Viata in Romania
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J.D. mai citeste pe paginile anterioare si vezi la cine face referire. normal ca o iau personal pentru eu am afirmat ceva. daca nu citeste cu atentie, ce rost are aceasta discutie? Plus ca subiectul este despre Romania-cele mai multe postari- si nu despre America. |
Am dezvoltat un exemplu dat de tine si am incercat sa nu fac referire la tatal tau ci sa generalizez la o persoana de varsta asemanatoare. Imi pare rau ca ai luat-o personal, nu a fost intentia mea asta. Ca lectie de viata, nu mai da exemple personale pentru ca discutia (fara intentie rea) tinde sa faca analiza pe exemple si exista riscul confuziilor neplacute.
![](floare.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
citat din mesajul lui en_kvinna Buflea..tu platesti taxa pentru somaj? |
Sigur ca platesc...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
citat din mesajul lui Sabina ... dar majoritatea oamenilor se mentin destul de sanatosi. |
Nu sunt de acord cu asta. Romanii stau foarte prost la capitolul sanatate. La 60 de ani in Romania esti deja batran, in Australia la 60 de ani este verde. In Romania nu exista preventie la boli cronice, se traieste foarte nesanatos din toate punctele de vedere, stres, fumat, baut, mancare nesanatoasa. Ma uit la tatal meu care are probleme cardiovasculare in familie, care avea probleme cu tensiunea de pe la 33-35 de ani. Atunci fuma, avea o munca foarte stresanta, era sedentar si manca nesanatos. Abia dupa 45 de ani a inceput sa ia medicatie pentru tensiune la insistentele sotului meu proaspat absolvent de farmacie. Medicul de familie ii spunea sa nu manance sare
![](bang.gif)
![](floare.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](plang.gif)
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
poate ai ai vazut tu in jurul tau, cei din jurul meu sunt ok, eu sunt cea mai bolnava dintre toti :D
ca sa ma explic: merg pe munte saptamanal, inoata la bazin, au grija de ei, merg la concerte si citesc, fac vizite in strainatate.
Nu se scalda in gramezi de bani, dar ii cheltuiesc pe lucruri importante.
nu neg ca exista si altceva, dar nu putem generaliza, uite cat de diferite sunt experientele noastre.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
bird70 spune:
Buftea,
eu iti inteleg punctul de vedere dar prefer societatea de aici. Banii pe care ii platesti in taxe se duc undeva, fie ca se duc pe razboaie, fie pe lenesi, nu iti raman tie sau mie. Noi suntem prea mici in marea schema a lucrurilor. Eu prefer sa vad 'beach bums' cum stau la soare si fac surf cu zambetul pe buze, pe bani de la stat decat sa-i vad sub poduri semi-salbaticiti, tormentati de boli mentale pe care nimeni nu le trateaza. Prefer sa platesc pentru prevenirea crimelor decat sa platesc pentru prinderea, judecarea si pedepsirea criminalilor. Prefer sa cred ca in societatea asta fiecare copil are o sansa la o viata normala si nu exista copii nascuti in ghetouri din care nu vor iesi niciodata.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
![](images/user_woman.png)
en_kvinna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Sigur ca platesc... |
Si atunci in caz de nevoie nu ti s-ar parea corect sa fii lasata in pace in somaj ..cat e somajul de lung si sa-ti cauti de munca? Cum ar fi sa te prezinti la agentia de plasare/ recrutare si sa ti sa zica...pai du-te si spala vase nu sta pe ajutor.
Daca iti gasesti mai repede de munca pai e logic ca financiar e rentabil sa te intorci, dar daca nu, atunci sa traiesti fara stresul de a fi privit drept lenes. Si daca tot nu ti-ai gasit de munca, nu ti-ar conveni sa ai ajutorul de somaj pt. inca catvea luni?
Adica tu platesti pentru toate astea. poate platesti mult mai mult decat primesti.
Cei ce fenteaza sunt putini atata tot ca ies in evidenta.
bird70 spune:
Sabina,
tu te uiti doar la prietenii tai sau la modul general in societate? Pentru ca romanul are o speranta de viata cu 10 ani mai mica decat a australianului si asta zice enorm de multe.
Sabina spune:
ma refer la lumea in care ma invart eu, da. adica daca ei pot, inseamna ca se poate. am in cercul de cunostinte oameni de 70 plus in perfecta stare. oameni de 60 carora le dai 40 samd.
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
Sabina spune:
cand vorbeam de sanatate, vroiam sa sun ca majoritatea populatiei face boli usoare, perfect tratable in Romania. Incultura si lipsa de informatie face ca starea lor sa se deterioreze rapid si total gratuit, nu posibilitatile medicale.
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
![](images/user_man.png)
Edip spune:
citat din mesajul lui J.D. De unde stii tu ca nu a cautat omul de lucru? Ai stat la fundul lui? Am si spus ca a lucrat fara contract numai ca sa nu stea acasa. As vrea sa va vad pe voi americancele care aveti o mentalitate minunata ce ati face in aceasta situatie. si pe unde ati scoate camasa daca toate usile vi s/ar inchide in nas. Dar voua normal ca nu vi se va intampla. ![]() |
Si tu ce crezi ca face un tip in America la 59 de ani care se afla in aceeasi situatie? Sta pe somaj 1 an sau cat e legea si apoi? Sau crezi ca in USA, Canada sau nu mai stiu eu pe unde te mai angajeaza cineva pe pozitie de inginer? Sunt si cazuri in care poate iti mai gasesti daca esti f.f.f. bun in domeniu dar altfel se duce omul si isi ia un job din care sa traiasca... Daca nu are bani pusi la "pusculita" pentru pensie lucreaza mult si bine si pe joburi proaste.... Nu ca in Ro unde se iese la pensie pe caz de "boala" ca are 50 de ani si nu isi mai gaseste job de inginer...
Se invata cam greu capitalismul in Ro... Un lucru pe care l-am invatat de la colegii mei pe aici a fost ca la 50 de ani trebuie sa ai un minim de economii care in caz de iti pierzi jobul sa te ajute sa traiesti la acelasi nivel dar cu un job platit mai prost... la 55-60 ar trebui sa ai bani sa poti sa iesi la pensie cu un venit minim... La 60-65 ar trebui sa ai banii de pensie care sa iti ofere un viata confortabila pana mori.... Cand zic pensie aici nu includ nici un ban de la stat pana la 60-65 de ani cel putin ci doar ce ai pus la saltea in perioadele bune ale carierei...
In Canada e si mai fain... lungimea somajului e pe provincie si e data de o formula de calcul care ia in considerare nivelul local al somajului... ar fi culmea sa stai pe somaj in Alberta unde sunt joburi garla la fel de mult ca unul in Halifax unde nu e industria din alte provincii...