Viata in Romania(2)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Desiree2002 Bird, eu stau acasa cu Victoria si nu iau nici un cent de la stat. Primesc banii ptr. Victoria, $100/luna de la guvernul federal, pe care-l primesc pana face Victoria 6 ani si care e taxabil! si primesc maruntis de la guvernul provincial. |
Si eu am stat acasa si nu am primit parenting. Eu am fost fericita ca mi-am permis sa stau acasa si salariul sotului meu ne ajungea. Daca ai trai in America ti-ai permite tratamentul micutei? Ti-ai permite sa stai acasa cu ea?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Si eu am stat acasa si nu am primit parenting. Eu am fost fericita ca mi-am permis sa stau acasa si salariul sotului meu ne ajungea. Daca ai trai in America ti-ai permite tratamentul micutei? Ti-ai permite sa stai acasa cu ea? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Nu stiu, Bird ce mi-as permite si ce nu in State. Edit, ca m-a strigat Victoria: nu am stat niciodata in state, nu stiu ce si cum, deci nu pot sa-ti raspund, ptr. ca nu stiu. Eu stiu doar ca e bine ca sunt aici si tratamentul e gratuit (mare parte) si imi permit sa stau acasa cu ea.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
din experienta nepotelei mele, in aceeasi situatie cu Victoria, dar cu mama studenta l PhD in NY, pot sa spun ca au fost f f mult ajutati de spital care le-a acordat mult mai mult decat prevedea asigurarea, astfel incat totul a fost preluat, n-au platit nimic.
Poate tratamentul pastile de acasa? dar nu mai tin minte, in fine, au fost f f f bine sustinuti.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
bird70 spune:
citat din mesajul lui Sabina din experienta nepotelei mele, in aceeasi situatie cu Victoria, dar cu mama studenta l PhD in NY, pot sa spun ca au fost f f mult ajutati de spital care le-a acordat mult mai mult decat prevedea asigurarea, astfel incat totul a fost preluat, n-au platit nimic. Poate tratamentul pastile de acasa? dar nu mai tin minte, in fine, au fost f f f bine sustinuti. |
E minunat ca au fost sustinuti dar inteleg ca asta a fost la latitudinea spitalului, nu a fost ceva reglementat. Adica a fost mai mult noroc decat ceva pe care sa te bazezi.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
bird70 spune:
citat din mesajul lui Desiree2002 Nu stiu, Bird ce mi-as permite si ce nu in State. Edit, ca m-a strigat Victoria: nu am stat niciodata in state, nu stiu ce si cum, deci nu pot sa-ti raspund, ptr. ca nu stiu. Eu stiu doar ca e bine ca sunt aici si tratamentul e gratuit (mare parte) si imi permit sa stau acasa cu ea. |
Vezi tu, statul ala nedrept care le da celor saraci pe care tie ti-e ciuda, iti da si tie. Ce te-ai face daca ar trebui sa iti spargi capul de unde ai sa scoti bani pentru urmatoarea vizita la doctor sau pentru medicamente?
Medical problems caused 62% of all personal bankruptcies filed in the U.S. in 2007, according to a study by Harvard researchers. And in a finding that surprised even the researchers, 78% of those filers had medical insurance at the start of their illness, including 60.3% who had private coverage, not Medicare or Medicaid. |
Un articol care trebuie citit:
http://www.businessweek.com/bwdaily/dnflash/content/jun2009/db2009064_666715.htm
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
Ai fi vazut, daca discutia trata subiectul asta, "banci-subventionare nemeritata-conditii imprumut-faliment-frauda bancara". S-a discutat despre somaj, ajutor social, asigurari de sanatate, low income. Nu despre banci si alte ocazii de deturnari...iliescene s-a discutat aici. |
aici s-a discutat despre taxe si despre cum trebuie sa ne inverzim de ciuda cand ne uitam la foaia de impozit pentru ca ne da cu tifla de acolo "somerul lenes". Eu am precizat doar ca somerul ala reprezinta intradevar o parte dar e departe de a fi singurul pe lista si departe de a avea cea mai mare pondere intre "taxofagi". Daca tot ni se cere sa ne indignam din cauza celor care ne mananca banii, macar s-o facem in ordinea importantei lor:)
Ce ma revolta pe mine, la urma-urmei, e ideea unui "drept" al cuiva la munca mea. Ai drept la soare, la aer. Insa daca spui ca "ai dreptul" la un venit minim, asta insemna ca "ai dreptul" la o parte din munca mea. Drepturile unora inseamna obligatiile altuia de a-l tine in circa. |
Inainte de a ajunge la drepturi, a fost vorba de principii. Mie mi se pare ca in secolul 21, la gradul de civilizatie la care a ajuns societatea umana, a nu-l lasa pe cel de langa tine sa crape de foame sau de vreo boala tratabila e o evidenta indiscutabila. Modul in care se aplica acest principiu e diferit in societati care sunt diferite, dar cum nici un sistem nu e perfect, nimeni nu are lectii de dat, eventual preferinte personale (cu exceptia poate a sistemului danez?).
