Gadea versus Plesu
Nu stiu cati dintre voi ati vazut aseara emisiunea lui Gadea.Emisiunea a fost o executie publica la adresa unui dintre cei mai importanti intelectuali ai Romaniei:Andrei Plesu.
Inconjurat de eternii invitati ai emisiunii,Gadea ne-a lansat provocarea:Eu sau Plesu...
Mi se pare incredibil ca acest om,Gadea, face emisiuni pentru a-si pune adversarii la colt...iar pleasca si batjocura la adresa lui Andrei Plesu,din timpul emisiunii ... m-a lasat fara cuvinte.
vedeti aici un rezumat:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/traseistul-si-fripturistul-intelectual-plesu-si-smintitul-teolog-adventist-gadea-957070.html
Deci,avem meciul Gadea versus Plesu. Prea frumoasa, nesperata si nemeritata alaturare de personalitati. Trist moment al televiunii romane.
Raspunsuri
belleane spune:
Va rog, eu nu mai consider televiziune A3, mi se pare ca a sarit calul acu ceva timp. Eu cred ca alimenteaza o stare de teroare si angoasa care nu e benefica nimanui. Nu aduc vreo lauda guvernului cu asta, dar putina decenta nu strica. Cred ca au mari probleme financiare si daca nu castiga alegerile sunt terminati.
portocalia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Firys Nu stiu cati dintre voi ati vazut aseara emisiunea lui Gadea.Emisiunea a fost o executie publica la adresa unui dintre cei mai importanti intelectuali ai Romaniei:Andrei Plesu. Inconjurat de eternii invitati ai emisiunii,Gadea ne-a lansat provocarea:Eu sau Plesu... Mi se pare incredibil ca acest om,Gadea, face emisiuni pentru a-si pune adversarii la colt...iar pleasca si batjocura la adresa lui Andrei Plesu,din timpul emisiunii ... m-a lasat fara cuvinte. vedeti aici un rezumat: http://www.evz.ro/detalii/stiri/traseistul-si-fripturistul-intelectual-plesu-si-smintitul-teolog-adventist-gadea-957070.html Deci,avem meciul Gadea versus Plesu. Prea frumoasa, nesperata si nemeritata alaturare de personalitati. Trist moment al televiunii romane. |
LOL, nu pot crede! trebuie neaparat sa vad emisiunea.
chiar vorbeam ieri cu o prietena si radeam de Gadea, care zici ca ieri a deschis si el ochii in lume. e intr-o continua mirare, iti vine sa-l mangai pe caputz si apoi sa-i dai una dupa ceafa si sa-l trimiti la abecedar.
gata, ma duc sa ma uit la emisiune, sper s-o gasesc pe undeva.
le: intre timp am vazut transcriptul, n-am nervi sa aflu in detaliu cum il balacaresc alde gadea, ciuvica si ciutacu pe plesu. sper doar ca mizeria asta sa nu ramana fara raspuns.
ramiris spune:
citat din mesajul lui Firys Nu stiu cati dintre voi ati vazut aseara emisiunea lui Gadea. |
Eu am vazut-o partial (cred ca am amdormit la un moment dat).
Cred ca reactia lui Gadea era previzibila si m-as hazarda sa spun ca Plesu a mizat pe ea atunci cand a scris articolul.
Mi se pare atipic articolul lui Plesu cam prea agresiv daca mi-e permis sa ma exprim asa si de aceea cred ca intentia a fost de fapt sa starneasca niste animozitati.
Nu stiu daca am dreptate sau nu dar nu vad de ce i-as plange de mila dlui Plesu, zau asa. DAca gaseste necesar ia condeiul si da replica, daca alege sa ignore probabil ca are motivele lui s-o faca.
E un intelectual important, nu am nici un dubiu. Insa nu da pe dinafara de verticalitate asa ca nu m-as inchina la el. Iar daca a ales sa-l intarate pe Gadea cred ca si-a asumat si eventualele consecinte care nu erau greu de intuit.
ali spune:
Sunt de acord cu tine Ramiris.
Macar Gadea ramane pe aceeasi pozitie clara de atatia ani:impotriva lui Base.
Dar Plesu se muta dupa cum i se pare mai potrivit.
Nu-i contest nici eu ca e un intelectual important dar vorba lui Ramiris nu da pe afara de verticalitate si putea sa stea in banca lui nu sa-l incerce sa-l faca praf pe Gadea.Ce motiv a avut el sa-l atace?
Cum e cu principiul actiunii si reactiunii din Fizica:
Daca un corp actioneaza asupra altui corp cu o forta numita actiune, cel de-al doilea reactioneaza cu o forta egala in modul, dar de sens contrar numita reactiune.
Lali spune:
Apropo de acuzatia de traseism la adresa lui Plesu eu nu inteleg un lucru: a existat un curent in Romania care spunea ca intelectualii nostri nu se implica in politica si ca prefera sa stea pe margine.
Daca se implica nu e bine, daca stau pe margine iar nu e bine ...
