Strugurasi de Sept-Oct 2011 *14*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

mai fetelor, citeam pe prospectul de la Gripe Baby Water ce contine ca mi se pare suspect ca se calmeaza bibi asa repede dupa ce ii dau. si dau cautare pe net dupa metilparaben , etilparaben , propilparaben ca scrie acolo ca sunt in apa asta si nu stiam ce-i cu ele.
mai nenica, astea se folosesc in general la produsele cosmetice si s-au gasit si in tumorile canceroase la femeile cu cancer mamar.
atat de cretini sa fie sa puna de astea in produsele pt bebelusi?
pe infacol scrie hidroxibenzoat de metil si de etil, care tot conservanti sunt.
naiba sa-i ia...
medicamentele astea or trece pe la ceva medici?
nu cred ca-i mai dau... dar imi plange rau de tot fara. ce ma fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

May, s'ar putea sa se calmeze de la bicarbonatul de sodiu nu de la parabeni, ca asta mai ajuta la gaze. Din cite stiu e singurul care contine bicarbonat, ca asa cu marar gramada si parca si oleaca parabeni mai e bonnisanul.

Merci de primire

mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

may intreaba-l pe socru ce-au sardinele, sa nu mor proasta! In Spania exista un praf pt bebei numit Eupeptina, bagi cate-o ling. de cafea in lapte. Nu vindaca constipatia...doar impinge caca. cata vreme ii dai, atata face, cand nu-i mai dai...astepti sa faca 6 luni si-i dai pure de verdeturi cu ulei de masline.praful asta e indicat la copii, in special pt cei alaptati. si NU ARE EFECTE SECUNDARE.

fetele cu diversificarea, nu fiti asa dure, la primul copil si eu am avut incredere oarba in pediatru. Mi-a dat o lista cu alimente pe luni. Mi se pare la 5 luni in Spania se da unda verde la portocala si banana, na¿ de asta ce mai ziceti¿ si bineinteles, avand un copil colicos si plangacios, i-as fi dat si caca de vaca numai sa taca!! si i-am dat suc de portocala diluat 5o:5o fiindca era super extra mega constipat.
partea proasta e ca oricate am incercat....copilul tot constipat a fost, si tot plangacios si colicos(si am schimbat vreo 1o feluri de lapte praf, am ajuns de-am dat si 28€ pe-o cutie de 8oo grame de lp), deci orice ati da copilului, e posibil sa aibe aceasi problema, asa i-o fi soiul

acum la Noa, n-am de gand sa-i dau portocale sau banane, dar nici n-o s-o tin pana la 7-8 luni cu lapte.Mi-e din ce in ce mai greu cu mulsul, a plecat mama, dar si-a luat sotul concediu 14 zile. Dupa alea 14 zile miros cate-un biberon de lp la orizont. Oricum tinta mea era 1o saptamani de lm excusiv, si-am reusit, sa vedem dac-o mai pot tine asa pana la 3 luni.

aaah si la 4 luni la copiii alimentati cu lp, se recomanda o lingurita de cafea de cereale in biberon. Nu cu lingurita. de ce¿ din cauza cantatatii. Cata pasta faci din juma de lingurita de cereale¿¿ si mai multa cantitate nu se recomanda prima saptamana. Apoi tot la 3 zile se creste cantitatea de cereal cu juma de lingurita.Abia dupa o luna ajungi la cantitatea necesara(vreo 6-7 linguri¿¿) pt a face crema pt lingurita.

hellena eu pe-o parte te inteleg f bine, daca medicul zice hais, tu cum sa zici cea. Documenteaza-te bine, mai cere opinia si altui pediatru. Biscuitii petit beurre mi se par mult prea ordinari.

lena si noi am avut tot 51oo la 2 luni. imbracata sau dezbracata¿¿

jade cum fu cu febra¿

hayat deci si tu ai un papacios. sanatate

racheel

ooka pune la semnatura data nasterii fetelor tale. (sa stim care cu care ne incuscrim)esti tare simpatica povestind!

a mea fata de 2 nopti(tinei-i Doamne obiceiul) mananca la 1o.3o(nu mult, cam 9oml) si rezista nemancata(doarme de la 11 si ceva, pana la 4-5) asta e festin la mine

maraie...sotul tot misca de carut, ma duc sa-i dau sa pape ca neuronul sotului nu stie ca-s 3 ore de la ultima masa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

