Prioritatile din viata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

m-am hotarat sa scriu la subiect, total pe langa subiect, dar nu pe langa titlu. suna prea fain titlul ca sa ramana acest subiect doar unul politic.
spre deosebire de tine, Deceneus, prioritatile mele in viata nu se invart in jurul politicii
prioritatea mea numarul 1 este ca eu sa fiu bine, sanatoasa si multumita de mine asa cum sunt, sa traiesc fara sa am regrete mai tarziu. daca eu sunt bine, atunci totul in jurul meu e bine...daca eu sunt bine, am putere sa ma ocup de copil, am echilibru sa ma ocup de copil si sa-i asigur tot ce are nevoie ca sa creasca mare si sa fie si el bine la randul lui. asta e prioritatea mea in viata, alte prioritati, de moment....nu ma apuc sa insir ca-s multeeeee
de politica nu ma apuc sa vb, nu politica provoaca repulsie, ci oameii politici

Esti OK Emanouela!
Tine-o tot asa si nu vei fi deceptionata in viata pt. ca te arati puternica si optimista!
Iti doresc din toata inima sa iti gasesti acel drum care sa-ti ofere calea cea buna si satisfactiile cele mai mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:

m-am hotarat sa scriu la subiect, total pe langa subiect, dar nu pe langa titlu. suna prea fain titlul ca sa ramana acest subiect doar unul politic.
spre deosebire de tine, Deceneus, prioritatile mele in viata nu se invart in jurul politicii
prioritatea mea numarul 1 este ca eu sa fiu bine, sanatoasa si multumita de mine asa cum sunt, sa traiesc fara sa am regrete mai tarziu. daca eu sunt bine, atunci totul in jurul meu e bine...daca eu sunt bine, am putere sa ma ocup de copil, am echilibru sa ma ocup de copil si sa-i asigur tot ce are nevoie ca sa creasca mare si sa fie si el bine la randul lui. asta e prioritatea mea in viata, alte prioritati, de moment....nu ma apuc sa insir ca-s multeeeee

Esti OK Emanouela!
Tine-o tot asa si nu vei fi deceptionata in viata pt. ca te arati puternica si optimista!
Iti doresc din toata inima sa iti gasesti acel drum care sa-ti ofere calea cea buna si satisfactiile cele mai mari!

Nu ma pot abtine sa nu valorific mingea ridicata la fileu.
Prioritatile pe care le stabilim in prima parte a vietii, ne afecteaza evolutia din a doua parte a vietii.

Se cunoaste dilema, "cum de atatea femie tinere, dulci si frumoase se transforma in atatea babe acre".
Raspunsul este in prioritatile pe care si le stabilesc in viata.
In liceu si facultate sunteme egali.

Dupa casatorie multe alega sa-si dedice viata exclusiv copiilor devenind casnice, sufocandu-i pe copii cu dragostea lor materna si posesiva.
In casa femeile devin niste stapani autoritari. Nu ai voie sa-ti lasi lucrurile oriunde, mobila se aranjeaza cum a stabilit ea, trebuie sa mananci la ora stabilita indiferent ca ti-e foame sau nu etc..
Copii devin cocolositi incapabili sa faca ceva singuri. Sotii tracasati cauta refugiu in afara casei, la meci, la pescuit, la amanta, sau stau la servici peste program chiar daca nu este cazul.
Femeile care se ocupa de tot, de cumparaturi de aranjat apartamentul, de copii, considerand ca este teritoriu care le apartine si domeniu lor exclusiv, daca nu au activitate profesionala si sociala, si ajung la 45 de ani cand copii sunt mari sa se simta inutile, frustrate si incearca sa aranjeze viata copiilor care se casatoresc, "bagandu-si nasul" in viata lor, pentru ca ele stiu mai bine cum se face.
Asa se explica confruntarile si disputele intre nore si soacre, sau intre mame si fice.(tot era un topic cu sfaturile soacrei).
Femeia ca sa nu ajunga in situatia asta trebuie sa se ocupe si de propria persoana, de cariera si de viata sociala, sa tina pasul cu lumea, sa nu apara decalajul intre ea si cele care au optat pentru cariera, care au continuata sa studieze si si sa se perfectioneze. Cultivarea omului nu se finalizeaza odata cu scoala.
Toata viata invatam daca vrem sa nu ramanem in urma de pluton.
Cu cat preocuparile sunt mai diverificate cu atat aduce experienta mai multa, satisfactii mai mari si frustrari mai putine.
Nu spune nimeni ca toata lumea trebuie sa se intereseze de politica, dar este gresit sa-ti limitezi interesul si orizontul la casa si la familie.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Nu m-am suparat.
Eu constat ca, politica provoaca repulsie.

