Viata in Romania(2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

doruletz, mie nu-mi place santajul sentimental.
Pai cum adica "sa-i lasam sa moara pe strada pe cei care traiesc din ajutoare"?

Parerea mea este ca o mare parte ar pune osul la munca daca n-ar avea de ales. Stii foarte bine ca-n Franta somajul este pe la vreo 10%, in ciuda faptului ca-s multe posturi neocupate. De ce sa te scoli in fiecare dimineata sa muncesti (fizic, sau afara, ca in constructii, sau in picioare, precum cei din restaurante etc) cind cistigi cam tot atita stind comod acasa?

Si tare proasta imagine ai despre umanitate daca-ti imaginezi ca fara constringerea statului ar trebui sa slalomezi pe strazi printre cadavre descarnate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Lady, nu e vorba numai de paradisurile fiscale ci de tot felul de "scheme de optimizare fiscala" mai mult sau mai putin legale. Cu ajutorul unor astfel de scheme a reusit patroana de la L'Oreal sa plateasca impozite la nivel de functionar mediu. Si asta au descoperit jurnalistii doar intamplator pentru ca a inceput cearta cu fiica-sa pe mostenire:)

iulianm, dictatura politicului corect n-a ajuns inca pe aici:) Nu sunt responsabila pentru ce intelegi tu din ceea ce scriu. Poti sa ma dai in judecata pentru defaimare dar in cazul asta ar trebui sa-ti revizuiesti propria atitudine si sa-ti stergi insultele de prin mesaje ca nu dau bine la jurati:) A, si ma bucur ca ai gasit tara unde frauda fiscala e 0 :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Bird, s-a scris "tot omul muncitor".

Eu muncesc, ma consider parte din grupul "oamenilor muncitori". Nu stau acasa, nu traiesc din salariul partenerului, nu traiesc din mosteniri, ajutor social, foloase necuvenite ori furtisag. Nu folosesc ilegali pt nici un fel de munca, in interiorul casei ori in afara ei. Imi platesc taxele la punct si virgula.

Si repet, in tara asta, din pct de vedere legal scapi de multe, cu avocati buni. Cu exceptia fraudelor fiscale, sint foarte greu de musamalizat, in special cind intra pe fir IRS-ul. De aceea, nu TOT omul muncitor se deda, din cind in cind, la asa ceva, de aceea este o acuzatie foarte grava.

Modul general se defineste, exista termeni ca "unii", "in general", "pt multi", etc. TOT reprezinta...tot. Niveleaza, aduce un numitor comun si, in unele cazuri, un pumn bagat in gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Cum salarii de peste 2600 nu sunt media e clar ca-i frustrant sa vezi ca alergi de nebuna si altii relaxati intr-un final castiga mai bine ca tine.

Dar de ce nu ai sta acasa cu copiii daca nu face mare diferenta la venituri? De ce nu ai profita de ocazia asta care ti se ofera?

Pentru ca-mi place job-ul meu si pentru ca nu-i genul de job in care stai acasa trei-patru ani si te poti intoarce. Efortul sa te pui la zi ar fi fost cel putin la fel de mare cu mentinerea ta la zi in tot acesl timp. Mi-ar fi placut doar sa am o cresa si apoi o gradinita civilizata daca se poate in campusul acelei universitati de stat care nu are bani si pentru mine. Asa cum am in State de exemplu. Tot la o universitate de stat.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

din experienta nepotelei mele, in aceeasi situatie cu Victoria, dar cu mama studenta l PhD in NY, pot sa spun ca au fost f f mult ajutati de spital care le-a acordat mult mai mult decat prevedea asigurarea, astfel incat totul a fost preluat, n-au platit nimic.
Poate tratamentul pastile de acasa? dar nu mai tin minte, in fine, au fost f f f bine sustinuti.

E minunat ca au fost sustinuti dar inteleg ca asta a fost la latitudinea spitalului, nu a fost ceva reglementat. Adica a fost mai mult noroc decat ceva pe care sa te bazezi.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Nu, e ceva standard. Daca spui ca nu poti plati se cheama asistenta sociala sa verifice. Si daca ea isi da ok-ul spitalul iti reduce sau chiar radiaza datoria. Daca asistenta constata ca ai casa, masina si ca nu ti-ai luat asigurare ca sa faci economii, apai pierzi tot si platesti tot. Mi se pare cinstit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

iulianm, dictatura politicului corect n-a ajuns inca pe aici:) Nu sunt responsabila pentru ce intelegi tu din ceea ce scriu. Poti sa ma dai in judecata pentru defaimare dar in cazul asta ar trebui sa-ti revizuiesti propria atitudine si sa-ti stergi insultele de prin mesaje ca nu dau bine la jurati:) A, si ma bucur ca ai gasit tara unde frauda fiscala e 0 :)))

Nu am sustinut nicaieri ca frauda fiscala este egala cu zero, mai citeste inca o data ce am scris, ca sa pricepi, inainte de a o intoarce ca la Ploiesti.