May, din cate stiu eu efectul la ce papa mama la bebe se simte in maxim 48h
Ionela am dreptate?
Poate sa nu te mai chinui atatea zile....
Eu am tinut regim ca sa ii treaca bubitele si apoi sa incep cate o chestie sa vad de la ce apare. La tine nu cred k e cazul. Dar daca te simti mai bine, fa asa cum stii.
SI eu nu am mancat fructe deloc cu toate ca puteam manca mar, k nu e alergen, dar asa m-am simtit eu mai bine.
Pupici

Dbunny, dezbracata, adica avea 5200 cu pelinca de pe cantar si am scazut 100gr la pelinca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Rach, acum eca are 4.900 si mai avem o saptamana pana facem 3 luni. in ultima luna a luat numai 400 gr. sper pana pe 18 cand ne cantarim din nou sa ajunga macar la 5 kg.e un prag psihologic...5 kg/ crestere de 500 gr

eu nici nu ma gandesc la Lp. atata timp cat creste ma multumesc. daca o vad apatica sau imi stagneaza abia atunci ma ingrijorez.

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

May, din cate stiu eu efectul la ce papa mama la bebe se simte in maxim 48h

la mine efectul apare exact la 24 de ore. Daca acum mananc lactate, maine pe vremea asta incepe show-ul...

pupam grasana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

de 15 ore nu a baut decat 40 ml.....daca pana dimineata refuza laptele, ma duc la spital cu el.
tineti-mi pumnii fetelor! va pup si.......multumesc

Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny
la mine efectul apare exact la 24 de ore. Daca acum mananc lactate, maine pe vremea asta incepe show-ul...

Dbunny cu Daniel (23.11.2006) si Noa (1.oct.2o11)

La mine la e fel la lactate face cel mai urat si ultima data a tinut showul 4 zile am mancat si niste fursecuri facute in casa de o prietena si aveau lapte ,deci ce urat facea fata nu pot sa zic

Si legat de apa ce mi s-a intamplat,m-am enervat ca a facut-o rapid in spatele meu si fara sa ma intrebe macar daca e ok ,dar sotul gura casca care era la 2 metri nici nu observase ce se intampla

Voi mai infasati bebe cand ii culcati? Daca n-o infas da din maini,se zgarie pe fata,se loveste etc

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Hellena eu n-am mai scris pe tema asta ca ti-ai luat salata de la fete de ajuns. Ai gresit si tu, ca om esti, insa ce ti-a spus pediatrul e o mare porcarie. Da-o naibii de treaba, cum sa-ti spuna ca e ok sa-i dai biscuiti, si Peutit Beurre care nu sunt facute pt bebelusi? Si sa stii ca faptul ca e medic nu inseamna ca graieste numai adevar. Din pacate sunt multi medici din generatia veche care refuza sa se documenteze si sa se puna la curent cu ultimele descoperiri pe motiv ca ce au invatat ei e bun invatat si nu se mai schimba. Nimic mai fals!! Generatia noastra a crescut intr-adevar cu mar cu biscuite de la 3 luni, cu lapte de vaca pur de la 6 si tot asa. Asta nu inseamna ca am crescut bine. Cred ca este generatia cu cele mai multe boli ale tractului digestiv, gastrita sau ulcerul este deja un accesoriu. Spui ca nu pateau nimic bebelusii pe "vremea" noastra? Te inseli. Inca nu se descoperisera multe boli ce au ca si cauza alimentatia. Se punea pe seama altor factori. Acum ca s-au descoperit e normal sa se evite factorii declansatori.
Apropo de medici din astia relaxati in ale alimentatiei. Nu stiu daca va mai amintiti cand am scris eu de pediatra vara-mii care, cand avea copilul o luna si vara-mea credea ca are diaree i-a spus sa intrerupa alaptarea si sa treaca copilul pe mucilagiu de orez. E plina lumea de din astia. Faptul ca au facut o meserie nu inseamna ca sunt experti, fiecare padure cu uscaturile ei. Din pacate sunt si foarte multi oameni care prefera sa ia de buna ce zice un om pregatit intr-un anumit domeniu si nu contesta nimic. Eu nu sunt asa. Imi spune medicul ceva care imi ridica semne de intrebare, ma pun pe documentat. Contabila se incurca in hartii? Iau si citesc legi. Mi se pare cel mai corect.
Este decizia ta ce faci in legatura cu copilul ca doar tu esti mama, insa eu nu m-as linisti la ideea ca boala celiaca e rara. Si nu e vorba doar despre boala asta ci despre muuuuuuulte alte riscuri pe care nu mi le-as asuma daca le pot evita. Revenind la alimentatie, sa presupunem ca nu ai de ales si trebuie sa incepi diversificarea la 3 luni. De ce sa incepi cu biscuiti? Astia n-au niciun nutrient necesar copilului, pe langa faptul ca au gluten si tot felul de aditivi si conservanti. De ce nu incepi cu niste cereale fara gluten special facute pt ei? De ce sa incepi cu fructe si legume crude, acide pentru stomacelul lor ce n-a vazut altceva pana atunci cand poti incepe cu niste legume fierte, mult mai usor tolerabile?
Te cred ca iti este foarte greu, insa te rog mult sa nu te lasi prada disperarii si sa incerci orice numai sa-l vezi cu burta plina, s-ar putea sa-i faci mai mult rau decat bine.
Apropo, ca ziceai ca-ti refuza laptele? Esti sigura ca e de la lapte si nu de la biberoane? Incearca sa-i dai laptele cu seringa sau cu lingurita. Daca ai incercat deja, sari peste pasajul asta.

