Prioritatile din viata

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78
deceneus, sanse avem si la 50 ani, si la 80 ani. depinde de om daca vrea sa deschida ochii.

Si hai sa iti zic eu de ce nu m-am apropiat de politica din Ro: ca e prea agresiva si murdara pt mine. L-am vazut la DNA pe Patriciu certandu-se si injurandu-se cu alt mare politician, si in aceeasi seara, imi povesteste o ruda cum Patriciu dadea petrecere la sediul lui unde a invitat fix pe ... cel de dimineata.
Eu nu as putea sa merg cot la cot cu alti politicieni la vanatoare, sau la petrecerile lor cu fete, betii si alte cele.

Uita-te si tu ce valori sunt incurajate si apreciate in politica romaneasca din randul femeilor. Eu nu ma regasesc acolo.

Stii proverbul: cine se aseamana se aduna - nu sunt eu as la gramatica, am mari lacune, dar cu Vanghelie ... zau asa. Si nici nu as fi in stare sa zic in decembrie ca m-a luat iarna prin surprindere.

Poate in alte tari, da. Vezi Germania, sau Anglia, cu prim ministri femeie...

Da, femeile sunt mai bune in activitati sociale. In educatie. In cultura. Dar nu in politica romaneasca? PUNCT.

P.S. Romania nu are o politica in sensul teoretic al cuvantului - in continuare e o dictatura: a banului.

P.P.S. imi raspunzi la intrebarea de pe pagina anterioara? Pt mine de acolo incep multe.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Cleo confunzi politica, cu politicienii.
Poti face politica fara sa faci parte dintr-un partid. Daca nu-ti plac politicienii, si nici mie nu-mi plac, poti sa activezi intr-o asociatie, ca Alianta Civica , sau APD si mai sunt si altele.
A face politica inseamna sa te lupti pentru o idee la modul dezinteresat, sa te bati pentru un ideal.
A urmarii o cariera politica inseamna sa urmaresti un interes.
Intre cele doua exista o mare diferenta.
In Romania nu se face politica, se face "politicianism dambovitean" si tocmai pentru ca nu facem politica avem parte de situatia in care 25% din populatia activa a tarii a plecat sa lucreze in strainatate.
Cum spunea cineva, clasa politicia din ultimii 20 de ani a provocat un dezastru echivalent cu cel din al doilea razboi mondial in ce priveste depopularea tarii de forta de munca activa, si situatia continua, pentru ca nu ne interseaza.
Cine suporta dezinteresul? Noi si copii pe care-i iubim si carora spunem ca ne dedicam viata. Crezi ca o sa ne aprecieze ca am bagat "capul in nisip"?
Mult mai putin decat cei care-i "apreciaza" pe cei care au trait in comunism fara sa se revolte, pentru ca respectivii aveau o scuza, dar noi nu o avem.

In tarile date ca exemplu de succes parintii incearca sa faca o afacere pe care sa o lase copiilor mostenire, sa le lase o sursa de venit. In Romania nu exista mentaliatea sa ai o afacere, aici idealul este sa ai o meserie.
Si mentalitatea/prejudecata asta trebuie sa se schimbe daca vrem sa devenim o natiune respectabila. Intelegi de ce poti face politica fara sa te asociezi cu persoanele pe care le detesti?

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04
Ca sa reusesti intr-o cariera trebuie sa sacrifici o parte insemnata din timpul tau...iar timpul meu apartine acum copilului si sotului meu.

Ca sa faci o cariera in cercetare sau sa ca manager de top, presupune sa sacrifici timp, dar o cariera normala nu cere sacrificii.
Nici nu-i normala ca dupa 8 ore de serviciu sa lucrezi in acelasi domeniu. Cineva spunea ca diversitatea iti potenteaza randamentul, si ca prin schimbarea activitatii realizezi o relaxare mai buna decat relaxarea pasiva.

Citat:
citata Cleo78
Omul care inceteaza a fi curios, e o ramura inchisa.
Mai e inca un secret al evolutiei omului - ala te provoc sa mi-l zici tu

Nu stiu.
Probabil faptul ca omul este un animal social.
Daca am trai fiecare pe cont propriu am fi disparut ca specie.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Deceneus, cred ca incep sa pricep cam ce vrei, dar zau ca ai luat-o pe o panta gresita... Nu cu prejudecati patriarhale le vei face pe femeile de pe forum sa-ti inteleaga punctul de vedere. Punct de vedere pe care, de altfel, la modul general, il impartasesc si eu. Adica mi se pare ca intr-adevar e bine sa fii implicat in societate, in viata comunitatii, sa incerci sa-ti faci auzita vocea. Pentru ca unii iau decizii care ne afecteaza pe toti. Si marea majoritate a acestor decizii, in cazul nostru, nu sunt cele mai potrivite, din pacate.

