Viata in Romania

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Sunt convinsa ca exista platitori de taxe in Suedia care nu si-au permis financiar si din punct de vedere al timpului sa faca 3 copii sau daca i-au facut acei copiii platitorului de taxe au fost mai defavorizati cel putin din punct de vedere al timpului petrecut cu parintii.

Daca te-ai legat de platitorii de taxe din Suedia am sa iti spun ca aici nu se munceste pe branci ca in SUA pentru a-ti intretine familia. Timpul petrecut cu copiii e suficient, chiar si cand ai trei, pentru ca un job normal de 8 ore, fara we-uri lucrate iti ajung sa iti cresti in conditii bune copiii. Asta din "cauza" sau datorita taxelor mari pe care platitorul de taxe suedez le da la stat si care se intorc si la el, in diferite forme.(cipcipcip a explicat intr-un post, acela cu "gratuitatile" de care beneficiaza platitorul de taxe suedez)

Asadar pltitorul de taxe suedez nu isi "pierde vremea" muncind pe branci ca sa puna bani deoparte pentru scoala copiilor si pentru el in caz de boala sau somaj. Plateste taxe mari la stat, de care momentan beneficiaza SI el dar SI cei fara posibilitati de munca(din cauza bolii sau a somajului) dar are timp sa petreaca cu familia.

Si mai si doarme linistit, fara grija zilei in care se poate imbolnavi sau ramane somer.

Edit: Stiu cum se munceste in SUA: sora mea locuieste de 10 ani in NY. Lucreaza de dimineata pana seara, multe we-uri si castiga destul de putin. Si nu e o munca la nivel jos, e informatician si "instalator" de programe la taxiuri. Dar nu are copii, pentru ca zice ea ca nu isi permite. Nici ca bani nici ca timp. Si de 10 ani spera sa ajunga sa spuna: gata, acum imi permit!

Si mai vrea si sa faca un master, dar nu are bani de el...ei aici in Suedia e gratuit. Doar sa te intretii te costa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

sistemul din tarile nordice este cel mai bine pus la punct. de aici si relaxarea locuitorilor, nivelul de viata ridicat, scolile bune, etc.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Mda, in schimb a avut motivatia, disciplina si maturitatea sa faca 3 copii, unul dupa altul

Tu crezi ca toate femeile care nasc sunt mature, motivate si disciplinate? Te inseli.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Unele habar nu au cum au ramas insarcinate... Habar nu au ce s-a intamplat in momentul penetrarii...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

si inca ceva - ajutarea celor care au nevoie este un lucru normal, cu care esti obisnuit de mic.daca ai o viata ok nu vei nimic gresit in a ajuta pe altii, stiind ca poate si tu vei avea nevoie sa fi ajutat candva.
in societatea americana banul este pe primul loc. si asta se vede cu ochiul liber. foarte multi americani care locuiau in Praga au plecat inapoi la ei acasa pentru ca nu le mai ajungeau banii. Nu s/au putut adapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Va admir pe cele care aveti rabdarea sa-i explicati lui Buflea. Pe mine ma uimeste incapacitatea unora de a intelege ca daca ei sint puternici, muncitori, au avut un start cit de cit bun in viata si poate si putin noroc, ca nu e asa pentru toata lumea. Ca oamenii nu sint roboti si nici tractoare, ca au slabiciunile lor, ghinioane, poate copilarii traumatizate, experiente de viata grele si asa mai departe. Ca oamenii au citeodata nevoie de ajutor, de intelegere, de o a doua sansa. Dar eu cred ca ne batem gura degeaba

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Va admir pe cele care aveti rabdarea sa-i explicati lui Buflea. Pe mine ma uimeste incapacitatea unora de a intelege ca daca ei sint puternici, muncitori, au avut un start cit de cit bun in viata si poate si putin noroc, ca nu e asa pentru toata lumea. Ca oamenii nu sint roboti si nici tractoare, ca au slabiciunile lor, ghinioane, poate copilarii traumatizate, experiente de viata grele si asa mai departe. Ca oamenii au citeodata nevoie de ajutor, de intelegere, de o a doua sansa. Dar eu cred ca ne batem gura degeaba

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

normal ca ne batem gura degeaba. stii ce ma uimeste pe mine? am cativa prieteni americani, get beget, nu imigranti. si nu au ideile lui Buflea. nici unul. altfel nu am fi prieteni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

normal ca ne batem gura degeaba. stii ce ma uimeste pe mine? am cativa prieteni americani, get beget, nu imigranti. si nu au ideile lui Buflea. nici unul. altfel nu am fi prieteni.

Eu imi inchipuiam ca aceste vederi liberaliste/ultra-capitaliste sau cum s-or numi, erau rezervate in special americanilor barbati, albi, de virsta mijlocie, care au primit in viata totul pe tava si care isi inchipuie ca banii sint singurii care inseamna ceva pe lumea asta. Dar se pare ca m-am inselat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

si inca ceva - ajutarea celor care au nevoie este un lucru normal, cu care esti obisnuit de mic.daca ai o viata ok nu vei nimic gresit in a ajuta pe altii, stiind ca poate si tu vei avea nevoie sa fi ajutat candva.

Eu cred ca voi chiar nu vretzi sa intzelegetzi,efectiv vi s-a pus pata pe buflea!

Aici nu este vorba de a ajuta si mai ales pe o perioada determinata,este vorba de proasta intzelegere a acestui tip de ajutor!

E ok sa beneficiez de somaj ,de ajutor social(ca doar ai platit taxe si impozite si nu putzine la o adica)insa sa devii "somer"de profesie pentru ca vezi draga doamne nu-tzi convine tzie sa dai gauri in peretzi,sau cu mopul pe jos...e alta problema!

In momentul in care eu platesc aproape jumatate din salariu sub forma de taxe si impozite,nu-mi mai vine bine "sa dau"somerilor de profesie,mamelor care fac copii exact pentru ca exista o nisa in sistem si profita de ea,si multe alte exemple!

Cam aici incerca buflea sa ajunga!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da, da e un sentiment urat sa nu-ti convina ca dai pt altii.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cat se poate de nerealist ca ar exista sisteme de ajutorare sociala incurajate de guvernele care le practica. ma indoiesc ca ar fi in lumea asta vre-o tara care'mparte bani si floricele celor certati cu munca.
protectiile astea sociale sunt gandite inainte, analizate si rasanalizate.

pe undeva o inteleg pe buflea si-s de acord cu ea. dar din pacate asta nu va schimba sistemul din tara unde traiesc. nici nu-l va face pe vecinul de vis-a-vis sa se duca la munca. sta de 7 ani pe social si e ditamai barbatul, prezentabil si in plina putere de munca. pana la urma astfel de cazuri sunt destul de rare, nu se poate fenta sistemul asa de usor si la nesfarsit. ca unii aleg s-o faca, o fac strict pe barba lor. vor vedea ei mai tarziu.
si din pacate, eu , buflea si multi altii va trebui sa ne platim taxele, indiferent daca ne convine sau nu ca din banii nostrii sunt cativa care profita.

din contra, ma bucur ca exista protectie sociala buna si ca ajung la ea si cei care au cu adevarat nevoie.

Mergi la inceput