Viata in Romania

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Asa este...in ROmania atita timp cat contributiile sociale sunt reduse, nu are cum sa creasca nivelul actului medical. Medicamentele, echipamente, scolarizare dr etc. toate sunt scumpe.

Dar cu ce nu sunt de acord e ca in America cat priveste sanatatea e chiar exagerat de scump.
Te duci la doctor,te cantareste, iti ia temperatura si tensiunea, se uita 5 min la tine iti da o retzeta si consulatatia costa $100-150. La dentist, un root canal e cel putin $1000...

Iar ca sa iti cumperi o asigurare medicala dai cel putin $200/luna si tot platesti coplata la medic si medicamente si multe le platesti in totalitate daca nu sunt acoperite de planul tau.
Tare mult vreau sa se schime sistemul asta e preaincurcat si prea scump.E chiar exagerat!

Dar adevarul e ca esti tratat pe unde te duci cu respect...

Eu banuiesc ca trebuie sa fie o logica pentru care e asa de scump. Veniturile peste medie a personalului medical, cercetarea care presupune bani de multe ori fara o finalitate evidenta, aparatura medicala si sa nu uitam asigurarile pe care medicii pe platesc pentru a se proteja de acuzatiile de malpractice.
Eu nu spun ca sistemul american este ideal - dar macar pentru categoria de persoane care primesc asigurare medicala prin angajator, ca si beneficiu - accesul si costurile la serviciile medicale de cea mai inalta valoare este garntat si extrem de civilizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Oana C, nu e chiar asa. In Suedia de ex esti obligat sa accepti orice job dupa un anumit timp, daca vrei sa-ti pastrezi ajutorul social. Esti obligat chiar si sa schimbi orasul pe o raza nu stiu cit de mare. Dar pur si simplu nu sint joburi pentru toata lumea.
Si temerea mea e ca va fi si mai rau. Au disparut zeci de mii de job-uri in europa si USA in ultimii ani. Poate ma lamureste si pe mine cineva cum se vor crea noi locuri de munca ca eu una nu-mi dau seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Spun si eu ceva offtopic, scuze Xio.

S-a scris de cateva ori ca daca ai bani se traieste bine in Romania. Si-s nelamurita. Adica, daca ai bani, nu mai vezi blocurile gri si hidoase? Nu mai inspiri aerul poluat? Se pitesc cainii vagabonzi cand iesi pe strada? Devin soferii mai respectuosi fata de regulile de circulatie? Faci poc din degete si apar rampe pt carucioare peste tot? Nu mai scuipa oamenii pe strada, nu mai injura? Toata lumea culege rahateii cainilor proprii de pe jos?
Daca ai bani, nu mai vezi copii batuti de parinti pe strada, in mijlocul strazii sa vada toata lumea? Nu mai fumeaza lumea in lifturi?
Am dat doar asa cateva exemple care mi-au venit aiurea in minte, dar daca ma lasi pana maine tot insir. Nu am ajuns la justitie, la invatamant, la ingrijiri medicale!
Deci cu ce ne ajuta banii?

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Nu mai vezi blocuri pt ca nu ajungi cu lunile in cartierele "muncitoresti", ci te invarti strict prin centru, in masina cu geamuri fumurii. Si sofer. Mergi cu bona in oras, il iei pe bebe in brate si se chinuie ia cu caruciorul. Cu lifturile comune nu prea ai de-a face. Invatamant....exista scoli private si studii in strainatate. Ingrijiri medicale tot peste hotare, cu urgentele te descurci fie la privat, fie cu ambulanta elicopter care te duce tot departe (da, exista). Cand chiar nu mai suporti, iti iei o vacanta sau iti petreci iarna pe Coasta de Azur. Banii (multi) imbunatatesc simtitor calitatea vietii in Romania si cred ca oriunde, dar mai ales, iti ofera posibilitatea de a lua o gura de "civilizatie" periodic, cat sa ti se faca dor si de maidanezi, si de poluare, si de blocurile gri.

Una peste alta, se poate trai bine in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C
Si atunci frec menta acasa, ca doar am facultate si master, si stau pe canapea la tv, ca nu pot sa-mi gasesc de lucru intr-un job super platit, pentru pregatirea mea??? Care-i justificarea ta pt a nu bate cuie sau coase adidasi citeva zile/saptamina?
Care-i diferenta intre imigrantii ilegali care lucreaza in joburile astea, de jos, si cei cu studii? Nu tot oameni sint?
..
Asta este mentalitatea in tara, pentru ca aici, multi prieteni cu studii, mastere si experienta, nu au avut nimic impotriva sa lucreze joburi de-astea, la un restaurant, magazin sau hotel, cind au ramas fara jobul bine platit; part time, in timp ce aplicau si isi cautau alt job; si nu le-a mai fost rusine.

Oana Eva (29 iunie 2005) si Zoe (27 aprilie 2010)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Cand o sa caute ca respectivii un www.dailymotion.com/video/x6y6ck_the-job_shortfilms" target="_blank">the job, o sa renunte la mentalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Citat:

S-a scris de cateva ori ca daca ai bani se traieste bine in Romania. Si-s nelamurita. Adica, daca ai bani, nu mai vezi blocurile gri si hidoase? Nu mai inspiri aerul poluat? Se pitesc cainii vagabonzi cand iesi pe strada? Devin soferii mai respectuosi fata de regulile de circulatie? Faci poc din degete si apar rampe pt carucioare peste tot? Nu mai scuipa oamenii pe strada, nu mai injura? Toata lumea culege rahateii cainilor proprii de pe jos?
Daca ai bani, nu mai vezi copii batuti de parinti pe strada, in mijlocul strazii sa vada toata lumea? Nu mai fumeaza lumea in lifturi?
Am dat doar asa cateva exemple care mi-au venit aiurea in minte, dar daca ma lasi pana maine tot insir. Nu am ajuns la justitie, la invatamant, la ingrijiri medicale!