Dar problema apare atunci cand vezi ca te zbati degeaba. De ex. eu sunt implicata in niste campanii umanitare, si vad ca orice as face nu primesc sprijin de la stat (ma refer, de ex., la copii cu probleme foarte grave de sanatate si care au nevoie de tratamente in strainatate - teoretic, statul ar trebui sa asigure costurile; practic, nu primim niciun raspuns concret de luni de zile). Sunt si membra in APD din liceu, deci de mai bine de 10 ani. Am participat la tot felul de intalniri, discutii, programe, proiecte, seminarii, traininguri, am facut campanii in strada, in ploaie si frig , am fost observator voluntar la alegeri etc., si cu toate astea nu mi se pare ca eforturile mele (si ale celorlalti implicati) au dus la vreun rezultat pozitiv vizibil. La fel, sunt membra in niste asociatii feministe (pe gustul tau, nu? ), si ne zbatem si acolo, incercand sa trezim din somnul cel de moarte alesii si sa schimbam lucrurile (de ex. legislatia in domeniul violentei in familie).

E extrem de greu sa faci ceva, sa ai un rezultat concret, pentru ca la noi e un fel de caracatita cu milioane de tentacule, care nu te lasa sa iesi la suprafata. Si asta e foarte descurajant. Sigur, mai avem si reusite, dar sunt putine, mici, vin foarte greu, in urma unor eforturi uriase. Si toata munca asta, toate eforturile, se fac in timpul liber, care e putin sau foarte putin (mai ales daca ai familie, copii, sau un job foarte solicitant). Nu spun ca n-ar trebui sa mai facem nimic, din contra, eu sunt pentru implicare, dar cateodata te ia o sila si o lehamite ca ai fugi oriunde vezi cu ochii (pe de alta parte, ce sa zic, sa ne bucuram ca traim in Europa si nu in Africa subsahariana...).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Deceneus, cred ca incep sa pricep cam ce vrei, dar zau ca ai luat-o pe o panta gresita... Nu cu prejudecati patriarhale le vei face pe femeile de pe forum sa-ti inteleaga punctul de vedere.

Mult ti-a trebuit sa intelegi, si tot nu ai inteles exact. Chestile "patriarhale" sunt exemple care explica pasivitatea de care spui ca te-ai lovit.

Citat:
Dar problema apare atunci cand vezi ca te zbati degeaba. ..

si ne zbatem si acolo, incercand sa trezim din somnul cel de moarte alesii si sa schimbam lucrurile (de ex. legislatia in domeniul violentei in familie).
..
E extrem de greu sa faci ceva, sa ai un rezultat concret, pentru ca la noi e un fel de caracatita cu milioane de tentacule, care nu te lasa sa iesi la suprafata. Si asta e foarte descurajant. Sigur, mai avem si reusite, dar sunt putine, mici, vin foarte greu, in urma unor eforturi uriase.

La primul mesaj, care a fost considerat prea lung, in partea a doua am abordat tocmai problema mecanismului si am dat un link la un video de 22 min de la TED.
Ne lovim de rezistenta pentru ca totul este la bunavointa unor oameni, pentru ca societatea romaneasca nu functioneaza ca o democratie consacrata.
Pentru ca sa perfectionam "angrenajul" social, sa nu mia fim nevoiti sa-l "ungem", avem nevoie de o societate care sa functioneze dupa proceduri ca in vest, si nu pe principii patriarhale ca in orient.
Asta-i toata filozofia pentru care pledez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Nici nu-i normala ca dupa 8 ore de servici sa lucrezi in acelasi domeniu.

sper c-ai vrut totusi sa zici altceva (incepand de la "serviciu" in loc de "servici"). despre confuzia intre job si cariera s-a mai discutat (dar n-am stat sa numar cate clickuri ai dat la subforumul ala )

si totusi, de ce mai avem subforum de politica, daca aici e plin de topice care-o dezbat? (vorba vine c-o dezbat, cam tot atata relevanta ar avea un topic care dezbate intermediarul intre pruna si-a ei coada )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Aici trebuie sa te aprob in ambele parti ale mesajului si cu aia ca pleci unde vezi cu okii si cu europa vs africa subsahariana, nici nu stii cata dreptate ai

Citat:

.........

