Strugurasi de Sept-Oct 2011 *14*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Lena , felicitari pentru Maia grasunica si scumpica, asa era si Mariuca la 2 luni, acum ne indreptam vertiginos spre 7 kg.
Eu nu am gasit-o niciodata transpirata, o imbrac insa foarte subtire si o bag in sac de dormit...de vara

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hellena spuneai ca nu te superi.
Pai "bio" nu e oare ce ne dadeau bunicii nostri?Sa stii ca eu cand am, avut ocazia chiar am vorbit cu bunicute ,mai ales traite l tara si am intrebat cum faceau ei diversificarea.Cel mai plauzibil mi s-a parut asa (citez din memorie)"
Atunci nu erau pampersi,ca acum,si nici nu sei mbracau bebelusii in pantalonasi si bluzite de la nastere. Noi ii infasam pana la 6 luni, le puneam caciulite pe cap sa le faca capul rotund si frumos ,ii legam bine la picioare sa nu iasa cracanati si spalam la pelinci si scutece de ni se acrea. De pe la 3 luni infasam doar de la mijloc in jos,legam picioarele... Lapte de la san pana mergea bine in picioare,apoi numai mancare si lapte de vaca sau capra,cine avea oi,dadea si de ala. Mancare se dadea de cand desfasam copilul(adica 6 luni) ,mar cu biscuiti (biscuitii erau ori biscuiti de casa ori biscuiti populari ), piure de cartofi cu morcov sau alte radacinoase. Lapte cu gris in biberon de pe la doua luni la copiii ai caror mame nu aveau lapte sau credeau ca nu se satura cu laptele lor" .

Dar ei atunci nu stiau de puseu de crestere,credeau ca nu mai era laptele mamei bun ,nu alapta mama din ambii sani odata,ca "intorcea copilul " si deochea, daca racea iar nu ii mai dadea,sau scadea laptele cateva zile,iar credeau ca nu mai e bun si dadeau lapte de vaca, bineinteles ca nu fara gris. Si ar mai fi multe de spus dar nu vreau sa supar pe nimeni cu ideile mele ,si nici sa mai insist sa conving pe nimeni. Cum a scris si Ionela la un moment dat,cine vrea intelege ,cine nu,ramane la ceea ce credea.
Mai voiam sa ii spun ceva lui Bujo,dar nu imi amintesc ce .

Fii ajutorul lui Mos Craciun
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

Da, Lali, nu ma supar. De ce sa ma supar?! nu-s copil doar, repet, accept orice info. atata timp cat e argumentata
Tot ce ai spus/scris pana acum imi pare mai mult decat ok. voi reflecta mai mult asupra acestui aspect.
sunt inca racita rau, adevarul este ca si nebunia mea ca PEtru nu bea suficient lapte/ 24 ore (ma ointreba cineva cat bea, bea 600 ml in 24 ore) m-a impins catre asta, si in subconstient imi doream sa aud ce am auzit ieri, de la dr. Si....atat mi-a trebuit, sa am confirmarea
Plec cu Petru la plimbare. Revin.

Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Lena, in timp ce o alaptam pe mariuca mi-am dat seama ca am gresit, ea avea 6 kg la 2 luni, abia am asteptat sa termin sa vin sa corectez, ii spuneam si sotului ca am scris prostii pe forum

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Mikka,. Maia de Lena C a avut la nastere 2790 si Maria ta 3750 de aici si diferenta intre fetite la 2 luni.

Eu daca o compar pe a mea care a vut la nastere 2860 cu Maia de Lena C, a mea avut la 2 luni 4 200.

Mai au am papat numai lapte aproape pana la un an.Bine ca nu stiu de la cate luni mi-au dat si de vaca.pana la urma mia-u cumparat vaca ca nu mai faceau fata cu laptele.Beam numai lapte.

Soacra-mea imi povesteste ca i-a dat sotului pana la 8 luni lapte de la ea si tot asa micut era.Apoi au inceput cu diversificarea.Nu am mai intrebat-o ce i-a dat.

SI PE VREMEA BUNICII SE INCEPEA DIDERSIFICAREA MAI TARZIU.

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Rach, ce greutate are acum Anastasia?

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Buna fetele,sunt fffffffff nervoasa
Aseara eram in vizita la cumnata-mea (o egipteanca de vreo 40 si ceva ani),dupa ce am luat masa fata a inceput sa planga,am lasat-o pe canapea langa sot si am fugit la baie sa ma spal pe maini ,apoi s-o iau in brate si s-o alaptez.
Nu stiu daca am lipsit 2 minute,cand m-am intors era sa-mi stea inima de ce vazusem cumnata-mea imi tinea fata in brate si avea un pahar cu apa la gura fetei ii dadea sa bea apa ,va jur ca mi s-au taiat picioarele ,am inceput sa tip la ea si pana cand am ajuns la ea luase o lingurita sa-i dea apa ca fata nu stia sa bea din pahar,am inceput sa tip la toti ,am luat fata in brate ,l-am certat pe sot ,el era gura casca la tv ,cica nici nu observase ce se intampla .
M-am certat zdravan cu ei ,cumana-mea imi zicea ca-i este sete la fata,de unde sa-i fie sete femeie draga ,de la laptele meu ?Ce mancase friptura cot la cot cu mine sa-i fie sete ?
Am incercat sa-i explic ca laptele meu are si apa dar degeaba ,nu m-a crezut ,imi tot povestea razand ca lu fecior-su ii daduse zeama de la carne fiarta dupa 2 saptamani de la nastere
Sa ma linnisteasca imi repeta ca n-a baut fata apa ,dar de unde s-o cred !!??
Sunt foarte suparata,ma simt vinovata ,dar n-o pot lua in baie cu mine in situatii din astea si ma enerveaza ca am lasat-o sotului
M-am certat cu al meu pe drum si acasa a continuat ,o las in grija lui si nu se poate uita 2 minute la ea ?
Ce nervi am,abia astept sa vina de la servici,iar ii fac scandal !!!

