Viata in Romania

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
in zona mea, francofaga

De francofili si francofobi am auzit.
Dar francofagii ce-s? Canibali? Adica mancatori de francezi?

hehe, nu esti departe de adevar, la cat se iubesc belgienii cu francezii.
asa-mi place mie sa zic, mi se pare ca-s haioasa . deh.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Spun si eu ceva offtopic, scuze Xio.

S-a scris de cateva ori ca daca ai bani se traieste bine in Romania. Si-s nelamurita. Adica, daca ai bani, nu mai vezi blocurile gri si hidoase? Nu mai inspiri aerul poluat? Se pitesc cainii vagabonzi cand iesi pe strada? Devin soferii mai respectuosi fata de regulile de circulatie? Faci poc din degete si apar rampe pt carucioare peste tot? Nu mai scuipa oamenii pe strada, nu mai injura? Toata lumea culege rahateii cainilor proprii de pe jos?
Daca ai bani, nu mai vezi copii batuti de parinti pe strada, in mijlocul strazii sa vada toata lumea? Nu mai fumeaza lumea in lifturi?
Am dat doar asa cateva exemple care mi-au venit aiurea in minte, dar daca ma lasi pana maine tot insir. Nu am ajuns la justitie, la invatamant, la ingrijiri medicale!
Deci cu ce ne ajuta banii?

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

exact!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Lali

OK, nu aveti sisteme sociale atat de generoase care sa conduca la temperarea unui anume tip de criminalitate, dar aveti forte de politie mult mai numeroase si mai bine dotate si antrenate pentru acelasi lucru. Care sunt platite tot din banul public.

Pai ca sa fiu sincera, mi se pare mai eficient sa ai politie valoroasa care sa ii tina sub supraveghere pe paraziti decat sa le ofer casa, masa si o viata decenta si sa-i presar prin toate colturile orasului avand grija sa nu faca gashca.

Deci DA, platesc cu toata inima politzia care sa imi asigure MIE siguranta si linistea vietii de zi cu zi. Ce folos am eu de pe urma somerilor de cursa lunga pe care ii intretin, saracii, ei si familiile lor, sa nu moara de foame ?

Dap, inseamna ca esti in locul potrivit pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Lali

OK, nu aveti sisteme sociale atat de generoase care sa conduca la temperarea unui anume tip de criminalitate, dar aveti forte de politie mult mai numeroase si mai bine dotate si antrenate pentru acelasi lucru. Care sunt platite tot din banul public.

Pai ca sa fiu sincera, mi se pare mai eficient sa ai politie valoroasa care sa ii tina sub supraveghere pe paraziti decat sa le ofer casa, masa si o viata decenta si sa-i presar prin toate colturile orasului avand grija sa nu faca gashca.

Deci DA, platesc cu toata inima politzia care sa imi asigure MIE siguranta si linistea vietii de zi cu zi. Ce folos am eu de pe urma somerilor de cursa lunga pe care ii intretin, saracii, ei si familiile lor, sa nu moara de foame ?

buflea, daca nu intretii somerii de cursa lunga, vei intretine ceva mai multi infractori in inchisori. in orice societate exista paraziti, visatori, boemi, flower-powers. mi se pare mai eficient sa accepti ca fenomenul exista si sa-i acorzi locul lui, decat sa-i negi existenta si sa tragi tot tu ponoasele. este adevarat ca in belgia toleranta asta merge cam prea departe, dar nicio problema, criza actuala va regla chestiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Off topic

Buflea, acele servicii sociale de care s-a vorbit sint, sau ar trebui sa fie prezente, in orice societate civilizata. Nu e vorba de a incuraja lenesii, ci de a asigura un trai minim si acelora care nu sint capabili sa munceasca sau nu au de lucru. Somajul este in crestere peste tot si va creste si mai mult datorita globalizarii (majoritatea firmelor producatoare se muta in Asia dupa cum se stie). Ce consideri tu ca ar trebui sa faca oamenii ramasi someri pe termen lung? Sa doarma pe strada sau sa dea in cap? Dar copiii lor? Nu crezi ca e uman si corect ca toti copiii sa aiba un start decent in viata? Eu cred ca majoritatea celor care traiesc pe social sint oameni care ar vrea sa munceasca, dar nu pot din diverse motive. Probabil ca sint si 10% care se folosesc de sistem, dar cred ca o societate civilizata poate sa-i suporte si pe acestia. Nu toti oamenii pot fi puternici, adaptati societatii, capabili sa faca fata unui program de lucru. Unii chiar au afectiuni (psihice, fizice) nediagnosticate. Mai bine sa primeasca si ei un minim decit sa doarma sub poduri sau sa-si creasca copiii in baraci (cum se intimpla in atatea tari din lume).

