Strugurasi de Sept-Oct 2011 *14*
Raspunsuri - Pagina 8
May3 spune:
alayna, relax ca nu-i tragedie daca a baut apa. a mea bea zilnic ceai ca nu scap de gura soacrei. ii da oricum cand o ia pe la ea prin camera si nu i s-a intamplat nimic. hai ca apa chiar nu e o tragedie. bine, ca incerca sa-i dea din pahar nesterilizat si probabil apa plata e altceva. dar nu i se intampla nimic bebelei pt o lingurita daca o fi luat-o.
de altfel nervii tai pe cumnata sunt bine meritati, eu zic doar ca nu e o tragedie apa pt copil.
seidana, i-am bagat supozitor, a facut un pic, culoare normala, miros normal, eu credc a n-avea de facut fata. sa vedem daca mai face.
de socru' nu mai zic nimic. sper sa-si vada de treaba lui. de cand eram gravida daca ma vedea ca mananc o buc de cioco sau o seminta imi zicea: "dar e bine ca mananci de astea?", asa face si acum cand mananc ceva dulce sau pateu de ex. pana acum ii ziceam ca-i ok si nu mai continuam discutia. dar de acum o sa-i zic scurt ca stiu eu ce sa mananc si ce nu, sa-si vada de treaba.
btw, a treia zi de mancat orez, paine prajita si carne de pui si fii-mea urla la fel de tare de colici...
LenaC spune:
Rach, a ta e manechin. Ma bucur ca esti relaxata si o hranesti cu LM
Sa stii ca din poza arata foarte bine, adica eu chiar vad falcute acolo.Mananca mai putin copilul si asta nu e rau, mai ales daca analizele sunt ok.
Alyana mami, stai linistita k cateva ml de apa nu e tragedie, bine k i-ai gasit la timp. Eu ma gandeam zilele astea cat ser fiziologic si apa de mare inghite pitica mea
Sei, ma bucur ca sunteti si voi mai bine.
Nu alea sunt 6 luni pt 71cm, dar cred k sunt marute putin. Oricum cele de 3 luni unele nu el pot inchia nici eu, dar unele da... depinde de producator
Mikka, eu o invelisem la fel ca intotdeauna, nu cred k e de la asta, dar recunosc k o invelesc destul de mult noaptea, asta e pt k dak ii dau ceva mai subtire are mainile foarte reci. asa cum o invelesc acum sunt potrivite... nici calde nici reci :P
May, papa bine daca Bea plange oricum, nu are sens sa te chinui.
racheel spune:
Lena C avem falcute, avem
Pediatra ne-a zis ca facem si analize de sange.Sa vedem cand.Maine merg la ea.Dar imi pare rau sa o intep asa de mica.
M-am gandit de multe ori sa o bag pe lapte praf dar apoi ma razgandesc Sa vad cat ma tine.
Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)
hellena_d spune:
ne-am intors.
Petru a baut azi pana la ora asta 40 ml si atat. refuza laptele de tot. CE FAC???
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
hellena_d spune:
May, initial, in momentul in care chiar nu am mai avut deloc lapte matern, l-am trecut pe LP Milupa Milumil. L-a baut ok. La un moment dat, luna trecuta, pe la 2 luni, tot asa mi-a facut (el e intr-o greva continua) si l-am sch pe Humana. Cu Humana mi-a stagnat 2 sapt nu a luat 1 gram. Am revenit pe Milumil, iar in acest moment bea tot Milumil.
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
racheel spune:
hellena, intai trebuie sa te calmezi.Daca te vede suparata mamico o sa te refuzeIncearca si mai tarziu.
Fa-i ca Jade.Scoate capul pe geam, plangi, calmeaza-te si mai incearca.
Un lapte bun este cel de la Topfer.Asa am inteles si eu de la alte mamici.
Schimba biberonul.Cumpara altceva.
Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)
hellena_d spune:
Cand ai un copil care mananca (Rach, crede-ma, a ta chiar mananca! ) nu iti faci ganduri, dormi bine noaptea, nu te framanti intr-una ca se deshidrateaza, ca ajunge anemic, rahitic, smd.
Malnutritia nu este un lucru atat de simplu, de trecut cu vederea, mai ales in randul sugarilor!