Incepe stresul din partea rudelor si parintilor cu diversificarea ,are fata abia 9 saptamani,nici nu ma gandesc sa-i dau altceva de papa in urmatoarele 4 luni .

Ms duc sa va citesc , sa ma mai relaxez ,sunt un pachet de nervi de aseara

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Alayna, take it easy mami! Poate nu a baut...

oricum dupa mustruluiala pun pariu ca daca i o lasi sotului in grija nu mai repeta greseala.

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

May.. imi pare rau de kk, in ceea ce priveste pe socru.. lasa-l in pace sa vb si nu pune la suflet,.. mai vb unii sa nu taca , insa nu merita sa te enervezi .. eu sun zen acum si desi ieri soacra mi-a trezit copilul si voia sa ii dea piure de cartofi, nu m-am enervat , i-am zis ca nu vreau sa ii dau cartofi si pa.. a bombanit si atat..alta data ramaneam nervoasa 2 zile cel putin, insa imi dau seara ca nu merita nimeni sa imi frec eu mintea si mai ales sa ii transmit puiului nervii mei..
Nu am aparat pt aerosoli dar red ca ar fi cazul sa ma interesez.. ii dau cu apa de mare in nasuc... saracii, cand am fost racitura m-am sprayat in nas cu apa de mare a ei ( ca tocmai o inlocuisem cu una noua), e super neplacut , prin cate trec saracii .. a mea nici nu plange la curatarea nasucului..

Lena.. ma bucur ca esti bine, eu doar mai tusesc, maseaua doar putin umflata.. Eu sunt deja bine cu raceala, astept sa vad micuta cum evolueaza, oricum vb maine cu dr.. si noi joi eram programate..cu ce speli pana la urma cada cand ii faci Maiei baita? pupam si pe micutza Maia sa o termine cu mucisorii..
ei sa vezi ce bine stiu eu cat costa tampeniile de copii , nici nu stiu bine cum arata un danonino.. ci tifonul: e rasu plansu.. e asa funny cand te ganesti, insa sa dai unui bb de 2-3 sapt zahar.. insa pana la urma la ei diversificarea incepea direct cu ciulamaa de pui cu mamaliga[:-))]
pupam lungana.. body alea de 6 luni is de fapt 3-6 luni ca la 6 luni jumate sigur nu ii mai sunt bune, ei am patit asa cu mai multe body de 3 luni, unele care se trag pe cap le mai poarta insa cred a maxim inca 1 sapt, cele cu capse le-am pus deja de 2 sapt la pastrare..

Mikka.. .. zeennnn
tu meriti bataie.. nu ne-ai mai povestit de Mariuca ... imi e dor sa ne zici de ea, intr-o per ne ziceai zilnic ba ca o doare burtica, ba cum nu doarme in patut, ba cum doarme cu tine.. hai mai povesteste-ne ceva frumos.. mie imi plac mult postarile tale, pt ca sunt si "vizuale" si f calde
cand te aud ce subtire o imbraci.. eu ii pun sac grosut ( de primvara ) si fie 1 patura in 2, fie plapumioara, fie sac gros si patura in 1.. niciodata nu am gasit-o transpirata, decat pisata ( eu nu o schimb noaptea) .. ce grasuna ai ...

Lali... ce tare procedau bunicii, mai ales cu infasatul.. si noi ne facem pb ca nu se intorc de la 3 luni sau ca nu pedaleaza sau prind jucariile..Oricum in trecut , cel putin de prin anii 70, se punea mare accent pe industrializare, pe intoarcerea mamei la munca si nu pe binele copilului, de asta diversificarea de la 3 luni,,(cum zic si caprarii) Cine vrea pricepe cine nu nu..
Sunt igura insa ca bunicii procedau mai corect pt ca femeile stateau si cresteau copii nu mergeau sa faca avere tarii (pe care o fura prezentii conducatori)

Ce bine ca nu stiu cat papa...

Rach...
te apreciez maxim.. imi place starea ta calma.. si chiar cred ca procedezi bine.. ca o mamaica de 10. ai incredere in puiul tau si Nasti in tine
daca erau pb sigur dr te trimitea la investigatii..

Alayna.. daca a baut o gurita de apa nu e tragedie.. eu i-am at o data 2 lingurite, constienta fiind , cand sughita f tare , nu a patit nimik.. insa cu sotul trebuie sa vb sa fie tata respinsabil, mult am stresat si eu sotu pana a inteles ideea..
Cu presiunea din partea familiei explica-le frumos ce parere ai pana inteleg si te lasa in pace

...........................................................................
...........................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

oanaiasi are 5 kg.Ecaterina ta cat are?

sei, am facut urocultura si coprocultura si au iesit negative.

Acum a papat doar 60 ml.Acum 2-3 ore 70 ml.Asta este masa ei.ea nu este mancacioasa.

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput