FIV Europa(50)
Raspunsuri - Pagina 15
balanta_tm spune:
Gabriela, eu nu as face stimulari cu Menopur sau cu altceva. Daca tot e sa incep cu hormoni, apai as trece la FIV si cu asta basta. Iar pe Tutunaru nu l-as lasa ca sa imi faca iar laparo. Nu vad sensul.
Este foarte greu de spus de ce ai alege Austria in loc de Ungaria. Rezultate bune au si dr-ii din Ungaria, si cei din Austria. Eu am ales Austria, fiindca nu am fost compatibila cu dr-ii din Ungaria (am fost la consult la Szeged si la Budapesta). Insa o multime de fete se simt in largul lor cu medicii din Ungaria.
Un dezavantaj in Austria este ca totul este mai scump ca in Ungaria: procedura FIV, cazarea, mancarea, etc. Preturile le gasesti pe prima pagina de la topic:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168881&whichpage=1.
Legat de Stuttgart, nu stiu sa fie acolo vreo clinica renumita in FIV. Oricum, eu zic ca austriecii si ungurii sunt cu mult peste nemti la FIV. In nici un caz nu as alege o clinica FIV doar pt ca as avea unde sa stau.
Nu stiu la ce te referi cand spui ca nu stii cum sa citesti acest forum. Te rog, fii mai explicita.
gabryela18 spune:
Iti multumesc ca ai raspuns intr-un timp asa scurt.
Sunt de acord cu tine la ce spui ca nu ai alege o clinica doar pt ca ai unde sa stai. Dar ma gandeam ca sunt clinici bune si in Germania, atata tot. Nu e o decizie luata, acum prospectez piata. Eu voi lua decizia finala dupa ce voi analiza din toate pct de vedere.
Spun ca nu stiu cum functioneaza acest forum pentru ca eu ma gandesc asa:
1. trebuie sa inteleg tot setul de analize pe care l-am facut. Ce inseamna FSH, etc, doar un exemplu.
2. Ce analize am de facut pt FIV?
3. Ce clinici sunt mai bune pt mine pt fiv.
Legat de Menopur, mie personal mi s-a parut ok sa fac stimulare cu menopur si sa nu ajung la FIV dat fiind costurile si dat fiind ca dr m-a monitorizat tot timpul si a fost f ok. Ei chiar nu am ce sa ii reprosez. E doar o chestie f subiectiva care nu m-a afectat negativ pana acum deloc. Tu de ce zici ca nu e ok?
simonia spune:
felicitari balanta, mos craciun a fost darnic cu tine
LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, doua FIV-uri nereusite
balanta_tm spune:
gabriela, pt FIV, ai in primul rand de facut in ziua doi sau trei de ciclu, urmatoarele analize hormonale: FSH, LH, Prolactina, Estradiol si TSH. In ziua 21 este bine sa faci Progesteronul, ca sa vezi daca ai deficit sau nu. Despre semnificatia fiecarei analize in parte, cred ca este cel mai bine sa citesti pe net, cautand cu google. Pe acest forum nu cred ca existe toate informatiile astea puse la un loc. De asemenea, daca la fertilizare in vitro vrei sa iti cresti sansele de reusita, este bine sa faci si analizele de trombofilie, doar ca astea sunt scumpe, te-ar costa probabil in jur de 1600-2000 lei, nici nu mai stiu excat cat, dar oricum, destul de mult. Daca ai trombofilie, atunci exista riscul ca uterul tau sa fie insuficient vascularizat si embrionul sa nu se implanteze din cauza asta sau sa se implanteze si sa pierzi sarcina. Solutia este sa faci injectii cu anticoagulante (in cazul in care ai probleme de trombofilie).
Legat de cele 4 stimulari pe care le-ai facut, pt ce anume le-ai facut? Fara stimulare nu ovulezi? Inainte sa iti dea stimularea cu Menopur, dr ta te-a pus sa faci cele 5 analize mentionate de mine mai sus?
Mie nu mi se pare o idee grozava stimularea asta facuta 4 luni, fiindca nu a dat rezultate si fiindca e vorba de hormoni pe care ii bagi in organsimul tau. Si de asta ziceam: daca tot bagi hormoni in corpul tau, macar sa ai sanse mai mari cu ei, adica sa faci FIV.
