Prejudecati despre feminitate si masculinitate(2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Gmmm
Lui ingrids i s-au adus date absolut reale si obiective care arata ca femeile sunt inca discriminate ca nivel de plata si acces la pozitii semnificative. Alegerea de a ignora sistematic aceste date obiective si a insista ca ea, din apartamentul propriu si fara nici un contact direct cu lumea la care se intampla aceste lucruru, stie mai bine ca femeile se plang degeaba, nu vine decat din ura si oftica oarbe si fara baza logica. A desfiinta alte femei, diferite de tine arata doar ura si ignoranta voita. Nu este vorba despre cine este de plans. Faptul ca o femeie fara familie este "de plans" face parte dintre multele prejudecati legate de femei si valorizarea acestora prin roluri traditionale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Si cine mai are curajul sa spuna ca barbatii nu au drepturi egale cu femeile?... ba le mai fura si jobul
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2073622/Andrej-Pejic-A-MAN-modelling-womens-lingerie.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Sa nu uit - un barbat "fara prejudecati" (chiar daca stirea e mai vechiuta... si nu i-a reusit experimentul)
http://www.thelocal.se/21842/20090902/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

balerrina, femeile despre care vorbesc nu traiesc (traiau) din ajutoarele sociale, cel putin nu intr-un mod exclusiv.
Una dintre ele est bunica mea; traiau din salariul bunicului.
Celelate se bazeaza tot pe salariul sotului.
Mai au cite o alocatie pe ici pe colo, insa adevaratul ajutor social este ca nu sint atit de sufocati de taxe ca atunci cind ai doua salarii.
(In Franta impozitul pe venituri nu est pur proportional, ci cu cit cistigi mai mult, cu atit platesti un procent mai mare din venituri. Ceea ce face ca cel de-al doilea salariu sa fie dintr-o data aruncat intr-o transa de impozitare mai mare.
Plus ca eu platesc de pilda aigurarea de sanatate, desi cea a sotului ma acopera deja.)

Mergi la inceput

ruxij, nu mi-am dat seama ca ingrid ar fi desfiintat pe cineva.
Si in alta ordine de idei, eu il consider de plins si pe barbatul care n-a putut sa-si faca o familie (cit de cit fericita).
Pentru mine, familia este o valoare superioara profesiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

GMMM,

Asta nu inseamna ca in viata lor de zi cu zi (in care stau pe banii sotului
si nu din ajutoare sociale sau drepuri de maternitate), nu beneficiaza de
munca altor femei care au promovat legislatie pentru protejarea mamei
si copilui sau au alocat fonduri sociale (din taxele altora), care au promovat
educatia de stat si pentru femei, care au promovat masuri medicale specializate
pentru femei si ca atunci cand au lucrat au fost platite la valorea reala,
corespunzator cat au lucrat.

Au aceste femei pe care le numesti tu drept la pensie? Au ele
deptul la o parte din bunurile dobandite cu sotul? Pai acum nu mai devreme
de o suta de ani, femeile nu aveau dreptul la proprietate, adica daca sotul murea,
bunurile se ducea la un barbat, cumnat, unchi, si ea ramane in grija altora.
Tu cum crezi ca s-au facut aceste legi care sa dea femeilor dreptul la proprietate,
la bunuri dobandite in comun, nu mai spun de pensie alimentara si alte facilitati
in situatii mai dificile?

Au aceste femei de care vorbesti tu copii? Sunt copii lor exploatati, nevoiti sa
lucreze la 10-12 ani in conditii mizere si pe nimic? Merg copiii lor la scoala?
Daca raspunul e da, beneficiaza de munca femeilor care au adus in atentie si
au promovat astfel de legi si alocari ale resurselor (bani).

Societatea s-a transformat si progresul enorm care s-a facut relativ la
drepturile femeilor si copiilor s-a facut datorita eforturilor unor femei
care si-au asumat responsabilitati si au avut vise care au depasit interesele
personale. Tu crezi ca s-au adunat un grup de barbati binevoitori la o bere
si au zis, vai ce nedreapta e sociatetea asta, femeile saracele, trebuie
sa le dam neaparat niste drepturi la femei si copii. Realitatea e alta.

-- balerrina

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

balerrina, femeile despre care vorbesc nu traiesc (traiau) din ajutoarele sociale, cel putin nu intr-un mod exclusiv.
Una dintre ele est bunica mea; traiau din salariul bunicului.
Celelate se bazeaza tot pe salariul sotului.
Mai au cite o alocatie pe ici pe colo, insa adevaratul ajutor social este ca nu sint atit de sufocati de taxe ca atunci cind ai doua salarii.
(In Franta impozitul pe venituri nu est pur proportional, ci cu cit cistigi mai mult, cu atit platesti un procent mai mare din venituri. Ceea ce face ca cel de-al doilea salariu sa fie dintr-o data aruncat intr-o transa de impozitare mai mare.
Plus ca eu platesc de pilda aigurarea de sanatate, desi cea a sotului ma acopera deja.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ca fapt divers, in Serbia (in comunitatea romana)...cind ai baiat ii zici "copil"...cind ai fata, ii zici "fata". Doar baietii sint copiii.