Si daca tot esti hotarata sa incepi diversificarea, te rog tine seama de niste reguli de baza. Ti le spun pt ca s-ar putea ca pediatrul tau sa sara peste ele ca poate sunt prea "precaute".
- Niciodata nu incepi cu 2 sau mai multe alimente odata pentru ca s-ar putea sa faca reactie alergica si nu vei sti de la care. Se introduce un singur aliment pentru cateva zile, abia apoi un altul;
- De preferat sa introduci legume fierte ca se digera mai usor;
- Orice masa noua se introduce dimineata. In caz de alergii sa observi pana seara.
- Nu se introduc alimente din grupe diferite in acelasi timp (tot tin motiv de posibile intolerante). Adik mergi o perioada cu legume de tot felul si abia apoi fructe, mai astepti o perioada si apoi branzica si tot asa
- O a doua masa se introduce abia dupa cel putin o luna. Nu bombardezi copilul cu 2 mese solide imediat, cat el pana acum n-a avut decat lapte.
- Sare nu e recomandat pana la un an ca are rinichii sensibili. La fel si zaharul
- fructe cu seminte (zmeura, fragi, kiwi) nu are voie pana la 2 ani
- Ciuperci dupa 2 ani
- Miere nu, pana pe la 1,5 ani
- Din ou se da la inceput doar galbenulul, albusul dupa un an. Iar din galbenus se da un sfert in prima sapt, apoi jumate, abia apoi tot galbenusul. Se dau maxim 2 oua pe sapt.

Cam atat imi amintesc acum. Repet, sunt precautii pe care multi le considera exagerate, insa pe mine nu ma intereseaza. O sa auzi multe, te streseaza lumea sa dai cascaval si fripturik la copil, o sa auzi ca esti exagerata si paranoica, ca pofteste copilul si tu esti nemiloasa (prostii, copilul nu pofteste pt ca nu stie ce gust are) dar tu sa tii la sanatatea copilului si nu la gura lumii.
Daca esti pregatita sa incepi diversificarea, bafta dar sa stii ca nu e usor. Sincer, nu cred ca va fi solutia la problema voastra si s-ar putea sa trageti din greu chiar si cu mancare solida (sa dea Domnul sa nu fie asa). Eu as amana pasul asta.
Sper din suflet sa n-o iei ca pe o ofensa sau ca pe o judecata, considera ca ai primit un sfat sincer de la un prieten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui alayna

Voi mai infasati bebe cand ii culcati? Daca n-o infas da din maini,se zgarie pe fata,se loveste etc

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Alayna, eu abia acum mi-am dat seama k scriam de fiecare data gresit numele tau, adica Alyana... ce cascata sunt
Eu nu am infasato deloc si Maia isi da cu mainile prin ochi, isi misca mainile prin cap. Am grija sa ii tai permanent unghiile, as face un experiment poate ar dormi mai bine infasata, dar cred k deja e prea mare... ma mai gandesc

Foarte fain filmulet despre calciu, surse de calciu, probleme generate de calciu, alimente ce ajuta absorbtia calciului http://www.youtube.com/watch?v=9dD5TfRNgc0
40 min dar se merita sa il ascultati cand aveti timp :D... daca sunteti in puseu intr-o tura de alaptat.

Mergi la inceput