Mie inainte de a face FIV mi s-au propus cateva inseminari, dar le-am refuzat categoric. Nu am gasit nici un motiv ca sa pierd timpul cu asa ceva si sa ma imbuib cu hormoni, pt a face o procedura care imi ofera 10-15% sanse de reusita.
Doar tu poti decide care clinica este mai buna pt tine. Eu de ex, am doua FIVuri reusite la Viena, la doua clinici diferite de acolo, dar nu am idee daca vreuna din aceste clinici s-ar mula pe nevoile tale. In primul rand, nu stiu ce asteptari ai tu. Daca nu esti f pretentioasa la medici, cred ca nu are rost sa alegi Viena, fiindca este totusi scump.
gabryela18 spune:
Buna Balantza
Am citit acum ceva pe net cu ce inseamna trombofilie. In afara de starile de oboseala pe care le am pentru ca muncesc 10-12 ore pe zi, in rest nu am dureri de cap, picioare umflate etc.
Analizele enumerate de tine le-am facut de 2 ori la recomandarea dr mele si la fiecare rezultat ea mi-a spus ca ovulez si totul e ok.
Cele 4 stimulari de care ti-am zis nu le-am facut consecutiv.
Eu ovulez, dar stimularile le fac pentru a avea mai multe sanse, pentru a rezulta mai multi foliculi.
balanta_tm spune:
gabriela, daca ovulezi, cum de la una din stimulari nu ai avut nici un folicul? Ce doze de Menopur ai avut in cele 4 luni?
Ai putea sa scrii aici valorile la FSH, LH, Prolactina, Estradiol, TSH?
Trombofilia este uneori asimptomatica. Asa ca poti sa te simti f bine si totusi sa ai cel putin o mutatie. Cum crezi insa, este alegerea ta ce analize vei face.
gabryela18 spune:
Pai uite cam asa arata analizele mele din 2011:
estradiol 115
progesteron 9.2
TSH: 1.5044 Asta intr-un set.
In alt set de analize am:
estradiol 177.61
LH 15.70
Iar in cele din 2010:
FSH: 6.21
Prolactina 18.52
Estradiol: 39
TSH: 1.85.
Sper sa te ajute pe tine sa imi explici mie caci eu azi ma intorc de la dr si tot imi spune ca analizele sunt ok. :(
Ruxandrica spune:
LA MULTI ANI fetelor !!! Va doresc ca Anul Nou sa va aduca numai impliniri .
Daca imi permiteti as vrea sa fac o precizare pt Gabriela. Eu am facut un FIV in Germania anul acesta si pot sa-ti spun ca este foarte scump fata de Austria si Ungaria.
Spre exemplu: analize + tratament + FIV-ICSII eu am dat in total 7.000 Euro si am fost la o clinica aflata la aprox 100 km de Stuttgart (la dr Beran , am un lapsus acum cum se numeste clinica).
Ce m-a nemultumit pe mine (in afara de pret) a fost ca in Germania legea ii obliga sa congeleze embrionii in ziua 1 (la mine nu a fost cazul din pacate) si exista riscul ca in ziua transferului sa te trezesti ca nu ai ce transfera, pt ca restul sunt deja congelati.
Motiv pt care am facut un FIV si un Ungaria la PK (nereusit).
Ca si aparatura, nu mi s-a parut o mare diferenta intre clinici, in schimb m-a dat pe spate grija "post-punctie" la unguri, a si faptul ca PK a fost mai mult decat comunicativ (l-am mailuit cat de des am putut si mi-a raspuns intotdeauna, indiferent cat de "tampite" au fost intrebarile mele).
La nemti, trebuie sa-i tragi de limba sa-ti spuna cati foliculi ai, ce dimensiuni etc, chiar daca Beran este roman. Iar dupa transfer... odata ce te-ai dat jos de pe masa si ti-ai tras chilotii pe tine, esti libera sa pleci.
gabryela18 spune:
Ruxandrica iti multumesc de informatii. Ca sa fiu sincera 7000 de euro e mai mult decat imi pot permite eu in momentul de fata si cred in viitorul apropiat ca sa nu mai spun ca pe langa FIV mai e trasnport, mancare etc. Deci a picat Germania. Oricum iti multumesc ca intr-o astfel de zi ti-ai facut timp pt mine. Sarbatori Fericite tuturor si un an viitor cu bebelus(i) cum isi doreste fiecare.