FIV cu ovocite donate(6)
Raspunsuri - Pagina 8
cocolino2010 spune:
buna fetele!
mami_vreau iti "sorb" cuvintele, toate intrebarile si raspunsurile imi clarifica multe ginduri. Ma bucur ca este activitate pe forum si in felul asta intrebarile puse de fiecare dintre noi ne pot ajuta la un moment dat. Scrisorica ta o voi folosi si eu (te copiez caci la engleza nu ma descurc mai mult de nota 5). La formulare si tabele o sa ma descurc. Multumesc
alina alba te apropii cu pasi repezi, sa fie cu noroc!
si eu am multe nedumeriri in legatura cu donatorii. Sper ca sunt selectati cu grija, dupa anumite standarde fizice si psihice. Nu sunt egoista sau increzuta daca vreau un copil care macar sa-mi semene daca nu sa ma depaseasca. Ai dreptate, nu as vrea sa aiba alte trasaturi decit cele ale familiei mele mai mult din motivul ca procedura va fi secretul meu si al sotului meu, nu vreau sa ma justific fata de nimeni de ce am ales asta. Adevarul este ca imi doresc din tot sufletul sa fiu mama si am vazut in asta o sansa.
Si eu simt ca il pot iubi indiferent din ce "saminta" ar fi.
va pupacesc cu drag
roadetot spune:
mami_vreau, am si eu ceva nelamuriri, iti multumesc anticipat pentru raspunsuri.
-cand ti-au dat un fel de profil al donatoarei, cand ai ajuns in Cehia sau inainte pe mail, eventual.
-cand ti-au propus donatoarea te-au informat si despre caracteristicile ei?
-a fost alegerea ta, embrion de ziua 3 sau blastocist?
-ti se dau informatiile astea sau trebuie sa le ceri tu?
E bine de stiut dinainte pentru ca oricum emotiile sunt mari si te determina sa uiti multe detalii importante.
In alta ordine de idei mi-au trimis planul de tratament, urmeaza sa caut medicamentele.
apalina draga, spune-ne, te rog, ai facut injectia, si cum te simti?
numai bine!
roadetot
mami_vreau spune:
cocolino ma bucura faptul ca pot ajuta si o fac cu mare drag! asa ca sa nu ezitati cu intrebarile
Din pacate in 2010 s-au schimbat legile in Cehia si se pot da foarte putine informatii despre donatori. Insa daca ii intrebi despre caracteristicile fizice iti vor spune ca au facut tot posibilul pentru un "perfect matching" ceea ce pentru mine a fost suficient.
Uite un citat de pe site-ul lor, precum si de pe site-ul altor clinici din Cehia:
"Beginning 2010, pursuant the donor’s privacy, only information regarding their year of birth and blood type will be provided. Other information (hair/eye colour, height and weight) will not be provided to the patients."
Da, ai dreptate, si in cazul nostru stiu doar 2 persoane (foarte apropiate noua) de modalitatea prin care am obtinut sarcina; si fetele de pe forum, bineinteles... Nu vreau sa stie mai multi mai ales din cauza prejudecatilor pe care le au multe persoane!
roadetot vei primi informatiile despre donatoare pe mail cand totodata vei fi intrebata daca accepti donatoarea sau nu; eu am primit aceste informatii cu aproximativ o luna inainte de punctie deci probabil inainte de a incepe donatoarea tratamentul.
eu am solicitat inainte, pe mail, ca donatoarea sa se potriveasca cu caracteristicile noastre fizice, cu grupa noastra sangvina si preferabil sa fie proven donor.
Acestea sunt informatiile primite de la ei in momentul in care mi s-a cerut acordul in privinta donatoarei:
"As promised, below are characteristics of your possible donor. To me, she seems to be a good match for you and is willing to donate for you at the scheduled time.
Born 1987, blood group A+, all test negative including genetics and STDs, excellent medical history, non smoker, proven donor
Hope she is acceptable for you, please let me know ASAP."
Se va hotara daca se merge pe blasto sau pe embrioni de ziua 3 in urma unei discutii cu medicul. Sunt si alte criterii care vor determina luarea acestei decizii si anume numarul si calitatea embrionilor. La mine au fost embrionii ok si atat eu cat si medicul am vrut sa mergem cu ei la blasto.
