Adevarul despre "Penes Curcanul"
Raspunsuri - Pagina 4
olim spune:
euamada, srot se spune corect nu sprot!
cat despre constructia adaposturilor , vezi ca exista noi reglementari cu privire la ele, trebuie sa aiba o anumita densitate a populatiei, etc.
bafta multa oricum
diuta, eu nu am incredere deloc in pasarile crescute la tara de catre tarani in zilele de azi, sunt marea majoritate crescute cu premixuri, adica tot furaje concentrate, aproape nimeni nu cunoaste exact compozitia chimica, plus ca e mult mai usor pentru oameni sa cumpere gata facut alimentul, si sa le dea o mana doua in fiecare zi, cum spune bunica.
cat despre porumbul de la tara, care este ierbicidat inca de cand e plantat, sau alte tratamente pe cae oamenii de la tara le fac dupa ochi si putere financiara, ca nimeni nu pune cat ar trebui, si asta din cauza costului ridicat.
cei drept ca puii de avicola nu stii ce cumperi, vezi scandalul din Germania, cand puii sunt indopati cu antibiotic din prima zi de viata si asta preventiv cica, dar nici cu culturile transgenice nu suntem mai prejos, sa nu vorbim de tratamentele preventive la ordinea zilei care sunt facute pasarilor.
BIO este un concept vehiculat mult pentru publicitate, comercial , natural 100 la suta, nu exista din pacate!
Cat despre etichetarea, nici o eticheta nu are scris pe ea exactce contine produsul, atata timp cat legea europeana nu cere producatorilor acestlucru, nimeni nu o face.Din pacate in zilele noastre profitul este cel mai important pentru producatori, indiferent daca sunt la nivel industrial sau gospodaresc!
absoluta spune:
Buuun......din curiozitatea si totodata poate aflu si eu ceva bun, tu in ce ai incredere?
olim spune:
absoluta, ma intrebi pe mine?
sincer . incredere 100 la suta nu am in nimic, nici macar in ce am pus eu in gradina noastra, deoarece am cumparat seminte la plic, care clar sunt si ele tratate .
Nu sunt nici paranoica sa nu cumpar nimic, doar ca incerc sa fac o triere corespunzatoare, sa cumpar direct de la producatori, mai putin din magazinle mari, oua nu cumpar cele inscriptionate cu nr 3 sau 2.Aici este mai usor, deoarece cunosti agricultori in zona si cumperi direct de la ei, ai chiar posibilitatea sa te duci sa iti aduni tu fructele si legumele, si cam vezi ce aduni si cum lucreaza.Paine incerc sa fac acasa, din faina BIO,nu cumparam dulciuri, prajituri, produse de cofetarie si patiserie gata facute.Nu cumpar produse congelate sau semipreparate,si nici sucuri si ape aromate.Mai merge la o sarbatoare o cola, dar nu in exces.Nu congelez carnea de obicei, am pentru urgenta carne congelata, dar nu o tin mai mult de 1=2 saptamani!
E foarte greu sa alegi, mai ales ca nu ai multe posibilitati, dar mai bine mamanci putin si de calitate!Si inca ceva, nici nu avem atatea tentatii in magazine ca si in Romania.Cand am fost in vara acasa, am ramas uimita ca standuri intregi in magazine sunt pline cudulciuri, tot felu de napolitate, biscuiti si alte prostii de acest fel, Alex era super incantat si vroia sa puna tot in cos!
Este foarte greu sa mamaci echilibrat si sanatos in ziua de azim oricat ai incerca tot o mai ieie pe aratura uneori!
Letitia1 spune:
Citat: |
Olim: nici nu avem atatea tentatii in magazine ca si in Romania. |
Criza de dulciuri in Franta, sa-ntelegem. O duc prost saracii.
olim spune:
letitia,cred ca nu ai fost atenta la oferta de dulciuri din Romania si cea din Franta.
Si aici nu ma refer la produsele tipice frantuzesti, ci la sortimente de dulciuri de proasta calitate, aicigasesti mult mai putine decat in tara.Vezi un Carrefour aici si unul la Cluj,de unde este si Emil Boc, premierul Romaniei, si apoi poti sa iti dai seama cat este de mare tentatia, mai ales pentru copii in tara!
andacos spune:
citat din mesajul lui olim letitia,cred ca nu ai fost atenta la oferta de dulciuri din Romania si cea din Franta. Si aici nu ma refer la produsele tipice frantuzesti, ci la sortimente de dulciuri de proasta calitate, aicigasesti mult mai putine decat in tara.Vezi un Carrefour aici si unul la Cluj,de unde este si Emil Boc, premierul Romaniei, si apoi poti sa iti dai seama cat este de mare tentatia, mai ales pentru copii in tara! |
Eu zau ca nu intzeleg ce vrei tu sa spui,sa insinuiezi!
