Viata in Romania

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Bird, iarta-ma, insa este peste puterea mea de intelegere faptul c-o admiri pe femeie aia!Pe bune acum, am inteles, si-a depasit conditia, este ok acum, dar 3 copii unul dupa altul crescuti din banii altora?Da ce, la voi nu exista anticonceptionale, prezervative, abstinenta pana la urma!
Sunt si la noi destui care fac copii pe banda rulanta si care traiesc din ajutoare sociale, dar nu sunt de admirat, parerea mea!


De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

oanaB, m-a uimit povestea ta; eu cunosc un caz asemanator in Romania.
Am avut un fost coleg de facultate, scolarizat de casa de copii. Apoi am aflat si de a 2a pers. in aceaasi situatie - stateau in camin, ca toti ceilalti, dar ceva mult timp am aflat istoria lor, pt ca nu spuneau.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Asa este ...sunt absolut de acord cu tine. De aceea evit sa spun sistem "mai bun" sau "mai putin bun" - pentru ca exista avantaje si dezavantaje de toate partile.
Spun insa ca mie mi se pare sistmul american mai corect. Taxele sunt mai mici (jumatate decat cele europene), prin urmare veniturile platitorilor de taxe sunt mai mari si fiecare are control mai mare aspura cheltuielilor personale. Intr-o lume perfecta, valoarea muncii pe care o depunem ar trebui sa se intoarca integral in buzunarul nostru. Sigur ca nu se poate asta ... sistemul american lasa mai multa putere de decizie platitorului de taxe in ceea ce priveste administrarea banilor proprii. Ca lectie de viata, asta ne-a invatat sa fim prudenti si prevazatori financiar pentru ca stim ca nimeni nu ne are grija - ne platim pensia din vreme, ne platim asigurari de toate felurile (de boala, de viata, de sanatate), ne platim studiile superioare doar daca dorim sa le facem ...etc, etc, etc.Exista programe sociale si in America asa cum a explicat Iulia - doar ca sunt mai putine si pe mai scurta durata.

Subliniez ca eu nu sunt impotriva lor ci doar in limitarea lor.

Dupa mine programele sociale generoase si indelungate ofera oportunitati de incurajare a folosirii banilor publici in avantaj personal, fara a da nimic in schimb. Si asta nu este corect ...


Da, insa nu stiu daca lectia asta de viata i-a invatat pe toti prudenta pentru ca, pana la urma criza imobiliara de acolo a pornit, iar multe familii au ajuns la pamant financiar pentru ca s-au inglodat in datorii.

Nu are neaparata legatura cu taxele, dar sa spui ca acel sistem genereaza prudenta mai mare nu e OK. Cel putin nu la nivelul intregii societati, ci doar a celor care gandesc mai mult.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Pana la urma ce se dezbate aici este liberalismul pur versus social-democratie, daca nu ma insel.

Si e normal sa fie sustinatori de ambele parti, asa cum e in societate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Mianna, in Ro nu am avut legatura cu lumea medicala nu stiu unde ai citit asta. Nu cunosc legi in Ro, nu am lucrat in sanatate in Ro. Aici insa da. Si aici am invatat legile, la scoala. De asta am specificat ca aici, in Suedia si nu m-am referit la Ro.

E foarte bine ca si in Ro e la fel.




sorry, nu stiu de ce traiam cu impresia ca sotul e medic


Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...





Puteam sa jur ca la asta te-ai gandit! E medic, dar ce legatura are asta? Crezi ca se discuta legile romanesti sau suedeze acasa ?

Aici am citit legile din sanatate prin prisma meseriei mele, cum si tu ai facut cu cele din Ro. Atata tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Eu cred ca un stat care are grija cat de cat de cetatenii lui, in cazuri speciale, saraci, handicapati, batrani nu face altceva decat sa dea inapoi ceva societatii pe care se bazeaza. Si asta duce la o mai mare constiinta civica.

Olanda e asa, are defecte si ea ca orice sistem, ca nu e niciunul perfect pana acum, nicaieri in lume. Insa nimeni nu ramane indiferent la situatii critice. Oameni dormind pe strada, fara mancare, etc. Adica chiar daca statul sa zicem nu o face, oamenii sunt deja educati sa o faca ei, li se pare ceva normal, sa ajute cum pot.

Si lumea cred eu este mai fericita intr-un stat de genul asta, avand cumva ideea ca oricat de rau ar fi cineva se va gasi sa-i ajute, daca nu statul, macar un vecin, macar o organizatie. Si cum spunea cineva niciodata nu se stie ce ni se poate intampla in viata. O boala, un accident, si asa mai departe. Nu ne garanteaza nimeni o stare prospera pana la sfarsitul zilelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sa ne bazam filosofia de viata pe „ EU, EU, EU”, e cel mai oribil lucru posibil.

ne-am nascut sa dam, nu sa luam.

Si ce daca muncim pt unu care nu poate (din diverse motive, chiar si blocaj psihic)
Care e problema? Ca eu chiar nu inteleg. Bine ca putem noi sa fim aia care dam.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

A doua opinie e unul din drepturile pacientului aici in Suedia. Daca pacientul nu e multumit/are indoieli/vrea o a doua opinie referitor la diagnosticul, tratamentul, comportamentul medicului, sau you name it, o poate cere. Cerinta o face ori medicului de circa ori medicului specialist de care e nemultumit. Sau nu neaparat nemultumit dar vrea o confirmare, sau infirmare, dupa caz. Pentru ca nu se poate prezenta la alt specialist fara trimitere, medicul de circa sau primul specialist va face trimiterea catre al doilea. De obicei se trimite la alt spital pentru ca aici se face trimitere la clinica si nu la medic.

Nu e nicio rusine, nicio desconsiderare, e un DREPT al pacientului.



acest drept exista si in Romania - din moment ce am inteles ca ai avut legatura cu lumea medicala de aici m-as fi asteptat sa stii asta.

"Art. 11.
Pacientul are dreptul de a cere si de a obtine o alta opinie medicala."



Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...





Daca tot am ajuns la discutia asta, mi-ar placea daca ai da si un link catre lege, eu am cautat www.cdep.ro/proiecte/2006/000/40/3/leg_pl043_06.pdf" target="_blank">aici si art.11 spune cu totul altceva.

Edit: Am gasit, o pun aici, poate foloseste si altora: http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_drepturilor_pacientului.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea


Mda, in schimb a avut motivatia, disciplina si maturitatea sa faca 3 copii, unul dupa altul


Tu crezi ca toate femeile care nasc sunt mature, motivate si disciplinate? Te inseli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea





Mai pot evidentia incorectitudinea si in alt mod - deci ea, fara nici un venit, pe banii altora si-a permis sa creasca 3 copii. Copiii aceea au avut o mama langa ei pana la adolescenta, mancare pe masa, acoperis asupra capului, pat, caldura, scoala ...etc.







Si e rau ca trei copii au avut parte de un acoperis deasupra capului, pat, caldura, scoala, etc?

Daca copiii aia nu ar fi avut cele enumerate de tine, ar fi locuit probabil sub poduri, ar fi cersit, furat, s-ar fi prostituat, drogat. Arata-mi avantajul pentru societate.

Mergi la inceput