Responsabila vad ca nu te simti, in nici un fel, nici macar pt lipsa de bun simt al ultimelor tale mesaje. Ba as spune ca te simti extrem de confortabil cu aceasta. Nu e de...rangul tau sa dai explicatii ori sa oferi scuze. Got it.

Atitudinea mea da foarte bine la juratii de aici, ideea cu darea in judecata (venind din partea ta) nu e una din cele mai stralucite.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Inainte de a ajunge la drepturi, a fost vorba de principii. Mie mi se pare ca in secolul 21, la gradul de civilizatie la care a ajuns societatea umana, a nu-l lasa pe cel de langa tine sa crape de foame sau de vreo boala tratabila e o evidenta indiscutabila.

Absolut de acord. Sa i se dea de mancare, sa fie cazat in dormitoare comune de o talie medie (~10 persoane) si sa se i plateasca spitalul, accesul la medic si medicamente precum si controale periodice. Banii din venitul minim permit mult mai mult decat atat. Un ajutor nu are de ce sa devina un mod de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Pentru ca-mi place job-ul meu si pentru ca nu-i genul de job in care stai acasa trei-patru ani si te poti intoarce. Efortul sa te pui la zi ar fi fost cel putin la fel de mare cu mentinerea ta la zi in tot acesl timp. Mi-ar fi placut doar sa am o cresa si apoi o gradinita civilizata daca se poate in campusul acelei universitati de stat care nu are bani si pentru mine. Asa cum am in State de exemplu. Tot la o universitate de stat.

Dar e o alegere personala, nu poti invinovatesti mamele care stau acasa cu copiii pentru ca tu ALEGI un job in care nu ai timp sa petreci cu copilul si te simti fugarita. Eu inteleg de ce mergi la lucru dar nu toata lumea are acelasi interes pentru job. Daca eu prefer sa lucrez 12 ore/zi, 7 zile/sapt nu pot sa ma apuc sa-i critic pe cei care lucreaza 8 ore, 5 zile/sapt ca eu nu am timp sa petrec cu copilul. Mai ales daca am optiunea sa fac si eu ce fac ei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

gmmm, eu am spus ca prefer ajutorul centralizat pentru ca statul e garantul echidistantei si a faptului ca cei care au nevoie de ajutor il vor primi cu aceeasi masura si nu in functie de culoare, de religie sau de comunitatea din care fac parte si nu pt ca altfel nu ar fi posibil (ba chiar am zis ca sunt sisteme diferite in alte parti).
Cat despre taierea resurselor vitale ca sa "nu aiba de ales", poate fi o solutie dar cred ca exista si alte metode de a favoriza intoarcerea la munca, d'aia am spus despre sistemul danez. E ca si cu educatia copiiilor, poti sa o faci cu biciul si morcovul sau cu respect, explicatii si facilitat accesul la cunostinte noi.

Mergi la inceput

Citat:

Iulia,
nu cred ca Doruletz s-a referit la tine ci la modul general. Si aici se intampla sa chemi un mester si sa se ofere sa iti faca la negru fara chitanta mai ieftin sau cu chitanta mai scump. Nici nu se compara cu ce am vazut in Europa, mai ales in Italia asta vara dar se intampla. Mi-e greu sa cred ca in America nu se intampla mai ales cu atat de multa populatie ilegala care trebuie sa traiasca din ceva. Noi nu avem emigratie ilegala si munca la negru este aproape inexistenta.

S-o fi intampland. Dar nu o facem toti. Din cate am vazut eu ilegalii in US lucreaza cam asa: tu angajezi in regula pe Y sa faca job-ul. Si el vine cu echipa lui in care multi nu-s legali. Tu l-ai platit integral si legal, el nu o va face. Totusi foarte multi oameni sunt foarte atenti si verifica si echipa. De exemplu cineva care are doar GC si ar angaja ilegali risca sa zboare cu ei cu tot.

Mergi la inceput