Viata in Romania

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

da, da e un sentiment urat sa nu-ti convina ca dai pt altii.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Eu am impresia ca tu confunzi termenul "a da"!
Si urita interventzia ta,dar...!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Va admir pe cele care aveti rabdarea sa-i explicati lui Buflea. Pe mine ma uimeste incapacitatea unora de a intelege ca daca ei sint puternici, muncitori, au avut un start cit de cit bun in viata si poate si putin noroc, ca nu e asa pentru toata lumea. Ca oamenii nu sint roboti si nici tractoare, ca au slabiciunile lor, ghinioane, poate copilarii traumatizate, experiente de viata grele si asa mai departe. Ca oamenii au citeodata nevoie de ajutor, de intelegere, de o a doua sansa. Dar eu cred ca ne batem gura degeaba

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

normal ca ne batem gura degeaba. stii ce ma uimeste pe mine? am cativa prieteni americani, get beget, nu imigranti. si nu au ideile lui Buflea. nici unul. altfel nu am fi prieteni.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Eu imi inchipuiam ca aceste vederi liberaliste/ultra-capitaliste sau cum s-or numi, erau rezervate in special americanilor barbati, albi, de virsta mijlocie, care au primit in viata totul pe tava si care isi inchipuie ca banii sint singurii care inseamna ceva pe lumea asta. Dar se pare ca m-am inselat

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

sunt de toate varstele, categoriile sociale si sexele. ca aici e o adunatura de expati de te doare mintea. unii de calitate, altii veniti numai pentru o viata usoara cu multa bere ieftina si femei si mai ieftine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

cat se poate de nerealist ca ar exista sisteme de ajutorare sociala incurajate de guvernele care le practica. ma indoiesc ca ar fi in lumea asta vre-o tara care'mparte bani si floricele celor certati cu munca.
protectiile astea sociale sunt gandite inainte, analizate si rasanalizate.

pe undeva o inteleg pe buflea si-s de acord cu ea. dar din pacate asta nu va schimba sistemul din tara unde traiesc. nici nu-l va face pe vecinul de vis-a-vis sa se duca la munca. sta de 7 ani pe social si e ditamai barbatul, prezentabil si in plina putere de munca. pana la urma astfel de cazuri sunt destul de rare, nu se poate fenta sistemul asa de usor si la nesfarsit. ca unii aleg s-o faca, o fac strict pe barba lor. vor vedea ei mai tarziu.
si din pacate, eu , buflea si multi altii va trebui sa ne platim taxele, indiferent daca ne convine sau nu ca din banii nostrii sunt cativa care profita.

din contra, ma bucur ca exista protectie sociala buna si ca ajung la ea si cei care au cu adevarat nevoie.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Da kari...la genul asta de someri face referire si buflea si da,uite ca imediat apare cineva care sa-tzi spuna ca e urit "sa nu dai"!

Sabina,pai vino tu in Germania ,munceste,plateste taxe si impozite clasa 5 si apoi vino pe forum si spune ca "e urit sa nu dai"!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

atata vreme cat filosofia mea de viata spune ca traim ca sa dam, nu ca sa luam, nu prea am ce sa zic mai departe :)

autocentrismul e ceva ce imi displace total.

In loc sa spunem ca suntem norocsi ca platim taxele, adica catsigam, ne ofticam ca xyz nu munceste. Fara sa intelegem ce i se intampla lui xyz

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Da' tu stii deja ce i se intimpla lui xyz,de vii cu filozofii de astea?Noi vorbim pe cazuri concrete,tu?

Urita interventzia ta,ai tzinut inca odata sa aratzi ce buna esti tu si ce rea e andacos!

Nu vreau sa merg mai departe in discutzia asta cu tine,din foarte multe motive pe care le-ai lua mai mult decit personal!

Asa ca...liber la filozofeala!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

de unde pana unde ca ma refeream la tine, daca citesti subiectul, am scris mult inainte sa intervii tu.
deci nu ma refer nici la tine, nici la buflea.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Da' tu stii deja ce i se intimpla lui xyz,de vii cu filozofii de astea?Noi vorbim pe cazuri concrete,tu?

Urita interventzia ta,ai tzinut inca odata sa aratzi ce buna esti tu si ce rea e andacos!

Nu vreau sa merg mai departe in discutzia asta cu tine,din foarte multe motive pe care le-ai lua mai mult decit personal!

Asa ca...liber la filozofeala!

Dana

Sabina a vrut sa spuna ca individualismul exagerat e urit. Sint de acord cu ea. Mie mi se pare ca raspunsul tau e urit, fara suparare. V-ati certat cumva la alte subiecte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Anda, eu am platit taxe si impozite in ro si de niste ani platesc in cehia. taxele pe salariu sunt 33%!!! este enorm. in concediu de ingrijire copil primesc 300 euro pe luna pentru ca am ales sa stau acasa pana face copilul 3 ani. este foarte putin comparativ cu salariul. cel putin pentru mine. pe de alta parte, cehoaice de 20 de ani cu 2 copii la activ, care nu au partner, nu au muncit in viata lor primesc casa, bani pentru intretinere, etc. banii aia de unde sunt? din taxe si impozite. dar nu am auzit pe nimeni sa comenteze ca nu li s/ar cuveni si ca ar trebui lasate de izbeliste. chestie de mentalitate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Anda, eu am platit taxe si impozite in ro si de niste ani platesc in cehia. taxele pe salariu sunt 33%!!! este enorm. in concediu de ingrijire copil primesc 300 euro pe luna pentru ca am ales sa stau acasa pana face copilul 3 ani. este foarte putin comparativ cu salariul. cel putin pentru mine. pe de alta parte, cehoaice de 20 de ani cu 2 copii la activ, care nu au partner, nu au muncit in viata lor primesc casa, bani pentru intretinere, etc. banii aia de unde sunt? din taxe si impozite. dar nu am auzit pe nimeni sa comenteze ca nu li s/ar cuveni si ca ar trebui lasate de izbeliste. chestie de mentalitate.

Banii aia sunt la cehoaicele care stau acasa si primesc casa si...si...si..!
Daca ar exista o limita a ajutorului social,potzi fi sigura ca si tu ai primi mai mult de 300 de euro!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

da, da e un sentiment urat sa nu-ti convina ca dai pt altii.

Cum mi-am alaptat copiii

de ce sa fie un sentiment urat? cred ca e ceva normal sa nu-mi convina un anume lucru.

sa explic putin. vad pe posturile netmesti diretite emisiuni cu tot felul de cazuri. am vazut la Frauentausch (schimb de mame) zeci de familii care traiau pe social. el tanar, de la 20 de ani in sus, in putere, ea la fel, eventual doi-trei copii. ce faceau domnii? sedeau toata ziua la PC si jucau jocuri. casa lor era vai de mama ei, copii dumnezeu cu mila. cand ii vedeam cum ranjesc si spun ca nu si-au gasit de lucru multe situatii am vazut cu persoane tinere fara munca. de ce? ptr ca nu vor, sau nu le place, sau cine stie ce motive au. sigur ca astia toti sunt monitorizati de serviciile sociale, unii chiar sunt trimis la munca ptr un euro pe ora.
am empatie, inteleg cazurile unde chiar sunt probleme. dar nu-i inteleg pe puturosi, care stau acasa la Pc joaca jocuri si fumeaza.
numai in luna septembrie sotul a platit impozit 1200 euro ptr lunile de vara iunie, iulie si august.

Mergi la inceput