Ce sa faca aia someri pe termen lung sau scurt?? Sa fie obligati sa lucreze cel putin 1-2 zile/saptamina intr-un job de care le e sila, si care-i de obicei facut de imigrantii ilegali (la ferme de legume, fructe, animale, curatenie si infrumusetare publica, housekeeping la hotel/motel, dishwashing si alte joburi low level de la restaurante, descarcatori de delivery trucks la magazine, curatenie in spitale ... si altele). Sa fie obligati sa isi cistige somajul, daca depasesc o anumita perioada; nu sa li se dea pe tava, mai mult si mai lung. Asa rezolvam si problema imigrantilor ilegali, unele probleme de criminalitate (pt ca in loc sa frece menta pe strada ca n-are job si sa se apuce de droguri cu altii asemenea, trebuie sa stea clean - daca-i pozitiv la testul de droguri, sa nu i se mai dea somaj). Repet, 1-2-3 zile/saptamina, ca sa le dea timp in celelalte zile sa-si caute job (daca isi cauta)

Si am mai auzit de "dreptul la asistenta sociala" - vezi pe youtube, matusa lu' Obama, tanti Zeituni ca are aceleasi idei
http://www.youtube.com/watch?v=QHoAuk76fT8
http://www.youtube.com/watch?v=5nOwmxQmLzQ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cred ca voi nu va dati seama ca somer inseamna si un inginer, si un arhitect, si un economist, nu doar pierde vara fara chef de lucru.
Doamne fereste sa ajungi tu somera si sa te oblige cineva sa bati cuie in ramele de la tablouri sau sa cosi adidasi.

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Buflea, sistemul american nu este de invidiat. Actul medical este scump, dar, daca platetsi asigurari de ce sa mai dai si pe langa? In Cehia serviciile medicale sunt mai bune decat in multe tari din Europa de vest, America, etc. O spun toti expatii care locuiesc aici si nu sutn putini. Si nu platesti decat spitaliarea, care este 60 kc pe zi. Asta inseamna vreo 3 dolari. Atat. si beneficiezi de servicii exceptionale. Deci se poate. Americanii sunt prea avizi de bani si de putere.

Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cred ca voi nu va dati seama ca somer inseamna si un inginer, si un arhitect, si un economist, nu doar pierde vara fara chef de lucru.
Doamne fereste sa ajungi tu somera si sa te oblige cineva sa bati cuie in ramele de la tablouri sau sa cosi adidasi.

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Eu imi dau seama foarte bine... Taica/meu a stat fara contract de lucru 8 luni anul trecut. De profesie inginer constructor, cu zeci de ani de experienta. A lucrat pe unde a putut, fara contract. Ce era sa faca? I/a si fost rusine sa se duca la fortele de munca sa aplice pt somaj la varsta lui. Normal ar fi trebuit sa i se ofere ceva pana ar fi avut anii de pensie. Maica/mea este de profesie arhitect si nu a mai fost platita de 2 luni. Luni in care a lucrat. Ce face ea daca se trezeste somera la 60 de ani? Dupa ce a lucrat in domeniu de la 23 de ani. Si sunt foarte multi in aceasta situatie. doamne fereste sa ramai fara serviciu, mai ales la o varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:

Si atunci frec menta acasa, ca doar am facultate si master, si stau pe canapea la tv, ca nu pot sa-mi gasesc de lucru intr-un job super platit, pentru pregatirea mea??? Care-i justificarea ta pt a nu bate cuie sau coase adidasi citeva zile/saptamina?
Care-i diferenta intre imigrantii ilegali care lucreaza in joburile astea, de jos, si cei cu studii? Nu tot oameni sint? Sau daca au facut 4 ani de facultate sint mai oameni decit cei care "ar trebui" sa faca joburile alea? De ce sa le fie rusine sa mearga sa munceasca, oriunde? A, ca domnu' inginer nu-si poate sufleca minecile sa spele vasele? Sau ca doamna contabil nu poate merge la o daycare sa aiba grija de copii si sa le stearga mucii la nas sau la un hotel unde sa faca paturile si sa dea cu matura? Sau sa mearga la cules de cartofi si mere sau plantat flori si copaci in oras? Nu poate, dom'le sa faca asa ceva, pt ca joburile astea sint pt clasa de jos, nu?
Asta este mentalitatea in tara, pentru ca aici, multi prieteni cu studii, mastere si experienta, nu au avut nimic impotriva sa lucreze joburi de-astea, la un restaurant, magazin sau hotel, cind au ramas fara jobul bine platit; part time, in timp ce aplicau si isi cautau alt job; si nu le-a mai fost rusine.

Oana Eva (29 iunie 2005) si Zoe (27 aprilie 2010)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Citat:

Si atunci frec menta acasa, ca doar am facultate si master, si stau pe canapea la tv, ca nu pot sa-mi gasesc de lucru intr-un job super platit, pentru pregatirea mea??? Care-i justificarea ta pt a nu bate cuie sau coase adidasi citeva zile/saptamina?
Care-i diferenta intre imigrantii ilegali care lucreaza in joburile astea, de jos, si cei cu studii? Nu tot oameni sint? Sau daca au facut 4 ani de facultate sint mai oameni decit cei care "ar trebui" sa faca joburile alea? De ce sa le fie rusine sa mearga sa munceasca, oriunde? A, ca domnu' inginer nu-si poate sufleca minecile sa spele vasele? Sau ca doamna contabil nu poate merge la o daycare sa aiba grija de copii si sa le stearga mucii la nas sau la un hotel unde sa faca paturile si sa dea cu matura?

Oana Eva (29 iunie 2005) si Zoe (27 aprilie 2010)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

se pare ca nu prea stii cum sta treaba in Romania. cine crezi ca accepta un om cu master si experienta de ani de zile sa spele vase? sunt multi care ar vrea un job oricat de prost platit dar nu sunt acceptati din cauza de supracalificare. Iar asta nu se intampla numai in romania, ci si in alte tari. Poate in America e altfel.

Mergi la inceput