera ca daca nu va implicati in politica, prioritarile sunt condamnabile.
Exista o intreaga gama de activitati sociale. Cele umanitare, profesionale, sportive, artistice etc..
Nimeni nu poate sa se dedice la toate domenile. Fiecare isi alege ce-l pasioneaza si sunt convins ca fiecare aveti preocupari si hoby.

Eu am semnalat doar ca exista o alergie in masa fata de politica, in special la femei, si incercam sa gasesc explicatia.
Politica este o activitate in care "unii fac istoie si altii o suporta", dupa cum spunea cineva, si NU mi se parea normal sa existe discrepante intre femei si barbati, pentru ca suportam la fel efectele decizilor politice.

PS Si nu trebuie sa o luati in nume personal, sa spuneti ce multumite sunteti de viata, pentru ca nu-i relevant si nu intereseaza pe nimeni viata fiecareia.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

ihi....intradevar, "nu intereseaza pe nimeni de viata fiecaruia" si nici "nu e relevant"....interesanta idee, e politica nu??? la ce partid zici ca esti ca sa stiu sa nu votez, pt ca nu vreau ca, iarrrrrr, sa na conduca unii cu astfel de "idealuri" si gandiri si pe care ii doare in staif de altii

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
tu citezi din carti? acum pe bune, asta e generalizare maxima. si te contrazic!

si mai am o dilema, nu pot avea prioritati decat daca trec prin politica? sau daca nu-mi place politica n-am prioritati? si daca am doar prioritati fara politica? sau cum?

prioritatile mele sunt in primul rand EU! sa fiu eu in ordine cu toate, sa ma mentin sanatoasa, in armonie cu mine insami, apoi le reusesc pe toate.
dupa, copii si sotul, sau sotul si copii.
n-am regerte importante, asa ca pot spune ca mi-am urmat cu succes prioritatile.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Cand citez din carti marchez citatul si dau sursa. In cazul de fata sunt idei inspirate din carti, pe care am preciat ca este bine sa le stiti si sa le aveti in vedere. Multe (sau toate) sunteti in perioada cand aveti optiuni. Dupa 50 de ani optiunile se reduc.

In ce priveste politica nu stiu de unde ati dedus ca eu as considera ca daca nu va implicati in politica, prioritarile sunt condamnabile.
Exista o intreaga gama de activitati sociale. Cele umanitare, profesionale, sportive, artistice etc..
Nimeni nu poate sa se dedice la toate domenile. Fiecare isi alege ce-l pasioneaza si sunt convins ca fiecare aveti preocupari si hoby.

Eu am semnalat doar ca exista o alergie in masa fata de politica, in special la femei, si incercam sa gasesc explicatia.
Politica este o activitate in care "unii fac istoie si altii o suporta", dupa cum spunea cineva, si NU mi se parea normal sa existe discrepante intre femei si barbati, pentru ca suportam la fel efectele decizilor politice.

PS Si nu trebuie sa o luati in nume personal, sa spuneti ce multumite sunteti de viata, pentru ca nu-i relevant si nu intereseaza pe nimeni viata fiecareia.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

deceneus, sanse avem si la 50 ani, si la 80 ani. depinde de om daca vrea sa deschida ochii.

Si hai sa iti zic eu de ce nu m-am apropiat de politica din Ro: ca e prea agresiva si murdara pt mine. L-am vazut la DNA pe Patriciu certandu-se si injurandu-se cu alt mare politician, si in aceeasi seara, imi povesteste o ruda cum Patriciu dadea petrecere la sediul lui unde a invitat fix pe ... cel de dimineata.
Eu nu as putea sa merg cot la cot cu alti politicieni la vanatoare, sau la petrecerile lor cu fete, betii si alte cele.

Uita-te si tu ce valori sunt incurajate si apreciate in politica romaneasca din randul femeilor. Eu nu ma regasesc acolo.

Stii proverbul: cine se aseamana se aduna - nu sunt eu as la gramatica, am mari lacune, dar cu Vanghelie ... zau asa. Si nici nu as fi in stare sa zic in decembrie ca m-a luat iarna prin surprindere.

Poate in alte tari, da. Vezi Germania, sau Anglia, cu prim ministri femeie...

