Strugurasi de Sept-Oct 2011 *14*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Ah si am incercat si noi, Humana asta e gretos si trebe preparat caldut, Topferu' lasa ditamai unsoare pe biberoane, Hipp bio ca tot aparuse nou, Nan si alte alea. In cele din urma i'am dat combinat Nan cu Milumil la sfatul doctoritei. Ulterior dupa ce n'a mai facut urit la mancare a ramas pe Milumil care in perioada aparitiei caninilor a fost principala hrana, ii apareau afte si ea rupea biberoanele, vreo doua luni, din cind in cind mai manca miez de rosie cu branza. Atunci pe la 13 luni, am chemat a doua oara nutritionistul. Mi'a spus ca dupa un an, lapte daca mananca si o masura doua de cereale e arhisuficient, daca mai scapa si la un galbenus, o jumate cit o fi, deja e festin. Acu' bea Aptamil ca ne e noua mai usor cu cutia respectiva. E bautoare de lapte desi atunci parea ca'l ureste sincer.

mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Offffff ma Hellena a mea mananca 60, 70, 80 ml si ii dau chiar si 10 mese pe zi.De cate ori isi baga degetele in gurita ii dau san.DAR nu se ingrasa.Are 5 kg la 3 luni si 2 saptamani.
Am fortat-o si eu ca imi refuza bibe si mi-a vomitat.Pe mine cand ma deve cu biberonul si il pun in gurita urla.

Si eu vin aici si ma mai consoleaza fetele.

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput

Racheel, dar tu cum vezi cit suge? O cintaresti inainte si dupa fiecare supt? Ca am incercat si eu sa fac proba suptului si nu depaseste 50ml.

Ah, Hellena, asculta la mine om batran, copilul nu se cintareste niciodata proaspat facut kk si proaspat pipilit, ci dupa ce e bine hranit si cu o estimare precara a scutecului si a hainelor asta daca suferi de boala de a'l pune des pe cintar. Ca decit sa pici lat langa de ce slabatura ai la usa mai bine creste inima in tine ca ia constant in greutate. Eu chiar mi'am format gindirea ca mai bine putin si eficient decit mult si prost. Era mai nasol sa iti manance vreun litru si jumatate de lapte si sa puna nimic pe el. Sunt strategii de calmare, cu o urma de adevar la baza (sau nu) dar care te calmeaza.

si o sa vezi ca trece

mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!

Mergi la inceput

Da ooka.fac proba cantarului.Dar nu pe fiecare zi.Ca este si asta un stres.Dar ma deruteaza si pe mine.De ex. ea mananca si in timp ce mananca face kk o schimb si cand o pun pe cantar are aceleasi Kg inainte de a fi mancat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hellena suna medicul si intreaba-l ce sa faci. Nu vrea sa ii faci analize,vrea sa ii dai copilului mar cu morcov. Ceva se intampla daca nu vrea sa manance prea mult timp. Acum ce sa spun, poate te simte si ep tine ca esti suparata,poate si tu astepti altceva sa iti spunem si nu stim noi ce anume. Poae il doare in gat ?

Fii ajutorul lui Mos Craciun
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna seara !

Eu nu ma simt prea bine astazi...probabil ca de la menstruatie si durerea asta de ovare....ma simt ca o leguma. Ieri am fost foarte ametita, de-mi era teama ca il scap si pe Razvan cand ii dadeam sa manance.

Io nu stiu, dar cred ca fiul meu este din nou intr-un puseu de crestere...ca ar manca non-stop.Dar haplea, daca ii dau mai mult, tot ce ii dau peste masa lui obisnuita, da afara. Azi mi-a plansssss.....dupa ce a mancat 180 ml, pana m-a facut sa ii mai dau 30ml. Si mi-a dormit pe urma 6 ore. Acum, a mancat la 16:00 iar ...210ml si nu s-a linistit pana nu a dat afara, pe rand, cei 30ml in plus. Ar sta tot timpul cu biberonul in gura......

Stiu ca suna nasol ce zic eu despre copilul meu, cand Hellena se lupta cu Petru sa manance. Insa ma abtin sa mai spun ceva legat de asta, pentru ca am promis. Nu sunt nici avizata , nici in cunostinta de cauza, fiind deocamdata la primul copil. Opiniile mele s-ar putea sa nu cada bine...si atunci , prefer sa nu mai dau sfaturi.....decat daca mi se cer....poate..

Sei, ufffffff....Nu stiu ce sa zic...La noi a trecut cu aerosoli si cu aspirat nasucul. Iar cand am avut si un pic de temperatura, cu cativa ml de Panadol. Multa sanatate.

Jade, nu a fost cumva supraincalzit bebe T? Asa mai patesc si eu uneori cu Razvan, cand ii este foarte cald. Il las atunci mai subtirel imbracat....sa ii scada temperatura treptat si ii iau din nou temperatura. Daca nu scadea sau a continuat sa creasca, ii puneam un sfert de supozitor de Paracetamol pentru sugari.Dar de obicei , se rezolva problema daca il lasam in funduletul gol pentru o scurta perioada de timp.

