Adevarul despre "Penes Curcanul"
Nu, nu e vb de celebrul soldat ci de firma cu acelasi nume care comercializeaza"doar carne de curcan crescut natural".
Eu stiu,ca doar mami a mea se ocupa de agricultura bio in timpul liber,ca un curcan creste greu,mai ales daca mananca numai graunte,floarea soarelui si tot felul de seminte...si dureaza cam 10 luni sa se faca maare si gustos,plus ca dupa o anumita varsta se cam intareste.
Acu` chiar or fi asa naturale produsele astea?Crenwurstii,cabanosul de curcan..pieptul de curcan......
Chiar sunt crescuti fara hormoni si fara stres?
Intreb poate stie cineva deoarece de pe net nu am aflat mare lucru,dar
marturisesc ca eu ii cumpar Evei (doar pentru ea)piept de curcan din care ii fac diverse mancaruri....S-au cam terminat puii fragezi crescuti la tara si Eva nu se atinge de carnea de pui din comert.....
Voi ce stiti?
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Raspunsuri
Ioanna81 spune:
curcanii pe care i-am vazut eu pana acuma la Penes aveau cam 5 kg. cred ca ii hranescu cu FNC (la sol, ce-i drept) si de-aia cresc asa repede. si unui pui de curte daca ii pui FNC in malai va creste la fel de repede.
unchiul meu creste curcani la tara si 1 curcan de 1 an avea 20kg!!!! nu mint nici un pic. sunt mai multe soiuri de zburatoare din astea. cei albi sunt de carne si cresc mult mai repede (au si un corespondent la gaini - adica tot din astea albe) si cei romanesti, negri, care cresc mai greu si au carnea mai atoasa.
oricum noi tot de la Penes ne aprovizionam cu carne de curcan cand se termina rezerva de pui de la tara.
Ilinca_M. spune:
Ce-i ala FNC?
Oricum, super caraghioasa denumirea firmei, cum oare i-a palit asa o idee "stralucita"?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
dicirstea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Ce-i ala FNC? Oricum, super caraghioasa denumirea firmei, cum oare i-a palit asa o idee "stralucita"? I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Uite ce am gasit eu la FNC:
"Buc#259;t#259;riile furajere (F.N.C.-urile sau micro F.N.C.-urile) sunt sisteme complexe care se folosesc pentru prepararea hranei animalelor din fermele zootehnice. Īn func#355;ie de productivitatea lor, ele se compun, īn principiu, din urm#259;toarele elemente: silozuri de materii prime; silozuri de produs finit; mori; amestec#259;toare; dozatoare pentru premixuri; dozatoare de ulei; utilaje de transfer materii prime #351;i produse finite; computere de proces #351;i accesorii; echipamente electrice #351;i accesorii."
Dar probabil aici e folosit pentru a numi concentratele proteice.
Cat despre numele firmei...ma gandesc ca vine de la poezia cu acelasi nume si care incepe cam asa:
"Plecat-am noua din Vaslui,
Si cu sergentul, zece,
Si nu-i era, zau, nimanui
In pept inima rece.
.......
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.desprecopii.com/pozeconcurs/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/dcc1.jpg" target="_blank"> VREM PE SKYJET!!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/dcc2.jpg" target="_blank"> NU MAI VREAU SABII TOATA VIATA!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=7" target="_blank"> A INCEPUT VOTAREA!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare
eumada spune:
Bun FNC FNC,dar...in ce consta chestiile facute acolo..faina de oase si alte porcarii?
Sunt e adevarat niste combinatii de seminte,adica floarea soarelui,grau,faina de porumb si inca vreo doua de astea(seminte) cu care stiu sigur ca sunt hraniti puisorii maica-mii...ca face la moara combinatia asta...dar la FNC BANUIESC CA SUNT TOT FELUL DE PORCARII..
Ioanna stiu ca aia albi sunt de carne...pe acelasi principiu e si godacul Ghita,marele alb si gainile alea...
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Ioanna81 spune:
FNC = furaje si nutreturi concentrate. nu stiu sa-ti spun ce contine exact. din ce am auzit pe la mine pe la tara cam toate lumea da la pasaret din astea pentru ca sunt extrem de calorice, ca sa zic asa. contin parca si ceva vitamine... ceea ce nu e neaparat un lucru bun
Ilinca_M. spune:
Pai stiu ca de acolo vine numele firmei, tocmai de aceea mi se pare neinspirat si ridicol
Propun si o firma care sa comercializeze carne de cal si care sa se numeasca "El Zorab":))))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Laura25 spune:
adevarul e ca de asta vine : http://www.youtube.com/watch?v=Hnn1YCsoLZs .
Langa Piatra, la vreo 10 km este o ferma mica de pui si curcani. Mergi acolo, vezi cum traisc pasarile, alegi una, ti-o da acasa. Proaspat si crescut la curte.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
manumanu spune:
Ilinca, o denumire mai inspirata pentru firma cu carnea de cal ar fi "Moartea lui Fulger" .... Mai in ton cu "Penes Curcanul"...
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Pai stiu ca de acolo vine numele firmei, tocmai de aceea mi se pare neinspirat si ridicol Propun si o firma care sa comercializeze carne de cal si care sa se numeasca "El Zorab":)))) I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
eumada spune:
Si de unde am garantia ca nu-s hraniti tot cu faina de oase?
Madalina si Eva-Maria
JuliaSM spune:
Sarmanii de la 'Penes Curcanul'...judecand dupa titlu, ma asteptam sa dau de vreo bomba de intamplare, cum ca au dat oase la curcani, in loc de boabe de porumb.Cand incolo, ce sa vezi? o fi, n-o fi?... Daca se mai vorbeste mult despre firma in termeni negativi, fara o dovada reala, poate se pune si de-un proces de calomnie, mai ales in economia asta de piata, si asa subreda si greu de rezistat intemperiilor ei!
Eu cumpar des carne de curcan si gatesc pentru copii, si pulpe, si piept... e drept ca nu de la Penes Curcanul, ci de la ...Herr Truthahn,der Großartig :))). Mai putin mezeluri, cum arata pasta de crenvursti sau de alte alea nu-mi inspira incredere.
Cu ce-or fi hraniti...nime' n-o sa-ti spuna, atat timp cat suntem parte din Marea Doamna cu stelute aurii pe drapelul azuriu si toti aditivii pentru cresterea pasarilor sunt perfect legali.