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Nu mai vezi blocuri pt ca nu ajungi cu lunile in cartierele "muncitoresti", ci te invarti strict prin centru, in masina cu geamuri fumurii. Si sofer. Mergi cu bona in oras, il iei pe bebe in brate si se chinuie ia cu caruciorul. Cu lifturile comune nu prea ai de-a face. Invatamant....exista scoli private si studii in strainatate. Ingrijiri medicale tot peste hotare, cu urgentele te descurci fie la privat, fie cu ambulanta elicopter care te duce tot departe (da, exista). Cand chiar nu mai suporti, iti iei o vacanta sau iti petreci iarna pe Coasta de Azur. Banii (multi) imbunatatesc simtitor calitatea vietii in Romania si cred ca oriunde, dar mai ales, iti ofera posibilitatea de a lua o gura de "civilizatie" periodic, cat sa ti se faca dor si de maidanezi, si de poluare, si de blocurile gri.

Pai daca o luam asa se poate trai bine si in Nigeria daca ai bani. Dar nu cred ca la asta se referea intrebarea din subiect

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
buflea, daca nu intretii somerii de cursa lunga, vei intretine ceva mai multi infractori in inchisori. in orice societate exista paraziti, visatori, boemi, flower-powers. mi se pare mai eficient sa accepti ca fenomenul exista si sa-i acorzi locul lui, decat sa-i negi existenta si sa tragi tot tu ponoasele. este adevarat ca in belgia toleranta asta merge cam prea departe, dar nicio problema, criza actuala va regla chestiunea.

Deci perspectiva ta este ca decat sa ii constrangem pe "somerii de cariera" sa isi gaseasca de munca (prin micsorarea ajutoarelor sociale si vigilenta maxima la infractiuni), mai bine ii platim sa stea acasa linistiti in timp ce noi munim de ne sar capacele.

Este probabil un alt mod de a plati linistea si siguranta omului de rand - in Europa prin asigurarea ca somerii de cariera nu ies la drumul mare din cauza lipsurilor materiale, in America prin investitii in sistemul de aplicare a legii (adica politia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cred ca voi nu va dati seama ca somer inseamna si un inginer, si un arhitect, si un economist, nu doar pierde vara fara chef de lucru.
Doamne fereste sa ajungi tu somera si sa te oblige cineva sa bati cuie in ramele de la tablouri sau sa cosi adidasi.

Si atunci frec menta acasa, ca doar am facultate si master, si stau pe canapea la tv, ca nu pot sa-mi gasesc de lucru intr-un job super platit, pentru pregatirea mea??? Care-i justificarea ta pt a nu bate cuie sau coase adidasi citeva zile/saptamina?
Care-i diferenta intre imigrantii ilegali care lucreaza in joburile astea, de jos, si cei cu studii? Nu tot oameni sint? Sau daca au facut 4 ani de facultate sint mai oameni decit cei care "ar trebui" sa faca joburile alea? De ce sa le fie rusine sa mearga sa munceasca, oriunde? A, ca domnu' inginer nu-si poate sufleca minecile sa spele vasele? Sau ca doamna contabil nu poate merge la o daycare sa aiba grija de copii si sa le stearga mucii la nas sau la un hotel unde sa faca paturile si sa dea cu matura?

se pare ca nu prea stii cum sta treaba in Romania. cine crezi ca accepta un om cu master si experienta de ani de zile sa spele vase? sunt multi care ar vrea un job oricat de prost platit dar nu sunt acceptati din cauza de supracalificare. Iar asta nu se intampla numai in romania, ci si in alte tari. Poate in America e altfel.

Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor

Si daca somerul intelectual ar fi trimis sa lucreze acolo citeva zile, in schimbul somajului (platit de stat), crezi ca s-ar opune cineva ca domnul inginer si cu CV-ul updated cu cele mai recente si importante realizari trebuie sa lucreze acolo?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cred ca voi nu va dati seama ca somer inseamna si un inginer, si un arhitect, si un economist, nu doar pierde vara fara chef de lucru.
Doamne fereste sa ajungi tu somera si sa te oblige cineva sa bati cuie in ramele de la tablouri sau sa cosi adidasi.

Mda ... inginerul somer ori se duce la munca de director, or sta acasa pe banii aluia care bate cuie in ramele de la tablouri ..ce naiba, doar n-o sa munceasca cu ciocanul cand el a terminat o facultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Cred ca nu prea aveti habar ce inseamna munca de vorbiti cu atata seninatate despre batut cuie si spalat vase. Si clar nu aveti habar ce inseamna sa stai pe santier zeci de ani, vara in canicula, iarna in frig. Iar la 59 de ani sa fi lasat pe liber. Nu peste este raiul pe pamant ca in America.

Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Citat:

Sincer, pentru mine colivia de aur tot colivie ramane. Nu poti sa te izolezi in masina/casa/cartier... nu mi se pare normal!

Mergi la inceput