Adevarul despre "Penes Curcanul"

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Am intzeles!

Problema ta e ca nu gasesti eugenii si pufuletzi!

Olim,desi mesajul tau n-are nicio legatura cu cele anterioare(vezi "penuria"de dulciuri in Frantza )eugeniile si pufuletzii chiar nu au cum sa fie comercializate in tzari europene,pentru ca nu s-au facut probabil demersurile pentru comercializarea lor pe pietzele europene in primul rind,si in al doilea rind ma indoiesc ca va minca neamtzul pufuletzi!

Deci daca pentru tine Carefour din Cluj e mai bogat ca si produse doar pentru ca tu gasesti acolo pufuletzi si eugenii,iar in Frantza nu,nu stiu...eu personal nu mai stiu ce sa zic!

PS.Mi se pare normal ca fiecare magazin sa comercializeze produse care se cauta,ca degeaba Lidl in Frantza sau Romania ar comercializa apfelmus,ca ma indoiesc ca l-ar cumpara cineva!

Scuze eumada de off topic!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

dana, nu vorbim doar de pufuleti si eugenii, am dat doar exemple de aceste produse, iar la capitolul dulciuri autohtone, au mult mai multe sortimente decat Franta, asta e clar.Si nu am aceasta problema, nu sunt gurmanda de felul meusi nici pofticioasa deloc, si am cateva aduse din tara pentru am satisface capriciile de femeie, dar nu a fost cazul pana acuma!

cat despre calitatea aceluiasi produs in doua tari, vezi exemplele date pe la alte subiecte, ca doar Milka la ciocolataare aceasi compozitie, deci clar ca in unele tari pot fii trecute cu vederea anumiti parametrii de calitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Si pana la urma ce le gatura are Boc cu curcanul Penes???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Olim,o lasam balta,oricum eu tot nu intzeleg ce vrei tu sa spui,ramin la ce am spus eu la alt topic,la tine sunt cred niste frustari ascunse care ies la lumina cind te asteptzi mai putzin,uite-acum de exemplu cu pufuletzii,eugeniile si alte produse romanesti pe care tu nu le gasesti in Frantza!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

ramo, era o intrebare la alt subiect cine este premierul Romaniei!Sunt multi romani plecati de cateva luni din tara, si nu stiu cine este!Si scriam de Cluj si mi=am adus aminte sa ii fac un bine sa ii scriu cine este, ca google nu functioneaza intotdeauna!

dana, ccat despre frustrari, nu am nici una, stai linistita, dade-am doar un exemplu, si nici nu duc dorul produselor romanesti, nu suntem consumatori de dulciuri.
cat despre nenintelegerile tale privind postarile mele, nu te inteleg de ce le citesti, sau nu le dai ignor.Cred ca sunt prea putine subiecte unde sa nu iti arati tu frustrarile fata de raspunsurile mele.Noroc ca nu scrii si la odiesee si nici la burtici, si nici eu pe la alt capitol, asa ca totusi imi mai ramane forum sa imi exprim parerile, fara sa fiu criticata de tine!Ori pentru tine parerile altora sunt frustrari ascunse, dar ma rog.Germania, Romania,
, se intelege!

o zi faina tuturor

si sa nu fiu doar off topic, chiar ieri citeam noile reglementari privind utilizarea antibioticelor in hrana animalelor, sunt curioasa cand v-or fii respectate!

Mergi la inceput

Aha.Oli,sa nu uiti de ceaiul de frunze de zmeur.Sa ti-l aduca Delia.

Apropo de curcan,am primit acum de revelion un curcan crescut de o cunostinta,nici nu se compara cu curcanul din magazin...
cat despre gainilie crezute de tarani,eu am noroc cu bunica mea,ca mai traieste si imi trimite gaini si oua bune.Sunt crescute cu porumb si toata ziua sunt prin gradina,mananca iarba.Nu stiu cat de bun e porumbul acela,stiu ca nu il trateaza cu nimic.Si oricum ar fi,sunt muuult mai ok decat ceea ce cumparam din magazin.De oua nici nu mai vorbesc.

Mergi la inceput

ramo, sper sa nu uit sa ii spun.
oricum deocamdata merg si pe variana cu cezariana, se repeta istoria , eu cu anemie si Sophia deja are spre 3 kile, si mai sunt inca 6 saptamani

cat despre porumb, natural nu pre aeste ca ii da ceva ingrasamant sigur, plus ca sisolurile sunt pline in tara, cei drept nu ca aici sau in Germania unde agricultura este supra=intensiva, si solul exploatata la maxim, da macar nu sunt administrate antibiotice pasarilor si nici hormoni de crestere.
In Germanai la peste 80 la suta din pasari le administreaza hormoni de creste in mancare inca din prima zi de viata si antibiotice, si asta preventiv.Datorita supraaglomerarii in boxe, se calca, si isi rup picioarele, ori in acest caz nu mai depun greutate, si randamentul este fff mic, de aceea previn medicamentos si hormonal.Si na nu e tot una sa ai 10 gaini pe 10 m2 sau 1000 pe 10 m2.

Mergi la inceput

Oricum nimic nu mai gasesti natural acuma,si decat un pui din magazin,mai bine unul de la tara.Macar pentru copii...
Si nici nu prea stiu ce sa-i dau la Raul de mancare...ca n-am incredere deloc in fructele din supermarket...iar borcanase nu-mi permit sa-i iau toata ziua...

Mergi la inceput