Personal, prefer un ajutor centralizat in locul celui lasat la latitudinea ONGurilor, bisericii sau comunitatilor, asta pentru ca am oarecare garantie ca ar fi nediscriminatoriu, ca toti cei ce au nevoie la un moment dat de ajutorul societatii il vor primi cu exact aceeasi masura, indiferent de culoarea pielii, de religie si de origini. Asta e unul din avantaje. Nu inseamna insa ca nu-i vad si limitele, ca nu ma deranjeaza controalele prea putine sau inexistente, ca sunt multumita sa vad ca unii profita, ca imi place demagogia unor politicieni care par total rupti de realitate etc. La fel de mult cum ma enerveaza si "bogatii" care sunt lasati sa fraudeze in voie, si speculantii din banci care fac bani pe spinarea noastra si scutirile de taxe de care beneficiaza cei care sunt deja miliardari etc. Nu cred ca solutia e sa-i lasam sa moara pe strada pe cei care traiesc din ajutoare asa cum nu cred nici ca trebuie sa le confiscam averea "bogatilor" care nu platesc taxe. Cred doar ca sistemul e perfectibil si ca trebuie sa cascam ochii bine la alegerile viitoare(nu neaparat astea de la anul:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
cred ca era vb si de o intelegere cu facultatea lor, nu mai tin minte.
Si oricum, niciodata nu s-au gandit ca va avea nevoie de asa ceva si oricum mai mult decat asigurare de studenta nu avea cum sa faca.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
![](images/user_woman.png)
iulianm spune:
citat din mesajul lui doruletz Personal, prefer .... |
Si eu, personal prefer sa raminem in sfera unui bun simt elementar si sa nu acuzam pe nedrept, in necunostinta de cauza si la gramada.
Repet, afirmatia ta
citat din mesajul lui doruletz Asta ca sa nu mai zic iar de fraudele fiscale la care tot omul "muncitor" se mai deda, macar din cand in cand. |
este mai mult decit ofensatoare. Eu fac parte din populatia muncitoare, familia mea face parte din populatia muncitoare, si nici unul nu nu ne-am dedat, vreodata, la vreo forma de frauda fiscala.
Acuzatia de frauda fiscala este una foarte grava in tara in care traiesc. Te rog sa retractezi ori sa-ti argumentezi punctul de vedere, ca o persoana civilizata cum te pretinzi.
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Doruletz, unde sunt lasati ´´bogatii´´ sa fraudeze si ce scutiri capata multimilioarii? Te referi la paradis fiscal sau..?
bird70 spune:
Iulia,
nu cred ca Doruletz s-a referit la tine ci la modul general. Si aici se intampla sa chemi un mester si sa se ofere sa iti faca la negru fara chitanta mai ieftin sau cu chitanta mai scump. Nici nu se compara cu ce am vazut in Europa, mai ales in Italia asta vara dar se intampla. Mi-e greu sa cred ca in America nu se intampla mai ales cu atat de multa populatie ilegala care trebuie sa traiasca din ceva. Noi nu avem emigratie ilegala si munca la negru este aproape inexistenta.