Racheel, te admir.

Alayna,

Zubi, pe unde esti mamico?

Didiana, chiar asa de suparata esti pe noi?

Hellena.....sa mai indraznesc sa iti sugerez cate ceva( legat de biberoane)?.....Nush, poate ajuta!

Ionela, si eu sunt contra ( port-bebe-ului) de orice fel(ma cert cu sotul si pentru ca imi tranteste urgent copilul in balansoar, cand il las si eu 2 min cu el in camera-copilul fiind intins pe sofa...daca scanceste un pic- sa se scape), insa uneori mi se pare mai comod, decat caruciorul, atunci cand am probleme de rezolvat si nu e sotul cu mine , ce sa mai zic, ca nu am cu cine il lasa pe Razvan acasa. Acum ceva vreme, am fost nevoita sa merg personal la banca sa rezolv ceva cu contul. Sotul ajungea mereu, dupa ce se incheia programul. Si asadar, l-am pus pe Razvan in carucior si am purces la drum. Am ajuns la un PL al bancii, un sediu minuscul.....cu deschizatura usii, pe care daca ar fi vrut sa intre un nene de 150 kg , ar fi reusit cu greu....fiind astfel nevoita sa imi las copilul afara in carucior. Asa cum m-am asteptat, dupa nici 3 min, a inceput sa se boceasca fiu'meu, de se oprea lumea sa se uite unde i-s parintii. Se oprise o baba si se uita cand la el, cand in jur si cand am aparut eu...si cu voalul pe cap....uhhh,....sa-i fi vazut moaca. Atunci mi-as fi dorit sa am "amaratul" ala de marsupiu.

Ooka, bine ai venit printre noi.

Lali,

May, stiu cum e cu comentariile de genul socrului....Numai ca la mine, e sotul in cauza....el nush daca ii cunoaste programul la copil , dar de dat cu parerea isi da non-stop, cand e prin preajma. Desi ii reprosez uneori ca nu petrece destul timp cu noi, cateodata prefer sa ma lase in pace...mai ales cand e ora de masa a copilului, ca ma agita si implicit si pe Razvan ...si automat, piticul meu se pune pe varsat. Si face asta , numai cand e tata-su cu noi in camera, altfel, am un copil linistit si mananca frumos cu eructare sanatoasa,etc. Insa, desi mi-e foarte greu, am invatat sa il ignor in acele momente sau sa ii cer sa taca, pur si simplu.Ca oricum, nu-i da el de mancare....

Mai aveam multe de zis...dar, simt ca e mai bine sa mai las si pe mai tarziu.

Pup toate mamicile si puiutii.

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011

Mergi la inceput

Si a mea mi-a mancat azi la 1-2 ore.
Acum am alta problema.daca ma apas pe san nu mai curge lapte.asta insemna ca nu mai am?Asta la sanul drept ca la stangul tasneste.

Mergi la inceput

Racheel, daca a mancat atat de des e posibil sa nu mai tasneasca lapticul pana cind nu stimuleaza bebe iar. Adica daca bebica ar suge, in citeva minute ar avea ce sa inghita chiar daca tu te chinui sa iasa o picatura si nu iese. Ai laptic stai linistita

mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

lena, mai incerc cateva zile de regim. poate poate.

hellena, chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc. poate poti sa mai intrebi un alt pediatru. poate fetele din bucuresti iti pot recomanda unul. asa ai avea doua pareri de la 2 medici si cu ce ai mai citit pe aici, ajungi la o concluzie.
mie la 1 sapt imi manca 100-120 de LM, acum la 11 sapt mananca ba 60, ba 70, deseori 100, rar 140...
nu stiu ce s-a intamplat si unde. eu am dat vina pe colici, care s-au instalat pe la 3 sapt. eu nu am fortat-o sa manance decat in vreo 2 zile pe la 6 sapt cand tot asa refuza sa manance. apoi si-a revenit.
nu stiu de la ce dar, apropo, in ziua aia fusesem la pediatru, era racita si au curatat-o ei in nas cu un tubulet. m-am gandit ca a avut vreo legatura si eu cu batista bebelusului nu-i scoteam bine si de aia nu manca...
Petru e fonfanit? poate temp laptelui nu e buna.
a inceput sa refuze mancarea cand te-ai mutat la tatal tau?
poate inca nu s-a acomodat la schimbare.
in cazul asta cred ca trebuie multa rabdare si dragoste cu el si luat incetisor. bine, eu vorbesc asa ca o nestiutoare, bazandu-ma pe logica.

hayat

ooka, bine ai venit ca nu ti-am spus.

restul fetelor, pupici

jade, cum e Tudor cu temperatura?

Mergi la inceput

Multumec pentru raspuns ooka.
Chiar mi-ar parea rau s anu o mai alaptez pe cea mica.

Mergi la inceput