Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 15
Raspunsuri - Pagina 5
dara76 spune:
Amy, eu fac altceva, dupa ce imi spune dr. ceva, daca am indoieli, caut studii clinice pe net cu medicamentul ala, din reviste de specialitate, caut mai multe si ma lamuresc, asa am facut la ranitidina. Asa ma prind si la doctori uneori daca bat campii sau nu. Adica nu caut articole simple sau pareri pe net, ci studii clinice (clinical trials) si caut in jurnalele de medicina. Si daca un dr. imi spune info invechite si eu gasesc studii clinice noi care zic altceva, realizez ca e un dr. care nu se pune la curent cu noutatile si mie nu prea imi place. [Bine, ma uit si de cand sunt studiile facute, cine le-a facut, cum le-a organizat - ca–eu traduc d'astea si m-am cam invatat care-i faza].
Tala, merci mult pentru locatie, am notat. Super ca suporti epilatul, eu in sarcina nu prea l-am mai suportat si am trecut la ras :(.
Izish, bine ai venit! Bine c-a trecut perioada toxica :(
Nelli, nu orice e in natura e safe, ca nu mancam orice iarba sau orice frunza intalnita. Sau de ex. tataneasa e o planta toxica. Sau matraguna sau mai stiu eu ce. Deci natural nu e egal cu inofensiv. De ex. zmeurul ar fi foarte bun pentru ovare, dar in sarcina da contractii.
Uite aici:
http://www.desprecopii.com/info-id-637-nm-Plante-interzise-nerecomandate-in-timpul-sarcinii.htm
Si mai poti da cautare pe net sa vezi care sunt safe si care nu, in sarcina.
Irina, cand decizi cu celulele stem zi-mi si mie, te rog. Wow, tocmai aseara citeam ca L-arginina e buna pentru prevenirea preeclamsiei in sarcina si ma gandeam sa iau. Si eu am hematocrit scazut si mi-a zis dr ca e normal in sarcina, tu tot hematocrit?
Hm, cand m-am uitat mai devreme, era mesajul Irinei, dar al lui J.D. nu era, asta imi confirma ca e bine sa reiau mereu din urma cu refresh, nu e prima oara cand se intampla.
21+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*
nelli spune:
dara nu am zis k orice e in natura este bun si mai ales acum doar k facand comparatie intre pilule si ceai de musetel aleg de departe ceaiul
19+ Maria-Simina
irinaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Irina, cand decizi cu celulele stem zi-mi si mie, te rog. Wow, tocmai aseara citeam ca L-arginina e buna pentru prevenirea preeclamsiei in sarcina si ma gandeam sa iau. Si eu am hematocrit scazut si mi-a zis dr ca e normal in sarcina, tu tot hematocrit? Hm, cand m-am uitat mai devreme, era mesajul Irinei, dar al lui J.D. nu era, asta imi confirma ca e bine sa reiau mereu din urma cu refresh, nu e prima oara cand se intampla. |
Te anunt cand iau o decizie, si iti spun si argumentele, e posibil sa fie subiective.
Eu am eritrocite, hemoglobina si hematocrit usor sub limite.
Irina, 22
ronina spune:
Buna fetele!
Dara: nu mi-am mai luat tensiunea de 4 sapt dar a fost intotdeauna mica, la fel ca inainte de sarcina si nu simt ca ar fi crescut. Oricum, luni ajung la gineco si mi-o verific iar. La fel ma gandeam si eu sa cam refac analizele de care ziceai, ajung marti la medicul de familie sa vad ce mai adauga pe listuta si apoi le fac cat de repede.
Izish83: bine ai venit si sarcina usoara sa ai! Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asemenea stari la inceput. Si la mine a fost destul de rau dar am fost mai norocoasa, am slabit doar 3.5 kg si n-am ajuns la perfuzii.
Irinaelena: merci mult de info Ce fel de medic te-a rezolvat? Gastroenterolog cumva? Bafta multa maine la echo!
edit: Hemoglobina scazuta intr-adevar indica o anemie, dar ca sa fii mai sigura poti face si o sideremie (de regula anemia e feripriva si sideremia indica prezenta sau absenta fierului).
25+ Bianca
irinaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ronina Irinaelena: merci mult de info Ce fel de medic te-a rezolvat? Gastroenterolog cumva? Bafta multa maine la echo! edit: Hemoglobina scazuta intr-adevar indica o anemie, dar ca sa fii mai sigura poti face si o sideremie (de regula anemia e feripriva si sideremia indica prezenta sau absenta fierului). 25+ Bianca |
Hmm.. nu mai tin minte specialitatea lui, dar era de la boli infectioase, Matei Bals. Acolo m-a trimis un generalist de la o clinica privata. Pot sa caut numele, daca te intereseaza, cred ca am pastrat analizele de atunci. Sideremia mea e mica, dar in grafic: e 49, limitele fiind 37-145.