In compania mea, dupa un studiu amanuntit, s-a "descoperit" ca femeile au in medie o cariera de 11 ani dupa care pleaca in alta parte pentru ca oportunitatile pentru avansare in upper management sint extrem de rare (SVP, EVP, CEO, CFO, etc). Inginere avem girla, contabile la fel...dar pozitii cheie sint (extrem de) rare. Avem prima femeie CFO in 104 ani de existenta.

Salariile si privilegiile (masini, memberships, etc) la fel sint extrem de diferite femei vs barbati.

Nimeni nu-ti spune in fata ca nu te promoveaza ca esti femeie dar incremenesti intr-o pozitie in timp ce munca o prestezi la acelasi nivel sau/si mai performant.
Nu este echitabil doar pentru ca sint femeie sa muncesc de 2 ori mai mult...nu vreau sa "dovedesc" nimic...imi vreau locul meu sub soare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina

Ingrid,

Uita-te la numere ca ele nu mint. Chestia cu femeile nu sunt atrase de politica
este parerea ta personala bazata pe ce? Moromote stia el ce stia.

In multe alte tari europne femeile nu numai ca sunt atrase de politica, dar o si
practica.

Si nu stiu unde vezi tu femeile peste tot, noi vorbim aici de pozitii cu putere de
decizie. Cate femei sunt in parlamentul Romaniei? Cate femei sunt chirugi in Romania?
Cate femei sunt neurochirurchi in Romania sau chirurgi cardiaci? Cate femei sunt
CEO of large companies in Romania? Ca zice ca le vezi peste tot.

Impresia este una, realitatea este alta.

@Balerina - numere indica o situatie, dar nu arata cauzele. Din erori de interpretare se poate ajunge la concluzii gresite.
Voi ati "decretat" ca de situatia asta este responsabila discriminarea, dar nu ati adus dovezi.
Ati facut trimitere la materiale feministe care sustin ideea cu statistici. E ca si cum un preot face trimitere la biblie ca sa-si sustina adevarul lui.

Eu am spus din start ca prejudecata este responsabila de decalajul respectiv.
Discriminarea apare cand exista bariere externe, legislatie sau decizii.
Cand barierele sunt autoimpuse atunci nu e vorba de discriminare, este efectul prejudecatilor.

Romania este printre tarile cu cea mai mare reprezentare feminina in afaceri, pe cand in occident este invers, au reprezentare mai mare in politica decat in lumea afacerilor.
De ce in politica din Romania femeile nu sunt reprezentata ca in afaceri. Au mai mare atractie pentru afaceri?

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Cum nu dupa experienta ta? N-ai zis ca-s preferati barbatii la anumite manevre in locul tau? Nu tu ai precizat ca la voi in an, femeile au primit indicatii ce sa aleaga la specializare?
Uite ce e, ori e alba, ori e neagra. Da-o-ncolo de treaba.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Ingrid, daca eu sunt sau nu discriminata tu nu poti face o generalizare a tuturor femeilor dupa ce mi se intampla mie, asta iti spun.
Discriminare vad ca ai ajuns la aceeasi concluzie, inseamna sa ni se spuna "ginecologie/ortopedia/urologia/chirurgia/neurochirurgia nu sunt pt. femei".
Deci exista discriminare.

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput

balerrina, n-am chef sa fac un remake al discutiei de acum un an.
Nu stiu cum era in Romania (in fine, ce era Romania pe atunci).
insa stiu ca in Franta de pilda femeile isi pastrau "dota", adica zestrea. Era a lor, le apartinea.

Si cite dintre imbunatatiri se datoreaza luptei femeilor si cite evolutiei tehnologice?

Explica-mi mie un lucru.
Copil fiind, am auzit superstitii, de genul: "nu calca pe ce ai maturat ca nu te mariti"; "nu sta pe colt ca nu te mariti". Se subintelegea ca maritatul era ceva de dorit.
Or, daca femeile umblau toata ziua cu capul spart de sot, s-ar fi stiut, n-ai fi putut ascunde asta unor fete care erau in contact zilnic cu nu stiu cite cupluri.
Atunci cum iti explici ca totusi isi doreau sa se marite?

Mergi la inceput