Cum adica oferta de dulciuri in Frantza e mai mica decit cea din Romania?
Eu am fost in Kaufland Romania de exemplu,dar nu mi s-a parut cu nimic,dar absolut nmimic mai prejois decit Kaufland in Germania!
ce vrei tu sa spui ca in Frantza e mai mica oferta decit in Romania?La acelasi tip de lantz d emagazine?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
gogosel spune:
citat din mesajul lui olim Si aici nu ma refer la produsele tipice frantuzesti, ci la sortimente de dulciuri de proasta calitate, aicigasesti mult mai putine decat in tara.Vezi un Carrefour aici si unul la Cluj,de unde este si Emil Boc, premierul Romaniei, si apoi poti sa iti dai seama cat este de mare tentatia, mai ales pentru copii in tara! |
eiiii, c'est la vie!
am cumparat si noi mancare "de afara" si, te asigur, sunt destule "gunoaie" si pe acolo.multe lanturi internationale au marcile proprii si multe din ele sunt prezente in toate magazinele, indiferent de tara.
personal, cei de la carrefour mi se par cei mai jegosi, cei mai lipsiti de respect fata de client. cel putin in Ro, produsele si preturile variaza de la un magazin la altul, depinde de pozitie.
cei mai onesti mi se par cei din lanturile cu origine germana/austriaca, au alta mentalitate.
eumada spune:
Olim nu stiam sincer zic si io din auzite.Sunt la capitolul cautat meseriasi sa-mi faca treaba si sa darame cateva cotete vechi.....
Fiindca veni vorba de carne de curcan..clas astia de la Penes sunt depasiti...de sarbatori au inceput sa importe..ce exista pe piata pana la cresterea cererii...era ok,chiar crescuti in ferma...dar pentru ca au fost depasiti de situatioe au inceput sa importe..(stiu de la administratorului magazinului din orasul meu).
Iar diferenta intre carnea de curcan cumparata din magazin....am primit de la cineva 2 kilograme de piept de curca..crescuta sanatos.Aveam in congelator piept cumparat de la "Penes"...ghici?Diferenta de culoare,textura,gust...bucata de piept de gospodarie..dar la nivel european...mai grea,mai consistenta...altfel...asa ca ...si Penes-ului i-au cazut un pic penele....
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Rufus spune:
citat din mesajul lui olim Vezi un Carrefour aici si unul la Cluj,de unde este si Emil Boc, premierul Romaniei, si apoi poti sa iti dai seama cat este de mare tentatia, mai ales pentru copii in tara! |
Zi-mi si mie, care-i diferenta? Sau asemanarea, ca nu-mi dau seama la ce te referi.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
olim spune:
salutare!
Rufus, Carefour din Cluj, pe langa produsele de 2 lei proprii si marcile comune, pe care le gasesti peste tot in lume, gen Milka, Lindt sau Kinder, mai are in plus si o gramada de firme romanesti, pe care la noi nu le gasesti gen, Poiana, Suchard aici ai vreo cateva sortimente, Laura, Rom , si celalalte, ori aici nu gasesti.
Nu vorbesc de Lidl.
Si da Dana sa stii ca este o mare diferenta intre un Lidl in Spania, unul din Frnata si altul de la voi.
Aici au mult mai putine sucuri de exemplu decat in Spania sau la voi, apa minerala si cu tot felul de gusturi cred ca au vreo 4 sortimente maxim, ori la voi sunt vreo 2 jumatati de randuri doar apa si sucuri, in Spania sunt sucuri asa zise naturale o gramada, aici aproape nimic.
Sa nu vorbim de tot felul de mezeluri pe care voi le aveti acolo, aici si in Spania nici vorba de asa ceva, deci da este diferenta intre acelasi magazin din 2 tari.
gogosel, nu spun ca nu sunt gunoaie si aici, cu gramada, dar parca gama este mult mai variata acasa, eu cel putin asa o vad.
uite un exemplu ,aici nu am napolitane cu scortisoare, vanilie, ciocolata, alune,miere si ce mai suntbune la gust , nu inseamna ca sunt sanatoase, sau tot felul de pufuleti.Cei drept ca depinde foarte mult si de specificul fiecarei tari, dar din pacate cred ca magazinele din Romania tind sa comercializeze multe din produsele europene, ori aici nu am vazut in Carrefour nici eugenii si nisci pufuleti.
eumada, bafta multa cu miniferma!