Toate subiectele tale au scop statistic? Mie mi se pare ca tragi concluzii prea repede si generalizezi prea usor.
De exemplu impresia mea este ca aveai concluzia de mai sus inainte sa deschizi topicul asta si l-ai deschis tocmai pentru ca vroiai o confirmare.
Eu cred ca daca vrei sa ajungi cu tot dinadinsul la o anume concluzie cauti in raspunsuri argumente in favoarea ei si le gasesti chiar daca asta inseamna sa dai o alta interpretare decat cea pe care intentionat-o interlocutorul...

De ex. ti s-a raspuns ca e obositor postul initial, prea lung si prea stufos. De aici pana la concluzia ca politica provoaca repulsie e cale lunga....

Si ca sa raspund cat de cat la subiect: e nerelevant sa judeci dupa nr de vizualizari. Sectiunea politica este foarte putin accesata, topicul despre plesu a fost initiat la generale, cine a vrut sa-l urmareasca l-a cautat acolo unde s-a mutat. Un subiect initiat la politica va avea mult mai putine vizualizari din cauza ca majoritatea userilor intra pe generale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Emanouela, asa-i ca esti o casnica agata de portofelul barbatului si nu ai alt scop in viata decat sarmalele si sufocarea copilului !? Hai recunoaste de'acu ...

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
In casa femeile devin niste stapani autoritari. Nu ai voie sa-ti lasi lucrurile oriunde, mobila se aranjeaza cum a stabilit ea, trebuie sa mananci la ora stabilita indiferent ca ti-e foame sau nu etc..
[...]Sotii tracasati cauta refugiu in afara casei, la meci, la pescuit, la amanta, sau stau la servici peste program chiar daca nu este cazul.

...sau isi cauta refugiu pe forumuri, nu ? No offense, dar din ce scrii, ai probleme - mari de tot - acasa...

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

sa iau si eu mingea de la fileu si sa zic ca prioritatile mele in viatza sunt copiii& sotul si cariera si culmea persoana mea.
Nu am fost o mama extrem de dedicata drept care stau prost cu sarmalele si abia acum am invatat sa fac ciorba ca nu am reusit sa o invat pe bona asta noua sa faca. Dar zic eu ca am doi copii sanatosi, ok cu scoala , care au prins ideea de respect si cu care ma inteleg excelent. In materie de sot intrebati-l pe el
Cu cariera stau ok. Nu e chiar cariera ci un job mai evoluat dar imi place fantastic si am multe teluri de atins.
Persona mea, momentan de vreun an si ceva sunt in faza viatza sanatoasa in corp sanatos, cu extremele de rigoare...sport extrem si kg putine, mancarea numarata, etichetele citite din scoartza in scoartza si alte minuni de astea. Inca mai visez la abdomenul plat si ii multumesc in fiecare zi lui Deus pentru energia pe care mi-a insuflat-o prin acel subiect (sau Carolinei ca l-a initiat).

PS: politica nu e in radarul meu decat daca trebuie sa o combat pe b.nica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Deceneus, esti rupt de realitate. Tare bun la teorie, dar realitatea din Romania nu se pupa cu cartile citite de tine.

Citat:
lutia din a doua parte a vietii.

Se cunoaste dilema, "cum de atatea femie tinere, dulci si frumoase se transforma in atatea babe acre".

fals. Suntem unici de mici. Prin temperament, prin preocupatiuni, prin pasiuni, prin inclinatii, si mai ales prin situatia financiara. Multi au muncit la camp/in casa de copii, multi nu au talent oratoric, si sunt pragmatici de mici.

Citat:
Dupa casatorie multe alega sa-si dedice viata exclusiv copiilor devenind casnice, sufocandu-i pe copii cu dragostea lor materna si posesiva.

fals. Nu multe, o minoritate va deveni asa. Acea minoritate care nu are nici talent politic, nici interes, nici pasiune pt asa ceva - ci a caror talent este... de casnica.
Suprapunerea cu sufocatul, e iar falsa. Sunt femei carieriste care isi sufoca copiii, sunt femei ce lucreza la stat si tot sufoca, sunt si femei casnice care sufoca. Nu exista o regula.

