febra si voma
Raspunsuri - Pagina 5
histamina spune:
sa intrerupi medicatia uni bolnav cu astm este CRIMA!
nu ma ironiza cu alergiile. am doua gene recesive.nicio bulinuta alba, niciun tratament nu imi schimba informatia genetica.
tratamentul alergiilor nu se face cu cortizon! cortizonul se administreaza doar in situatiile extreme.
de antihistaminice ai auzit?
poti combina medicatia moderna cu vizite la salina,Slanic Moldova!
da, fierul din vegetale nu se asimileaza.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anda141 Apropo de homeopate, de unde stiti ca nu sunt toxice ? Cititi despre adevarata fata a homeopatitie, ce substante ascunse sunt la baza acestor pilule.... |
Nu mai spune?!?! Wow ce descoperire!!!
Uite, ca eu prefer sa-mi tratez copii cu toxicitatea homeopatelor in defavoarea toxicitatii cortizonului si a salbutamolului.
Macar acum nu o mai vad agitata, nu mai tipa fara motiv, e un copil intelept si cuminte.
Nu se mai plange de dureri de muschi. Nu mai face ciuperca in gura de la flixotide.
Fiecare alege, succes !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
histamina spune:
softurela,te org, lasa doar pt tine niste tratamente absolut speciale, indoielnice si cu consecinte c epot fi f grave.
nu ironiza suferinta altora,ca nu detii niciun panaceu si nici macar nu ai trait o zi din viata unui astfel de om.
daca ai avea pregatire medicala, as avea cu cine sa vb,dar asa, vb din carti sau din tratate cel putin depasite.
softurela spune:
citat din mesajul lui histamina sa intrerupi medicatia uni bolnav cu astm este CRIMA! nu ma ironiza cu alergiile. am doua gene recesive.nicio bulinuta alba, niciun tratament nu imi schimba informatia genetica. |
Ups, i-am oprit tratamentul la sfatul medicului pneumolog in data de 20 iulie 2010. Si din nefericire, la acel moment, am avut sansa sa vad manifestari ale astmului pe care nu le avusese inainte de inceperea tratamentului.
Prin urmare acela a fost momentul de cotitura cand nu am ascultat medicul si nu am reluat tratamentul care ii facuse atata rau.
Deci, a trecut mai bine de un an de atunci si copilul e mai bine pe zi ce trece. In ultima vreme foloseam ventolinul numai la viroze. Acum nici macar asa.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
cleo78 spune:
eu am intrerupt medicamentatia de astm. Adica nu mai iau din martie.
Dupa aproape 1 an constant cu Seretide, apoi Flixotide, si ventolin la nevoie, am schimbat medicul, si impreuna cu acesta am redus treptat cortizonul.
Schema de reducere a fost:
-spirometrie
-consult
-redus la jumatate doza zilnic
-peste 3 luni iar spirometrie
-consult (din discutie, l-am informat ca in ultimile 3 luni am facut 1-2 crize )
-redus iar la jumatate
-peste 3 luni iar spirometrie
-iar consult, si mi-a zis sa iau 1 puf la cateva zile (l-am informat ca in ultimile 3 luni, am facut tot asa, 1-2 crize).
Am plecat din Bucuresti, si nu am mai facut nicio criza.
M-am intors in Bucuresti, pt cateva zile, intr-o minivacanta, si am fol. 3-4 ori pe zi ventolin (abia a2a zi m-am prins ca era expirat si ma stresasem aiurea ca nu mai are efect, ca nu am asigurare medicala in Ro, ca cum ma duc la urgente daca se inrautateshte situatia etc.)
Efectele secundare s-au dus din primele sapt de la prima injumatatire. Dorm bine, nu mai sunt agitata, nu mai imi vine sa bat pe sef, coleg, oameni; durerile de oase s-au dus; unele crampe musculare s-au dus mult mai greu ... iar de candida in gura/pe
limba, am si uitat, noroc ca mi-ati adus aminte.
(astm meu e unul moderat, pe fond alergic, identificat alergenii, crizele la praf apareau in 5-10 min, la par de pisica si unele chimicale .... la 12-24 ore distanta).
Fiecare caz e unic.
Histamina, ce ai tu e diferit, nativ. La fel, la astm in forme grave, medicamentatia este obligatorie pt tinut sub control - si se ajunge destul de des la deces. Exista insa forme de astm capatate la viroze repetate, unde organismul isi face treaba in exces de zel, reactionand atat de agresiv ca isi face rau singur. Aceste cazuri (am avut si eu 1 declansare puternica de la o raceala) au abordare diferit: "se calmeaza" inflamatia respectiva, cu cortizon, apoi se lasa incet incet organismul singur sa reinvete sa se descurce singur.
repet: fiecare caz e unic.
