Viata in Romania
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
cipcipcip spune:
Eu nu stiu care e tara aia unde exista somaj etern . Eu stiu ca somajul este de 1-2 ani si apoi ajutor social. Care este minim.
Atita timp cit nici un criminal nu sufera de foame sau de frig in puscarie, in zilele de azi, nu vad de ce un om inofensiv ar face-o. Indiferent de motivele pentru care nu are un serviciu.
Buflea, dupa cum vorbesti tu as crede ca cei care stau pe social traiesc in lux. Nu e chiar asa. Si nici nu cred ca primeste cineva ajutor social undeva, spunind ca nu vrea sa munceasca. Existe niste criterii pentru a primi ajutor social. Cei care intr-adevar nu vor sa se streseze fenteaza sistemul, care e facut pentru a-i ajuta pe cei napastuiti. Care nu corespund unui job, fara sa aiba un diagnostic exact. Sau care nu gasesc de lucru. Dupa cite stiu eu somajul nu e 0 nicaieri, ci peste tot exista somaj. Poate doar Corea de Nord sa nu aiba.
Ma intreb, toti acesti oameni care si-au pierdut joburile in ultimii ani (joburi calificate), unde ar trebui sa se duca. Sa spele vasele, toti? Exista joburi de spalat vase si facut curat pentru toti?
Mentionez ca eu am lucrat in viata mea si ca vinzatoare de inghetata, si ca femeie de servici la hotel, si ca inginer. Etc. Nu mi-e frica de munca si nici nu sint de acord cu lenevia. Dar cred pur si simpla ca toate fiintele umane ar trebui sa aiba dreptul la un minim de trai.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Ati facut ce ati facut si iar ati ajuns la disputa intre romanii din Romania si cei din diaspora. Ba vad chiar ca "diasporistii" au intre ei dispute
Daca mi s-a parut buna viata in Romania? Da, din unele puncte de vedere, si-dupa cum se vede-nu, ca doar am plecat de acolo.
Motivele au fost cele descrise perfect de JD: nu poti ignora ce se intampla dincolo de curtea/fereastra ta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Mi se pare fantastic (i sensul bun) ca in Australia sunt atatia bani incat se pot trata si cei neasigurati, gratis...la noi nici macar cei asigurati nu sunt tratati complet gratuit, tot trebuie sa isi cumpere diverse. |
Aici nu exista notiunea asta de neasigurat. Daca esti rezident sau cetatean ai asigurare medicala, pur si simplu pentru ca existi. Pentru mine e foarte placut sa ma duc la lucru si sa stiu ca fiecare individ primeste ingrijire de calitate indiferent de unde vine si cine este. Cred ca actul medical este compromis atunci cand banii, asigurarea, etc intra in discutie.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](images/user_woman.png)
en_kvinna spune:
Eu tot citesc si ma cruces. Buflea tu esti pe bune? Pai daca cetateanul european si-a platit taxele de somaj, ani si ani si ani la rand, si poc, este dat afara? Sa nu aiba dreptul? Dreptul pe care si l-a platiti luna de luna , ani de zile? Ca asta e somajul. Luna de luna se plateste o suma care va fi returnata candva cand vei fi data afara. Pt. o perioada. De ce sa fie inginerul obligat in timpul somajului sa spele vase? Ca doar si l-a platit.
Tu platesti taxe in SUA? Ce ti se intoarce inapoi din taxele acelea? Ca se pare ca nimic nu e gratuit acolo?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
citat din mesajul lui en_kvinna Eu tot citesc si ma cruces. Buflea tu esti pe bune? Pai daca cetateanul european si-a platit taxele de somaj, ani si ani si ani la rand, si poc, este dat afara? Sa nu aiba dreptul? Dreptul pe care si l-a platiti luna de luna , ani de zile? ![]() ![]() Tu platesti taxe in SUA? Ce ti se intoarce inapoi din taxele acelea? Ca se pare ca nimic nu e gratuit acolo? |
hai mey ca n-a spus ca n-are voie la somaj!
Ea sustzine ca si incorecta ideea ajutotului social pe viatza(foarte corect si dupa parerea mea),precum si ideea ca ai o specialitate ce e sub asta nu-i de nasul tau!(vezi spalatul vaselor)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
hai mey ca n-a spus ca n-are voie la somaj! Ea sustzine ca si incorecta ideea ajutotului social pe viatza(foarte corect si dupa parerea mea),precum si ideea ca ai o specialitate ce e sub asta nu-i de nasul tau!(vezi spalatul vaselor) Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Nu stiu ce sustine dar pana acum a facut referire la exemplul dat de mine. Adica inginerul ramas fara serviciu la 59 de ani dupa zeci de ani de munca. care nici macar nu a solicitat ajutorul de somaj. Deci vorbim sa ne aflam in treaba.
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
andacos spune:
Eu cred ca ai luat.-o tu prea personal,fiind implicata,ideea este ca sa speli vase intr-un anumit momet al vietzii(si nu fac referire la perioada adolescentzei) nu e atit de degradant cum cred unii!
Dana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO Cred ca voi nu va dati seama ca somer inseamna si un inginer, si un arhitect, si un economist, nu doar pierde vara fara chef de lucru. Doamne fereste sa ajungi tu somera si sa te oblige cineva sa bati cuie in ramele de la tablouri sau sa cosi adidasi. |
Si daca cineva mi-ar cere sa fac asta crezi ca mi-ar pica ecusoanele? Pe bune acum. Eu cred ca orice munca cinstita e de respectat. Nu zic ca e o idee buna sa obligi pe cineva sa munceasca dar eu as prefera sa bat cuie decat sa stau acasa sa imi creasca fundul pe canapea sau sa imi plang de mila. Dar asta sunt eu.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
citat din mesajul lui andacos Eu cred ca ai luat.-o tu prea personal,fiind implicata,ideea este ca sa speli vase intr-un anumit momet al vietzii(si nu fac referire la perioada adolescentzei) nu e atit de degradant cum cred unii! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
mai citeste pe paginile anterioare si vezi la cine face referire. normal ca o iau personal pentru eu am afirmat ceva. daca nu citeste cu atentie, ce rost are aceasta discutie? Plus ca subiectul este despre Romania-cele mai multe postari- si nu despre America.
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui J.D.
mai citeste pe paginile anterioare si vezi la cine face referire. normal ca o iau personal pentru eu am afirmat ceva. daca nu citeste cu atentie, ce rost are aceasta discutie? Plus ca subiectul este despre Romania-cele mai multe postari- si nu despre America. Finn Constantine 15.10.2009 si ![]() ![]() |
Ramin la parerea mea ca o iei prea personal!
Nu e neaparat cazul arhitectului sau inginerului constructor
![](icon_smile.gif)
Dana