E extrem de greu sa faci ceva, sa ai un rezultat concret, pentru ca la noi e un fel de caracatita cu milioane de tentacule, care nu te lasa sa iesi la suprafata. Si asta e foarte descurajant. Sigur, mai avem si reusite, dar sunt putine, mici, vin foarte greu, in urma unor eforturi uriase. Si toata munca asta, toate eforturile, se fac in timpul liber, care e putin sau foarte putin (mai ales daca ai familie, copii, sau un job foarte solicitant). Nu spun ca n-ar trebui sa mai facem nimic, din contra, eu sunt pentru implicare, dar cateodata te ia o sila si o lehamite ca ai fugi oriunde vezi cu ochii (pe de alta parte, ce sa zic, sa ne bucuram ca traim in Europa si nu in Africa subsahariana...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Pai stii cum e, Marina, totu-i relativ... Fata de altii stam foarte prost, dar daca ne comparam cu cei care nu au ce manca si mor pe capete de foamete, boli si razboaie civile, intr-o indiferenta generala, ce sa zic, stam bine...

P.S.: imi inchipui ca Africa subsahariana se vede cu totul altfel de la fata locului, indiferent ce ne-am inchipui noi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Aici trebuie sa te aprob in ambele parti ale mesajului si cu aia ca pleci unde vezi cu okii si cu europa vs africa subsahariana, nici nu stii cata dreptate ai

Citat:

.........

Marina

Este mult mai usor sa dai bir cu fugitii, decat sa infrunti realitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:

Citat:
Ca sa reusesti intr-o cariera trebuie sa sacrifici o parte insemnata din timpul tau...iar timpul meu apartine acum copilului si sotului meu.

Ca sa faci o cariera in cercetare sau sa ca manager de top, presupune sa sacrifici timp, dar o cariera normala nu cere sacrificii.
Nici nu-i normala ca dupa 8 ore de serviciu sa lucrezi in acelasi domeniu. Cineva spunea ca diversitatea iti potenteaza randamentul, si ca prin schimbarea activitatii realizezi o relaxare mai buna decat relaxarea pasiva.

Citat:
citata Cleo78

Nu stiu.

al 2lea secret este lucru in echipa, si fiecare sa tina cont de parerea celuilalt.

Ia citeste din urma ce am spus noi, femeile, si ce ai facut tu?

Da, eu nu separ politica de politicieni. Cel putin in Ro. De fapt, coruptie, influenta la nivel inalt exista peste tot, alegeri si alegatori subventionati etc. si promisiuni dupa alegeri.
Sunt eu mai artista si imi plac lucrurile practice si nu adunaturile de oameni.

In plus, ma amuza sa zic: daca sexul tare nu e in stare sa faca politica, nu mai cereti la femei sa intre.

Am mai citit o data citatul tau de la logo: tu vrei sa ne provoci la discutat idei? sau vrei sa arati ca stii idei?

Noi, tabara mamicilor, cu muci pe fusta si card de acces in firme, avem experienta ... si am invatat un lucru, din prima zi de sarcina: teoria ca teoria, dar fiecare caz e unic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:

Citat:

Citat:
citata Cleo78

Nu stiu.

al 2lea secret este lucru in echipa, si fiecare sa tina cont de parerea celuilalt.

Ia citeste din urma ce am spus noi, femeile, si ce ai facut tu?

Da, eu nu separ politica de politicieni. Cel putin in Ro. De fapt, coruptie, influenta la nivel inalt exista peste tot, alegeri si alegatori subventionati etc. si promisiuni dupa alegeri.
Sunt eu mai artista si imi plac lucrurile practice si nu adunaturile de oameni.

In plus, ma amuza sa zic: daca sexul tare nu e in stare sa faca politica, nu mai cereti la femei sa intre.

Am mai citit o data citatul tau de la logo: tu vrei sa ne provoci la discutat idei? sau vrei sa arati ca stii idei?

Noi, tabara mamicilor, cu muci pe fusta si card de acces in firme, avem experienta ... si am invatat un lucru, din prima zi de sarcina: teoria ca teoria, dar fiecare caz e unic.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Cam acelasi lucru l-am spus si eu cand am scris ca omul este un animal social.

Eu aplic ce spunea Cicero "Sa fi statornic in parerea ta! Da, numai daca n-o va birui alta mai buna."
Asta presupune sa fiu receptiv la argumente, nu la vehementa cu care se sustine o idee sau la majoritate. Majoritatea isi impune punctul de vedere, dar nu inseamna ca are dreptate.

Eu am incercat sa provoc la discutii pe sectiunea politica a forumului si am vazut ca nimeni nu a avut curiozitatea sa dea click si sa citeasca. Asa am deschis tema de prejudecati.

Mergi la inceput