Laura
19+
Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...
smaick spune:
buna
mami_vreau, o intrebare: cer spermograma inainte sau o fac ei acolo?
pup toate fetele
apalina spune:
buna seara fetele ,in sfarsit am ajuns si eu acasa cu bine ,nu prea am avut timp ,abia acum am reusit sa citesc putin din ce ati scris.Urez bun venit fetelor noi,si multa bafta ! Eu mi-am facut injectia de diphereline ieri ... nu simt nimic deosebit ,ceva dureri de ovar stag ,ala e bolnav ,dar nu stiu daca neaparat este de la injectie,vedem acum.Luni mergem sa facem analizele si sa vb cu medicul meu ginecolog ...e paralel cu ce am lucrat eu in ultima perioada ,sper sa accepte sa ma monitorizeze si sa ma tina sub observatie .Problema e ca dupa ciclul relungit de 3 saptamani ,acum nu mi-a venit cand ar fi trebuyit ,in 11 ,cei de la Brno au spus ca fac injectia indiferent daca vine sau nu ,sper doar sa nu fie probleme .In rest ...asteptam sa treaca timpul , ca tare greu trece va pup si va doresc duminica frumoasa
alina_alba spune:
seara buna!
cam acelasi lucru mi l-au spus si mie cei de la Brno despre donatori, fara foarte multe amanunte in privinta infatiarii, doar anul nasterii si grupa sanguina,analize in regula,etc., in rest spunand ca "are matching your criteria". Sper ca sunt seriosi si nu dau rateuri. Oricum, eu am mai intrebat in stanga-dreapta despre clinica asta si am auzit lucrui bune. Stanga-dreapta a se citi "medici pe care ii cunosc bine si in care am incredere" .
Eu le-am mai trimis intrebari suplimentare in legatura cu nivelul intelectual si daca au ceva particularitati fizice despre care ar trebui sa stiu. Astept raspunsul lor. Cred ca luni va fi asta. Oricum,va tin la curent. Sunt 95% convinsa sa merg mai departe, 100% depinde de raspunsul lor.
Noapte buna fete si multi bebei in viitorul cel mai apropiat
miracol11 spune:
Buna fetelor...
apalina bine ai venit acasa ...si o sedere linistita iti doresc si sarbatori minunate alaturi de cei dragi...
alina_alba bravooo....te misti f f repede...si sa de-a Dumnezeu sa fie spre bine...si sa te vedem ca si mami_vreau in cel mai scurt timp!...daca mami_vreau a avut incredere in cei de la clinica, eu zic sa ai si tu...dupa cum se vede par niste profesionisti!....
va pup fetelor si o duminica placuta tuturor!
mami_vreau spune:
smaick eu le-am trimis rezultatul ultimei spermograme in forumlarele solicitate de ei initial... nu mi-au mai cerut o alta spermograma. In ziua punctiei donatoarei mi-au spus doar ca e ok cantitativ si calitativ.
apalina bine ai revenit!
Nu cred ca durerea de ovar este de la Diphereline; aceasta injectie pune ovarele pe liber o perioada; nu cred ca va avea ceva de obiectat medicul tau; el pana la urma trebuie doar sa fie de acord sa-ti masoare endometrul si sa se uite sa nu ai chisturi.
alina are dreptate miracol! te-ai miscat foarte repede! mai ai doar un pas!
poop toate viitoarele gravidute!
Laura
19+
Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...
roadetot spune:
mami_vreau, lamureste-ma si pe mine, te rog. La ultima transvaginala: suspiciune chist ovarian stang, poate fi o problema daca fac diphereline. Nu stiu daca am spus, mai sunt posesoarea a 2 fibroame pe uter, leiomiom cica, cam de 3.5 cm fiecare. Doctorul a spus ca fibroamele nu deranjeaza dar chistul trebuie monitorizat ecografic.
Mi-am facut si MTHFR, la mutatia A1298C am genotip heterozigot, rubeola Ig G mi-a iesit negativ. Abia maine ma duc iarasi la medic, tu ce zici de astea? Imi pregatesc o lista cu intrebari, stiu ca tu ai multe cunostinte medicale, da-mi si mie parerea ta, te rog.
In caz ca intereseaza fetele, am scris sa intreb de medicamente, iata ce am primit de la farmacia lor:
Estrogens:
Estrimax 2mg (3x28) 487,00 CZK 21,00 EUR
Estrofem 2mg 28 tab. 246,40 CZK 10,50 EUR
GnRH analouge depot injection:
Diphereline S.R. 3mg 3 746,80 CZK 156,20 EUR
We can send the medication by registered post, the shipping time is 5 – 7 working days (but could be more because Christmas), the postage is 20 – 25 EUR.
If you need the medication faster we can send it by DHL, the delivery is on the second day and the postage is 60 EUR or more.
Drugs can not be refunded after sending.
You can pay by credit card or bank transfer.
Sa auzim numai de bine, fetele!