Grijile mele sunt indreptatite, nu sunt imaginare si nici nu vreau sa par victima. Sunt, asa cum am mai spus, o mama disperata si atat. Numai cand treci prin ce trec eu acum ma poti intelege, draga mama. Teoretic poate suna altfel, poate-ti par exagerata, poate cuvintele mele de AJUTOR nu vin cu greutatea cuvenita, poate nu stiu eu sa le rostesc in asa mod incat sa ajunga exact asa cum se izbesc de sufletul meu.
Ma gandesc deja la perfuzii, am scenarii in cap fel si fel.....nu e bine, pt mine si PEtru nu e deloc bine, D-zeu se pare ca vrea sa ma puna la inca o incercare. Poate cea mai grea de pana acum....
hellena_d spune:
Racheel cate nu am facut! Crezi ca nu am facut asta pana acum?!?!? I-am schimbat tetinele de nu's cate ori, acum le folosesc pe cele de la Nuk cele cu deschidere in cruce, pt semisolide, dupa 'spemii de incercari. Am folosit nu stiu cate feluri de tetine. Nimic. Biberonul nu am de ce sa il schimb. Este de sticla, clasic (mai lung) tot de la Nuk. Am 8 biberoane de la ei, si zeci de tetine.
Am mai observat ca nu firma producatoare a laptelui formula este "vinovata", deci mare lucru cu schimbarea nu fac, ci Petru, refuza ORICE LAPTE . Mie, de ex, nu-mi place laptele deloc deloc. Nu consum lapte niciodata. Asa sunt eu. Cand eram mica beam (mica adica sugar), dar de pe la 2-3 ani nu am mai pus gura. Imi face stare de greata. Insa....nu cred ca are vreo legatura.
Ma interesez si de laptele spus de tine, merci mult
ooka spune:
Hellena, parca ai fi io cu Sofica. Eu am luat biberoane din Australia si Noua Zeelanda , aveam cam 50 biberoane oare sau mai mult. Unele nici acum nu s'au adus la noi. Nu mai spun tetine. Colac peste pupaza mai eram si lovita la cap cu bisfenolul. Deoarece am fost in situatia ta, cind a facut greva, dupa ce m'am bocit la toata lumea ce copil am ca acu' tre sa manance sa supravietuiasca nu sa puna sunci etc etc etc, i'am dat lapte cu lingurita, vreo 2-3 zile. Ea a mancat, bine chiar. Acu' daca imi cere cineva poze sa vada aschia cazuta de copil, o sa spuna sa ma duc sa ma caut la cap, ca era ca un sharpei patrat obez. Coincidenta sau nu, tot milumil i'am dat si noi si tot asa a facut crize isterice plus ca se mai si constipa colac peste pupaza. Si coincidenta sau nu, nici noi nu suntem toleranti cu laptele, adica eu ma balonez rau, mica am halit roscove din cauza de varsaturi si diaree (nu stiu daca e la proteina din lapte de vaca sau de la lactoza, da tind sa cred ca lactoza ne vine de hac). Tatal Sofiei nu mananca branza/lapte/iaurt. N'ai ce sa fac, sincer eu mai spuneam cite o rugaciune, intotdeauna au ajutat si ne'au scos la liman. Ai sa ai poate surpriza ca Petru sa bea in cele din urma lapte pana la 3 ani (noi inca ii dam formula) si pentru ca pielea e rea si rapanoasa desi nu'ti doresc absolut deloc, Sofia ne spune: Mami, eu nu mananc, sau bine, mananc doar putin ca vars.
Eu cred ca l'ai fortat si ti'o plateste, sau bine, se apara nu ti'o plateste. Noi am chemat atunci un nutritionist, bine nu la 2 luni cind a facut balet antimancare prima data, am rezistat eroic pana la 7 luni cind aveam si analizele si era anemica iar de la fier varsa ca o cascada, mi'a spus ca asa e soiul, s'a uitat pe greutatile lunare si ne'a spus ca undeva intre prima si a doua luna a fost fortata sau i s'a dap prea mult si atunci s'a produs ceva ce a determinat'o sa devina asa. La noi povestea chiar se proba cu realitatea. O sa treaca, incearca sa te calmezi, e greu, dar nu imposibil. Si nu mai incerca sa ii dai altceva ce din curiozitate va manca dar poate ii face mai rau. Ca trece si doar cu lapte, rabdare si tutun ca unii asa sunt.
mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!