Irina, 22
oanace spune:
Buna burticutzelor,
Despre noi, toate bune si frumoase, ne rotunjim pe zi ce trece! Am fost plecata la Bucuresti, caci o prietena ce locuieste acolo pleaca pentru cativa ani in Africa de Sud si sa ne luam ramas bun pentru o vreme. Cu ocazia asta am facut si o gramada de cumparaturi pentru Emma, si am si primit o droaie de lucrusoare de la prietena mea care are o fetita de 8 luni. I-am luat de la Ikea un dulapior si o etajera cu masa de infasat - era setul de dulap, etajera, patut la 1000 lei- dar n-m luat patutul ca nu i-a placut sotului. Mai cautam patut. Apoi am gasit set de trei scutecele mai subtiri si set de trei scutecele din finet cu niste modele tare dragute - am luat din fiecare cate trei seturi, sper sa-mi ajunga. Am mai luat niste scutecele cauciucate (just in case) sa nu facem mizerie in diferite ocazii. Plus o gramada de hainute marimea 56 si 62, prosopele de baie
si paturici. Nu m-am gandit sa cumpar prosopelele alea mici de care vorbeati voi, dar mai e timp...
Ca vorbeati de burtiera, eu am luat una de la Baby Boom, luna trecuta. S-ar putea sa fie acelasi stand si acum la Baby Expo. Mai aveau si alte lucruri de gravide.Intrebarea mea catre cele care au nascut cu cezariana este daca burtiera asta e suportabila peste operatie? Eu am avut o operatie pe uter (fibrom) in 2008, si nu prea suportam nimic pe ea...
burticile
25+ Emma
monna3 spune:
Buna fetele,
Dara eu am o lista de la midwife cu tot ce am voie sa iau in sarcina si la arsuri printre altele e trecut si Maalox
Tala imi pare rau ca ati avut noapte aiurea. Sper ca acum e mai bine printesa, nu?
izish83 bine ai venit la noi! sarcina usoara de-acu incolo si bebe sanatos! Sa ne dai datele tale (ultima menstruatie, data probabila a nasterii, data ta de nastere si data de nastere a fetitei tale) sa te trecem si pe tine in listuta.
irinaelena tinem pumnii pe maine . Imi pare rau de anemie.
oanace sa va fie de bine toate cumparaturile
Pup fetele
Monica, fericita 25+ cu Cezar-Andrei
irinaelena spune:
oanace, eu am facut cezariana, dar nu am purtat burtiera... nu stiu daca trebuia sa port sau nu, la momentul acela nu am stiut, deci nu am purtat...
Irina, 22
dia_tm spune:
Am revenit de la dr. ... dar ieri n-am mai ajuns pe net sa va povestesc.
Bebe e ok - in plina forma, foarte activa ...adorabila, ce mai (zic si eu cu mare modestie, ca orice mamica)...
Dar la mine e colul mai scurt si e intredeschis si dr. se ingrijoreaza sa nu se deschida mai tare ...
Asa ca sunt in concediu medical ...stau acasa si incerc sa ma relaxez (inclusiv cu ajutorul unor pastilute cu nume semnificativ - metarelax - probabil ceva gen no-spa)... si deja nu mai stiu daca ce simt sunt miscarile bebelinei (cum credeam pana acum) sau contractii (eu pana acum n-am constientizat ca as avea vreo contractie, dar dr. zice ca probabil am prea multe si din cauza asta efectele asupra colului... asa ca mai stiu si eu ce anume simt?)
Oscilez intre a ma bucura de concediu, considerandu-l o simpla masura preventiva ...si paranoia ca daca totusi devine mai grav si se intampla ceva ...
(pe certificatul medical scrie "risc de avort spontan tardiv"...offf...suna atat de grav si atat de inspaimantator...la 22 de saptamani chiar nu cred ca ar avea nici o sansa)
Ma revad cu dr. in 22 decembrie ... sper sa-mi dea vesti bune si sa am parte de sarbatori fara prea mult stres...
Nelli, ...arsuri si reflux zici? ... la mine sunt la ordinea zilei, din primele saptamani de sarcina, si fara sa dea semne ca s-a calma ...poate se schimba doar un pic ponderea, arsurile devenind ceva mai dese decat inainte;
Sotul tot zice sa iau ceva ca-i fac praf stomacul si esofagul...dar i-am spus la dr. si nu mi-a dat nimic pentru asa ceva ... si n-am de gand sa ma apuc de automedicatie pe perioada sarcinii. asa ca...bine ca a nu e mai grav, peste cateva luni o sa treaca...
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)