Da, femeile sunt mai bune in activitati sociale. In educatie. In cultura. Dar nu in politica romaneasca? PUNCT.

P.S. Romania nu are o politica in sensul teoretic al cuvantului - in continuare e o dictatura: a banului.

P.P.S. imi raspunzi la intrebarea de pe pagina anterioara? Pt mine de acolo incep multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Iar amesteci.....prioritatile din viata cu politica.....tu ce prioritati ai in viata?Si de fapt ce vrei sa ti se spuna?

Ca eu una tot astept ceva original de-al tau dar nimic...citate si iar citate.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:

Nu spune nimeni ca toata lumea trebuie sa se intereseze de politica, dar este gresit sa-ti limitezi interesul si orizontul la casa si la familie.

Eu am urmat o facultate cu profil politic.
Am fost la mitinguri, am protestat pe strazi, am incercat sa sustin descentralizarea, am luptat ca sa castige Basescu ( nu da-ti cu pietre ca nimeni nu e perfect) si sa dispara Iliescu si gasca lui.
De principiu sunt pt doctrina liberala desi stiu ca acum nu este momentul lor iar Antonescu e un betiv la fel de mare ca si Basescu numai ca pe el il baga altii in fata iar B se baga singur.

Insa vezi tu...in viata asta prioritatile se schimba... si nu o data...ci de multe ori. Fratele meu imi raspundea acum cateva zile la un repros adus stitului sau de viata ca ar fi mai bine sa-mi vad de ciorba mea...acum cativa ani dadeai din coate sa intri in guv iar acum speli kk la copil....
cam asa e! culmea e ca ador chestia asta!
Am invatat sa fac mancare, unghiile mele numai arata ca in reviste, la coafor doar cand trebuie sa fim pe undeva, haine ...nu mai stiu de cand nu mi-am mai renoit garderoba...cred ca de cand am nascut.
La tv ...cred ca am o luna si de cand nu am mai vazut o stire...
Dar sunt asa de fericita!
Mai am un pic si ma intorc la munca...dar numai visez ca alta data un alt post mai sus simai sus ... as vrea sa pot ramane pe acelasi post, prost platit de bugetar dar care sa-mi permita sa vin acasa sa-i gatesc puiului meu cei place lui, sa-i fac biscuitei si alte bunataturi si pt sot care si el le adora, sa pot sta cu bb nu doar seara inainte de culcare o ora... sa-mi vad copilul cum creste cum se dezvolta, ce cuvinte noi mai invata sau ce boacane mai face...
Sotul meu ar vrea sa raman acasa...dar stiu ca nu e pt mine. Am muncit toata viata si daca as renunta total la servici ar insemna sa renunt la o parte din mine iar asta nu m-ar face deloc fericita.
I-am explicat si m-a inteles. Ce nu intelege el este de ce vreau sa ma plafonez pe acelasi post...
simplu...pt ca prioritatile mele s-au schimbat ...acum prioritatea mea este familia mea iar eu sunt de principiul ca nu poti avea si o cariera de succes si o familie cu adevarat fericita.
Ca sa reusesti intr-o cariera trebuie sa sacrifici o parte insemnata din timpul tau...iar timpul meu apartine acum copilului si sotului meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

ups, multam de grija si educatie.

Citat:

serios? si despre ce prioritati sa discutam? ale lui Base? Frau Merkel?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

nu-i asa Kari ca te simti mai bogata dpdv al educatiei???

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Iar amesteci.....prioritatile din viata cu politica.....tu ce prioritati ai in viata?Si de fapt ce vrei sa ti se spuna?

Ca eu una tot astept ceva original de-al tau dar nimic...citate si iar citate.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mada...poate e ca in bancul ala cu replica finala...."nu vreau nimic, doar ma laud"

practic eu nu vad nimic by Deceneus, vad ori citate ori idei di carti. asata imi zice multe, mie persnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Citat:

Citat:

normal .

inca nu mi-e clar despre ce prioritati se discuta? astept raspuns.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Citat:

Citat:

normal .

inca nu mi-e clar despre ce prioritati se discuta? astept raspuns.

prioritatea de dreapta

Mergi la inceput