Edit: am si stafilococ auriu in nas. Am facut cu el si interventie de polipi. Si copilul a avut in gat - pediatra de la gradinita din Ro mi-a dat antibiotic 7 zile pe baza antibiogramei, pediatra mea a zis ca sa ii aduc antibiograma la prima raceala mai puternica, sa suprapuna eventual medicamentul.
Nu a mai racit copilul de atunci.
histamina spune:
cleo,
ai dreptate.renuntarea nu se faci de azi pe maine.
e corect,bine si adevarat ce spui!
si eu stau in Bucuresti cu 10 antihistaminice pe zi,iar la munte cu 5-6.
softurela spune:
citat din mesajul lui histamina softurela,te org, lasa doar pt tine niste tratamente absolut speciale, indoielnice si cu consecinte c epot fi f grave. nu ironiza suferinta altora,ca nu detii niciun panaceu si nici macar nu ai trait o zi din viata unui astfel de om. daca ai avea pregatire medicala, as avea cu cine sa vb,dar asa, vb din carti sau din tratate cel putin depasite. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Nu am ironizat suferinta ta mai mult decat ai ironizat-o tu pe a mea.
Iar cu pregatirea medicala...hm, am rezerve. Stii tu, nu e suficienta teoria daca practica spune altceva.
Succes si sanatate la toata lumea, sa nu fie nevoie de medicamente si medici!
cleo78 spune:
citat din mesajul lui histamina cleo, ai dreptate.renuntarea nu se faci de azi pe maine. e corect,bine si adevarat ce spui! si eu stau in Bucuresti cu 10 antihistaminice pe zi,iar la munte cu 5-6. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
histamina, atunci cu tristete in glas, iti sugerez sa te muti.
Eu am luat decizia asta cand fata a facut bronsita astmatiforma.... de la tratamentul primit (identic cu al meu), a avut coshmaruri, urlat noaptea, devenit agitata, nervoasa, nu o puteam calma. In noptile alea, am plans si m-am urat, ca puteam sa las copilului moshtenire casa, cartile, si nu alergiile.
Acum locuiesc aproape de un spital . Asta ma linisteste, dar cel mai mult m-a linistit ... ca suntem sanatoase amandoua.
Apropos de limitele medicilor, eu am fost mult timp diagnosticata cu.. raceala. Pana alergiile au devenit astm, si astmul a devenit moderat, si evident. Da, am fost des la medic, dar deseori am fost si la farmacie pt ca ... medicii imi dadeau aceleasi siropuri care nu ma ajutau.
edit: neaparat tre sa scriu asta. Ce daca am scris peste tot. Am primit pt o 'raceala' cu muci, gat inflamat,ochi curgatori: mucosolvan. Pt ca era pe stomacul gol, ca nu puteam manca ca aveam gatul rau imflamat ... am vomitat urme de sange (de dureri nu mai zic).
J.D. spune:
Softurela, tonul tau este deranjant. Iar diferenta dintre tine si Histamina este ca ea daca face experiente cu diverse tratamente sau nu o face pe ea insasi, nu pe copii.
degeaba sari in sus cu medicamentatia pentru febra pentru ca nu ai dreptate. eu am fost in spital cu Finn si de fiecare data cand febra trecea de 38,5 i se administra nurofen sau panadol.
Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor
softurela spune:
citat din mesajul lui J.D. Softurela, tonul tau este deranjant. Iar diferenta dintre tine si Histamina este ca ea daca face experiente cu diverse tratamente sau nu o face pe ea insasi, nu pe copii. degeaba sari in sus cu medicamentatia pentru febra pentru ca nu ai dreptate. eu am fost in spital cu Finn si de fiecare data cand febra trecea de 38,5 i se administra nurofen sau panadol. Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor |
Da-i baiatului nurofen in continuare, daca asta e alegerea ta.
Eu la 38,5 prefer sa-i dau sa bea multe lichide, o imbrac subtire, ii dau sa manance doar mancaruri usoare, eventual numai fructe si legume crude. Ii fac impachetari daca trece de 39 si sa stii ca febra cedeaza de la sine in maxim 2-3 zile.
Si e logic ca in spital sa-i dea antitermic daca trece de 38,5. Medicul are multi pacienti, nu sta sa urmareasca ridicarea temperaturii la fiecare copil. El are un protocol si il respecta.
Pe cand acasa, mama urmareste copilul. Si cand vede ca se plange de dureri de cap, e apatic, nu colaborareaza, intervine imediat.