A, varianta ideala ar fi sa se implice nu conform cu gandirea proprie si ideile fiecaruia ci cu intentiile majoritatii alegatorilor ?
copiloi spune:
citat din mesajul lui Firys Nu stiu cati dintre voi ati vazut aseara emisiunea lui Gadea.Emisiunea a fost o executie publica la adresa unui dintre cei mai importanti intelectuali ai Romaniei:Andrei Plesu. Inconjurat de eternii invitati ai emisiunii,Gadea ne-a lansat provocarea:Eu sau Plesu... Mi se pare incredibil ca acest om,Gadea, face emisiuni pentru a-si pune adversarii la colt...iar pleasca si batjocura la adresa lui Andrei Plesu,din timpul emisiunii ... m-a lasat fara cuvinte. vedeti aici un rezumat: http://www.evz.ro/detalii/stiri/traseistul-si-fripturistul-intelectual-plesu-si-smintitul-teolog-adventist-gadea-957070.html Deci,avem meciul Gadea versus Plesu. Prea frumoasa, nesperata si nemeritata alaturare de personalitati. Trist moment al televiunii romane. |
Vai, cat patetism!!!
Eu, in locul tau, m-ar indigna faptul ca marele Andrei Plesu isi ocupa timpul scriind despre Gadea, nu ca Gadea zice una, alta despre Plesu
Daca a ajuns intelectualul Andrei Plesu sa-si umple editorialele cu caracterizari ale lui Gadea, atunci....vai de noi (sau de el, de Plesu)!!!
portocalia spune:
Vai, cat patetism!!! Eu, in locul tau, m-ar indigna faptul ca marele Andrei Plesu isi ocupa timpul scriind despre Gadea, nu ca Gadea zice una, alta despre Plesu Daca a ajuns intelectualul Andrei Plesu sa-si umple editorialele cu caracterizari ale lui Gadea, atunci....vai de noi (sau de el, de Plesu)!!! |
de ce, nu e treaba intelectualilor sa amendeze derapajele media (si nu numai)? mie mi se pare foarte bine ca mai sunt si oameni normali, care vad tot penibilul si toata isteria media si trag de maneca. altfel, am ajunge sa ni se para firesc tot circul de la tv.
(in alta ordine de idei, toata lumea l-a condamnat pe liiceanu ca in per comunista s-a retras in turnul lui de fildes si nu s-a implicat deloc in realitatea concreta. uite ca plesu se (mai) implica. ceea ce mi se pare laudabil)
ramiris spune:
citat din mesajul lui Lali Apropo de acuzatia de traseism la adresa lui Plesu eu nu inteleg un lucru: a existat un curent in Romania care spunea ca intelectualii nostri nu se implica in politica si ca prefera sa stea pe margine. Daca se implica nu e bine, daca stau pe margine iar nu e bine ... A, varianta ideala ar fi sa se implice nu conform cu gandirea proprie si ideile fiecaruia ci cu intentiile majoritatii alegatorilor ? |
Varianta ideala ar fi sa faca ce cred ei de cuvinta dar sa incerce sa fie consecventi. Ma astept de la nu intelectuale sa aiba ideile proprii clare si sa nu se schimbe cum bate vantul.
Ca o avea dnu' Plesu revelatie dupa revelatie nu neg dar asa sa i se lege revelatiile astea de fiecare data in asa mod incat sa se indragosteasca de cine e la putere in perioada respectiva (de la comunisti incoace) mi se pare cam straniu.
Cine i-a reprosat lui Plesu ca se implica politic?
portocalia spune:
citat din mesajul lui ali Sunt de acord cu tine Ramiris. Macar Gadea ramane pe aceeasi pozitie clara de atatia ani:impotriva lui Base. Dar Plesu se muta dupa cum i se pare mai potrivit. Nu-i contest nici eu ca e un intelectual important dar vorba lui Ramiris nu da pe afara de verticalitate si putea sa stea in banca lui nu sa-l incerce sa-l faca praf pe Gadea.Ce motiv a avut el sa-l atace? Cum e cu principiul actiunii si reactiunii din Fizica: Daca un corp actioneaza asupra altui corp cu o forta numita actiune, cel de-al doilea reactioneaza cu o forta egala in modul, dar de sens contrar numita reactiune. ali Mama fericita de Andrei (20.06.2008) |
a nu ramane incremenit in proiect, inregimentat politic sub unul sau altul din minunatii nostri "lideri" si latrand la comanda, mi se pare tocmai, o dovada ca domnul plesu gandeste singur, cu creierul din dotare. si-si permite sa aibe propriile opinii, nu cele ce-i vin pe e-mail dimineata. problema e ca nu sunt multi ca el.
copiloi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
de ce, nu e treaba intelectualilor sa amendeze derapajele media (si nu numai)? mie mi se pare foarte bine ca mai sunt si oameni normali, care vad tot penibilul si toata isteria media si trag de maneca. altfel, am ajunge sa ni se para firesc tot circul de la tv. (in alta ordine de idei, toata lumea l-a condamnat pe liiceanu ca in per comunista s-a retras in turnul lui de fildes si nu s-a implicat deloc in realitatea concreta. uite ca plesu se (mai) implica. ceea ce mi se pare laudabil) |
Daca in editorialele lui, Plesu ar fi criticat/combatut ideile lui Gadea, era ok!
Dar Plesu s-a luat de persoana Gadea!