Analize medicale
Spuneti-mi va rog daca ati patit sau ati mai auzit o situatie ca asta. I am facut analize specifice pt alergii copilasului meu. A iesit alergic lavreo 5 . La o saptamana am repetat analizele si surpriza totul ok. Eu acum pe care sa le iau de bune ? Cred ca singura solutie e sa mai traumatizez copilul si ptatreia oara.....offff
Raspunsuri
ch_dana spune:
Nu cu analize alergenice, dar am patit si eu si fetita (in maternitate). Depinde foarte mult de laborator, de ce #$%^ pune parafa pe hartia aia...schimba laboratorul, daca ai in oras doar laborator medical, nu clinica+laborator. De exemplu in Bucuresti e Synevo, am vazut ca au centre de recoltare si in Iasi sau Suceava, daca te ajuta:
www.synevo.ro/" target="_blank">http://www.synevo.ro/
Dana & Amelia (21.06.2011)
Mihnea_BB spune:
Un set de analize l am facut in iasi si unul in suceava. Doar unde au numai laboratoare nu si clinica. Si ambele analize le am platit integral . Am dat 400 ron pe fiecare set de analize
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihnea_BB Spuneti-mi va rog daca ati patit sau ati mai auzit o situatie ca asta. I am facut analize specifice pt alergii copilasului meu. A iesit alergic lavreo 5 . La o saptamana am repetat analizele si surpriza totul ok. Eu acum pe care sa le iau de bune ? Cred ca singura solutie e sa mai traumatizez copilul si ptatreia oara.....offff |
Histamina unde esti? Tu esti sustinatoare a medicinei moderne. Ce sa faca femeia ?
Si la mine a fost la fel pana am renuntat de tot sa-i mai fac analize.
La Medicover IgE total iesea cu consecventa 128, repetat la 3 luni. Chiar ma intrebam daca nu-l copie de pe analizele precedente.
La Medlife, repetat in aceeasi perioada, IgE-ul total era 64.
Deci, unde e alergia, nu e alergia.
Pe specifici a fost negativ de fiecare data, inclusiv la lactate. Partea mai proasta e ca fiica-mea chiar are o problema cu lactatele. E mai mult decat evident.
Deci ce te faci, cand te bazezi pe niste analize si torni lapte in copil iar in realitate ii faci un mare rau ?
Ultimele analize mi-au dat o alergie pe specifici dar erau facute la o grupa de alimente ( soia, ou, lapte, arahide, peste) si din astea nu am confirmare pe nici un aliment luat individual.
Deci nu esti singura.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Mihnea_BB spune:
La tine e bine ca macar iti dai seama ca de la lactate nu e bine. Dar el cu un diagnostic de alergie respiratorie...eu cum sa-mi dau seama care aliment nu ii face bine?> Nu i-au aparut niciodata eruptiii pe piele, a tusit de 2 ori acum o luna cand a baut laptele ...si cam atat.
Astept vizita la alergolog de saptamana viitoare... sa vedem ce ne spune si doamna doctor. Nu as vrea sa ma bucur degeaba si sa ii dau copilului alimente care ii fac rau dar nici nu vreau sa-l privez de anumite lucruri care ii fac placere..
Mihnea_BB spune:
Oricum e clar ca un set de analize e eronat...mi s-a spus ca e imposibil ca intr-un timp asa de scurt sa dispara orice urma de alergie, deci acum tb sa gasesc setul corect , nu care imi convine mie..
histamina spune:
analizele nu reprezinta un tratament,dar sunt necesare, uneori chiar vital de facut.
si eu am patit cu medlife care mi-a dat hemoglobina 11,5 si repetata a iesit 8.
synevo este lider de piata in ceea ce priveste testarea cu alergeni,mai ales ca majoritatea se lucreaza in Germania.
asa cum am mai scirs,pana la 5 ani se pot schimba multe.
as mai avea incredere doar in cei de la Cluj Napoca.
daca te decizi sa vii la Bucuresti, iti recomand pe dna dr Irina Bucur.este la nivelul celor din Germania. cei de la Charite Berlin cred ca sunt cei mai buni din Europa.
nu recomand decat ceea ce eu am experimentat.
Mihnea_BB spune:
la synevo au fost facute analizele care au iesit ok. Am si vb la laborator cu medicul de acolo si m-a asigurat ca analizele au fost lucrate bine si sunt conforme cu realitatea.
diana_jors spune:
citat din mesajul lui Mihnea_BB La tine e bine ca macar iti dai seama ca de la lactate nu e bine. Dar el cu un diagnostic de alergie respiratorie...eu cum sa-mi dau seama care aliment nu ii face bine?> |
Eu am alergie respiratorie, dar la mucegaiuri, nu la alimente... problema mea sunt mucegaiurile din aerul respirat - camere cu igrasie, aere conditionate in cladiri sau masini etc.
Edit: eu analizele le-am facut la CMU (acum se cheama Regina Maria), iar prelucrarea s-a facut in Germania, am primit rezultatele cam dupa 3 saptamani...
softurela spune:
citat din mesajul lui Mihnea_BB La tine e bine ca macar iti dai seama ca de la lactate nu e bine. Dar el cu un diagnostic de alergie respiratorie...eu cum sa-mi dau seama care aliment nu ii face bine?> Nu i-au aparut niciodata eruptiii pe piele, a tusit de 2 ori acum o luna cand a baut laptele ...si cam atat. Astept vizita la alergolog de saptamana viitoare... sa vedem ce ne spune si doamna doctor. Nu as vrea sa ma bucur degeaba si sa ii dau copilului alimente care ii fac rau dar nici nu vreau sa-l privez de anumite lucruri care ii fac placere.. |
Pai mi-am dat seama scotandu-i lactatele din alimentatie. Tot pe respirator are si ea, pe piele nu a avut niciodata vre-o bubita.
Ca sa nu zic ca la debutul astmului (vre-o 2 luni), tusea, haraia, stranuta, ii curgeau ochii numai in parcuri...dar never for ever nu a iesit alergica la vre-un polen.
Am abonament la Medicover deci toate analizele au fost facute la Synevo. Le-am repetat de atatea ori ca nu mai tin minte iar in paralel verificam si la alte clinici.
Cea mica a inceput sa haraie de la 3 saptamani de viata.
Nu i-am mai facut nici un test de alergie. Am eliminat toti posibilii alergeni si merg asa. Evit laptele de vaca, alaptand-o in continuare si asta e.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518