Citat:
Copii devin cocolositi incapabili sa faca ceva singuri. Sotii tracasati cauta refugiu in afara casei, la meci, la pescuit, la amanta, sau stau la servici peste program chiar daca nu este cazul.
Femeile care se ocupa de tot, de cumparaturi de aranjat apartamentul, de copii, considerand ca este teritoriu care le apartine si domeniu lor exclusiv, daca nu au activitate profesionala si sociala, si ajung la 45 de ani cand copii sunt mari sa se simta inutile, frustrate si incearca sa aranjeze viata copiilor care se casatoresc, "bagandu-si nasul" in viata lor, pentru ca ele stiu mai bine cum se face.
Asa se explica confruntarile si disputele intre nore si soacre, sau intre mame si fice.(tot era un topic cu sfaturile soacrei).

da, exista si asa categorie. Sper cat mai mica. Aste femei sunt cu bube mari in suflet, de mers la psiholog. Marea majoritate au avut o copilarie identica, sau mai rau, in toate cazurile e vorba de o mama avbuzata care in virtutea inertiei abuzeaza - ca altfel pierde controlul.
Ei, aici trebuie tu sa analizezi: mania controlului, a ordinii este un indice a instabilitatii emotionale.

Citat:

Femeia ca sa nu ajunga in situatia asta trebuie sa se ocupe si de propria persoana, de cariera si de viata sociala, sa tina pasul cu lumea, sa nu apara decalajul intre ea si cele care au optat pentru cariera, care au continuata sa studieze si si sa se perfectioneze. Cultivarea omului nu se finalizeaza odata cu scoala.
Cu cat preocuparile sunt mai diverificate cu atat aduce experienta mai multa, satisfactii mai mari si frustrari mai putine.

asta este peste tot. Asta e unul din secretul evolutiei omului: sa invete mereu. Omul care inceteaza a fi curios, e o ramura inchisa.
Mai e inca un secret al evolutiei omului - ala te provoc sa mi-l zici tu

Citat:

Nu spune nimeni ca toata lumea trebuie sa se intereseze de politica, dar este gresit sa-ti limitezi interesul si orizontul la casa si la familie.

adica daca scot capul din cratita, trebuie sa trec pe la politica? Sa fim seriosi, mai bine trec pe la Ateneu, jogging, si prin biblioteca si hobby-urile mele.

Citat:
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Ei, abia aici ai atins usor problema cu celalalt secret al evolutiei. Dar de fapt, nu tu ai atins-o, ci ELEANOR.

hai, raspunde-mi la intrebarea anterioara. Dar concis, da?
Te-ai apropiat de raspuns, deci iti sugerez ca e .. caldut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

deceneus, o sa iti mai repet o data: teoria ta e impecabila. Fara cusur. E din carti rupta. In Romania insa nu merge. Pt ca in realitate, romania este condusa de bani, de interese, clasa politica si inclusiv toti cei care au functii de conducere/decizie la institutiile de stat e ca o haita: se santajeaza, mituiesc reciproc, propun unul pe altul - vorba lui Stefan cel mare: o "mana spala pe alta si amandoua spala fata".
Daca e cineva curat, si cu bune intentii... e usor anihilat de val.

Mai citeste aici despre mamicile care au avut greseli de clasa 5a la Protectia copilului si banii de concediu de crestere a copilului, sau citeste putin la grupul de mamici care vor sa adopte un copil, sau la cazurile umanitare care nu reusesc sa faca o interventie in strainatate pt ca in Ro nu se face (ca platitori de CAS), sau la cate greseli fac unele cadre medicale si care o fac repetat etc.etc.etc.

Cati ani ai?

La fel aveam si eu vise la 21 ani, cand frecventam in Iasi un ONG de tineret. Stii in cat timp mi-au cazut visele in muci? Dupa 2 proiecte in care m-am implicat vag...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:

Esti OK Emanouela!

Nu ma pot abtine sa nu valorific mingea ridicata la fileu.
Prioritatile pe care le stabilim in prima parte a vietii, ne afecteaza evolutia din a doua parte a vietii.

tu citezi din carti? acum pe bune, asta e generalizare maxima. si te contrazic!

si mai am o dilema, nu pot avea prioritati decat daca trec prin politica? sau daca nu-mi place politica n-am prioritati? si daca am doar prioritati fara politica? sau cum?

prioritatile mele sunt in primul rand EU! sa fiu eu in ordine cu toate, sa ma mentin sanatoasa, in armonie cu mine insami, apoi le reusesc pe toate.
dupa, copii si sotul, sau sotul si copii.
n-am regerte importante, asa ca pot spune ca mi-am urmat cu succes prioritatile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

m-ai prins, Laura

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput