Viata in Romania
Raspunsuri - Pagina 14
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buflea ... Sincer, mie mi se pare revoltator ce scrieti voi despre Australia si Belgia - adica sa poti sta in somaj O VIATA intreaga pe banii mei, sa iti dea statul casa si masa si bani de buzunar si scoala decenta la copii si medicamente si asistenta sociala si tu sa nu faci nimic, doar sa te multumesti cu "mai putin" ? |
Si Canada e exact la fel; totul aproape gratuit ptr. lenesi. De ex., eu iau $145 (sau $155, nu stiu exact ca intra direct in contul ei)/luna bani ptr. Victoria si sotul meu plateste zeci de mii de dolari taxe/an!!! Si altii (eu stiu 3 fete-mamici, sub 20 de ani) care stau acasa nu fac nimic nici ele nici partenerii si primesc de la stat in jur la $1500/luna. Si da, statul incurajeaza si adolescentele sa devina mame si adultii sa fie lenesi, sa stea pe social o viata. De la liceu intra in social si ajutor de mama adolescenta si singura (fara tata la copil, chiar daca sunt impreuna, nu declara) si pe ajutor social. Si partea trista e ca treci pe langa ei pe strada (nu toti, evident) si te inabusa mirosul de marijuana... si copiii-s jegosi, si fara sosete-n picioare la 2-3 grade si... si... si...
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008 VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
en_kvinna spune:
Eu nu stiu cum e cu somajul pe viata, dar nu cred ca ii zice somaj. E poate un ajutor social. Si acuma daca un minim de persoane fenteaza statul, gata, sa eradicam protectia sociala? Platita de toti contribuabilii, ca in Suedia si somajul cat si ajutorul de somaj sunt impozitate, ah da...si pensia de boala e impozitata, ceea ce ma face sa cred ca si pensia normala e impozitata, dar nu bag mana in foc.
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui buflea Eu nu cred ca tot ceea ce a scris bird si tu se datoreaza faptului ca serviciile sociale sunt atat de generoase. Societate relaxata este si in America, civilizatie si aici, servicii de 100 de ori mai bune ca in Europa, sansa la educatie ...si totusi America nu incurajeaza statul pe social. Sincer, mie mi se pare revoltator ce scrieti voi despre Australia si Belgia - adica sa poti sta in somaj O VIATA intreaga pe banii mei, sa iti dea statul casa si masa si bani de buzunar si scoala decenta la copii si medicamente si asistenta sociala si tu sa nu faci nimic, doar sa te multumesti cu "mai putin" ? Si nu vorbesc acum de familiile cu probleme, vorbesc as ain general de o familie de lenesi, care nu fac galagie, nu se bat ... doar stau acasa si duc o viata relaxata pe spinarea mea care ma duc ca un salahor la serviciu ani de zile, ma scol de dimineata, arunc copiii in gradinita, muncesc cu carca sau cu capul si platesc taxe ca Popeasca sa isi vada de viata ei linistita ? Eu cred ca este o mica exagerare - nu se poate sa fie chiar asa de "roz" situatia celor pe social si Rufus cred ca are dreptate - cum situatia economica se zdruncina in mai toata Europa, cred ca gratuitatile astea de vor micsora. Sigur, nu fac acum reclama Americii - singurul lucru pe care i l-as reprosa acestei tari este sanatatea care ar trebui sa fie gratuita - pentru ca nu prea exista control asupra ei. In rest, eu nu vreau sa platesc pentru paraziti - vreau sa platesc somaj, pentru ca vad somajul ca pe o asigurare financiara a mea in situatii nefericite. Dar nu vreau sa plateasc somaj pe viata - 1 an mi se pare suficient. In rest, casa, masa, scoala, haine, 2 ani concediu pentru mame (?) si bani de buzunar din care mai faci si economii pentru concedii in Turcia - exclus. Ca sa raspund la intrearea lui XIO - DA, ecu toate hibele sistemului pe care le recunosc, eu cred ca se poate trai bine in Romania. |
In afara de ultima fraza, cea in rosu sunt de acord cu tine!

_
22.05.2008 VICTORIA
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui cipcipcip Off topic Buflea, acele servicii sociale de care s-a vorbit sint, sau ar trebui sa fie prezente, in orice societate civilizata. Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
Da, absolut! Dar pe o perioada limitata. Ca daca, cum am spus mai sus, treci din liceu direct in social si o tii asa pana la pensie... deja nu mai e nici nenorocul de a nu gasi servici, nici altceva, decat pura lene!
_
22.05.2008 VICTORIA
Sabina spune:
In Romania se poate trai super daca faci bani multi, apoi downshifting la poalele muntelui. Hrana Bio, priveliste, miscare, confort (internet, carti samd)
din cand in cand o descindere in capitala la festivalul enescu si cateva teatre si gata.
Pt probleme mai seriose de sanatate, Ungaria, Austria samd. dar majoritatea oamenilor se mentin destul de sanatosi.
deci da, in orase mici in mijlocul naturii se poate trai f bine.
acuma, eu am prieteni care traiesc cu pensia la Busteni, merg pe munte, mananca de la localnici, nu vor cine stie ce gadgeturi samd. Le merge bine.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Victoria_mami spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Bird, nu TREBUIE sa bagi ceva in buzunar. Cei care dau dau pt. ca asa vor sau pt ca sunt speriati de legende, dar asta este alta poveste. Mi se pare fantastic (i sensul bun) ca in Australia sunt atatia bani incat se pot trata si cei neasigurati, gratis...la noi nici macar cei asigurati nu sunt tratati complet gratuit, tot trebuie sa isi cumpere diverse. **Fur is for petting*** http://accesoriisihaine.blogspot.com http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Xio, aici ai asigurare ptr. dantura si eu am $200 asigurare privata o data la 2 ani ptr. ochelari (care nici nu acopara tot, dar asta e alta poveste). In rest, ca platesti sau nu taxe, tot asa esti tratat! Tot aceleasi teste sunt facute sa se determine o boala, tot cu aceeasi demnitate si acelasi respect e tratat si un homeless si un director. Asta e marea diferenta intre Ro si Ca. Un milionar cu cancer are acelasi tratament ca si un homeless cu cancer.
_
22.05.2008 VICTORIA
buflea spune:
| citat din mesajul lui cipcipcip Dar cred pur si simpla ca toate fiintele umane ar trebui sa aiba dreptul la un minim de trai. |
Inteleg ce spui da nu inteleg de ce gandesti asta. Acest "drept" este platit de tine care muncesti si care nu primesti nimic pe gratis in mod regulat.
Am citit atenta ce ai scris, insasi notiunile pe care le folosesti imi sunt straine - somaj 1-2 ani ? Pai eu spun somaj max 1 an ...
ajutor social dupa somaj ? Asta pentru ce ? De ce i-as mai da eu, unui om apt de munca, dupa 2 ani de somaj, in continuare ajutor social ? Oricat de mic, si o paine pe luna, nu o merita daca nu o munceste. Mie nu imi da nimeni "o paine" pe luna ...muncesc pentru el, asa ca mi se pare "fair" ca toata lumea sa faca la fel.
Inca o data - nu vorbim de cazuri particulare, handicapuri, imposibilitatea de a munci ...etc. Vorbim de cei care se complac cu putin, s-au obisnuit cu "o paine uscata pe luna" si au ajuns la concluzia ca le e ok si asa decat sa dea cu ciocanul pentru o franzela calda.
Oricum, apreciez generozitatea europenilor - doar ca situatia economica mondiala v-a schimba multe din aceste obiceuri si in curand si mentalitati.
buflea spune:
| citat din mesajul lui andacos hai mey ca n-a spus ca n-are voie la somaj! Ea sustzine ca si incorecta ideea ajutotului social pe viatza(foarte corect si dupa parerea mea),precum si ideea ca ai o specialitate ce e sub asta nu-i de nasul tau!(vezi spalatul vaselor) |
In sfarsit cineva care (macar) intelege ce spun